Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Perjashtuar Maska e Prototype
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    1,450

Mosha delikate ..

Sic e dime Adoleshenca eshte mosha me e bukur ne jeten e nje njeriu , por dhe me delikatja , shume zgjedhje qe adoleshentet bejne sot bien ndesh me ato qe mendojne prinderit e tyre sidomos kur vjen fjala per ceshtjet e seksit , keta adolshente gjenden ne nje udhekryq midis prinderve dhe seksit , ketu mund te flasim per keto ceshtje me gjere dhe te arrijme te kuptojme cdo te thote te jesh adoleshnte , si te sillen prinderit me adoleshentet , tu japin edukaten seksuale te duhur dhe jo ti shmangen pyetjeve qe mund te kene sepse perndryshme mund te bejne zgjedhje te gabuara pa keshillat e tyre , prinderit shqiptare nuk para u flasin femijeve te tyre per keto gjera
    Perse ?

Prindi duhet t'i flase femijes. Mgjte (nuk duhet harruar) qe cdokush e gjen vete rrugen e vet drejt lirise. Dhe qe secili e kupton lirine ne menyren e tij.

Eshte e rendesishme te mos anashkalohet qe nuk ka eksperience jete pain-free.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Zakonisht cdo prinder shqiptar i vjen rrend te flasi me femijet per marrdhenie seksuale. Per mendimin tim, ka dy lloj prindersh:
    1)disa prinder sjane te obliguar tu japin edukim seksual te duhur femijeve te tyre, pasi e din vete qe femija kupton, dhe eshte i/e afte per edukimin seksual. E kam fjalen qe keta adoleshent qe ne femijeri jane diciplinuar, dhe pa ju keshilluar ose dhene edukim seksual, dine vete si te veprojn.
    2) jane disa prinder qe jane obliguar ti japin edukim seksual femijes ne moshen e adoleshences meqe ne kete perjudhe adoleshentet fillojn te kene ndjenja per seksin e kundert, prinderit duan qe te jene te siguruar qe femija kupton per konsekuencat, marrdheniet seksuale etje.
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Durrsak-Rob Zoti Maska e Sherri
    Anėtarėsuar
    25-03-2004
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Evelyn
    prinderit shqiptare nuk para u flasin femijeve te tyre per keto gjera
    Perse ?
    1-Mbase se vet prinderit e prinderve tane si kane folur rreth ksaj ceshtje ose dhe po tu kene folur kane thene MOS SE ESHTE TURP

2-Prinderit mund te mendojne se eshte detyre e shkolles ti flase femijve rreth kesaj ceshtje.
    Divide Et Impera
    " Yo soy cubano, latinoamericano
    y pa’ todos mis hermanos yo les quiero cantar"

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Une jam prind dhe me femije adoleshente. Kurre nuk kam patur turp te flas me femijet per problemet e seksit. Cuditerisht jam rritur me skrupuj. Kjo eshte turp. ajo eshte turp ...dhe ne jete me ka paraprire morali, jo instikti. Nuk kam patur eksperienca sikurse mund te kene femijet tane sot. Dhe nese ve logjiken ne pune, rezulton se eksperiencat jane te domosdoshme. Njeriu duhet te eksploroje sepse meson. Nuk shoh ndonje gje te turpshme te flas me femijet rreth ketij problemi. Tani eshte pikerisht momenti. Sa jane te vegjel u mesohen elementet e edukates ne pergjithesi me vone te tjera gjera. Femijes qe i thuhet : TURP, ndihet i frustruar dhe demtohet psikologjikisht. Femijet e mi me kane shprehur edhe gjera te turpshme por kam ditur ti anashkaloj ose t'i orientoj qe vulgariteti eshte shemti. Kur shemb barrierat femijet nuk te rezervohen dhe eshte me mire te mesojne nga prinderit se nga shoqeria! Elementi me i rendesishem i edukates seksuale eshte te transmetosh tek femija kujdesin per shendetin. Perdorimi i profilaktikeve duhet te zere nje vend te rendesishem.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Une Ti Dhe Zoti Maska e EDUARDI
    Anėtarėsuar
    06-09-2003
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,946
    Citim Postuar mė parė nga Mina
    Une jam prind dhe me femije adoleshente. Kurre nuk kam patur turp te flas me femijet per problemet e seksit. Cuditerisht jam rritur me skrupuj. Kjo eshte turp. ajo eshte turp ...dhe ne jete me ka paraprire morali, jo instikti. Nuk kam patur eksperienca sikurse mund te kene femijet tane sot. Dhe nese ve logjiken ne pune, rezulton se eksperiencat jane te domosdoshme. Njeriu duhet te eksploroje sepse meson. Nuk shoh ndonje gje te turpshme te flas me femijet rreth ketij problemi. Tani eshte pikerisht momenti. Sa jane te vegjel u mesohen elementet e edukates ne pergjithesi me vone te tjera gjera. Femijes qe i thuhet : TURP, ndihet i frustruar dhe demtohet psikologjikisht. Femijet e mi me kane shprehur edhe gjera te turpshme por kam ditur ti anashkaloj ose t'i orientoj qe vulgariteti eshte shemti. Kur shemb barrierat femijet nuk te rezervohen dhe eshte me mire te mesojne nga prinderit se nga shoqeria! Elementi me i rendesishem i edukates seksuale eshte te transmetosh tek femija kujdesin per shendetin. Perdorimi i profilaktikeve duhet te zere nje vend te rendesishem.
    Mina shume pergjigje e bukur kjo e jotja dhe me shume llogjike me pelqen shume
    jam ne nje mendim me ty

urime per fjalet qe ke then dhe jam i bindur qe i ke then me shpirt dhe nje here urime
    Takohemi Ditėn e Gjykimit

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    1shi---respekto veten tende ne rralle te pare duke bere seks kur ndihesh gati (emotionally), dhe jo kur te imponojne....dhe me personin duhet sesbene te kesh marrdhenie (te njiheni) per nje fare kohe. (te pakten ke nje vit them une)

2shi--perdor preserva.

C'fare keshilla te tjera ka? Apo kerkoni leje per moshen qe te beni seks lol

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Kur shemb barrierat femijet nuk te rezervohen dhe eshte me mire te mesojne nga prinderit se nga shoqeria!
    Mė se e vėrtetė! Fėmija im (9vjeēar) shpesh vjen nga shkolla dhe na pyet pėr gjėra qė ka dėgjuar nga shokėt nė shkollė. Ne ja shpjegojmė atij ashtu si duhet dhe kėshtu ai informohet saktė. Nėse ne do t'i bėrtisnim, ai nuk do guxonte tė na pyeste mė dhe kėsthu do ngelte me informacionin e shtrėmbėruar dhe dėmtues pėr tė. Ai sot di shumė gjėra qė unė nuk i kam pas ditur nė moshėn e adoloshencės. Mė vjen mirė kur shoh se ai tashmė na pyet pa pasur turp. Qė tė mos keqkuptohem, ēdo gjė qė ne i shpjegojmė i pėrshtatet moshės sė tij. E them kėtė pasi ka prindėr qė kalojnė nė ekstremin tjetėr dhe u japin fėmijėve mė shumė se sa mosha e tyre mund tė mbajė.

Elementi me i rendesishem i edukates seksuale eshte te transmetosh tek femija kujdesin per shendetin. Perdorimi i profilaktikeve duhet te zere nje vend te rendesishem.
    Jo vetėm pėr shėndetin fizik, por edhe atė psikologjik.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-04-2006
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    397
    Aii krejt nvaret ne cfar familje te qet zoti une per vete babin pervec se babe e kam edhe shok te mire edhe qysh ne mosh te re me ka fol per keto gjera per sex per mbrojtje sexuale,per lidhjen ne pergjithesi e kjo me ka ndihmu mos me ba gabime

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Mua adoleshentet me terbojne nga nervat me keq se c'do grupmoshe tjeter. Kur isha adoleshente, isha shume e rritur per moshen qe kisha. Te gjithe me shikonin sikur te isha djalli.

E vetmja gje qe i uroj nje adoleshenti eshte qe t'a kaloje adoleshencen e tij sa me shpejt e sa me pare pa ju nenshtruar presionit per te qene si gjithe te tjeret, ndryshe ka per te ngelur pyk gjithe jeten. E bukura eshte vecantia, dhe nqs e ndryshoni veten tuaj vetem qe te beheni pjese e grupit me te mire shoqeror, do e humbni gjithe unicitetin tuaj dhe do te jeni thjesht nje krijese tjeter humane mes 6 bilione te tjerash. Ju rrofte efekti dhe prezervativi pastaj.
    As qe du me dit!

Tema tė Ngjashme

1. Dashuri delikate!
    Nga stella_senza_cielo nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 20:11
  2. Qeshtje delikate.
    Nga Biondina nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 28-02-2009, 22:10
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Lėkurat delikate, si t'i kurojmė
    Nga Albo nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 10:16
  5. Krimet e papara qė i paraprinė barazisė sė femrėse nė Evropė
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 13-08-2005, 17:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •