Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 49
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    po Henri, kam degju per "Network" qe trajton problematiken e indipendences se mediave vizive (tv). NUk e kam pare, bere mire qe ma ēove ne mend. Eshte film i Sidney Lumet (me Faye Dunaway) dhe Lumet ka pas punu me pare per tv, ndaj dhe filmi duhet te jete satire e forte per kete te fundit. Do shkoj ta kerkoj ne ndonje video-store.

Sa per informacion: filmi qenka nje remake i "A Face in the crowd", film i Elia Kazan (1957).

Otherwise, ē'u bė me "Sin city" ?

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Sin City ishte film pėr njė ditė. Po pėr atė njė ditė nuk shahej veēse

Unė po vizitoj kohėt e shkuara, mė saktė 70-80 pasi kam parė shumė pak nga kėto vite.

Reds ishte njė nga filmat e kėsaj fundjave, mbi jetėn e Jack Reed si dhe historinė e ngjarjet e viteve nė prag dhe gjatė revolucionit tė Tetorit. Regjizor dhe aktor kryesor Warren Beatty. As nuk e ndjeva qė ishte tre orė film, historia rridhte fuqishėm.

Quiz Show ėshtė filmi tjetėr qė pashė kėtė javė. Pėrsėri mbi televizionin, vitet 60-tė, ndikimin e TV nė jetėn amerikane etj. Shkruar dhe realizuar nga Robert Redford, me aktorė tejet tė talentuar (Ralph Fiennes, John Torturo, Martin Scorcese etj). E kisha parė njė herė vite mė parė e sėrish m'u duk po aq i bukur nė mos edhe mė shumė.

Kaq nga unė pėr sot. Ndonjė film nga "thesari" yt qė ia vlen tė shihet?

nsh: pėrgjigje MP nuk tė kam kthyer pasi siē tė thashė e kam ditėn 12 orėshe kėtė verė. Po sė shpejti, sė shpejti...
    Perėndia nuk ėshtė mace...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga Henri

Kaq nga unė pėr sot. Ndonjė film nga "thesari" yt qė ia vlen tė shihet?

nsh: pėrgjigje MP nuk tė kam kthyer pasi siē tė thashė e kam ditėn 12 orėshe kėtė verė. Po sė shpejti, sė shpejti...

Henri,
    te them te drejten, nuk kam shkruar ndonje gjė per ē'kam pare kohet e fundit sepse une e kam si ritual te shikoj dy tre filma te rinj ne kinema, ne jave. Duke pasur parasysh se daljet e reja kinematografike nuk korrespondojne nga nje vend tek tjetri, nuk kam bere komente per ē'kam pare. Edhe pse, nga nje shkembim mesazhesh me Anjen, konstatova me kenaqesi se ne usa, ne qytetet e medha te paktėn (ajo ka fatin te jetoje ne NY), jo vetem qeekzistojnė kinema ku NUK shfaqen vetem block-buster, por filmat qe shfaqen aktualisht nė to, perkojne jo pak me filmat qe shfaqen aktualisht ne Europe (flas gjithmone per ato filma qe me se shumti quhen "indipendent movies" - tek ju, ose "cinéma d'auteur" ne Europe).

Keshtu qe jam mjaftu me ndonje koment per ndonje syresh si "Sin city" apo "Million dollar baby" me idenė se jane filma te parė nga nje numer mė i madh forumasish dhe kam patur gjithmone parasysh se behet fjale per filma qe me siguri kane dale edhe pertej Atlantikut, pra andej nga ju e qė, edhe pse filma block-buster, ja vlen ti komentosh sadopak...

Megjithate, ja nje liste e shkurter se ē'kam pare gjate muajt te fundit (filma te rinj) :

Last days (Gus Van Saint) -usa
    Villa paranoia (Erik Clausen) -Danimarkė
    Sin City -usa
    The world (Jia Zhang Ke)- Kinė - ka fort shance qe te jete filmi me i bukur i vitit per mua;
    A dirty shame (John Waters) usa
    Douche froide (France)
    The war of the worlds (Spielberg)
    Khab e talkh (Diell i hidhur) Iran

si dhe disa filma te "vjeter", rikthyer ne kinema si:
    "Heaven's Gate" (Michael Cimino - usa, 1980) nje kryeveper filmike
    "Macadam ą deux voies" (Monte Hellman)- usa 1971
    "The shooting" (Monte Hellman) -usa 1966

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Po ēna thoni ju kinefilet?... Mire kini qene me shendet?

Po pasion te madh e paske kinemane o autor... Me gjithe keto qe ke shruajtur, ne kete teme e ne te tjerat... Chapeau!
    Do te doja te te ndihmoja pak po fakti eshte se merzitesh nganjehere kur flet vetem kinema, kinema dhe kinema...
    Po sna ke thene o autor, si autor qe je, se per cfare je... autor?...

Nejse, nejse ja po rendit dhe une nje liste te atyre filmave qe kam pare me se fundmi :

- "Vdekja e zotit Lazarescu", me regjisor Cristi Puiu (Rumani) ; filmit ju dha ēmimi "Un certain regard" ne Kane ne festivalin e 2005-es.
    - "Adieu", me regjisor Arnaud Des Paillčres (Franca) (film i shkelqyer, besoj nje nga me te miret, qe kam pare, te kineasteve te rinj qofshin ata franceze apo tjeter lloj...)
    - "L'age d'or", Luis Bunuel...
    - "Bin Jip", Kim Ki Duk (Kore e jugut)
    - "Trouble every day", "Beau travail", "Vendredi soir", 3 filma te Claire Denis (France)... Ishte retrospektive per punen e Claire Denis, ku pata fatin te bisedoja me Claire Denis si dhe ti merrja adresen dhe numrin e telefonit... (Nuk vajta kot jo!)
    - "Nick's Movie" (Lighting over water), me regjisor Nicholas Ray dhe Wim Wenders... Filmi i fundit i Nicholas Ray me ndihmen et Wenders. Ne fakt eshte nje film per ēastet e fundit te jetes te regjisorit te madh Nicholas Ray.

Ne fakt kam pare shuma filma keto kohet e fundit, dhe neqofte se nuk ua mbaj mend titujt do te thote qe... sme kane lene ndonje pershtypje te madhe, besoj.
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2005
    Postime
    20

...

Kam pare shume filma e vazhdoj te shoh.

Por,i fundit qe pashe keto dite te nxhehta korriku ishte IN AMERICA i Jim SHERIDAN.2004.USA.
    Po i nejti regjizor ka bere dhe filmin 'Ne emer te te atit'.

Te tjere,qe ne nje fare menyre me kane ngelu ne kujtese dhe qe me endje do t'i rikthehem,jane:

'KENDOJME POSHTE SHIUT',i Stanley DONEN.1952.USA.

'NJE HISTORI E VERTETE',i David LYNCH.1999.USA.

'KAMERA PREJ DRURI',i Ntshvhemi WA LURULI.2004.Afrika e Jugut.

'HIMALAJA',i Eric VALLI.1999.Angli,France,Nepal.

'CINEMA PARADISO',i Giuseppe TORNATORE.1988.Itali,France.

'PERBUZJA',i mjeshtrit te te gjitha kohrave te kinemase J-L.GODARD.1962.France.

°camera amatoriale°

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga korēar
    ...
    Po sna ke thene o autor, si autor qe je, se per cfare je... autor?...

Nejse, nejse ja po rendit dhe une nje liste te atyre filmave qe kam pare me se fundmi :

- "Vdekja e zotit Lazarescu"
    - "Adieu"
    - "L'age d'or", Luis Bunuel...
    - "Bin Jip", Kim Ki Duk (Kore e jugut)
    - "Trouble every day", "Beau travail", "Vendredi soir", 3 filma te Claire Denis (France)... Ishte retrospektive per punen e Claire Denis, ku pata fatin te bisedoja me Claire Denis si dhe ti merrja adresen dhe numrin e telefonit... (Nuk vajta kot jo!)
    - "Nick's Movie" (Lighting over water), me regjisor Nicholas Ray dhe Wim Wenders...

Hmmm, finalement Korēari u rikthye... Prite kur te beje 2 muaj pushim dhe te rishfaqet andej nga shtatori... (LOL)

ok, po te pergjigjem per ē'mė pyet :

Pėr sa i perket pseudonimit tim: kur jam regjistru ne kete forum perpara disa kohesh, ne vendin qe ishte bosh e ku duhej shkruajtur pseudonimi, thuhej : "shkruani emrin e autorit te mesazhit". Meqe autori i mesazhit isha une, nuk e lodha mendjen dhe shkruajta autori, praj nga ngeli dhe pseudonimi "autori".

Pra NUK jam autor i ndonje krijimi , biles i asgjeje qe ka te beje me artin (meqe me se shumti, termi autor perdoret ne arte). Thjesht e kam pasion kinemane e mire por te siguroj qe nuk eshte pasioni im i vetem.
    Nga ana tjeter, duke qene se "Henri" aktualisht punon 12 ore ne dite, ti shfaqesh ne forum ēdo 2-3 muaj dhe rizhdukesh per po aq kohe, "peoples" e ka bere lanét deklarativisht forumin (jam betuar qe do ta rikthej perseri, dhe keshtu ai do konfirmoje qe perveē cilesive te tjera qe ka, ka edhe pragmatizmin(nje nga virtytet qe vleresoj me teper) , vendosa te beje "monolog" ne forum, duke postuar diēka rreth 50 kineasteve me te mire. Besoj se mė mire qe i kam postuar ne kete forum sesa ne ndonje blog (keshtu e pata nje ide ne fillim).

Nga ty ē'kemi? Nuk di nese me pate thene se ne ē'vit je (edhe pse e di qe je ne shkollen nga kane dale vellezerit Dardenne ; Ndonje projekt ? Do ishte super kenaqesi per mua nese do shihja nje dite nje punim tėndin... (tu peux t'en douter...)

Po qė mė bere xheloz ti mua?! Ku munde ta shikosh "Vdekjen e zotit Lazarescu" ? Me sa di une, ende nuk ka dale ne kinema...

Te besoj per "Adieu" qe eshte film i mire... Per fat te keq, nuk pata mundur me e pą asokohe, kur doli ne kinema. Hidhi nje sy ketij link-u, eshte interesant (ke diēka per "Adieu" ) : http://site.voila.fr/cineclub/filmsans/adieu.htm

Adresa e mesiperme nuk eshte veēse nje faqe nga siti SHUME i mire e kompleks i Ciné-club-it te Caen, ndofta mė i miri qe ekziston sot per sot ne France :
    http://site.voila.fr/cineclub/index.html dhe http://site.voila.fr/cineclub/materiel/ctfilms.htm

Disa filma te Claire Denis i njoh; me pelqejne. Nga ata qe citon, kam pare "Vendredi soir". Pjesa e pare e filmit eshte une merveille ! Mė ka mbetur ne mendje menyra teper e kendshme e filmimit pergjate gati 1 ore te bllokim-qarkullimit(embouteillages); pastaj... filmi bié... .
    po tek i njeti site per C. Denis: http://site.voila.fr/cineclub/realisat/denis/denis.htm

Po, kam degju per filmin qe rrefen ditet e fundit te Nicholas Ray (nga regjizoret e rralle amerikane te cilit ja kam pare pothuaj gjithe filmografine). por jo kete te fundit (bere nga Wenders).

ps: nese te jepet mundesia (pra nese ka dale ne kinema), mos e humb "The world", per me teper qe filmi eshte xhiruar i gjithi thjesht me nje kamera numerike... Du grand cinéma !

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086

E de e

Bėni qejf ju andej nga perėndimi, po tė paktėn mos na ngrini mendjen edhe ne kėtej se mė duket sikur e bėni kastile. Kėtej nga unė ato filmat e Kanės rrezik mot dalin, kurse rumuni e francezėt ndoshta s'dalin fare .
    Nejse, unė shkova nė kinema dje dhe pashė Charlie and the Chocolate Factory. Mgjs nė kinema shkoj rrallė, kėtė nuk e lija dot pa parė. Johnny Depp dhe Helena Bonham Carter janė tė dy aktorė qė i kam shumė pėrzemėr, shto kėtu ēmendurinė e Tim Burton si dhe gjendjen time emocionale tejet tė lodhur kėto kohė. Shkurt saktė e bukur, ishte vėrtet film pėr t'u parė. Oh, dy orė qė i shijova me tė vėrtetė.

Autor, ndonjėherė mė kap njė dėshirė tė shoh filmat mė sipėrfaqėsorė nga subjekti qė egzistojnė! Ke parasysh kur je i lodhur e i kėputur e tė duhet vetėm ndonjė lajle lule pėr tė tė zėnė gjumi nė paqe? E kam fjalėn pėr Hollywood Candy, dmth filma tė tipit "Legally Blonde", "Hollywood Bollywood" etj. Dhe e bukura ėshtė se e kam mė tė vėshtirė tė gjej filma tė tillė sesa perlat. Kėshtu qė do tė tė lutesha qė njė postim t'ua pėrkushtoje filmave karamele, nėse ke parė ndonjė tė tillė.

Pėr tė mos e mbyllur me "mėkat" po tė them se dje pashė gjysmėn e "From the Life of the Marionettes". Mrekulli! Xhirimet e Bergman janė diēka qė ēdo kineast rrezik i ėndėrron tė paktėn njė herė nė javė. Dhe trajtimi i temave qė zgjedh ėshtė kryevepėr. nuk e di pse mėnyra e tregimit tė Van Sant mė ngjan me Bergman, shumė fare. E kam fjalėn pėr nga natyrshmėria me tė cilėn ngjarje e ēėshtje shumė dramatike trajtohen. Mė duket sikur tė dy e ndėrtojnė subjektin nė njė mėnyrė sikur ēdo gjė ėshtė ftohtėsisht duke ndodhur nė harkun e vet, dhe kėta nuk janė "orkestruesit" e subjektit, por veē vėzhgues qė u ndodhėn aty pari me njė kamera.

Nejse ika, se e kam mbushur numrin e postimeve pėr kėtė javė, haha!
    Perėndia nuk ėshtė mace...

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Henri si filėm sheqerkė qė kėrkon ti do tė rekomandoja "I love you to death" (e thashė me mė fund).

Komedi (1990). Midis artistėve tė tjerė luan dhe njė nga artistet e mia mė tė preferuara, Tracey Ullman. Unė qesh sa herė e shikoj...

Bėfsh qejf e mos u lodh shumė

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga Henri
    Nejse, unė shkova nė kinema dje dhe pashė Charlie and the Chocolate Factory. Mgjs nė kinema shkoj rrallė, kėtė nuk e lija dot pa parė. Johnny Depp dhe Helena Bonham Carter janė tė dy aktorė qė i kam shumė pėrzemėr, shto kėtu ēmendurinė e Tim Burton si dhe gjendjen time emocionale tejet tė lodhur kėto kohė. Shkurt saktė e bukur, ishte vėrtet film pėr t'u parė. Oh, dy orė qė i shijova me tė vėrtetė.

Henri,
    une e di qe ora ne Europe dhe ne Kanada (ne Vancouver mė sakt) ka nja 10 ore ndryshim, por qe te shkonim ne te njejten dite, dhe me duket EDHE NE TE NJEJTEN ORE (une shkova e pashe rreth ores 4pm me oren e Evropes, po ti ??) "Charlie and the Chocolate Factory" , nuk do ma merrte kurre mendja ! haha !

Per kete ke dhe deshmitar "peoples", te cilit saaaaapo i dergova nje e-mail ku i tregoja pikerisht per kete gje dhe i shkruaja qe ME PELQEU shume shume shume ! JAM HABIT DHE ME VETEN BILES ! Une e pelqej shume kinemane e Burtonit por nuk jam ndonje fan absolut i tij; por kete rradhe jam stėrkenaq me Charlie-n !!! Excellent !

Gabim qe nuk e hape ne nje postim me vehte temen per kete film. Une e kisha bere ne mend ta hapja tani, dhe te shkruaja nje koment te vogel. E kisha ne mend kete gje sepse eshte E RRALLE qe nje film i mirė, siē eshte dhe "Charlie..", te dale ne te njejten kohe edhe ne Ameriken e Veriut edhe ne Europe (te tjeret jane shumica block-buster... no comment...).

Tim Burton-i eshte perfundimisht nje GJENI ! It made my day !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga amatoriale
    Kam pare shume filma e vazhdoj te shoh.

Por,i fundit qe pashe keto dite te nxhehta korriku ishte IN AMERICA i Jim SHERIDAN.2004.USA.
    Po i nejti regjizor ka bere dhe filmin 'Ne emer te te atit'.

Te tjere,qe ne nje fare menyre me kane ngelur ne kujtese dhe qe me endje do t'i rikthehem,jane:

'KENDOJME POSHTE SHIUT',i Stanley DONEN.1952.USA.

'NJE HISTORI E VERTETE',i David LYNCH.1999.USA.

'KAMERA PREJ DRURI',i Ntshvhemi WA LURULI.2004.Afrika e Jugut.

'HIMALAJA',i Eric VALLI.1999.Angli,France,Nepal.

'CINEMA PARADISO',i Giuseppe TORNATORE.1988.Itali,France.

'PERBUZJA',i mjeshtrit te te gjitha kohrave te kinemase J-L.GODARD.1962.France.

°camera amatoriale°

Mirėseerdhe amatoriale,
    ne qofte se nuk e kam gabim, ti sot (17/7) ke inaguruar regjistrimin tend ne forum. Bienvenue ! (apo benvenuto ? - varet nga vendi ku jeton (edhe pse konstatoj se jeton ne Europe), na e thuaj, se keshtu e kemi mė kollaj per te kuptuar qofte titujt e filmave, qofte kohen e daljes se tyre ne kinema, perkatesisht atje ku jeton.

Personalisht, "In America" te Jim Sheridan-it (regjizor irlandez) nuk e pata pare, por e kujtoj shume mire kur doli vjet (une jetoj ne France). Me kujtohet mire qe kritika e priti goxha mire filmin...

Nga te tjeret, "Le mepris "(perbuzja), "Nje histori e vertete" (e Lynch-it) apo "Singin in the rain" jane filma qe po ashtu do t'iu rikthehesha me ėndje, po aq sa ti.

Nuk kisha degjuar ndonjehere per Ntshaueni Wa Luruli dhe po konstatoj (ne internet) se ne France ende asnje film i tij nuk ka dale. Mos valle titulli origjinal i filmit ne fjalė quhet "Chikin Biznis" ?

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Disa tė dhėna mbi ekonominė e vėndeve ballkane
    Nga Tepelenas_nr_1 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 11:09
  2. "Euro" a do te kete sukses??? - Nga Enip!
    Nga Dita nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 58
    Postimi i Fundit: 21-07-2002, 09:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •