Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 49
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga adis68
    Per mua "Million Dollar Baby" ishte film i bukur por jo dhe aq per Oscar. Ndoshta fitoi ngaqe tema eshte aktuale dhe delikate.
    adis68,
    Une do ta shkruaja keshtu frazėn tende: " "Million Dollar Baby" ishte film i bukur, por ai film NUK KA NEVOJE per Oscar".

Shpresoj qe mė kupton se ē'dua te them. Nese nuk me kupton, me lejo te shpjegoj qe, duke patur parasysh se ē'filma te keqinj hollywoodianė e fitojne zakonisht kete ēmim, fitimi i disa Oscar-eve nga ana e "Million dollar baby", perkunder nga ē'mendon ti, mė sė shumti ja ul vlerat filmit ne fjalė, sesa ja ngre. Ndaj dhe te them qe "Million dollar baby" NUK ka nevojė per Oscar.

Ne rastin mė te mire, do te thonim qe ndofta nganjehere (shume rrallė ama !), edhe akademikėve te Osacar-ve ju vijnė trutė ne vend... Por eksperienca e deri mė tanishme ka treguar qe mė sė shumti, trutė e tyre i kane "ngrene" biznesimenėt e filmave-fitimprures hollywoodjane. Akademikėt ju kthejne thjesht reston e "lėmoshės" qe marrin si shperblim tė ca palo Oscar-ve qe shperndajnė...(me kupto drejt: fajin nuk e ka ēmimi Oscar ne vetvete, por mekanizmi i funksionimit te industrise se kinemase, nė dėm te kinematografise se vertete).

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Meqė Million Dollar u harrua, po ndaj me ju zbulimin e fundit - "The Hitch Hikers Guide to the Galaxy" (1981) - dmth miniseritė e sponsorizuara nga BBC, se kėtė versionin e ri s'e kam parė ende. Fantastik!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Henri : 09-04-2005 mė 20:09
    Perėndia nuk ėshtė mace...

.......TART.......
    Anėtarėsuar
    14-12-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    25
    filmin se kam por hallall kush e hapi kete teme , kjo eshte fusha ime e preferuar
    worth to spend some time on
    "Biologically speaking, if something bites you it's more likely to be female."

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar mė parė nga Henri
    Meqė Million Dollar u harrua....
    E harruat ju, por mua akoma s'mė ka ik trishtimi . Ēfarė s'heq njeriu i shkretė ...
    Where does a thought go when it's forgotten?

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Autor, e gjeta mė tė fundit:

Das Experiment (eng. The Experiment"). Shikoje njė herė pastaj flasim.

Filma gjermanė kėtė javė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Autor, e gjeta mė tė fundit:

Das Experiment (eng. The Experiment"). Shikoje njė herė pastaj flasim.

Filma gjermanė kėtė javė.
    Henri,
    Nuk e kam pare "Das experiment", film i 200"-shit. Duhet te jete eksperience interesante filmike, edhe pse "thriller"-at nuk jane tasi im i ēajit ...

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Aman se na hėngrėn kėtej ku jam me kategorizimet e filmave. Seksioni i komedive tė dhje't gazit. Ca filma qė tė trishtojnė nė kulm renditen si komedi, hajde jetė pa halle hajde

Nė vijim tė asaj mė sipėr "Das Experiment" nuk ėshtė thriller nė kuptimin e mirėfilltė tė fjalės. Ėshtė tronditės? Nė kulm, por jo nga pamjet apo skenat, por nga shija qė tė le subjekti.

Shife pra se mė vdiqe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2004
    Postime
    349

Talking hmmmmmmm

Shume Film I Bukur.
    Me Terhoqi Jashte Mase.
    Po Te Jesh Mire E Bukur Dhe Te Gjuj Jevga Atehere Kur Sta Pret.
    Nejse.
    Per Mendimin Tim Ky Eshte Nje Film Qe Do Te Harrohet Shpejt.
    Ju Pershendes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Aman se na hėngrėn kėtej ku jam me kategorizimet e filmave. Seksioni i komedive tė dhje't gazit. Ca filma qė tė trishtojnė nė kulm renditen si komedi, hajde jetė pa halle hajde
    Ne fakt, ka nje problem ne lidhje me perdorimin e termave: edhe ne France, fjala "komedi" (si zhanėr, pra si gjini filmike) NUK perodret per filmat qe te bejne me qesh, por komedi quhet ēdo film qe eshte drame e zakonshme. Biles ndahen ne "komedi sentimentale", "komedi sociale", "komedi muzikore"... etj etj. Ndaj dhe ti gjen ne seksionin e komedive, filma qe s'kane te bejne fare me "komedine", ne sensin qe perdoret kjo fjale ne shqip, pra "komedi qe te bojn me qesh"

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Pashė "Network" para nja dy ditėsh. Film i 70-ės, si nuk e kisha parė mė parė? Pjesė tė tėra tė kėtij filmi janė pėr t'u mėsuar pėrmendėsh, si "profecitė" e personazhit kryesor ashtu edhe dialogu midis "dy tė dashuruarve". Autor, shife se do mė urosh pastaj (nėse nuk e ke parė deri tani sigurisht).

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Disa tė dhėna mbi ekonominė e vėndeve ballkane
    Nga Tepelenas_nr_1 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 11:09
  2. "Euro" a do te kete sukses??? - Nga Enip!
    Nga Dita nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 58
    Postimi i Fundit: 21-07-2002, 09:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •