Ketej nga SHBA s'e kam degjuar kete lloj specialiteti, mbase eshte Kanadez vetem.....gjithsesi suksese......Postuar mė parė nga nausika
hahahahaPostuar mė parė nga Ihti
Shiko shiko....ja ditka rradhen ky...![]()
Ketej nga SHBA s'e kam degjuar kete lloj specialiteti, mbase eshte Kanadez vetem.....gjithsesi suksese......Postuar mė parė nga nausika
hahahahaPostuar mė parė nga Ihti
Shiko shiko....ja ditka rradhen ky...![]()
e mar me mend qe nuk besoj ta kesh degjuar sepse eshte nje specializim i ri ne psikologji...quhet edhe ndryshe "The Psychology of well-being". Ka filluar nga SHBA sepse aty ka me shume kerkesa (demand) per keto lloj sherbimesh (services)...kurse per pjesen e pare(personality psychology), me duket pak si cudi qe nuk e ke degjuar sepse jepet mesim ne cdo program psikologjie ne universitet...Postuar mė parė nga diikush
besoj se tani di me shume detaje sesa doje ndonjehere te dije per psikologjne ..apo jo?![]()
ne fakt, ka pak te drejte Ihti, por une u futa pak jashte rradhe se dua te mbaroj sa me shpejt...
shendet![]()
When in Doubt, Act Stupid!
une ne fakt pyeta, nuk dola ne konkluzion. e vazhdoj te pres pergjigjen....sipas deshirave e mundesive kuptohet.Postuar mė parė nga nausika
ah diikush diiikush, une maximusit i rashe ne koke, ti akoma jo?lol
p.s. positive psych, diikush? si ato self-improvement section te Barnes & Nobles?![]()
...une kujtova se po beje pyetje retorike, meqe qenka pyetje e thjeshte atere edhe pergjigja eshte e thjeshte... "ato studime pasuniversitare qe mund te bej edhe nje 34, ose 44 ose 55 vjecare"...kur ti vij qejfi njeriut..Postuar mė parė nga Ihti
ato self-improvement section qe jane ne Barnes & Nobles jane psikollogji e holluar per popullin...eshte maximus tjeter
shendet
Prezantim i bukur, sic ishte dhe fotoja.
Mire se vjen![]()
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Nuk te morra vesh shume si kujt dhe se si i rre ne koke a ne kembe...lolPostuar mė parė nga Ihti
Nese e ke fjalen per autoren e temes, une thjesht e kisha fjalen per obzervimin tend korrekt te moshes se saj
Per Positive Psychology, qe thua ti dhe kjo Nausika, une natyrisht qe kam degjuar, por ne kuadrin e rrymave te ndryshme, e ka edhe shume te tjera te ngjashme me kete, si Mindfullness p.sh. qe tashme aplikohet edhe ne terapy, por pyatja ime per Nausiken ishte per specialitetin ....
Nuk e kisha degjuar kete ne kuadrin e specialiteteve/specializimeve, sic jane p.sh. Clinical, Industrial/Human Factors, Developmental, Experimental, Child, Cognitive, etj.Postuar mė parė nga NAUSIKA
Mbase autorja do te vere ketu ndonje link te ndonje universiteti qe ofron studime pasuniversitare ne kete dege qe, kur thone tironsit, te 'ftillohemi' dhe ne dhe te mesojme...
mir se erdhe en forumin me te MADH shqiptar ...te uroj koh sa me te kendshme ne mesin ton ..
MoLLa Me ShErBeT
per cfare e fillova dhe cfare u katandis...
megjithate po i pergjigjem prape Ihtit edhe dikushit qe jane shume te interesuar per psikologjine dhe specializimet e saj...
kur vendosa te beja specializim ne psikologji kisha 2 mundesi te ndryshme: ose Clinical ose Experimental. Ne degen e Clinical bien te gjitha ato specializime qe kane te bejne me aplikimin mjekesor te psikologjise, si psh. depresionin, skizofrenine etc. Dikush qe mbaron per Clinical mer titullin DR dhe MD (si psh. psikiatret te cilet jane te vetmit psikologe qe mund te preskriptojne ilace).
Experimental psychology, qe eshte edhe dega me a madhe, perben te gjitha degezat e tjera ose specializime, si psh. developmental (qe perben edhe Child), Social, Forensic, Personality dhe se fundi Positive psychology etcetc).
Shpresoj qe ky informacion ndihmon disi ne "ftillimin"qe folet me pare, nqs. jo eshte shume e lehte te gjesh ne internet cdo lloj informacioni...
Sa per Maximusinqe foli Ihti...mosha ime eshte e postuar ..nqs ishte ndryshe atere Ihti do ishte me i madh se Orakulli i Delfit
shendet te gjitheve dhe flm te gjitheve per pritjen e ngrohte
nausika
Postuar mė parė nga demse_sherrse
flm shume Molla me Sherbet...
Krijoni Kontakt