Thuhet se Adolf Hitler gjat kohes qe ishte ne pushtet ka bere shume eksperimente ne fusha te ndryshme per ti sherbyer me vone qellimeve te tij. Nje nga keto eksperimente ishte edhe nje lloj sondazhi per sjelljen , zakonet , kulturen ,durimin , etj , ne popuj te ndryshem te europes .
Per te realizuar kete eksperiment ai mori nga cdo popull disa perfaqsues te te gjitha shtresave dhe i mbylli pjestaret e cdo populli ne dhoma te vecanta pra Françezet vec italianet vec shqiptaret vec e keshtu me radhe,
derisa mbaruan te gjith.
Diten e pare ju dha per te ngrene mengjes drek dark sipas nje menuje te pregatitur njesoj per te gjithe, ku ne dreke kishin vere ose birre.
Dhe psikollogu bente pyetjet e para pregatitura nese ishin te kenaqur apo jo ' ku te gjith ju pergjigjen pozitivisht
diten e dyte dha te njejten menu duke hequr vetem pijet dhe psikologu mer reagimet e para te francezve dhe italianeve per mungesen e pijes.duke shkruajtur te perkedhelur , ndersa shqiptaret ishin te kenaqur njesoj
diten e dyte i lane te flen pa i dhen darke dhe reagimet e te tjerve u shtuan me shume ndersa Shqiptari tha ska gje se mos po punoj une pastaj fle me shpejt edhe me lehte.
diten e trete ju hoqen edhe mengjesin dhe reagimet e tyre u shtuan dhe u ben te padurueshme shkruante psikologu , kurse Shqiptari ishte akoma i kenaqur pasi tha po flej me shume dhe po zgjohem ne dreke se mos kam no nji gjo me bo .
diten e katert kishte ngelur vetem shqiptari se te tjeret i kishin nxjere pasi eksperimenti e kishte arritur qellimin me ta, prandaj ja heqin edhe dreken dhe lene nje dit pa buke, por ai prap nuk u ankua se tha Qyl e kam edhe ate po fle gjum u pa puna
pastaj u merziten me te dhe e lan pa buke derisa te theriste vet gje qe ndodhi pas disa ditesh , dhe i cuan per te ngrene por ai vrau rojen qe i coj buk dhe u mundua te arratisej,
Kur ja çuan Hitlerit perfundimet e eksperimentit ai tha ;
Lum si ai qe do udheheqe kete popull dhe mjer ai po i la pa buke...
NQSE dikush din eksperimente te tjera le ti thote ose me thoni sa pjata na kan hequr deri tani .
Krijoni Kontakt