Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Eksperimenti i Harry Fultz me shqiptarët në formë anekdote

Thuhet se Adolf Hitler gjat kohes qe ishte ne pushtet ka bere shume eksperimente ne fusha te ndryshme per ti sherbyer me vone qellimeve te tij. Nje nga keto eksperimente ishte edhe nje lloj sondazhi per sjelljen , zakonet , kulturen ,durimin , etj , ne popuj te ndryshem te europes .

Per te realizuar kete eksperiment ai mori nga cdo popull disa perfaqsues te te gjitha shtresave dhe i mbylli pjestaret e cdo populli ne dhoma te vecanta pra Françezet vec italianet vec shqiptaret vec e keshtu me radhe,
    derisa mbaruan te gjith.

Diten e pare ju dha per te ngrene mengjes drek dark sipas nje menuje te pregatitur njesoj per te gjithe, ku ne dreke kishin vere ose birre.
    Dhe psikollogu bente pyetjet e para pregatitura nese ishin te kenaqur apo jo ' ku te gjith ju pergjigjen pozitivisht

diten e dyte dha te njejten menu duke hequr vetem pijet dhe psikologu mer reagimet e para te francezve dhe italianeve per mungesen e pijes.duke shkruajtur te perkedhelur , ndersa shqiptaret ishin te kenaqur njesoj

diten e dyte i lane te flen pa i dhen darke dhe reagimet e te tjerve u shtuan me shume ndersa Shqiptari tha ska gje se mos po punoj une pastaj fle me shpejt edhe me lehte.

diten e trete ju hoqen edhe mengjesin dhe reagimet e tyre u shtuan dhe u ben te padurueshme shkruante psikologu , kurse Shqiptari ishte akoma i kenaqur pasi tha po flej me shume dhe po zgjohem ne dreke se mos kam no nji gjo me bo .

diten e katert kishte ngelur vetem shqiptari se te tjeret i kishin nxjere pasi eksperimenti e kishte arritur qellimin me ta, prandaj ja heqin edhe dreken dhe lene nje dit pa buke, por ai prap nuk u ankua se tha Qyl e kam edhe ate po fle gjum u pa puna

pastaj u merziten me te dhe e lan pa buke derisa te theriste vet gje qe ndodhi pas disa ditesh , dhe i cuan per te ngrene por ai vrau rojen qe i coj buk dhe u mundua te arratisej,

Kur ja çuan Hitlerit perfundimet e eksperimentit ai tha ;

Lum si ai qe do udheheqe kete popull dhe mjer ai po i la pa buke...

NQSE dikush din eksperimente te tjera le ti thote ose me thoni sa pjata na kan hequr deri tani .
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 30-06-2005 më 22:20

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Une mendoj se shoqeria shqiptare duhet te lufjtoje kunder kategorismave te tille, psh, haj me se keshtu jemi ne shqiptaret.
    Une besoj se ne jemi nje popull si te gjithe te tjeret as me i mire , as me i keq, ndoshta me i vuajtur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qerim : 27-03-2005 më 13:04

I PADUKSHEM
    Anëtarësuar
    01-03-2005
    Vendndodhja
    Kudo
    Postime
    149
    Ke ngaterruar forumi, ben mire ta cosh tek barsaletat. Sapo kam lexuar "Historine e Rajhut te Trete", liber me 2 mije faqe, dhe kete barsalete qe thua ti se kam hasur asgjekundi. As ne dokumentaret e shumte te Nazismit e as ne libra te tjere.

Na sill burimin e ketij informacioni, perndryshe "ja ke fut p'ordhes plako"

S.V.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

lapsus

me falni Adolf Hitler dhe jo Rudolf
    Dhe dita e dyte eshte perseritur dy here i lutem moderatorit ti korigjoje
    flm.
    pak rendesi ka burimi rendesi ka kuptimi po e arite ta kuptosh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardajan : 27-03-2005 më 17:38

i/e larguar Maska e Tirana
    Anëtarësuar
    29-06-2004
    Postime
    211
    Dardajan !

Te uroj per temen qe ke hapur !

Mir the , pak rendesi ka burimi , por eksperimenti qe ke sajuar mendoj se eshte i sakte dhe shume domethenes . Kush ka sy le te lexoje dhe ne se ka pak llogjike le ta kuptoje . Ne te tille jemi . Kete e vertetojn vuajtjet shume shekullore qe ka hequr populli yne dhe akoma po heq . Jemi vertet popull qe durojm shume . Deri me sot pervec virtyteve te tjera , ka qene dhe ai i durimit Megjithate, ekziston kufiri kur durimi pushon se qenuri virtyt.

Ska fuqi me te madhe se Mencuria!
    Ska arme me te forte se Durimi!
    Po dite qe ti mbash, te shkojne te dyja!
    Dhe do te shquhesh si me i miri!
    Llemadeo

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Te tallesh kombin tend eshte paturpesi.

Dito.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Te tregosh me gisht realitetin esht detyre e cdo Shqiptari sado e hidhur qe te jet ajo ,dhe ti mbulosh ato esht ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Nuk e kam sajuar une kjo gojedhene qarkullonte ne popullin e tiranes nga vitet 80 -90 dhe donte te thoshte se durimi ka mbaruar ka ardhur koha e rebelimit. por ne ate kohe nuk mund ti shfaqje mendimet direkt pasi te rrasnin brenda per agjitacion propagande dhe e vetmja menyre propagande pe rezik ishin gojedhenat barcaletat historitte etj..
    qellimi i saj edhe sot esht ai i pari rebelimi kundrejt skamjes , e mjerimit, per nje jet me te mire per e gjithe, dhe jo si ai qe me thot se esht turp qe te tallesh me popullin tend.

Turp esht te presim akoma 45 vjet per tu rebeluar kundrejt padrejtsive, vuajtjeve , vjedhjeve qe na behen ne mes te dites ,bllokimin e ndergjegjes kombetare, shitjen e trojeve Shqiptare ,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

eksperimenti vazhdon

Ne perfundim te ketyre zgjedhjeve do shohim se ne c'far pike esht eksperimenti shpresoj qe te mos presi diten e fundit por te rebelohet qe tani me ane te votes dhe te kerkojnje cilesi jete me te mire .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-08-2002
    Vendndodhja
    Montreal -Tirone , vajtje-ardhje, moszgjedhje
    Postime
    181
    Ej ja ke fut kot me kete, jo per historine por per ate se kush e ka bere kete eksperiment ! Eksperimenti eshte bere ne nje kamp pushimi ne Golem te Kavajes , nga ish - Drejtori i Shkolles Teknike ne Tirane, (sot kolegji Hary Fultz), Z. Hary Fultz, dhe konkluzioni i tij ishte qe shqiptaret jane njerez te durueshem, te bute, dhe nuk jane njerez te cilet mund te kene nje shpirt rrebel , kryengrites, qofte edhe per te reaguar kur i shkelen te drejtat e tyre. Ky eksperiment eshte bere rreth viteve 30 dhe personalisht mendoj qe konkluzioni i tij eshte i drejte , sepse ai u vertetua ne vitet e mepasme.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •