Pinku,Postuar më parë nga PINK
per te kuptuar kete shprehje gjej kasetat e Telebingos me Agim Bajkon dhe Agron Llakajn, se ato kane nje skec me titull "e ema e Zeqos ne maje te Thanes"...lol
Pinku,Postuar më parë nga PINK
per te kuptuar kete shprehje gjej kasetat e Telebingos me Agim Bajkon dhe Agron Llakajn, se ato kane nje skec me titull "e ema e Zeqos ne maje te Thanes"...lol
Xhuxhumak pse nuk ma thua ti ... ku ti gjej kasetat une tani ?![]()
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Eshte nje film italian i Passolinit me duket me ato situatat e tij ireale ku behej fjale per nje familje italiane nga lufta e dyte boterore deri ne vitet 60 me duket. E kam pare kur jepte maratonski film tek dyshi i sllavit. Emri s'me kujtohet. Atje luante dhe Cico Igrasia ne rolin e nje te semuri mendor qe e kishin marre nga spitali per te festuar sebashku me familjen nje pervjetor. Pasi hengren dreke Cico hypi ne maje te nje Arre t emadhe ne kishin ne shtepi dhe nuk zbriste duke thirrur me te madhe "Voglio una dona, voglio una dona...". Dhane c'dhane familja dhe thirren nje nga zanatceshat e fshatit qe ngriti fustanin dhe e uli Cicon poshte.Postuar më parë nga PINK
Morali i shpjegimit...lol
Edhe e Jema e Zeqos ishte e "luajtur nga fiqiri" ...![]()
Pink e ema e Zeqos hipi ne nje thane sepse i kishte vajtur ne qyqe per te ngrene thana. Mirepo poshte asaj deges ku ishte ajo kalonte nje rreke (ose perrua merre si te duash) dhe ajo shikonte veten si ne pasqyre nga lart po nuk e dinte se ishte shembelltyra e saj dhe thoshte:sa budallaqe ajo gruaja ka hipur ne thane e po ha thana dhe nuk shikon qe eshte... . Domethenia e kesaj shprehje eshte pak a shume si tek ajo tjetra:"flet kodra pas bregut", flet budallalleqe. Keshtu e di une.
Jeto dhe leri te tjeret te jetojne.
Shume interesant ky shpjegimi i fundit dhe me i afrueshem me vertetesine e shprehjes. Nuk po ia ul vlerat shpjegimit qe solle ti xhuxhumak, vetem se ai eshte pak si i huaj, ky eshte me nativ, nese mund te them keshtu.
Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!
THX Xhuxhu dhe Arilda per shpjegimin![]()
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Asnjeni nuk paska vu shprehje popullore shkodrane...ma paskan
lane rradhen mu si duket...Hajt i here pele a i dini ju tjeret me
me diftu sesi e kane kuptimin.
Sa kihat shkojne para deshve.
Ca din dhia ca asht tagjia.
Ty te bahet ferra Brahim.
Mu sjell si p*rdha neper klina.
Kur te djeg tamli, fryji kosit.
Fol me ty e rruj planca.
Si preci nder gra.
Kalova lumin e t'dhesha kalin.
Ali Hoxha, Hoxha Lija....
A ke pa naj pele m'at ane.
Hajt i here shprehni talentin..:d
[QUOTE=shkodrane82]Ali Hoxha, Hoxha Lija....
/QUOTE]
Eshte Ali Hoxha, Hoxhe Alija, dmth e njejta gje![]()
Po e gjete, por na ne Shkoder e hajme ate A nuk e perdorim Hoxha Alija
po Hoxha Lija....( tingellon ma mire )...Bravo..( i di tjerat?)
Nuk e di nqs e keni permendur , " Hip ketu te shofesh Stambollin "
Krijoni Kontakt