Paske qimen e derrit ( paske fat te keq)
Nuk ha mortja mu-t (ka kuptim te afert me shprehjen -- s'bi rrufeja n'hale)
Sorrollopt (farefisi)
RRumpalle (rremuje, lemsh)
corb derrash (rremuje, lemsh)
cope cope (jo dhe aq mire)
Paske qimen e derrit ( paske fat te keq)
Nuk ha mortja mu-t (ka kuptim te afert me shprehjen -- s'bi rrufeja n'hale)
Sorrollopt (farefisi)
RRumpalle (rremuje, lemsh)
corb derrash (rremuje, lemsh)
cope cope (jo dhe aq mire)
Ndryshuar për herë të fundit nga elbasanas : 20-03-2005 më 02:59
me t'qeshme me t'njeshme (me ta fut duke qesh)
dhe shprehja me e perdorur nga shqipot
Me ta futme / Ja futa / Ta futi / (domethene- ta kalli, t'mashtrovi ose ta futi me verte)
Postuar më parë nga SuiGeneris
haahahahaahaah
Ate shprehjen "Ta nxiva morrin" e kisha harru fare. Rrofsh plako se me dhive gazit.
lolPostuar më parë nga PINK
Si te thote tjetra 'genjen' pa ju dridh qerpiku ..
Pinko , e verteta asht se prej gjyshes mund te me kene mbet edhe mu si shprehje qe duke i perdor kshtu ne forme talljet , mbas disa kohesh i perdor vet si shprehje ngaqe je mesu me to...lol
Anyway , ate shprehjen e 3 po vras trunin se ku ma paske nigju por s'ma merr mendja se nga permbajtja fjalorike e saj , nuk e perdori shpesh sidomos ne prani te ndonje femre..! Ndoshta e ngaterron me shprehjen e 1 e cila me pelqen ma shume...
Ajo shprehja jote e preferume vihet shume ne perdorim ne boten moderne ku jetojme...lol![]()
...
AAO Hic mos e vrit trurin se bera shaka lol
une sja di kuptimin njehere ... e jo me ta kem degjuar nga ty ...
dhe eshte e vertete ajo shprehja ime perdoret ne boten moderne ku jetojme .
Ja dhe nje tjeter qe e perdor " edhe dhie e zgjebosur dhe bishtin perpjete "
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
P.P.S.L.R lol![]()
I'm starting with the man in the mirror
I'm asking him to change his ways
Po flisja me dikë e po më thoshte që i vëllai i kish sjellë gjizë nga Shqipëria. E kam fut në frigorifer tha, se s'di...s'po m'hahet. Ndërkohë më pyeti. A prishet gjiza? Duhet të prishet i thashë,se kot s'ka dalë shprehja " M'u prish gjiza " .
E lindi pyetja... se ç'domethënie ka kjo shprehje. Me demek...,punë e madhe fort,se gjiza është gjë e lirë , apo ka ndonjë kuptim tjetër ?
Dini gjë ju mo popull ? (lol)
Where does a thought go when it's forgotten?
Shprehja " eh mu prish gjiza per filanin apo per y problem.."..ka kuptimin.. nuk mu be vone per at ceshtje..ose as qe dua te caj koken per ate gjene.. pra nuk me intereson ajo gje apo ai hall i x a y-it..
Tani a prishet gjiza a po jo ne kuptimin shkencor ..pra a fermentohet e behet e pa ngreneshme a jo etj.. duhet ndonje kopetent te na flase..
E kemi nje kopetente ketu.. qe rral del por ne se e lexon do na e sqaroje besoj me hollesi.. tek Tema e Guzhines.. ose dhe ketu se nuk na prishet gjiza per vendin ku behet sqarimi...lol.
Tani ne lidhje me ca shprehje qe kan shkruar disa kuptojme origjinen e tyre "tiranase".. e injorancen qe sdine te dallojne shprehjet Shqip te Popullit nga gërqizmat qe trashegojne nga gjyshëria e tyre cobano-dropullore..
Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 25-03-2005 më 03:01
-"Dac mullini"
U thuhet cunave te shkathet.
Daci ose macoku ne gjuhen letrare.
Mullini eshte vendi ku bluhet misri
-"Mos ia fut shullanit!"
Thuhet atij/asaj qe flet brrockulla.
"shulla" ose "shullani" i thone ne Mat pyllit vogel i cili pothuajse egziston afer cdo fshati.
Se si e qysh eshte perdorur per rradhe te pare nuk kam informacion.
-"hu gardhi"
i thuhet atij qe s'para mbush mire
Ndryshuar për herë të fundit nga FLORIRI : 25-03-2005 më 06:46
Il cuore matto che ti segue ancora
E giorno e notte pensa solo a te
- Flet kodra pas bregut - thua broçkulla, ose ia fut kot në gjuhë më të thjeshtuar.
- I ktheu patkonjtë nga dielli - vdiq domethënë (ose ngordhi)
- Lë larua të hajë balua
- Iku me bisht ndër shalë
- fytyra një javë palarë, një gisht të kuq e të bardhë
- fshati që duket s'do kallauz
- Iku me të shumtit
- të hash sapunin për djathë
etj etj, mbase disa nga këto të miat janë përmendur më parë, por kjo temë ka aq shumë shprehje sa është e vështirë t'i mbash mend të gjitha. Mbase do ishte mirë që dikush t'i rendiste alfabetikisht, po kush do dalë vullnetar se?
Krijoni Kontakt