Pyetje e thjeshte fare;
Si ndikon Tradhtia tek Dashuria?
A zbeh dashurine(i ben njerezit te ndjejne me pak) apo thjesht derrmon egon?!![]()
Pyetje e thjeshte fare;
Si ndikon Tradhtia tek Dashuria?
A zbeh dashurine(i ben njerezit te ndjejne me pak) apo thjesht derrmon egon?!![]()
tradhtia prish gjithcka edhe ndikon ne zbehjen e dashuris te ndjen me pak shnet
jeta eshte e bukur po dite ta ndertosh respekt
Partizoni
Mendoj se te dyja. Nuk do kisha as respekt as dashuri per nje femer qe me tradhton. Po ti c'ne me keto pyetje te thjeshta?...lol. Apo keshtu si per te hapur oreksin para drekes?Postuar mė parė nga green
Nursezi...Kuriozitet. Thjesht kuriozitet.
Ne lidhje me pyetjen time te thjeshte,(ne nje situate te tille)them se jo vetem do te me venitej por do te me tretej komplet dashuria. Nuk do te ishte thjesht ceshtje egoje.
P.S. Oreksit per sot ia kam vene kufirin tek thana(BTW, dhe kjo eshte shprehje nga populli qe s'gjendet neper libra
)
hajde shprehje hajde...populli trim, dashamires, dhe i zgjuar shqiptarPostuar mė parė nga green
. Po kjo shprehja ka lidhje me thanat qe te presin oreksin apo jo? Na bere kurioz me keto shprehjet.
Postuar mė parė nga green
As njeren, as tjetren.
Ajo shkaterron dhe rendon aty ku ka rrenjen cdo lidhje njerezore: BESIMIN.
Dashuria nuk zbehet, por lendohet, egoja nuk derrmohet por zgjohet!
Teme shume interesante green!![]()
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Si e veshtire per te rene dakort me kete. A nuk eshte dashuria vete besim ne vlerat e nje personi? Kjo varet edhe nga mendimi qe secili nga ne ka per dashurine. P.sh. une vete dashurine e lidh me dicka konkrete (si psh bukuria, vlerate e nje personi, morali, etj. etj.). Ama ka te tjere qe mendojne se dashuria nuk ndryshon edhe sikur keto vlera te ndryshojne (paradoks i madh per mua ky).Postuar mė parė nga Manulaki
Dashuria eshte perkushtim pavaresisht nga rrethanat, kushtet.Postuar mė parė nga nursezi
Besimi eshte dicka qe dhurohet per te ndertuar nje marredhenie, dashuria rrit marredhenien dhe besimin. Kur besimi shkaterrohet, shkaterrohet marrdhenia por jo c'ka e beri kete marredhenie te rritet. Ajo lendohet, trishtohet derisa ne nje moment terhiqet, por nuk zbehet.
Dashuria eshte vendim, eshte perkushtim. Nese do te ishte thjesht nje ndjenje e bazuar ne bukuria apo vlerat, prinderit nuk do mund te donin femijet, burrat grate, grate burrat, vellezerit motrat... do ishte bota arap (qe i thone ndryshe). Dashuria eshte vendim pavaresisht nga shkaqet apo pasojat dhe zbatohet ose nuk zbatohet.
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Bie dakort me mendimin tend se deri ne njefare mase dashuria eshte perkushtim. Po cfare e shkakton rritjen e kesaj dashurie, marredhenieje, dhe besimi. Duhet te jete dicka konkrete, ndryshe do te ishte thjesht pune fati. (personalisht nuk mendoj se ka vetem nje person ne boto me te cilin mund te dashurohemi).Postuar mė parė nga Manulaki
Kush tha qe te gjithe burrat i duan grate...lol. Sic e the dhe vete dashuia eshte perkushtim. Gjithashtu dashuria e prindit per femijen perfshin shume gjera si psh egoja, etj. etj. akoma me e komplikuar. Une ne fakt po diskutoja per nje dashuri akoma te paimplikuar ne interes.Nese do te ishte thjesht nje ndjenje e bazuar ne bukuria apo vlerat, prinderit nuk do mund te donin femijet, burrat grate, grate burrat, vellezerit motrat... do ishte bota arap (qe i thone ndryshe). Dashuria eshte vendim pavaresisht nga shkaqet apo pasojat dhe zbatohet ose nuk zbatohet.
Kjo dashuri qe flet ti eshte pikerisht ajo per te cilen flas edhe une. Me shkelet ose jo interesi, egoja, cdo gje qe jam, dashurine e kam. Pra eshte nje vendim jo ndjenje. Sepse ndjenjat jane me te manipulueshme sesa vendimet. Vendimi merret ose s'merret, zbatohet ose terhiqet. Kur humbet baza, besimi, dashuria nuk qendron me, por kjo nuk do te thote se pushon se qeni dashuri.Postuar mė parė nga nursezi
Krijoni Kontakt