Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    Italianet na kane ndihmuar gjithmone ne dite te veshtira.
    Me mijera shqiptare jetojne e punojne atje dhe duhet ti jemi mirenjohes per mikpritjen.

Nuk e kemi patur zakon te jemi bukeshkale. Nese nuk ju pelqen Italia, krricuni prej andej e mos beni ze. Por perderisa rrini, jetoni e vegjetoni, nuk eshte mire ti permendesh tjetrit buken qe po te jep.
    Ne Itali shqiptaret kane vajtur me deshiren e tyre dhe nuk kane qene italianet qe i kane detyruar.

Persa i perket temes ne fjale une mund te them qe kam nje admirim te madh per familjen e atij djalit, pasi kryen nje xhest me te vertete humanitar dhe madheshtor.

Trupi i vdekur i behet ushqim krimbve te tokes, ndersa me organet e tij jetojne plot 8 vete.

Se keta jane italiane apo ku ta di une pak rendesi ka.

Pastaj cfare te keqe ka qe jetojne italiane e jo angleze, franceze apo ku ta di une? Pse ju i urreni italianet?
    Cfare llogjika boshe!

hidhert
    Anėtarėsuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    BRAVO REDI PO TE FLASIM DREJT KESHTU ESHTE
    COMPLIMENTI NE FUND TE FUNDI ASNJERI NUK ESHTE I PERSOSUR
    DHE AQ ME PAK SHQIPTARET NE KETE PERIUDHE DHE DUHET NJE KURAJO E MADHE QE TE PRANOJME KETE FAKT.

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    "Ne Itali shqiptaret kane vajtur me deshiren e tyre dhe nuk kane qene italianet qe i kane detyruar."
    Red shihe ēa ke shkrujt. Pikerisht sepse ka qene deshira jone, dhe jo FTESA (mikpritja) italiane, ne duhet t'ju kthejme atyre te njejten monedhe. Ne qofte se ata na mbysin, ne duhet ti mbysim, ne qofte se ata na vrasin ne duhet ti vrasim, ne qofte se ata na perbuzin ne duhet ti perbuzim, ne qofte se ata JAPIN ORGANE PER NE, vetem atehere ne duhet te japim organe per TA.
    Shkurt thene, sy me sy e dhemb per dhemb. Vetem kjo eshte sjedhje e DENJE njerezore.
    Ndryshe kemi marredhenie ndermjet kalit dhe kaloresit. Kaloresi e do kalin se ja hypen ne shpine, kali e do per te njeten aresye nga qe kalorsi ja hyp ne shpine.
    Jo se e ushqen, bar ka plot stepa.
    Ti kete dashuri Kali ma trumpeton, po a s'ke turp! mire llogjike, se e shoh qe te mungon.

pesonalisht s'kam gje me ty, s'te njoh, sikur ti llustrosh kepucet patronit tend s'me ha merraku, une luftoj idete e tuja ngaqe i konsideroj te rezikshme per popullin shqiptar, u jam kundra ketij MENTALITETI SKLLAVI, qe ti dhe shume te tjere e quajne HUMANIZEM.
    gjithashtu jam koshient qe gjuha ime do vesh gjerman, por s'ka galje nuk i dihet.

ndersa per ju trimat (derisa mos te jeni dinjitoze) qe jetoni ne per bote, shpresoj mos t'ju bejne nje dite sapun, si ēifutet.

ps, Shanon neqofte se e ke tendin viktimen ngushellimet me te sinqerta nga une.

Ornament,
    mikpritjen italiane, shqiptaret e kane pare ne fillimet e emigracionit, ku te uritur, te piste, injornante, te papare, sulmuan brigjet italianet me shpresen per JETE.

Dhe shume prej tyre gjeten JETEN, pasi kishin lene ferrin nga prapa.

Por pati edhe shume nga ata qe bene dhe po bejne maskaralleqe atje.

Italia nuk e ka per detyre te te beje ftese, pasi nuk ka nevoje ajo per ty, por ti per Italine.

Dhe perderisa ke nevoje per te, shkon dhe troket ne porten e saj per ndihme, per buke dhe ajo te ushqen, ti te pakten mos peshty ne pjaten qe ke ngrene e po ha.

Shqiptaret nuk jane bukeshkale, po ta them edhe nje here.
    Lere pastaj po te permendim miliardat e liretave qe kane sjelle italianet ne shqiperi, per te na ndihmuar.
    Ato para dalin nga xhepat e taksapagueve italiane dhe kane mbajtur me buke popullin shqiptar.

Mentalitetin e skllavit nuk e ka njeri dhe une ta kam thene qarte e shkoqur.

Nese nuk te pelqen Italia, kthehu ne vendin tend dhe mos e ndje veten si skllav.

50 vjet ne komunizem cfare ishe zotrote? Padron? Cfare te drejtash kishe ti me shume sesa ke ne Itali?

NJeriu dinjitetin e gjen ne vendin e vet duke punuar per te.
    Ne rast se ke marre dhene, mos kerko parajsen atje ku nuk ekziston, pasi ke ardhur nga ferri.

Familja e atij djali kreu nje xhest fisnik dhe humanitar, pasi shpetoi jete humane.

A e di ti se cilet ishin te paret qe e filluan praktiken e dhurimit te organeve ne Itali?

Ishte nje cift amerikan, me nje djale (Nikolas e quanin) qe kishin ardhur ne Itali per pushime, por qe nga nje shkembim zjarri midis dy grupeve mafioze ne Kalabri, Nicolas mbetet i vrare.

Pas dy ditesh prinderit deklarojne qe do te dhurojne organet e djalit. Italianet te pamesuar me kete mentalitet qe ne Amerike ishte dicka normale, u habiten por gjithashtu nderuan dhe respektuan vendimin e prinderve te djalit. Dhe sot shume italiane kane firmosur qe ne rast vdekje, organet e tyre te dhurohen per te shpetuar jete te tjera.

Po kesaj cfare i thua ti? Mentalitet skllavi? Humbje dinjiteti e amerikaneve perballe italianeve, kur ishin keta te fundit qe ja vrane djalin?

Lexo kete teme http://www.forumishqiptar.com/showth...?threadid=4719

Ngjarja ka ndodhur ne te njejten dite me ate te shqiptarit.

Nje italian qe vdes per ti shpetuar jeten dy shqiptareve bab e bir.

i/e regjistruar Maska e aLbaBoY
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Verdalle Ku Te Mundem
    Postime
    4
    bledi te lutem largohu mire nga forumi se ta mora passwd (tek ky komp qenke si pulle e kuqe shanon)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga aLbaBoY : 22-08-2002 mė 08:18
    Bledi

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Desha t“ju tregoj dhe nje fakt tjeter.

Diku ne Izrael eshte nje spital i famshem (emrin e te cilit fatkeqesisht nuk e kam me) ku mjekohen dhe femijet izraelite dhe cifute.

Nuk e di a ju kujtohet ai femija palestinez qe e vrane ushtaret izraelite ne sy te babait e te kamerave.

Mbaj mend te keme lexuar se dhe ai u cua tek ai spital dhe prinderit e tij i dhane organet per nje femije izraelit.
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

hidhert
    Anėtarėsuar
    26-07-2002
    Postime
    172
    mjafton me kaq se e kthyem obbjekt politike

Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Red, pergjigjet e tua te gjata e plot "prova", me lene te kuptoj qe ti s'e zoteron situaten, une ket subjekt e konsideroj tashme te shtrydhur.

Anton ti kete s'kupton; ngaqe u ka vdek respekti ndaj vetes (perpara ata e konsiderojne veten muslumane, e pastaj palest...), e kane ne b****, palestinezet.

Tim, ti ke te drejte, po shqiptaret vetem politiken (dhe k**lliqet) kane per zemer, prandaj s'eshte keq tu flasesh ne ket gjuhe.

i pavarur
    Anėtarėsuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    513
    Ornament me duket se je 100 milione km larg realitetit dhe me vjen ēudi qe dhe pse dikush ka ber nje akt madhor e ka shpetuar jete njerezish vjen te vjellesh vrer e ti quash idiote e te neshtruar keta njerez!!
    Do te te beja te njeten pyetje po vetem forma ndryshon, nqs do te ishe ti ose femija yt qe do te perfitonin organet e nje italiani prape do ti quaje injorante dhe idiote ate familje qe do te te dhuronin organet?
    Pershendetje
    Just God Can Judge Me

Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Vinny T, pyetje shume llogjike, pergjigja ime eshte kjo:

Konceptimi im i jetes, me eshte personal, ne qofte se me mungon nje dore, une do te mundohem te bej pa te, dmth te quhem dorac.
    Ne qofte se s'mund te jetoj i tille, do te ve te gjitha energjite e mia TA BLEJ ATE DORE, dhe per kete nuk mund ti falenderohem veē vetes dhe aftesive te mia.
    Ne qofte s'e nuk mund ta blej dot, NUK DO TA PRANOJ DHURATE NGA ASKUSH, as vellai im, sepse as vete doren time s'do tja dhuroja ASNJERIT.
    Ne qofte se flitet per zemer dhe jo dore, do te pranoj te vdes i qete, pa qene pishman. Nje dite te gjithe do vdesim, sikur dhe nga 10 zemra te kemi.

Ne rastin tone viktimen s'e pyti njeri, ai vdiq, per te vendosen PRINDERIT, nuk eshte njesoj sikur te vendoste ai vete.
    Pacientet s'dine gje gjithashtu cili eshte dhuruesi, kjo bile ju ndalohet me ligj, jo per ti penguar ata te jene mirenjohes ndaj dhuruesit, por per ti mbrojtur ata, sepse operacione te tilla s'jane te lehta, ne te shumten e kohes lene komplikacione dhe shumica e pacienteve rrojne ne regjim ilaēes deri ne vdekje, kuptohet ata qe s'ēmenden.

Keshtu i dashur Vini, kur nuk e njeh dhuruesin nuk ke si ti jesh mirenjohes.
    Kur ha mish pule, nuk mendon per fermerin qe e ka rrite.

Une mund te rri nje vit, tu ta shpjegu problemin, bile dhe ē'mendon Sokrati per te. Per mungese kohe dhe fitimi po e le me kaq.

ps, s'mendoj qe baba djalit ti kete menduar kaq thelle punet, prandaj e quaj trongull, bile me duket perkedhelese ky emer per te.
    ne qofte se kjo s'te shkon pas moralit dhe s'te ze gjumi, ky s'eshte faji im.
    "la balle est de ton cōté" thone francezet.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rregullorja e Forumit Shqiptar
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 30-05-2025, 13:15
  2. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  4. Konfederata e Artizanatit Shqiptar
    Nga pekomeri nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-10-2006, 07:16
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •