Do i buzeqeshja Vdekjes !
..........Ne prag te vdekjes...Ta duani jeten atyre qe le pas do tu them...vazhdimsia eshte jeta......
........Nje tregim qe shpresoj se shkon me kete teme....dhe vertete ...ka kohe per vdekjen....mire qe nuk e mendojme....dhe po te jemi te organizuar ti rregullojme punet ligjore dhe te trashigimise me kohe mire.....dhe mire do te ishte ne jete te kemi guximin te shprehim ate qe mendojme...dhe mire eshte te krijojme raporte te pakten me nje njeri ..qe te mund te themi cdo gje...mos te kemi deshire ne momentin e fundit te themi nje te pathene...nje te pabere...ne kohen kur s'mund te flasim dhe s'mund te bejme...tash mos hy ma thelle..se do te hidhrohem me nismetarin..e more Kokashta ... qe me shtin ne mendime se une nuk e pres vdekjen edhe nja 50 vjet..jo por bile as athere jo....
..... Tash tregimi , dhe shpresoj se do te qeshni ne kete teme te "zeze''...shpresoj t'ju sjelle nje buzeqeshje edhe sikur ta keni ndegjuar me pare...:
Nje pasanik ,koprrac i njohur..gjithe diten e shkonte duke numeruar parate...dhe duke bere plane pasurie ...kishte harruar cdo gje vec jo pasurine..Per grua kishte nje zonje te nderuar dhe fetare qe shkonte ne kishe...Erdhi dita fatkeqe dhe pasaniku i shtrire ne shtratin e vdekjes i thote gruas: vertete te kam dashur..ke qene grua e mire(grua yll si do thoshte ballakumi)..te lus per plotsimin e deshires se fundit per mua...:Premto se te gjitha parate do ti fusish ne nje arke ne vorr me mua....E shoqja si grua e mire qe ishte i tha : u krye ajo pune.Vdiq i gjori pasanik dhe ne ceremonine e varrimit ..perpara se te hedhin dheun per ta mbuluar tash me e veja-grueja e pasanikut..thote: prift i nderuar pritni pak ..kam nje amanet..dhe ne duar mbante arken...ky eshte amaneti i fundit i burrit tim....u krye vorrimi....dhe pasi te gjithe u shperndane..prifti e pyeti c'kishte mbrenda..?..zonja i tregoi ngjarjen...dhe prifti u cudit...tha vertete i shtive parate tregome te drejten..
Po, tha grueja ti e di se une jam grua e ndershme...Te gjitha parate i futa ne banke dhe burrit i shkrova nje check me shumen e pergjithshme............
Me nderime per jeten edhe ne kete teme te vdekjes...dhe me nderime edhe per jeten tone pas vdekjes....,
bili99
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 21-06-2007 më 19:04
Si titull kjo teme paksa e trrishtueshme, por me pelqeu rrjedha e saj me fryme humori!
Varet shume se kur do te vije ajo e shkrete, nuk e imagjinoj dot se si do te ishe ne te ardhmen. Por po te me vinte ne keto caste, do ti ulesha ne gjunje dhe do i lutesha te largohet.
Kam shume gjera per te bere![]()
- The rest is silence.
Me marrë me vete një grek.
Ne prag te vdekjes do nizja dhe nji cigare te funit si dhe do pija nji dopje raki rrushi te zime 2 her![]()
Le te vije kur te doje,nuk ka problem,nuk kam per te bere asgje,tek e fundit nuk varet nga une.....dhe une nuk e kam frike vdekjen,ajo eshte nje gje natyrale.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Cka do te beja asgje, do t'ja lija ati larte ZOTIT ne dore gjithcka.
Lindja ka dhe nje perfundim vdekjen
do ti thoja 'aman bre ku ishe deri tani??
do tju thoja njerezve te mi mos mberziten se une do te jem mire, se i dua shume.....dhe amanet....ne arkivol dua lule te bardha.
Loneliness comes in only one size - Extra Large
Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!
Fuqia ekziston brenda teje!!!
Krijoni Kontakt