Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 77
    <-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Paska fillu lakimi i fjales 'naqe' knej ...lol

Larsus , zevendesoje fjalen 'burrneshe' me 'ta marrsha' ( ne kuptimin ta marrsha te keqen' se ndoshta te tingellon ma bukur...lol
    Kurse per shprehjen 'zog kur'vet' , nese ke veshtiresi , mund ta zevendesosh fjalen 'zog' me 'bir' ose 'klysh'.te njetin kuptim kane ne dialektin shkodran , mjafton qe ty te mos te vriten veshet e bukur ...lol
    Nese as keto nuk bejne efekt , me kallxo kur ke ditelindjen se te baj dhurate nji pale kufje...
    ...

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Tek puna ime kam nje djale shkodran dhe numrit nente ai i theshte nan...
    Pa klientet e tavolines numer nente(dmth ne restorant) qe ishin ngritur dhe me pyet "a iku nana a?" dhe une natyrisht i pergjigjem sipas kuptimit tim te dialektit shkodran "nena ime eshte ne shqiperi, nuk ka ku te veje" ...e si perfundim tani flasim vetem anglisht lol...

he po, Naqe me thuj kujt i thone molla t'arta a domate t'arta... a dicka e perafert se nuk po me kujtohet tamam tamam
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KaLTerSi : 04-03-2005 mė 17:53 Arsyeja: bona nje gabim ne dialekt maj naqe
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

Citim Postuar mė parė nga KaLTerSi
    Pa klientet e tavolines numer nente(dmth ne restorant) qe ishin ngritur dhe me pyet "a iku nana a?" dhe une natyrisht i pergjigjem sipas kuptimit tim te dialektit shkodran "nena ime eshte ne shqiperi, nuk ka ku te veje" ...e si perfundim tani flasim vetem anglisht lol...

he po, Naqe me thuj kujt i thone molla t'arta a domate t'arta... a dicka e perafert se nuk po me kujtohet tamam tamam
    molla t'arta = domate.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Shkodran Maska e ShkodraniGr
    Anėtarėsuar
    01-01-2005
    Vendndodhja
    Athin-Greece
    Postime
    33

Thumbs up Ta marrsha te ligen

Citim Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
    Paska fillu lakimi i fjales 'naqe' knej ...lol

Larsus , zevendesoje fjalen 'burrneshe' me 'ta marrsha' ( ne kuptimin ta marrsha te keqen' se ndoshta te tingellon ma bukur...lol
    Kurse per shprehjen 'zog kur'vet' , nese ke veshtiresi , mund ta zevendesosh fjalen 'zog' me 'bir' ose 'klysh'.te njetin kuptim kane ne dialektin shkodran , mjafton qe ty te mos te vriten veshet e bukur ...lol
    Nese as keto nuk bejne efekt , me kallxo kur ke ditelindjen se te baj dhurate nji pale kufje...
    hhahahahahah e paske qa naqe taman i ke than alex
    edhe dicka po ju shtoj un
    fjala naqe--don me than zemer ne dialegtin shkodran :P
    naqe------>zemer
    ifije ---------->nje cik
    kertoll ----------->patate
    mollotarta---------->domate
    axh---------------------->xhaxha
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 04-03-2005 mė 19:30
    __TE_________DUA______PA_______HILE__________

1000 her per ty n'zjarr kisha hi,
    1000 Netė per ty pa gjum do t'rri.
    Per ty do shkruaj me shum se nje Roman
    Veq 1minut,ty te t'kisha pran.

Une Ti Dhe Zoti Maska e EDUARDI
    Anėtarėsuar
    06-09-2003
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,946
    o liro po ti mer me krevat po vjen naqe ajt ta marsha mer naqe
    Takohemi Ditėn e Gjykimit

Heartless Maska e White_Angel
    Anėtarėsuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    AAO .....

Une e di ate Zog gomarit. . Si eshte ajo barsaleta qe tregojne , qe shkon miku tek nji shpi edhe i thone :" A don me fjet me Bebin ne nji ode , apo don me fjet ketu ke oda e zjarrit? "Ehhh , tha miku me vete , kush flen me bebin nih tan naten tuj "kja "( duke qare) lol , ma mire po flej i tu , ke oda zjarrit. E kur cohet miku ne mjes sheh , nji vajze te bukur qe po i sjell kafen e mjesit. E po e ved(pyet) miku : " Si te qujn moj vajze ? - Une ,- tha vajza- jam Bebi , po ty si te qujn ? A mu a - i thote miku - Mu , me thone zog gomarit :P

Disa te tjera se vertet qe dialekti shkodran eshte shume i bukur.

Nr i kane te lexetcem
    40= katerdhet\
    10= dhete ( si dhjeta e Gjinit kjo tek portokallia)

kane :

Tamel = qumesht
    Burofresk= gjalp
    t'lyn = gjalp edhe kjo me duket ta thone shkodranet ma mire
    kertolla = patate
    Thi( maroj per kete fjalen nga menyra si e thone ) = DERR

nji tjeter barsalete qe tregojne eshte: Ka ken i femi i vogel ne klase te pare dhe kane qene duke mesuar germen D . D e madhe e shtypit , d e vogel e shtypit. Derri apo ku di une si ka qen ne abetare. Tani ky femija ne shkoder ka thane : D e madhe e shtypit , d e vogel e shtypit Thiuuuuuuuuuuu

Purri= pras , presh
    Si ke nje?= si je gdhire

etj etj
    O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anėtarėsuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Pershndetje

Un shum kam kontakte me Shkodran kuptohet ne Chat..

pa 1 pa 2 fjalen NAQE po e thoshin , me kan mesu edhe mua nga nje her edhe ne Kosov po them NAQE NAQE
    Mė gėnjeu pasuria, jeta vrap mė iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka nė dhe tė huaj do tė vdes..

Shkodran Maska e ShkodraniGr
    Anėtarėsuar
    01-01-2005
    Vendndodhja
    Athin-Greece
    Postime
    33

Thumbs up Flm Ta Marrsha

Citim Postuar mė parė nga EDUARDI
    o liro po ti mer me krevat po vjen naqe ajt ta marsha mer naqe
    naqe kam fjet me motorr ne kervat se kam frig se ma vjedhin looooooooool
    kjo asht gadhada shkodrane edhe djalegti shkodran
    gadhad---->qyfyre---->shaka
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga StterollA : 04-03-2005 mė 19:31
    __TE_________DUA______PA_______HILE__________

1000 her per ty n'zjarr kisha hi,
    1000 Netė per ty pa gjum do t'rri.
    Per ty do shkruaj me shum se nje Roman
    Veq 1minut,ty te t'kisha pran.

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985

lol Kalto
    Kur eshte fjala per numrin 9 , i jepet theks i mbytur zanores 'a' ose ma shqip , kur e thu nan ( per 9 ) nuk e mban gjuhen e shtrire (lol) por e perkul pak brenda gojes , kurse per nane ( nene ) zanorja 'a' eshte e hapur !
    Ma kujtove njenin qe kur luanim 5 katesh , hidhte 9 dhe thote nan ( si fjala nene ) , un hidhja mbas tij dhe thosha 'bab'
    p.s mos me thirr naqe maj dreq se me duket vedi si me kene zog pa pupla ( si bie , lakuriq ee )
    Citim Postuar mė parė nga White_Angel
    AAO .....

Une e di ate Zog gomarit. . Si eshte ajo barsaleta qe tregojne , qe shkon miku tek nji shpi edhe i thone :" A don me fjet me Bebin ne nji ode , apo don me fjet ketu ke oda e zjarrit? "Ehhh , tha miku me vete , kush flen me bebin nih tan naten tuj "kja "( duke qare) lol , ma mire po flej i tu , ke oda zjarrit. E kur cohet miku ne mjes sheh , nji vajze te bukur qe po i sjell kafen e mjesit. E po e ved(pyet) miku : " Si te qujn moj vajze ? - Une ,- tha vajza- jam Bebi , po ty si te qujn ? A mu a - i thote miku - Mu , me thone zog gomarit :P
    lol White angel
    Zog gomarit asht shprehja ofenduese ma e preferumja per shkodranet lol
    Me shkrive me ato barcaletat...qe meqe ra fjala, here is one from me...
    Po i shitin mend njeri-tjetrit nji pogradecar dhe nji shkodran se liqeni i cilit qytet ka ma shume peshk !
    Ky pogradecari i thote shkodranit , liqeni i Ohrit ka aq shume peshk sa po te mbushesh nji kove me uje , gjysmen e ke peshk !
    Ky shkodrani i thote , ne liqenin e shkodres , me dasht me mbush nji kove me uje , duhet me tremb peshqit nji here ...lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AgainstAllOdds : 04-03-2005 mė 19:33
    ...

Bibidi bobidi bu! Maska e Joselyn
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    afer tejet
    Postime
    35

kaltersi

ai qe thot NAN ne vend qe me than nand, dmth me ND shkodran e jo thjesht me N, nuk asht shkodran, por katundar shkodret ose malcor, edhe vetquhet shkodran.
    Qesh!

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lec Kurti, kompozitori dhe diplomati i shquar shkodran
    Nga Albo nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 16:13
  2. Dialekti tironas
    Nga kledi_tr nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-01-2009, 12:21
  3. Humori shkodran
    Nga Flori nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 09:29
  4. Humor shkodran me Nastradinin
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-09-2005, 06:37
  5. Kara Mahmud PashĖ Bushati
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-04-2005, 14:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •