Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 40
    Perjashtuar Maska e SSALB
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107
    nese me indiference kuptohet mosperfillje, une mendoj se njeriu duhet te jete 100% indiferent ndaj njerezve/veprimeve qe nuk kane lidhje me buxhetin ose jeten e tij personale.

ne fund te fundit mua nuk me interesojne jeta/veprimet e dikujt te cilit nuk ja paguaj qirane e shtepise. Faturat e mia i paguaj vete, per mua ne kete kendveshtrim i rendesishem eshte vetem opinioni i Bossit tim, dhe aftesite e mia. Ne jeten sociale te vetmet gjera qe me interesojne jane jeta dhe aktivitetet e shokeve, familjes apo partneres. Une mbetem indiferent per cdo gje tjeter jashte ketij rrethi.

Varferia ne Afrike nuk ka asnje efekt ne jeten time. Cdo minute qe une i dedikoj asaj teme eshte minut i humbur per mua.

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    SSALB, kjo s'do as men as kalem, ti e shprehe bukur ate qe te gjithe ne bejme realisht, kjo deshire quhet komune, e perbashket. Prandaj ka shtet se duke dashur te gjithe te njejtat gjera, te cilat s'dalin per te gjithe, mos nxjerrim thikat e theremi.
    Problemi eshte se dhe ti je jasht kuptimit te temes (indiferenca). Te shpjegohem.
    Te gjithe kane afeksion per femite, ti s'ke, a e shpjegon psene? Ne nje klase te gjithe e duan dhe respektojne Arbenin, ndersa ti jo, a e shpjegon psene.

Gjithashtu ne fund; perse te dush vetem veten (nje deshire komune), eshte veprim me i larte se te kujdesesh per "varferine e Afrikes" (nje deshire jo komune). A e shpjegon psene? Ketu qendron gjithe muhabeti i dashur mik.

Tirance dhe ju goca, ju pershendes, sepse keni fler (nuhatje) ate qe tek ne meshkujt mungon. Prandaj i kapni gjerat me te paren. Ndersa ne meshkujve kur llogjika na mungon, behemi per tu meshiruar.

MeLoDi e JeTeS Maska e BruNe EmBeL
    Anėtarėsuar
    06-08-2002
    Vendndodhja
    *Ju es ej*
    Postime
    61

Ornament me pelqyen mendimet e tua (Shume bukur)

Leonard, me fal nese mendon se pyetja ishte e paqarte. Megjithate une dhash mendimin tim pak me poshte, gjithashtu dhe Ornamenti shkruajti shume bukur. Pra, pak a shume u kuptua tema ne te cilen po bisedojme.
    Bye

Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107
    Per Ornamentin:

Ne rradhe te pare faleminderit qe ma nxore ne pah qe qenkam bere per tu meshiruar.

Se dyti une indiferencen e pashe nga kendveshtrimi i personit qe hapi temen (ne kete rast Brune_Embel) e cila ne Postin 14 e krahasoi me mosperfilljen. Ne qofte se, qenkam bere per te meshiruar se nuk e pata "fler"-in ta shof me te njejtin koncept sic e pe dhe ti fjalen indiference, te pakten bekam pjese ne pjesen me te madhe te popullsise.

Se treti posti im i dha pergjigje dhe (indiferences) se konceptuar nga ata me fler, mjafton qe ata me fler ta lexojne pak me te perqendruar pergjigjen. Problemi eshte se dhe ti je jasht kuptimit te temes (indiferenca). Te shpjegohem.
    Te gjithe kane afeksion per femite, ti s'ke, a e shpjegon psene? Ne nje klase te gjithe e duan dhe respektojne Arbenin, ndersa ti jo, a e shpjegon psene.
    Nje pjese e pergjigjes time thote: Varferia ne Afrike nuk ka asnje efekt ne jeten time. Pra me qarte, perderisa Abeni/femija/varferia ne afrike nuk ka asnje efekt (negativ apo pozitiv) ne jeten time, ndryshimi ne gjendjen/veprimet e femive/arbenit/afrikes, nuk sjellin ndryshime ne jeten time personale kuptohet qe do jem indiferent. Pse jam indiferent? Sepse jam egoist, si shumica e popullsise. Gjeja me e rendesishme per mua mbetet vetja ime. Me interesojne vetem gjerat qe permirsojne ose perkeqesojne jeten time direkt apo indirekt.

Gjithashtu ne fund; perse te dush vetem veten (nje deshire komune), eshte veprim me i larte se te kujdesesh per "varferine e Afrikes" (nje deshire jo komune). A e shpjegon psene? Ketu qendron gjithe muhabeti i dashur mik. Nuk ka asgje me te larte apo me te ulet ne ate veprim. Te duash veten eshte e natyrshme, lind me njeriun, te duash te tjeret brumoset me kalimin e kohes, dhe varet nga shume faktore, dashuria dhe interesi per te tjeret lind nese rrethanat, ambienti, shoqeria, familja te shtyne te duash te tjeret. Njeriu lind indiferent, dhe me kalimin e kohes e humbet ate (nese ka faktore qe ta shtyne ta beje nje gje te tille)

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    SSALB, mos ma merr per keq nuk e kisha per te te ul (as ty as te tjeret), sinqerisht, desha vetem me tregu qe gocat i du nje ēik me shume.

ps, ajo shpinjonja jote me pelqen, te fala.

Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Royal Leamington Spa, UK
    Postime
    107
    ah ok, me fal mua per keqkuptimin atehere. Nuk te ve faj njeri qe i do gocat me shume, biles do shqetesohesha po ti doje me pak

Shendet e gjithe te mirat.

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Nje shqiptar e ka shume te veshtire te jete indiferent per nderhyrjen ne jeten e tjetrit. Nderkohe qe e ka shume te lehte te jete i tille ne momentin kur i cenohen te drejtat. Psh. askush nuk ngrihet ne protesta per te kerkuar uje e drita e pune e ku di une cfare. Askush nuk ngrihet ne protesta per te denuar sjelljen e grekeve dhe madje te vete qeverise sone diteve te fundit. Une them se indiferenca e ne shqiptareve eshte nga me te keqiat. Kjo tregon mungese respekti per te tjeret dhe nga ana tjeter fyerje e tjetrit. Nuk mbaj mend te behet dicka ketu ne Shqiperi qe te mos hase ne akuzat apo kritikat e tjetrit, qe nga individet deri te partite. Eshte shume e dhimbshme, na duhet nje cike indiference....kemi shume nevoje .,...ashtu sikur duhet ta largojme ate llojin tjeter,,
    kaq
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Bravo Puhizaaaaa Sa bukur flet kjo dreq . Hallall

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Fjala indiference, ne gjuhe te ndryshme te botes ka kuptime jo te njejta. Psh. ajo eshte sinonim me :
    1. apatine=mungese reagimi,
    2. mos shqetesimin / mos kokecarje
    3. mos ineteresim
    4. shkeputje nga ajo qe ndodh rreth e rrotull
    5. ftohtesi
    6. mungese shfaqje te emocioneve
    7. mungese pasioni, kureshtjeje, komunikimi, ndjenje,
    8. qendrime te rezervuara, stoike, te paanshme

Ne Shqiperi ndodh nje fenomen shume i cuditshem qe per mendimin tim i ka rrenjet tek geni, tek ajo qe na ka shoqeruar per vite me radhe ne Shqiptareve. Per fatin tone te perbashket, ne gjithmone kemi qene indiferente, kurre nuk kemi reaguar si nje trup i vetem kundrejt padrejtesive qe na jane bere. Cdo gje ka ngelur ne kuadrin e ankimeve tek njeri tjetri. Edhe sot e kesaj dite ne nuk po ngrihemi per te kerkuar te drejtat tona si qytetare te botes se lire, dhe kush e di dhe sa kohe do na duhet per te ndermarre hapa te tille.
    Kur vjen fjala tek lloji tjeter i indiferences, pra tek respektimi i lirise se tjetrit, nuk ka rregulla dhe etika qe te mund te funksionojne. Kopshti i komshiut eshte gjithnje me i mire se i yti. Dhe jo vetem kaq, arritja e tjetrit gjithnji behet shkak per konflikt. Kadareja e ka thene shume bukur nje te vertete te hidhur tek Gjenerali: "- Keta(per shqiptaret) edhe kur nuk kane se ke armik te jashtem te perzene, luftojne me njeri-tjetrin"
    Nejse,
    Shkurt muhabeti, ato perkufizimet e mesiperme te indiferences zbatohen tjeter pertjeter ketu tek ne. Indiferenca jone nuk eshte e llojit skandinav a amerikan, madje as e llojit ballkanik. Si popull i paklasifikueshem qe jemi, si vendi me me shume precedente, nuk eshte cudi qe dhe ky term te jete keshtu sic eshte sot.
    Kaq.
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e mateo
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286
    nje njeriu qe te gjithe njerzit i qendronin "indiferent"e pyeten nje dite ,se si ai ndjehej:... dhe ai u pergjigj "si dielli qe lind e perendon pas reve te zeza qe ne se shikojme" pra o njerez mos ja futni kot dhe mos qendroni indiferent nga ajo cka ju rrethon...
    mateo

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •