Lexues te nderuar!
Kjo teme dje me ishte fshire nga topicu per shkak se disa nga ju me kishit akuzue se jam duke montuar lajme te kqija,edhe pse u potencua burimi i lajmit( tv ALSAT-i)
Edhe une jam me ju ...do ta kisha deshirue te ishte MONTIM hesapi ky lajm!
Do ta kisha deshirue,shume do ta kishe deshirue MOS ME QENE E VERTET!
Megjithate,duke u munduar ta kuptoj frustrimin tuej, ju keshilloj qe para se te akuzoni dike per "perqarje" te konfirmoheni mire e mire e te mos i akuzoni te tjeret per fjale boshe(made : Llapi)`me the te thash`.
Kete lajm askush nga ne nuk e deshiron,
jam i sigurte.
Nuk eshte vetem Kosova viktim e Fatos Nanos,
eshte e tere Shqiperia.
...dhe nga ky fakt,nuk e besoj se dikush nga ju do e merr kete te keqe si perqarje,perkundrazi,
te gjithe bashk duhet luftue te keqen.
Respekt!
rtp-ja
------------------------------------
Nano firmos të lërë Kosovën nën Serbinë
(shkruan gazeta 55)
Kryeministri votoi dje njohjen e Jugosllavisë si njësi territoriale, përfshirë edhe Kosovën brenda saj, në një miratim skandaloz të një neni antishqiptar. Pas Kretës dhe Lisbonës, Nano provokon sërish kombin, duke tradhtuar Kosovën
Nano provokon kombin shqiptar, me një votim antishqiptar në mbledhjen e djeshme të jashtëzakonshme të qeverisë, gjatë orëve të mesditës. Skandali ka ndodhur në mbledhjen e jashtëzakonshme të qeverisë, ku kryeministri Nano ka firmosur se njeh territorin jugosllav dhe Kosovën, si pjesë të Serbisë. Unioni Serbi-Mali i Zi njihet nga Shqipëria me terminologjinë "territor i Jugosllavisë", përfshirë këtu, edhe Kosovën. Marrëveshja është nënshkruar më 22 dhjetor të vitit 2004, nga ministri i Jashtëm Islami dhe ai i Serbisë, Drashkoviç e është përfshirë në mbledhjen e qeverisë, për miratim. Kjo, ndërkohë që kryeministri i Kosovës Haradinaj nisej për në Hagë, qeveria shqiptare voton njohjen e Jugosllavisë si njësi territoriale, duke përfshirë brenda saj, edhe Kosovën. Rreth mesditës, kabineti i drejtuar nga Nano ka patur në rend të ditës miratimin e një marrëveshjeje për heqjen e taksave të dyfishta me Unionin Serbi-Mali i Zi. Pikërisht në nenin 3 të marrëveshjes shpjegohet se, Unioni Serbi-Mali i Zi nënkupton territorin tërësor të Jugosllavisë, që përfshin edhe Kosovën. Marrëveshja po votohej, kur ndërhyrja energjike e ministrit Pandeli Majko, mbështetur nga ministri Xhafa, ka bërë që të debatohej rreth nenit antishqiptar. Ministri i Mbrojtjes dhe ai i Drejtësisë kanë pyetur kryeministrin, përse marrëveshja diskutohej në një mbledhje të jashtëzakonshme dhe, përse në dokument nuk kishte referenca për rezolutën 1244 të OKB-së, nga qeveria shqiptare! Përgjigja juridike nga stafi i kryeministrit ka qenë se, marrëveshja është nënshkruar më parë nga ministri i Jashtëm, Kastriot Islami dhe homologu i tij i Unionit Serbi-Mali i Zi, Vuk Drashkoviç. Nënshkrimi është bërë më 22 dhjetor 2004, kur Drashkoviç erdhi në Shqipëri dhe përdori gjithë terminologjinë e Sllobodan Milosheviçit për çeshtjet rajonale. Marrëveshja, tashmë është nënshkruar me terminologjinë skandaloze që është brenda saj, nuk ka më asnjë sekret që e mbron kryeministrin tonë, që pranon të ketë nene antishqiptare brenda marrëveshjes. Të gjendur para një skandali që ka ndodhur, tashmë anëtarët e kabinetit "Nano" janë tërhequr, duke bërë të mundur vetëm shtyrjen e miratimit të marrëveshjes. Por, marrëveshja e nënshkruar përbën një tjetër provë tragjike të qeverisë sonë antikombëtare, pasi Islami e Drashkoviç i kanë dhënë fuqi kësaj marrëveshjeje, që para dy muajsh.
Kleves BITRO
.
Krijoni Kontakt