Postuar më parë nga
DYDRINAS
Heroina ishte fshehur në një makinë me targa gjermane, e ndarë në 80 pako.
Nga Greqia do shkonte në Gjermani
Bllokohet sasia më e madhe e heroinës, 40 kg, vlera mbi gjysëm milioni USD
Sekuestrohet në pikën kufitare të Kakavijës 40 kg heroinë, sasia më e madhe e kësaj lënde narkotike kapur deri tani në vendin tonë, në vlerë rreth 500 mijë euro.
Ministria e Brendshme deklaroi dje se operacioni që vuri në pranga trafikantët ishte koduar me emrin "Kështjella". "Pas dy muajsh hetimesh është arritur të sekuestrohet në Kakavijë 40 kg lëndë narkotike, e dyshuar heroinë dhe të arrestohen tre shtetas gjermanë, Daniel Englert, datëlindja '61, me shtetësi gjermane, Franz Kiacsek, datëlindja '43, me shtetësi gjermane dhe Regina Kiacsek, datëlindja '46, me shtetësi gjermane dhe dy shtetas shqiptarë, Albert Pëllumbaj, datëlindja '69, lindur e banues në Patos, Zaim Tafa, datëlindja '64, lindur e banues në Fier. Dy shtetasit shqiptarë janë arrestuar në Fier, ndërkohë që shtetasi Daniel Englert është arrestuar në Rinas në tentativë për tu larguar nga Shqipëria. Në Kakavijë janë arrestuar dy shtetasit e tjerë gjermanë, gjatë kohës që po tentotin të trafikonin lëndën narkotike. Mbi këta shtetas rëndon akuza e trafikut të lëndëve narkotike e kryer në bashkëpunim, parashikuar nga Neni 283 dhe 25 i Kodit Penal. Nga hetimet paraprake dyshohet se destinacioni i lëndës narkotike është Shqipëri-Greqi-Itali. Materialet hetimore i kanë kaluar Prokurorisë së Krimeve të Rënda.
Dy prej shtetasve gjermanë ishin organizatorë të këtij tarfiku, ndërsa 2 shqiptarët kishin rolin e korrierit.
Dy shtetasit shqiptarë janë nga qyteti i Fierit. Policia ka zbardhur edhe emrat e dy fierakëve të arrestuar. Ata janë, Zaim Tafa pronar i një lokali të njohur në Patos si dhe Alban Pëllumbi. Heroina ishte fshehur në një makinë me targa gjermane, e ndarë në 80 pako dhe ishte planifikuar të kalonte nëpërmjet Greqisë, duke pasur si destinacion final shtetin Gjerman. Mësohet gjithashtu se një shtetas gjerman, pjesë e të njëjtit rrjet, u kap në Rinas rreth orës 15:00, teksa do largohej nga vendi.
rd
Krijoni Kontakt