Postuar më parë nga
Lekë Rezniqi
Përshëndetje të nderuar miq,
Me të vërtetë të gjithë jemi mllefosur dhe çuditur (shpresoj shumica) për këtë që na ndodhi sot në Kosovë.
Të gjithëve na dhimbset z. Ramush Haradinaj. Çdo Shqiptari, e sidomos neve që kemi përjetuar nga afër përparimin më të hovshëm këto tre muajt e fundit, kur z. Haradinaj na qeverisi.
Ka punuar aq shumë, sa me të drejtë vlerësohet që punën që ka bërë z. Kryeminisitër për tre muaj, nuk arriti askush, as UNMIK, as Institucionet e formuara nga zgjedhjet e kaluara të koalicionit të gjerë.
Me siguri, e keni vërejtur se sa ndryshoi qëndrimi i bashkësisë ndërkombëtare për Kosovën kohët e fundit, e sidomos pas zgjedhjeve dhe qeverisjes nga z. Ramushi.
Ai, na ndryshoi imazhin tonë, e edhe më tepër. Na riktheu shpresën se së shpejti do të bëhet edhe më mirë, nuk do të mbesim më askund. Me një fjalë të themi se thoshte "Ka shpresë këtu, mos e humbisni!".
Ka qenë shumë i drejtpërdrejt. Gjithmonë kur fliste thoshte me fjalë më të thejshta tërë kompleksitetin e problemit së bashku me zgjidhje, e si gjithmonë i vendosur në fjalët e tij dhe premtimet e tij, por ja që shumëkujt nuk i pëlqeu kjo dhe u desh ta ndalë atë, sepse me të frikësoheshin të gjithë ata anti-kombëtarë që pavarësinë e Kosovës z. Haradinaj do ia sjellte më së largu në fund të këtij viti.
E dini sa përparim është bërë në realizimin e standardeve? E pas standardeve ne nuk kishim detyre tjetër veçse të mbrojmë idelain tonë që Pavarësinë e Kosovës ta fitojmë, e pastaj rruga e integrimit si një shtet i pavarur.
E nuk fliste si shumë politikanë tanë, si në Kosovë ashtu edhe në Shqipëri, që flasin e flasin, përdorin shprehje nga më të çuditshmet, të cilave as ata vet nuk u dinë domethënien.
Mendoj se kjo është humbja më e madhe që kemi pasur. Urën e fundit që shpiente drejt shtetësisë na dëmtuan armiqtë, shpresoj të mos na shembet e të humbim çdo gjë të krijuar deri më sot.
Uroj që sa më shpejtë të përfundojë procesi i gjykimit dhe vërtetimi i pafajsisë së z. Kryeministër (tashmë ish-), Ramush Haradinaj, si edhe të kthehet në postin të cilin po e lë e të cilit iu ka përmbajtur me shumë përgjegjësi, respekt e dinjitet.
Tani i kujtojmë fjalët e tij në ikje: "Vazhdoni rrugën e nisur drejt pavarësisë!"
Leka nga Prishtina
Këtu bashkangjita foton e fundit të tij si Kryeministër i Kosovës, kur prezentoi në konferencën e tij të fundit në këtë post, dorëheqjen e parevokueshme (ashtu siç edhe na kishte premtuar).
Krijoni Kontakt