Close
Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 228
    i/e regjistruar Maska e Xhixhua
    Anëtarësuar
    09-03-2005
    Vendndodhja
    bathore... mer cope druni
    Postime
    134

nonsense for my homeland

[[COLOR=Red]B]NONSENSE........

Why there be so much suffering
    Why the hardness never ends
    Where’s the light I am to see
    Where is the ending of this vain

Why there is so much treason
    Why am I being stepped on
    Why they refuse to reason
    Why this nonsense still goes on

Am I not due my freedom
    Am I not like the other ones
    Why cant I reign my kingdom
    What’s the crime I have done

I will never stop fighting
    Aint noone gonna put me down
    All of y’all better be ready
    Cuz this “blood” will never bow

I been stabbed, I been robbed
    I been hit, I been thrown
    I been hurt and I been blown
    I been killed and then reborn

I been pushed I been shot
    I been mocked and I been laughed at
    I been watched as I was bleeding
    God knows how bad I been treated

But I am strong as a mountain stone
    Flesh, dirt, roots and bone,
    There’s no sword to cut my head
    Death cannot claim me dead

That is why I am so feared
    That is why they refuse my freedom
    That is why they will always steer
    The wheel of justice from my kingdom

Cuz I am better, cuz I am just
    Cuz they envy, yearn and lust
    Cuz they know the real truth
    They’ve always covered it with dust

This lands are covered with my blood
    This rocks are made of my flesh and bone
    These trees grow on my sweat and mud
    These skies are also my home

This is were I was born
    This I were where I fly and roar
    This’s my peace and storm
    This is the place I call home

This is where you see the brave
    This is the eagle’s nest
    This is where exists no slave
    This is the place where my body will rest

This is the land of red and black
    This is the nation of scanderbeg
    This is the heart of Balkan nations
    For my peace there is no negotiation

............................................feel free to add to it!

[SIZE=2][FONT=Arial]

[/B]

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Xhixhua për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e Xhixhua
    Anëtarësuar
    09-03-2005
    Vendndodhja
    bathore... mer cope druni
    Postime
    134
    te kishte Tirana zyrtare nje burre si Ramushi nuk do behej me fjale per dy kryeministra shqiptare dhe per ledhatime e lajka ndaj greke e serbve. Po jo or jo...nuk eshte e thene. Do dali nai sebep me u bo pengese qe ky popull te behet edhe nje here sic ka qene. Megjithate, nuk ka me rresht naihere ky vend pa nxjerr burra po ama me tre kater "rr" jo laperdhare e lepires qe kujisen pas cizmeve te plehrave qe kemi per komshij ne balkan.

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Xhixhua për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Z.Xheladin Gura,

Tek ajo pjese qe ke cituar nga shkrimi im e ke bere komentin tend lidhur me ate qe ndodhi diten e djeshme ne Prishtine.
    Une e lexova me vemendje shkrimin tend dhe me thene te drejten m'u duk pak i pakuptueshem.Sepse te respektosh ligjin nuk eshte shenje inferioriteti por eshte shenje force.T'i ikesh ligjit eshte shenje inferioriteti..
    Faktin qe permend se keta duhet te japin llogari para nje gjykate kombetare,me fal por eshte e njejte me pretendimin e Sllobos dhe te serbeve te tjere se ne japim llogari vetem pâra gjyqit tone.Serbet deri tash nuk kane dashur t'a njohin Gjykaten e Hages e per kete u desh forca qe te kapen apo te tjeret fshihen neper shpellat e Bosnjes a serbise per t'u fshehur.
    Gjykata e Hages eshte nje organi i cili vepron ne baze te ligjeve nderkombetare dhe nese shqiptaret bejne pjese aty athere ata duhet t'a respektojne gje qe e beri Z.Haradinaj.
    Ndersa per deshiren tende qe dhe presidenti te shkoje atje,ajo eshte e drejta dhe mendimi yt dhe nese ke fakte athere per cdo kend ke te drejte te ngresh nje akuze.
    Megjithate e respektoj mendimin tend.

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar DYDRINAS për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    Po veq ma keq se me e rrejt veteveten ne bote nuk ka.Edhe Kryeministri e rrejti veten edhe pse e dinte se do te vije koha kur duhet te shkoje ne Hage e vazhdimisht genjejnte une kam mbarue pune me Hagen e perralla tjera.
    Pra cdo kush sipas merites.Mos i ngatrroni sendeet se gjithcka bie ne evend te vet.Por eshte me e keqja me ja ba vetvetes sikur keta.

Deklarata e Haradinajt

Ndihem i fyer, më larguan kur isha duke dhënë maksimumin

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mani për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-02-2005
    Postime
    37
    Ju pershendes te gjitheve.
    Padyshim qe eshte lajme jo i mire per kosoven qe po na shkon kryeminsitri ne hage se po na e len poziten e zbrazet te kryemisitrit e kjo eshte shume pune jo e mire per Kosove, edhe njekohesisht tjetra pune qe me brenogs eshte edhe personaliteti i z.Ramush Haradinajt se cka ka ba per Kosoven gjate luftes se Kosoves, qe ka sakrfiku te gjithe familjen e ti ku edhe dy vllezer iu kan vra edhe vet ka qene udheheqes i luftes.E kjo me brengose shume, edhe fakti tjeter eshte se Ramushi po akuzohet veq per me u barazu me serbet, qe kinse gjykata mos me qene e njeanshme vetem per anen e serbeve, po edhe tjetra eshte qe deshmite qe jane per Ramushin jane shqiptar qe kane qene laik ne pushtetin e millosheviqit kane dhene deklarata per tribunalin e hage per me u plotesu ajo zbrazetina deshmive te Serbise.E kjo me brengose shume shume e ndihem per vete i rpekun ne zemer ne kete rast se e kam qmuar Ramushin si personalitet se sa ka punu ai per Kosoven ne kohen me te duhur kur ka qene, e ajo kohe ka qene Lufta.
    Po ne nje anen me brengose fakti se pse z.Haradinaj e pranoj postin e Kryeministrit kur e ka dite se veq ka me shku ne hage , ateher kur e moren ne pyetje, edhe pse ne baze te deklaratave te tija ne media ne shtyp gjithandej thoshte se eshte i bindur qe nuk ka me shku ne hage, e kjonka qene shume e ditur, plus edhe ne gazeten e djeshme e lexova qe e ka mohuar nje dite perpara se te mberrije aktakuza nga haga e ka mohuar qe nuk ka me shku en Hage, nje far menyra jam zhgenjy ne keto raste se e kam ndi veten se sikur qe po don me na rrejt kryeministri, s epo na fole veq llafe dhe pollavra a ajo ka me ndodhe edhe pse e ka dite ai per kete qe ka me shku.
    Ndihem shume keq ehde me faktin se po me asocon ne shume gjana se pari pse ndodhi aktakuza ate dite kur u mbushen 100 dite te punes se tije ne qeverisje, pse z.President bash ne kete mbledhje ka qene prezent, pse nuk ka qene ne nje mbledhje te qeverise se kaluar ku ajo ka funksionuar gati tri vjet, ne asnje mbledhje nuk ka qene prezent, plus edhe para kuvendit per here te pare eshte drejtuar mas punes 2 vjeqare te Kuvednit te Kaluar, kjo po me brengose fakti se pse z.Ramushi ia ka leju vetes kete, ne qoftese pak ia ka dashte te miren Kosoves edhe kete e di qe e ka ba per Kosove por une jam kritik ne kete qe nuke shte dasht hic me e mare postin e Kryeministrit kur e ka dite qe shume shpejt ka me e lene kete, sepse e ka lane nje zbrazetire shume te madhe ne vendin e vet se ku ka punuar, edhe ne baze te Kornizes Kushtetuese masi te shkarkohet kryeministru duhet te shkarkohet krejt qeveria, e kjo nuk ka ndodhe edhe si po duket nuk do te ndodhe.
    edhe nje fakt tjeter po me pengon dhe me ka penguar shume prej se ka hy ne koalicion, nuk kam qene kunder koalicionit po si u ba e mundur qe Ramush Haradinaj ne vitin 2000 ne Gllogjan a ku ka ndodhe ai rasti kur ka luftuar me vllezrit, dhe si ndodhi tash koalicioni bash me LDK-ne, edhe nje nuk me pelqen tek ai ne qoftese e keni lexu ne shtyp kur ka tahne qe "po du me u ba i madh une edhe pse hy ne koalicion me LDK" kjo nuk me ka pelqyer tek ai.
    PO sidoqoft kjo ka ndodhur dhe shpresojm qe nuk ka me ndodhur ndoj rasti tille ma ne Kosove.
    Shpresojme qe do te triumfoje drejtesia po ne keto raste jam skeptik pak une, nuk i besoj shume tribunalit qe ka me e perdore drejtesine per shkak se me shume eshte proces politik se sa qe eshte gjyqesore, se po e mar per shembull rastin Limaj ku si deshmitare po i mer bashkepunetoret e tije te luftes edhe po mudohet me gjete fakte ne baze se si e interpretojen ata luften, jo se cka ka ndodh po se si interpretohet ajo nga personat e ndrysheum te luftes, e kam nje breng qe ka me ndodhe parap e njejta gja me Ramushin.

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Capricon për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e laguna blu
    Anëtarësuar
    12-12-2004
    Postime
    579
    Citim Postuar më parë nga Tirona-Re
    Po tani pse nuk vene Thacin si kryeminister? A nuk eshte dhe ai figure popullore e kosovarve?
    Fatkeqësisht jo. Përkundrazi etja për pushtet, grushtshteti i viti 1999, propozimi për moratorium në zgjidhjen e statusit të Kosovës, takimet e tij të menjëhershme( pas luftës)me udhëheqësit shpirtëror serbë dhe tash së fundi qëndrimi i tij denoncues ndaj Ramush Haradinajt kanë vënë një pikëpyetje të madhe në popullaritetin e tij edhe ashtu të vogël.

Laguna blu
    "Nuk mund të mbash gjarpinj në kopshtin tënd, me shpresën se ata do t'i kafshojnë vetëm fqinjët..."

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar laguna blu për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-02-2005
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga laguna blu
    Fatkeqësisht jo. Përkundrazi etja për pushtet, grushtshteti i viti 1999, propozimi për moratorium në zgjidhjen e statusit të Kosovës, takimet e tij të menjëhershme( pas luftës)me udhëheqësit shpirtëror serbë dhe tash së fundi qëndrimi i tij denoncues ndaj Ramush Haradinajt kanë vënë një pikëpyetje të madhe në popullaritetin e tij edhe ashtu të vogël.

Laguna blu
    Nuk di cfare grushteti ka pase ne 1999 ajo qeveria kq ene prej Rambujese te lutem. edhe une nuk jam per Thaqi me u ba kryeminister po as Bajram Kosumi jo, duhet me qene nje njeri me i reformuar per kesi gjana bre, Historianid he Gjuhetari nuk bahet kryeminster bre, nuk di vetem tek ne ndodhin keto gjana, problemi me madh ne Kosove eshet Ekonomia edhe Legjislacioni, me se shumeti ne qever i ak gjuhetar dhe Historian.Ju lutem

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Capricon për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e laguna blu
    Anëtarësuar
    12-12-2004
    Postime
    579

Legjitimiteti i një Qeverie

Citim Postuar më parë nga Capricon
    Nuk di cfare grushteti ka pase ne 1999 ajo qeveria kq ene prej Rambujese te lutem. edhe une nuk jam per Thaqi me u ba kryeminister po as Bajram Kosumi jo, duhet me qene nje njeri me i reformuar per kesi gjana bre, Historianid he Gjuhetari nuk bahet kryeminster bre, nuk di vetem tek ne ndodhin keto gjana, problemi me madh ne Kosove eshet Ekonomia edhe Legjislacioni, me se shumeti ne qever i ak gjuhetar dhe Historian.Ju lutem
    I dashur Capricon,

Në Rambuje, Thaqi e kompania e tij nuk deshën të nënshkruajnë marrëveshjen nëse nuk do të krijohej Qeveria e Re. D.m.th për ta më e rëndësishme ishte pjesëmarrja e tyre në Qeveri dhe rrëmbimi i pushtetit të paqenë në gjendje lufte se bombardimi i NATO-s mbi serbët e rrjedhimisht edhe çlirimi i Kosovës. Rugova pranoi për hir të atij bombardimi aq të pritur por ajo Qeveri nuk morri bekimin e Parlamentit të Kosovës. Dhe instalimi i saj me forcë më 1999 e bëjnë të klasifikohet në Qeveritë jolegjitime apo të ardhura me grushtshtet në fuqi. As mua nuk më duket Bajram Kosumi ndonjë zgjidhje për kryeministër të ri. Ndaj të lutem lexoje edhe një herë Albon po në këtë temë që ka postuar më sipër.

Të fala
    laguna blu
    "Nuk mund të mbash gjarpinj në kopshtin tënd, me shpresën se ata do t'i kafshojnë vetëm fqinjët..."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    Brari bindu se je gabim me ato cka po thue sot e dje na thoje mu ketu ne kete forum ndryshe se bashku me Albon.Pra ai shkon ne Hage bashk me keta e per cka dihet fort mire.Mos ja jepni krahun te keqes se ju gjen.

Nga Tribunali i Hagës akuzohen edhe dy pjesëtarë të ish-UÇK-së

Prishtinë, 9 mars - Sipas shtypit të sotëm të Prishtinës, në aktakuzën ndaj kryeministrit të Kosovës Ramush Haradinaj ndodhen edhe dy emra të tjerë që akuzohen nga Tribunali i Hagës. Këta janë Idriz Balaj dhe Lahi Brahimaj, të cilët kanë qenë pjesëtarë të UÇK-së në zonën e Dukagjinit.
    Brahimaj është epror në TMK, ndërkaq Balaj i njohur me nofkën e luftës "Togeri", është duke vuajtur dënimin prej 15 vjetësh në Dubravë të Istogut ngase në një proces gjyqësor më 2OO2 është dënuar nga një gjykatë ndërkombëtare.
    Bëhet e ditur se Ramush Haradinaj sot do të udhëtojë për në Hagë me një avion të UNMIK-ut për t'iu dorëzuar vullnetarisht Tribunalit.
    Ndërkohë Tribunali i Hagës ende nuk e ka bërë publike aktakuzën, ngase pritet që së pari të akuzuarit të mbërrijnë në Hagë.

17. Anetarët më poshtë kanë falenderuar mani për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga Capricon
    Historianid he Gjuhetari nuk bahet kryeminster bre,
    Capricorn
    Nuk me kujtohet se te kam lexue dikun kur u zgjodhe Bajram Rexhepi kryeminister!Ai ishte mjek me profesion,apojo?

Po Arnold Schwarzenegger -i eshte aktor dhe shih si u zgjogje president?!
    Mirepo ti ke te drejte,asnjeri prej tyne nuk jane "historian dhe gjuhtar""

Sa per Thaqin,
    si ti ,si mani,si Tirona e Re, flisni ashtu kot.
    Mos gaboni ta futni nje emer te tille ne nje zone te afert min.diameter ø1.000.000km afer atyre qe jane shqiptare dhe punojne ne te miren e popullit(sic e deshmoi i nderuari Haradinaj.

Po me me pyet mu:

Une kisha pas shuuuuuuuuuume deshire te zgjedhet zoteri Daci kryeminister(edhe pse e di se kjo eshte e pamundur).
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

19. Anetarët më poshtë kanë falenderuar RTP për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Kushtetuta e Republikës së Kosovës
    Nga YlliRiaN në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •