[SIZE=2][FONT=Palatino Linotype]Qenkerka shume e kollajshme te japesh mendimin per dicka edhe pa ia patur idene. Une prandaj thashe qe te na sillte ndonjeri ketu ndonje informacion shtese se cilat ishin kerkesat e ketyre grave ne Turqi; vetem episodestroy tha nje gje ne lidhje me temen. Prandaj edhe une thashe qe policia turke eshte e "dhunshme" ne pergjithesi me te gjitha shtresat e popullsise aty, dhe jo vetem me grate. Se ta marresh sipas Amnesty International na krijohet imazhi sikur policia ua paska vene gishtin grave ne Turqi, dhe ato na qenkerkan te vetmet qe nuk na protestokan dot. Po per kurdet qe Turqia "lau lesh" ne ta duke i gerrmuar me shkopinj gome etj, etj, etj?
Prandaj, nese duhet kuptuar drejt nje problem ne lidhje me trajtimin qe i behet gruas ne Turqi, atehere analizoni me mire mentalitetin dhe traditen turke. Ne lidhje me kete gje, nuk ka asnje organizate nderkombetare qe te mund te flase apo te shprehe gjykim.
Nese gruaja ne Turqi trajtohet keq per shkak te tradites, atehere nuk mund te hidhet nje gjykim aq i rrepte; sepse nuk po gjykohet qendrimi i nje klase politike, por, tradita e nje kombi. E mire, e keqe, eshte ajo qe eshte.
Prandaj, nese policia ne Turqi eshte bruatale, eshte brutale per te gjitha shtresat e popullsie, dhe nuk ka lidhje me seksin apo perkatesine etnike.
Nese grate tani, nuk e quajne veten te barabarte me burrat; atehere jam dakord qe dhuna e ushtruar mbi to eshte tejet e tepruar. Nese grate tani po na bertasin qe qenkan te barabarta me burrat, atehere dhuna e ushtruar mbi to ne Turqi eshte mese normale; perderisa ajo ushtrohet mbi te gjithe, burra, apo kurde, apo komuniste. Prandaj, edhe grate ta ndajne mendjen njehere e mire. Nuk jane te barabarta me burrat vetem per te hipur ne karriget e ministrive apo per te zene poste me pergjegjesi; jane te barabarta edhe per te ngrene nga nje shkop gome kokes kur dalin aty ku "s`duhet".
Une mendimin tim e shpreha me siper. Mua si shqiptar nuk me le shije aspak te mire keqtrajtimi i grave, madje eshte gjest joburrerror; perderisa ne shqiptaret e kemi ne seder ta mbrojme gruan.(pavaresisht se cfare ndodh me ndonje injorant te lindur).
Fund...
Pershendetje te gjitheve
Krijoni Kontakt