Close
Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 172
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

[SIZE=2][FONT=Palatino Linotype]Qenkerka shume e kollajshme te japesh mendimin per dicka edhe pa ia patur idene. Une prandaj thashe qe te na sillte ndonjeri ketu ndonje informacion shtese se cilat ishin kerkesat e ketyre grave ne Turqi; vetem episodestroy tha nje gje ne lidhje me temen. Prandaj edhe une thashe qe policia turke eshte e "dhunshme" ne pergjithesi me te gjitha shtresat e popullsise aty, dhe jo vetem me grate. Se ta marresh sipas Amnesty International na krijohet imazhi sikur policia ua paska vene gishtin grave ne Turqi, dhe ato na qenkerkan te vetmet qe nuk na protestokan dot. Po per kurdet qe Turqia "lau lesh" ne ta duke i gerrmuar me shkopinj gome etj, etj, etj?
    Prandaj, nese duhet kuptuar drejt nje problem ne lidhje me trajtimin qe i behet gruas ne Turqi, atehere analizoni me mire mentalitetin dhe traditen turke. Ne lidhje me kete gje, nuk ka asnje organizate nderkombetare qe te mund te flase apo te shprehe gjykim.
    Nese gruaja ne Turqi trajtohet keq per shkak te tradites, atehere nuk mund te hidhet nje gjykim aq i rrepte; sepse nuk po gjykohet qendrimi i nje klase politike, por, tradita e nje kombi. E mire, e keqe, eshte ajo qe eshte.
    Prandaj, nese policia ne Turqi eshte bruatale, eshte brutale per te gjitha shtresat e popullsie, dhe nuk ka lidhje me seksin apo perkatesine etnike.
    Nese grate tani, nuk e quajne veten te barabarte me burrat; atehere jam dakord qe dhuna e ushtruar mbi to eshte tejet e tepruar. Nese grate tani po na bertasin qe qenkan te barabarta me burrat, atehere dhuna e ushtruar mbi to ne Turqi eshte mese normale; perderisa ajo ushtrohet mbi te gjithe, burra, apo kurde, apo komuniste. Prandaj, edhe grate ta ndajne mendjen njehere e mire. Nuk jane te barabarta me burrat vetem per te hipur ne karriget e ministrive apo per te zene poste me pergjegjesi; jane te barabarta edhe per te ngrene nga nje shkop gome kokes kur dalin aty ku "s`duhet".
    Une mendimin tim e shpreha me siper. Mua si shqiptar nuk me le shije aspak te mire keqtrajtimi i grave, madje eshte gjest joburrerror; perderisa ne shqiptaret e kemi ne seder ta mbrojme gruan.(pavaresisht se cfare ndodh me ndonje injorant te lindur).
    Fund...
    Pershendetje te gjitheve
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 12-03-2005 më 14:51
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-10-2004
    Postime
    349

Talking ?

Nuk Ka Lİdhje Mashkull Apo Femer.
    Perballe Zotİt Njerİu Eshte İ Barabarte.
    Yung.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Banished, personalisht, para se te shkruaj nje postim, lexoj cfare kane shkruar parafolesit/shkruesit. Te keshilloj te besh te njejten gje. I kam shpjeguar me larte arsyet perse po flas vecanerisht per te drejtat e gruas ne Turqi. Sa per kurdet etj ka shume postime ne kete nen-forum, apo forume te tjera, ku jam prononcuar dhe vete.
    Mos shkruani thjesht per hir te te shkruarit.
    Miqesisht, Lioness

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Maredheniet familjare, te shenjta per mua e per ty dhe shume te tjere, jane kthyer ne ekonomi tregu per fat te keq. Ne SHBA ka mbi 1 milione femije te pastrehe, dhe arsyeja kryesore eshte papergjegjesia e prindeverve, nje baba dhe nje nene qe kerkon karriere, liri personale pa menduar per familjen. Une jam kundra kesaj lirie, dhe ne mos paste njeri tjeter kundra, me ata 1 milione femije behemi 1.000.001. Kush e ka fajin? Kapitalizmi, ateizmi? mungesa e edukimit?...
    Per fat te keq tema e devijua shume.
    Pershendetje! SG
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Keni shume te drejte Lioness... Mbase nuk i kam lexuar shkrimet e mesiperme(megjithese une vetes time i them qe i kam lexuar).
    Edhe une, miqesisht, nuk po shkruaj me...
    Miqesisht.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga SuiGeneris
    Per fat te keq tema e devijua shume.
    Pershendetje! SG
    SuiGeneris, per arsye se eshte veshtire te besh krahasime, pa dale nga tema, e ndryshova temen, per ta pare ne nje prizme me te gjere. Ne fund te fundit, edhe pse mund te kemi nje kendveshtrim te ndryshem, besoj se prioritet i kemi te njejtat.

Do mundohem te sjell materiale per te drejtat e gruas (apo mungesen e tyre) nga vende te ndryshme.

Pershendetje.

PS: Ne krahasim me Europen, (ku laiciteti, sekularizmi, apo ateizmi jane teper te theksuar, SHBA eshte vendi me fetar. Sipas statistikave, 80% e njerezve e karakterizojne veten "religious."

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Le te degjojme ato vete me mire, ide me vend kjo, SuiGeneris. Do ishte mire sikur te hapje nje sondazh dhe te pyesesh grate, nenat, motrat ketu, apo gjetke, se ku do te donin te jetonin: ne "perendim", apo ne "lindje/jug". Personalisht e kam bere zgjedhjen time. Dhe mbi te gjitha, kam pasur lirine te zgjedh, asnje nuk ka zgjedhur, dhe nuk ka te drejte te zgjedhe per mua.

Po, jam "krahe pune" sic e quan ti, apo ndonje "marksist." Punoj per vete, per jeten time, jetoj jeten time. Dhe kete liri nuk do ta kembeja me asgje ne bote. Jam e lumtur? Ky koncept mbi te gjitha eshte relativ; ajo qe eshte lumturi per disa, mund te mos jete per te tjere. Ato marredhenie qe ti i quan me te padrejte "ekonomi tregu" jane te shenjta per shume te tjere/tjera.

Rezervoj te drejten sublime personale per te luftuar per te qene e lumtur, pa ma sjelle dikush tjeter "lumturine/skllaverine!"
    Sa i përket pyetjes se ku do të doja të jetoj, si femër që jam, dua t'ju bëj me dije se, jo secila femër duhet të ik nga atdheu e të shkoj në perëndim për të fituar të drejtat e "gruas, nënës, punëtores"...

Po, është fakt se të drejtat e gruas dhunohen, por jo vetëm në Turqi, gjithkund në botë, bile përqindje e madhe e dhunës familjare (nënkuptohet se viktima janë gratë) i takon shteteve perëndimore.

Fatkeqësisht ky problem është aktual në mbarë botën dhe si shumë probleme tjera trajtohet ndryshe varësisht nga shoqëritë ku paraqitet dhe si e kategorizojnë. Gjersa në Amerikë ky problem trajtohet si domestic violence, të njëjtit problem në shoqëritë islame, jo rastësisht i japin dimenzione tjera.

Islami nuk është fajtor që policët turk i thyen të drejtat e njeriut për të satën herë me rradhë, Turqia është shtet sekular, kushtetuta e saj nuk është e bazuar në sheriatin islam.
    Ligji i përcaktimit të virgjerisë dhe të ngjashmit, nuk janë miratuar, s'ka çka të bisedohet për to. Pikë!

Si e vlerëson ti miratimin e ligjit në Francë për ndalimin e mbajtjes së mbulesës në shkolla? A nuk të duket ty ligj diskriminues për femrat muslimane?

Tash, nëse i kthehemi temës fillestare për protestat e gruas në Turqi, duhet të kesh vështrim më kritik ndaj problemit, do të shohësh se jo rastësisht u organizuan mu atë ditë. Dora që hudh gurin, gjithmonë fshihet.
    Bashkimi Evropjan ka standarde të dyfishta për shtetet evropjane dhe inkuadrimin e tyre në BE. Mos mendo se Bullgaria apo Rumania janë djepi i demokracisë ku qytetarët e sidomos gratë i gëzojnë të drejtat ashtu siç i dëshirojnë, ose se janë shumë më të avancuara se Turqia. Të dyja po inkuadrohen në BE, gjersa Turqisë rruga e inkuadrimit i shtrohet me gjemba...
    Besoj se e kupton arësyen!

Demokraci e mirëfilltë nuk egziston askund në botë, prandaj duhet të kemi qasje më objektive ndaj problemeve.

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Lioness mavria.....
    Violenza ndaj sexit me shale te bukura eshte njeri nga problemet qe ka shqetesuar boten qe nga fillimet e njerezimit.Jane te rralle burrat qe qofte edhe njehere ne jeten e tyre nuk ia kane dhene nje dacke turinjve gruas.Problemi duhet te shihet ne nje kendveshtrim teper te gjere,nuk mjafton te mbeshtetemi vetem ne ideologjite fetare per te vene vula.Meqe ra fjala...po te bej nje pyetje te shkurter..Me thuaj nje vend ku kushtet e jeteses jane minimale dhe qe nuk ka dhune ndaj gruas.Psh..vendet e europes juglindore jane shembull konkret.Ne rumani,moldavi,ukraine,rusi,bullgari,armeni,kazaki stan,preshistan etj etj ka dhune ne maksimum ndaj grave...si e shpjegon ti kete?Ku eshte faji

PS..Anadollaket jane specie ne zhdukje e siper....ata nuk jane as musliman,as europian,shpellari gjithmone ka per ta rrahur gruan si i dehur,si kthjellet.Anadollakun coje ku te dush perseri anadollak do mbetet ai.Edhe arabet i rrahin shume grate,dikur tek vendi ku rrija me qera kisha nje gheto arabesh prane.C'te te thom njeher ne dy ore vinte ambulanca per te marre ndonje grua qe ia kishin thy kockat ne grushta.Francezet e shkrete u tmerronin........Per aq kohe sa kam ndejtur ne France Arabet me kane dhene pershtypjen e minorances me te piset.Jane hebrenjte por jane te emancipuar te pakten ne keto drejtime(kuptohet qe nuk jane gjithe anadollaket dhe arabet njesoj por shumica jane te ua ypesh nanen).Kjo buron nga mentaliteti i tyre shkretinor dhe jo nga rregullat e feve.As ne Krishterim as ne Islam nuk keshillohet qe tia thysh brinjet gruas ne shqelma,por ata e bejne..
    Ndryshuar për herë të fundit nga FLORIRI : 15-03-2005 më 07:20
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Meqe temes iu ndryshuar titulli mund te flasim me gjere, per te drejtat e gruas ne pergjithesi.

Se pari duhet te pranojme ndryshimet fizike ndermjet femres dhe mashkullit. Keto ndikojne disi ne aftesite e njeriut. Gruaja mund te jete me e ndjeshme, me e afte ne te folur dhe burri me i afte ne shkence (kete e tha Summers ne Harvard dhe filloi nje debat i madh). Te qenit ndryshe nuk do te thote inferioritet.
    Padrejtesite ndaj gruas nuk ndryshojne shume nga padrejtesite ndaj me te pafuqishmit ne pergjithesi dhe per fat te keq ligjet jane te pamjaftueshem ne jeten e perditshme. Duhet me teper se ligj i shkruar duhet vlera morale (shoqeria,edukimi dhe feja mund te jene burimet kryesore). Do ta urreja nje familje ku gruaja nuk keqtrajtohet per hir te ligjit dhe jo nisur nga dashuria.

Dua te sqaroj dhe nje pike tjeter. Perkujdesja ndaj gruas nuk ka pse te quhet diskriminim. Nese nje prind(mund te jete babai ose nena) e pengon vajzen te behet prostitute apo te perdore droge presioni familjar justifikohet. Edhe liria ka kufij, ndryshe ndodh anarki.

Ne kete teme mund te flitet per shume gjera, por per arsye se i urrej mesazhet e gjata po them dhe diçka te fundit.

Per mendimin tim gruaja eshte me e pershtatshme per tu perkujdesur per femijen, jo vetem fizikisht (vetem ajo mund ti jape gji) por edhe shpirterisht. Ndjenjat e nenes jane shume te fuqishme dhe dashuria e saj eshte e pazevendesushme per femijen. Femija fillon te formohet qe ne foshnjeri, megjithese kjo nuk eshte periudha e vetme ne te cilen ai ka nevoje per nenen. Pleqte e braktisur, moskokeçarja e femijeve per prinderit, dhuna dhe mungesa e harmonise ne familje, aq te perhapura sot, nuk jane me teper se sa frytet e asaj qe mbollen ata prinder vite me pare duke mos u ndenjur prane femijeve.
    Femijet te braktisur sot neper koshat e plerave nuk do te mbeten pa u hakmarrur.

Shkurt perkujdesja e nenes per femijen nuk eshte diskriminm eshte nje nder fisnik. Nje mashkulli qe keqtrajton kete krijese te dashur per te dhe engjell mbrojtes per gjene me te dashur ne kete bote (femijen e tij) i mungon arsyeja dhe ndjenjat.

Pershendetje
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049

Sqarim

Ne kete teme do te trajtohen jo vetem dhuna fizike, por gjithashtu probleme si diskriminimi, anafalbetizmi, varferia, trafiku human etj, nga te gjitha anet e Globit.

Besoj se u kuptuam, Floriri (derebardhi.)

Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Islami dhe liria
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 27-04-2006, 15:25
  3. Të drejtat e njeriut në Islam
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:11
  4. Globalizmi dhe Antiglobalizmi
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 01-04-2004, 21:54
  5. Të drejtat e njeriut në Lindje dhe në Perëndim
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •