Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Ne i trajtojme te gjithe qe vijne tek ne "divinamente" pervec shqiptareve.
    Edhe pse nuk e kuptoj shume mire italishten morra vesh ca sende nga shkrimet e postit numer nje, dhe mund vetem te them qe komshiu e di me mire se c`ndodh ne oborrin tat se sa ti vet.
    Ciao a tutti schemi e brutti
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar mė parė nga Kleitus
    Leci,
    besoj se jemi ne gjendje vete t'i bejme kritike vendit tone. Nuk na duhet nje Italiane qe ta ne tragoj se cfare shkon keq me vendin tone, pasi e dime. Nese Italjania do te ndihmoje po, nese do te denigroje shqiperine atehere mund te iki e te merret me turizmin e Malit te Zi dhe jo me Shqiperine.
    Kleitus
    Ti ke jetuar ne Itali dhe e din shume mire ēfare mendojne italianet per ne shqiptaret.
    Nuk me pelqen te jem hipokrit e te shoh qimen ne syte e tjetrit kur nuk shoh traun ne syrin tim.
    Ndyresirat qe po shkaterrojne mjedisin dhe vendon ku kam lindur meritojne te denoncohen,edhe pse keto denoncime vijne nga jo-shqiptare.
    Une ēdo vit qe shkoj ne Shqiperi e shetis dhe nuk ndaloj ne nje vend.Situacioni eshte me te vertet kritik dhe po ikim drejt shkaterrimit te plote te edhe atyre risorsave qe do na ndihmonin ne progresin qe besojme te kemi nisur.Por kete do te kuptojme me vone dhe do te kemi humbur rastin per te bere diēka te dobishme per vendin tone.Pak rendesi kane fjalet e sig. Nicolai,rendesi te kuptohet ironia e saj dhe deshperimi per kete situacion.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    Mos me thuaj sepse qe tek kufiri Shqiptaro-Maqedonas duket diferenca. Andeja gjelberim 1 metrosh tek ne shkrepa sikur ka rene bomba atomike. Megjithate un them se Shqiperia eshte nje vend i vogel dhe do e rekuperoj veten se ta shpetoj nga gangrena kriminale e Fatos Thanas Nanos, Berishes, Metes, Finos, Gramoz Rucit dhe Anastas Angjelit, familjet mafioze te cilat kontrollojne cdo gje ne Shqiperi. Syrin e kalter e kane masakruar, reren e dergojne neper plazhet e Korfuzit e Greqise, Durresin po e masakrojne me punime te jashtligjme etj. Megjithate jam i mendimit se artikulli me siper sado realist, ka doza te forta kundra ketij populli qe un nuk mund ta quaj kriminal kurrsesi, dhe nuk mund ta denigroj dhe te tjetersohem, pasi vete jam bir i asaj toke, dhe produkt i asaj shoqerie, ashtu sic je dhe ti dhe shume te tjere. E nese ti une e shume te tjere jane produkt pozitiv, nuk jane sepse ti si Leci ke jetuar ne Itali dhe je bere njeri me vlera atje, e as une qe kam jetuar neper Evrope, por se kete kulture e kemi nga familja dhe nga kultura e pergjithshme shqiptare.

Fati e solli qe institucionet ne Shqiperi te shkaterroheshin nga ato 5 cowbojsat siper, cdo studim inxhinjerik, hidroteknik, gjeoteknik dhe gjeologjik te shiteshe nga duart e mafiozave siper tek Pacollat, Hajdin Sejdite e kriminela te tjere qe kane uzurpuar vendin prej 20 vjetesh, dhe kane krijuar nje rrjet te fuqishem dhe te nderlikuar supermafioz. Repubblica ne mos gabohem para disa vitesh e shprehte qarte kete dominim 5-familjesh ne Shqiperi, dhe per mua nuk ka ndryshuar shume, madje keto familje jane fuqizuar akoma me shume ne kurriz te te tjereve, dhe normale qe ne nej vend ku papunesia eshte ne kulm, ku cdo dite ka nga 2-3 mesatarisht qe kerkojne te vrasin veten, do kete dhe gjera te tilla. Kush eshte fajtor per kete gjendje ?

Mbase qe te gjejme fajtorin na duhet te shqyrtojme vete ne Shqiptaret se cfare ka ndodhur ne 1) 1990 2) 1995 3) 1997 4)1999(Kosove) dhe 5) kete 4 vjecarin e fundit Nanoist. Faktikisht ne Shqiptaret nuk e kemi bere nje gje te tille, por deri tani, madje dhe ne forum shikojme dhe citojme autore te huaj qe flasin per gjendjen tone politike-historike. Gezohemi kur dikush permend Nene Terezen, dhe hidherohemi kur dikush permend Vorio Epirin si toke Greke. Vete ne shqiptaret ne pikpamjen e analizes se asaj qe po ndodh dhe po e mbyt vendin tone nuk po bejme asnje gje. Per mua kjo eshte shume me shqetesuese, sepse perfundojme duke u bazuar ne autore te huaj, qe nuk dine kurrsesi me mire karakterin tone, dhe si perfundim jemi dhe te percare ne opinione.

Me gazeta e me ironira boshe te artikujve neper gazeta sic ben Klosi apo Buxhuku si e ka ai djaloshi tjeter nuk arrihet gje, as me organizata te dyshimta si MJAFT. Faktikisht Fatos Nano sulmohet, por emerin e Gramoz Rucit, kryemafiozit me te madh nuk e shohim gjekund neper gazeta. Megjithate perseri duhet te behet dicka me konkrete, analize nga vete ne Shqiptaret per cfare po ndodh, e jo emisione degjenerata si kafazi, apo budallalleqe te tjera me tinguj postmoderniste ne mes te pisllikut, kurverise dhe degjenerimit te shoqerise Shqiptare. Nje shqiperi ku nuk ka vlera esenciale, por vecse relative eshte problem shume me shqetesues se mjedisi, pasi sjellja e njeriut me mjedisin eshte ne relacion te drejtperdrejte me parimet e individid the edukaten, gje qe shqiptari siduket e ka harruar. Duket sikur SHqiptari eshte i shqetesuar jashtmase te futet ne Evrope e t'i rregullohen problemet, dhe se keto emisione kurverore po e ritheksoj, qe i kane bere femrat si lavire, dhe meshkujt si kafshe te egra(prandaj dhe kemi perdhunime e prostitucion pafund) e afrojne me Ameriken e Evropen. Por shqiptari harron se cdo gje ka kohen e vet, dhe se duhen epoka qe duhen kaluar, i cili ai po i kapercen dhe nje dite do bie ne gremine e nuk do jete kurre ne gjendje ta marri veten. E as historia nese i jep ate cfare i takon, do ja marri perseri me keto 20-30 vjetet e fundit qe po i del boja dhe po shperbehet totalisht.

Kurrsesi un nuk mund ta shaj ne ate fare feje(pra ironizoj) vendin tim, e aq me teper t'i jap kredi te jashtzakonshme Maqedonise e Malit te zi per arritjet e tyre, por shpresoj se ne te ardhme, si une dhe shume te tjere do jene ne gjendje te kthehen e te bejne dicka konkrete, te shporrin tutje ate qeveri mafioze nje here e pergjithmone. Mendoj se fajtore nuk jemi vetem ne shqiptaret per kete gjendje, por nje politike e vjeter e popujve fqinje dhe Evropes qe ka sjelle kete shkaterrim, qe e ka dashur me kohe. Gjithsesi kjo nuk mjafton per te justifikuar ate cfare ne vete po bejme.

Ironia mund te me vije mua nga deshperimi, por po me erdhi atehere do i kem vene vizen vendit tim nje here e pergjithmone. Por edhe po vendosa t'ja vendos kete vize do ja them ne sy ashtu sic kane bere dhe shume te tjere, madje dhe figura te shquara, por kurrsesi jo me ironi. Signora Nicolai nese ka ardhur te pershpetoj proceset e integrimit ne Evrope, dhe te promovoj turizmin shqiptar, te terheqi fonde, apo dhe te padisi njerez ne organizata nderkombetare, besoj se ajo do kete suportin e shqiptareve qe kane dy pare mend ne koke. Nese ka ardhur te na thote dicka per turizmin montenegrin, dhe per te denigruar e ironizuar shqiptaret, mund te iki te merret me turizimin montenegrin. Per kete gje i dhashe te drejte dhe parafoleses, pse rri kur nuk te pelqen ?

Nje vajze Amerikane(Rachel Corrie) para 1 viti nga Washington diku ne nje shkolle vdiq( u vu perposhte buldozerit apo tankut cfare ishte) ne Palestine tek ajo u vu perpara nje tanksi qe deshte te prishte e shkaterronte shtepite e palestinezeve. Keta per mua jane njerez me vlera e me ideale, jo vetem per opionion pro-israel ne Amerike, po per faktin qe ajo gjeti nje pasion ne jete dhe vdiq per kete pasion e per njerezit qe ajo vendosi te mbroj. Signora Nicolai nuk ka pse te vdesi, por edhe te shkruaj keto lloj budallelleqesh e ironirash nuk ndihmojne Shqiperine dhe misionin e saj pro turzimit, por e shkaterrojne ate, dhe i vendosin njerezit qe kane dy pare mend kundra njeri tjetrit, ne vend qe ti bashkoje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kleitus : 06-03-2005 mė 16:05
    "Ju lutem mos ushqeni asnje iluzion. Mua mė vrane dhe keshtu kane vepruar edhe me dy kryetaret tjere te Shoqates sė Shqiptareve "Marko Boēari", te cilet vdiqen, edhe keta, nga "leuēemia". Keto fjale ua kam thene edhe miqve te tjere te mij"...
    Fjalet e fundit te Aristidh Kola-s

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    I lutem shume moderatorit mos na i shpartalloj keto shkrime se harxhojme kohe qe i shkruajme. Dikush ka hequr shkrimin tim Italisht dhe me duket foshnjarake duke qene se vete artikulli i sjellur eshte Italisht. Nuk di kush eshte kalamani qe vendos per keto gjera, por te kthej postimin mbrapsht atje ku ishte, sepse ne kete forum une kam pare nga anglishtja e deri tek greqishtja qe perdoret vence.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kleitus : 06-03-2005 mė 16:09
    "Ju lutem mos ushqeni asnje iluzion. Mua mė vrane dhe keshtu kane vepruar edhe me dy kryetaret tjere te Shoqates sė Shqiptareve "Marko Boēari", te cilet vdiqen, edhe keta, nga "leuēemia". Keto fjale ua kam thene edhe miqve te tjere te mij"...

Kleitus , dhe te gjithe ju te tjeret qe diskutoni ne kete teme !

Tema u pastrua nga une . Ju lutem flisni shqip ne se doni te diskutoni . Ne se nuk jeni te zot te perktheni artikujt , mos e merni mundimin ti sillni ketu , se do fshihen automatikisht . Meqenese Leci e perktheu domethenien se kesaj teme , do ti lutesha dhe ariannes te perkthente postin e saj , qe te dine te gjithe per cfare behet fjale .

Falimderit per mirkuptimin .

Lexuesja
    Pėrmbi za, qė lėshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    Ti e pastrove temen, por postimet siper italisht i le dhe mua ma fshive. Ose lere postimin tim ose fshii te gjitha postimet. Ben mire qe fshin replikat 2 rrjeshta, por jo repliken time ndaj saj. Qe ketu e tutje mund te detyrosh ate te flasesh shqip, por e perseris ke bere dicka krejtsisht te padrejte duke fshire pjesen time te postimit.

Kletus ky eshte artikulli jot . Meqenese ke harrxhar kohen , po e sjell prap ketu por te lutem perktheje ose ndryshe do hidhet prap ne kosh .

Citim Postuar mė parė nga Kleitus
    Signora Arianna,
    non sono sicuro che lei sia Italiana di origine ma devo dire che lei ha ragione in molte cose. La signora Nicolai ha fatto una strage non un racconto. Lei dice grandi cose per i montenegrini che da sempre hanno avuto il supporto dell'Austria e delle terre germaniche, che da sempre hanno fatto contrabando con la Sacra Corona Unita, di cigarette e droga dai tempi di Enver Hoxha. Ma non si dice niente di queste cose, ma solo dell'amore di queste persone verso la "loro" terra. Ecco come sono riusciti a fare tutto quel' turismo. Ma questo non e tutto per i nostri cari montenegrini, l'opera di Daniele Farlati, "Illirici Sacrii" e stata pubblicata con il nome "Opera omnia Montenegrina", una cosa che a me personalmente fa veramente pena e schifo pure. Persone che non hanno storia, che non hanno terra, e che per il bene politico dell'Europa sono diventati quelli che sono. Io sono andato in Montenegro e Macedonia. Non posso dire che facevano schifo, anzi erano molto piu avanzati di noi nel senso dell'infrastruttura, ma non posso dire che erano anni luci lontani dall'Albania in rispetto di sviluppo.

L'Albania ha molte cose che vanno male, e la signora Nicolai(Nicolaisis... dai greci di calabria forse) invece di fare un rapporto critico-ottimista, fa un rapporto critico-pessimista non solo all turismo dell'Albania ma anche alle persone che vivono in quelle terre. Eppure credevo dalle prime linee che la sua missione era di promuovere il turismo in Albania. Che ironia !

Leci,
    besoj se jemi ne gjendje vete t'i bejme kritike vendit tone. Nuk na duhet nje Italiane qe ta ne tragoj se cfare shkon keq me vendin tone, pasi e dime. Nese Italjania do te ndihmoje po, nese do te denigroje shqiperine atehere mund te iki e te merret me turizmin e Malit te Zi dhe jo me Shqiperine.
    Pėrmbi za, qė lėshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Gjermani - Leipzig
    Postime
    148
    Un nuk jam fans i madh i gjuheve te huaja, dhe po te shohesh tek forumi i sportit sapo pata disa debate te ashpra me kalamajte e vegjel qe vecse shkruajne Italishte lart e poshte. Ne kete rast, debatuesja qe dikush qe te pakten u prononcua se qe italiane, dhe nga shqipja qe kishte nuk mu duk se kuptonte shume nga kjo gjuhe. Si rrjedhoje ashtu si leci vendosi t'i shkruaje Italisht ashtu vendosa dhe une. Replika eshte ndermjet meje dhe asaja dhe jo ndermjet meje dhe gjithe te tjereve. Pak a shume ne postimin e gjate te dyte qe kam bere besoj se kam perkthyer gjithshkah qe eshte siper.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Shkrimet ne gjuhe te huaj lejohen kur te kene nje permbledhje ne shqip dhe kjo pa ekzagjeruar.
    Une u perpoqa te shkruaj ne shqip dhe italisht,dhe ne kete menyre nuk i merret mendja personave
    Dhe nuk e kuptova pse hyj une ne kete mes kleitus?
    Fajin e ka arianna qe nuk tregohet e sinqerte,po hajde moj shqipo e na fillo te shkruah shqip ...
    I kerkoj falje moderatorit per kohen qe do humbi duke fshire kete mesazh.Paqe
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Zonja Nicholai nuk po bente politiken e Ballkanit, te Ilirise, kush ndihmon ke, nga vjen kontrabanda etj (megjithese, ne ate aspekt, jemi bere eksperte te vertete keto vitet e fundit, vajtem direkt ne "universitet, pa mesuar te shkruajme e te lexojme!")
    Cdo gje qe thote ajo eshte realitet, krim, e mekat, i yni. Nuk ka rendesi kush e thote!
    "The truth hurts, but the truth shall set you free!"

PS: Sa per Maqedonine, kam vajtur ne dimer dhe behar, dhe te pakten, ne Struge, njerezit dilnin deri vone, dhe baret e klubet ishin hapur.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Turizmi nė Shqipėri: 1 milion turistė nė sezonin veror tė 2012
    Nga Eglantina_A nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 150
    Postimi i Fundit: 24-09-2012, 16:17
  2. 1000 turistė nė javė “zbulojnė” Shkodrėn
    Nga Davius nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 06:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •