Mendoj se ndonjehere vetmia eshte e nevojshme.Une shpesh kam deshire te jem vetem,me mundeson te mendohem e qete por edhe me inspiron shpesh
Mendoj se ndonjehere vetmia eshte e nevojshme.Une shpesh kam deshire te jem vetem,me mundeson te mendohem e qete por edhe me inspiron shpesh
E urej vetmin,per mua eshte varosje per se gjalli...
- - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
Agim Metbala" ♥
Vetmia disa here eshte e nevojshme,sepse te gjithe kemi nevoje per pak vetmi........
por jo te terhequr nga jeta ,ne vetmi, se eshte shkaterrim i vetevetes.....
Nqs mendon me mire vetem ashtu nuk meson gje, me mire mes njerezve, pa njerez nuk shtyhet kjo jete.
Ah!!! Vetmia ta këput atë shpirt...
Love has no limits
VETMIA eshte semundje e kohes, e shoqerise se konsumit qe te izolon duke te kthyer ne nje "robot" te programuar ne menyre perfekte me orare,ditesh,javesh muaj e vitesh rreptesisht te percaktuara...Koha e lire qe ndonse eshte nje "specie e rralle" eshte e destinuar te konsumohet ne "shoping therapy" ose ne tastjerat e P/C te internetit qe me gjithe mundesite e medha komunikuese qe na ofron,ne thelb na rrethon me nje "mantel"vetmie e melankolie.Vetmia eshte armiku me i madh i njeriut dhe i integrimit te tij ne shoqeri.Te ben te heshtur,te pasigurt e aspak te komunikueshem e te shoqerueshem.Eshte pra simptoma e nje "vdekjeje shpirterore" te ngadalte.Jeton diku ne nje qytet te zhurmshem te kompletuar me te gjitha strukturat e standartet per nje jete cilesore e te mbushur plot te mira materiale te cilat mund ti shijosh ne cdo kohe ,e megjithate ndjehesh i vetmuar ,i vetmuar ne zemer te progresit te zhurmshem ,shoqerise konsumatore dhe mrekullise elektronike me te gjitha derivatet e saj...Jetojme pra ne "kullen" e fildishte te nje vetmie "luksoze" ,hermetike te pa shprese qe te con me siguri drejt asgjesimit shpirteror e me vone edhe te atij fizik...
Kunder kesaj "sidrome" te tmerrshme ,antishoqerore e regresive,duhet luftuar me kembengulje nga te gjithe e me te gjitha mjetet.Ka shume eksperienca te dobishme ne kete drejtim.Akoma edhe interneti mund te behet nje "aleat"i fuqishem kunder VETMISE. Dikush prej nesh ose edhe te gjithe bashke mund te krijojme grupe e shoqata me qellim komunikimin,kontaktet fizike ne vendet ku jetojme.Te organizojme forume ku mund te leme takime ne natyre ose ne pika histirike te qytetit ku banojme .Te njhemi me kontaktet e bisedat me njeri-tjetrin.Eshte ky nje fillim qe dote vazhdoje me veprimtari te tjera qe dote na njohin e lidhin me njeri-tjetrin me miqesira e ndjenja solidariteti,dashurie e fisnikerie per ti dhene jetes sone nje ngjyrim me optimist e me te gezueshem pertej "mureve"te zymta te vetmise vrasetare......
Mendoni edhe ju per per idete qe une i solla ketu dhe le ti diskutojme ato per te marre pastaj ndonje inisiative konkrete....Pra; C' mendoni ju per te gjitha keto?! UTOPIZEM?! IDEALIZEM?! Apo nje romantizem demode e arkaik i epokes "enderrimtare" qe kaloi per te mos u kthyer me kurre?!
Une personalisht e dashuroj vetmin shume here eshte nje shoqe e mire shpesh e kam te novojshme te jem vetem ..per mua kur dua te jem vetem ska rendesi ne gjendem ne shoqeri te bollshme ose sa njerez kam rreth e rrotull kjo ska te bej hic.. .thjeshte vetmine e shikoj ne nje forme brenda per brenda shpirtit tim..jane ato mendimet bisedimet me veteveten.....
nje monolog me veteveten te pastron trurin nga kjo jete me kaq shume ankth...
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Për të qëndruar në një shoqëri të sinqertë ashtu si do dëshironim...eh...e vështirë paksa ndaj i bëjmë thirrje vetmisë.Më mirë kështu vetëm se sa me të tjerë që në më të shumtën e herës,të lënë shije jo të mirë.
Me mire vetem, se i keqshoqeruar.
Krijoni Kontakt