Estella, si mposhtet Vetmia?
Thejshte...
Ashtu sikurse mbushet zbrastesia!
Estella, si mposhtet Vetmia?
Thejshte...
Ashtu sikurse mbushet zbrastesia!
:^xhan2 "How often have you sailed in my dreams and now you come in my
awakening which is my deeper dream" K.Gibran :^smooches
Eshte shkencerisht e provuar se per njeriun vetmia eshte armik me i demshem se mosha.
Vetmia mund te luftohet duke zhvilluar nje jete aktive sociale si psh duke dale ne darke jashte me te dashurin ose te dashuren ... :-)
Une jetoj me motren, dhe ka shume raste qe ndihem vetem. Me mungon jo vetem mami dhe babi . po gjithe farefisi im i cmendur, qe me do unconditionally. Kur vete ne Shqiperi pastaj, them me vete, nuk rrihet keshtu, people getting on your case, vij ketej, prape me mungojne njerezit. Keq ashtu, keq keshtu, qysh i behet???
Keep it REAL!!!
Gjithmon me ka pelqyer vetmia,dhe tani jetoi vetem fare ketu!
Ne shumicen e rasteve me pelqen te jem vetem....po me ka mare malli per familjen,kohe pa i pare!
"O bindu o permendu o merr malet e cemendu"
Vetmia eshte dhe ka qene, gjithmone, pervoja kryesore, e paevitueshme e cdo njeriu. Eksplorimi i PERJETSHEM i njeriut eshte si te thyeje vetmine e tij.
Nga ana tjeter, Nice thote: "Ai qe eshte i vetmuar, i zgjat shume shpejt doren cilitdo qe takon."
Mgjte, me ka intriguar shume nje thenie tjeter, sipas te ciles-gjuha ka shpikur fjalen "VETMI" per te shprehur dhimbjen e te qenit VETEM dhe fjalen "i vecuar" per te shprehur KRENARINE e te qenit vetem.
Mark Twain: "Behu i mire, dhe do te jesh i vetmuar".
"Njerezit jane te vetmuar sepse ndertojne mure ne vend te urave".
Dhe per ta mbyllur;
"Vetmia e njeriut s'eshte vecse frika e tij nga jeta."
Ndryshuar për herë të fundit nga green : 07-03-2005 më 22:54
Vetem kemi ardh, vetem do shkojme.
Kete une e them
Vetmia s`eshte asgje vec se shoku me besnik i njeriut. Gjithmone e ke prane nqs te duhet.
We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.
Postuar më parë nga StormAngel
Stormo e ke thon si mjolt pa hile...lol...edhe une bie dakort me ty pak a shume. Tek kjo tema mund te diskutojme per shume vetmi po keshtu ne pergjithesi une mendoj se njeriu si rrjedhoje e egoizmit ne shume aspekte mbetet qenie vetmitare.
Sjam dakort 'plako'Postuar më parë nga StormAngel
Natyrisht vetem kemi ardhur dhe do ikim, por ato momente (ardhja dhe ikja) jane vetem 2 fragmente shume te shkurtera te jetes qe jetojme ketu.
Jemi qenie sociale, dhe vetmia nuk i ben mire askujt, perkundrazi....kjo tashme eshte pak a shume fakt, qofte nga ana mjekesore, psikologjike, spiritualiste, fetare etj. etj...
Krijoni Kontakt