Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253

Kam nevoje te dashurohem...

meqenese nuk po gjeja dot ndonje hyrje te bukur, mendova te shprehem ne menyren qe une e kam me te lehte, dmth me nje ese.

Kam nevoje tė dashurohem

Ēfare kuptimi do tė kishte bota pa dashuri? Ēdo mengjes zgjohem me njė ndjenje zbrazetie ne zemer, dhe ēdo mengjes ndjej se kam nevoje tė dashurohem. Dashuri kjo larg koncepteve tradicionale, e njė dashuri qė me ben ēdo mengjes tė kuptoj se njė dite e re pėr t’u kaluar prane saj ka ardhur. Dua nja dashuri qė tė mbushe copat e grisura tė zemres sime. Jam i lodhur nga rutina dhe heshtja vrasese, qė dalengadale me bejne thjesht njė qenie qė vegjetoj. Ti erdhe prane, me bere tė dashurohem pas endrres sime, njė enderr qė nuk mund tė quhet spontane, pėr mendjen time, qė prej vitesh mediton brenda misterit tė mos tė folurit. Dhe ti iken, krejt papritur, ashtu si erdhe, duke lene pas njė zemer qė mediton absurdshem mbi teori inekzistente dashurie. Dua tė tė falenderoj, por hezitoj (ashtu si hezitova perpara se tė tė vidhja njė puthje ne mesnate). Hezitoj sepse me dhe materia prima-n qė kerkoja, por me vodhe tė gjithe idete e tjera qė teoria ime kerkonte. Nuk mund tė tė urrej, sepse motivet pėr kete, jane shume tė vaketa. Ende ndjej se duhet tė dashurohem, e me ne fund tė gjej konstantet jollogjike tė formules inekzistente tė formules se dashurise, e tė perballem me Ajnshtajnin, qė rri mbi mua e me kritike me perqesh. Ndoshta do tė duke fjale absurde, por zemra ime nuk mund tė heshtte me. Ēdo dite njė diell i ri lind, por une ende zgjohem me zbrazetine, duke mallkuar neper dhembe diten e pafajshme. Me ke bere tė mendohem; me ke bere tė hesht; me ke bere tė qaj, por vellua jote e misterit ende me magjeps. Hallet ne parajse tashme kane filluar, dhe Zeusi i nevrikosur godet, i verbuar nga inati, me rrufete qė kishte ruajtur pėr Titanet. Ende nuk e di se ēfarė ndjen, ende nuk e di ne tė pelqen apo hesht perballe revolucionit qė (ndoshta) nuk e di se e nise. E di qė pashpirtesia ėshtė e huaj pėr ty, ose tė pakten une keshtu dua tė besoj...

Shpresoj t'ju pelqej, dhe i lutem te gjitha atyre vajzave qe perafrojne me konceptet e shprehura me lart, te shkruajne nje pergjigje. ju falemnderit
    Ani
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

femi Maska e majda
    Anėtarėsuar
    30-03-2005
    Vendndodhja
    durres
    Postime
    16

Talking

nje pyetje nese me lejohet: a ka ekzistuar vertet nje vajz e till? a kas ekzistuar nje vajz qe i ke vjedhur nje puthje ne mesnat? a ka ekzistuar vertet nje vajz qe te ka dhen materia prima-n qe kerkoje? ti do thuash prap kjo majda, epo...

Tema tė Ngjashme

1. Ndjenja tė pa lexuara
    Nga Era1 nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 663
    Postimi i Fundit: 19-05-2012, 08:16
  2. Dy zemra tė vogla kanė nevojė pėr ndihmė
    Nga YlliRiaN nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 13:57
  3. Ekonomia shqiptare ka nevoje per nje treg kapitalesh
    Nga Estella nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 25-02-2006, 17:22
  4. Ndihme per njerzit qe kane nevoje per ndihme.
    Nga Elti... nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-02-2003, 19:12
  5. kam nevoje per ndihmen tuaj
    Nga elb77 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-06-2002, 16:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •