Close
Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 211
    SHQIPTAR KRENAR Maska e VAZELOS
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    bELGjIkË
    Postime
    332

Zyrtarizohet kalimi i Trulit te Toyota

Më në fund, skuderia japoneze ka vendosur të publikojë shokun e skuadrës së Ralf Shumakerit për sezonin 2005

Skuderia japoneze Toyota ka bërë të ditur dje paradite se Jarno Truli ka firmosur një kontratë 2-vjeçare me ta. Marrëveshja, me sa duket, është arritur më 14 shtator në Këln. Gjithsesi, ky tashmë nuk përbën ndonjë lajm surprizë, sepse kishte shumë kohë që qarkullonin fjalë për një "lidhje" të tyren. Dje piloti italian ka provuar makinën e re TF104B në Silverston. Përsa i përket Rikardo Zontës, skuderia japoneze ka bërë të ditur se ai do të vazhdojë të pilotojë makinën e tretë gjatë sesioneve të lira të ditës së premte. Por jo vetëm këtu, ai do të jetë i pranishëm dhe gjatë testimeve private që do të bëjë skuadra gjatë vitit. Rajën Briskoja do të vazhdojë të jetë nën kontratë edhe për sezonin 2005, por nuk do të jetë një pilot kolaudator i rregullt. Gjithsesi, ai do të vazhdojë të ketë ndihmën e skuadrës, derisa të gjejë një skuadër ku të jetë pilot zyrtar. "Tashmë nuk është më sekret që ne kemi biseduar me Jarno Trulin. Por kontratën dhe gjithçka tjetër zyrtare ne e kemi përfunduar vetëm këtë javë të fundit. Jarnoja ka treguar në këtë sezon të gjitha aftësitë e tij dhe pjekurinë si pilot, si në prova, ashtu edhe në gara. Do të jetë shoku i skuadrës së Ralf Shumakerit në sezonin e ardhshëm. Meqë ra fjala, dua t'u them të gjithëve se nuk ekziston ndonjë hierarki midis 2 pilotëve tanë. Ralfi dhe Jarnoja do të kenë të njëjtin status dhe të njëjtat shanse për të fituar. Duam gjithashtu që edhe Rikardo Zonta të qëndrojë me ne. Me Olivierin, Rikardoja ka treguar se shkon mjaft mirë. Puna e të dyve i ka dhënë rezultate shumë të mira skuadrës në 2 vitet e fundit. Tashmë me Ralfin, Jarnon, Olivierin dhe Rikardon, Toyota do të jetë skuadra me pilotët më të mirë," - ka thënë Tsutomu Tomita, përgjegjësi i skuderisë Toyota.

SHQIPTAR KRENAR Maska e VAZELOS
    Anëtarësuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    bELGjIkË
    Postime
    332

Rivalët, letër Shumit: Je i mrekullueshëm

Revista gjermane "Bild" ka publikuar letrat që i kanë dërguar rivalët Majkëll Shumakerit

Kanë qenë rivalët e tij më të mëdhej. Njëri prej tyre do të jetë akoma. Ndonjë tjetër nuk ka patur marrëdhënie të mira në kohën kur garonte, përkundrazi. Por tani ka ardhur dita që të gjithë të flasin për madhështinë e Majkëll Shumakerit, 7 herë kampion i botës në Formula 1. Zhak Villnëv, Huan Pablo Montoja, Mika Hakinen, Edi Irvain dhe Demon Hill, këta janë 5 kampionë dhe ish-kampionë të këtij sporti. Për shumë gara e kanë pasur Majkëllin rivalin më të fortë. Të gjithë këta i kanë shkruar letra gjermanit pas fitimit të titullit. Ato janë publikuar nga revista gjermane "Bild". Në të gjitha këto letra të bie në sy diçka, vlerësimi që i bëjnë Shumakerit. Të gjithë, për një moment, kanë lënë pas rivalitetin që ka qenë ose që vazhdon të jetë dhe kanë shkruar diçka me shumë vlerë. "Nuk e di në më beson ose jo Majkëll, megjithatë përgëzimet e mia për titullin tënd të 7 vijnë nga thellësia e zemrës," - ka shkruar Zhak Villnëv. "Me të vërtetë kam kujtime të hidhura që lidhen me ty, por kam edhe kujtime të bukura. Besoj se këto janë gjëra normale mes rivalësh që në 2 vite rresht, '96 dhe '97, kanë luftuar për titullin. Dua të them se ti që nga ajo kohë ke ndryshuar shumë. Tani ke më shumë siguri te vetja dhe pikërisht për këtë arsye je më i mirë se më përpara." Piloti kanadez e ka mbyllur letrën e tij me një urim të dyfishtë. "Dua shumë që t'i të vazhdosh të jesh për shumë kohë në Formulën 1 dhe, në të njëjtën kohë, dua që të rikthehem edhe një herë për të qenë sërish kundër teje." Në letrën e Mika Hakinenit nuk vihet re një dëshirë për t'u rikthyer, por gjithsesi finlandezi ka kujtuar: "Shumakeri ka qenë gjithmonë rivali im më i fortë dhe duelet tona kanë qenë më të bukurit e të gjithë karrierës. Këtu mund të përmend duelin që kemi zhvilluar në Spa. Gjithashtu nuk do të harroj asnjëherë përfundimet e kampionateve të vitit 1998 dhe 1999. Në të 2 këta sezone kam arritur të fitoj titujt kundër tij në garën e fundit. Megjithatë tani mund të them se 7 tituj kampion janë vërtet diçka e mrekullueshme." Në vazhdim të letrës ai ka përdorur dhe pak humor. "Unë gjithmonë të kam thënë, nëse kërkon të fitosh, duhet që gjithmonë të kalosh një finlandez." Nga Edi Irvain, ish-shoku i tij i skuadrës, i cili gjithmonë ka polemizuar me Majkëllin, vjen ky kompliment: "Pse është më i miri kampioni i botës? Pa dyshim është piloti, i cili i jep një shpejtësi më të madhe makinës. Pa dyshim, nëse Majkëllin do ta hipnin në një makinë BAR, ai do të ishte rreth 3 të dhjetat më i shpejtë sesa pilotët që e pilotojnë aktualisht këtë makinë." Ndërsa Demon Hill ka thënë: "Eshtë e pabesueshme". "Në të vërtetë mendoja se pas fitimit të titullit të 6, do të tërhiqej, por tani që fitoi titullin e 7, Majkëlli po tregon edhe një herë se sa i zoti është. Mes nesh kishte pothuajse gjithmonë mosmarrëveshje, megjithatë ishte shumë bukur të sfidoje me të dhe mund të them se ishte akoma më bukur ta mundje," - ka përfunduar Demon Hill. Më pas britaniku ka kërkuar që skuderitë e tjera të ndërtojnë makina disi më të mira, që Majkëlli t'i marrë me më shumë mund fitoret. "Nuk është faji i tij që në këtë sezon e kishte kaq të thjeshtë të fitonte. Gjithsesi, kjo nuk është një gjë e mirë për këtë sport." Këtë gjë, me sa duket, kërkon dhe Huan Pablo Montoja. "Majkëll, në këtë sezon na ke goditur të gjithëve. Megjithatë, unë dua të them se ke patur thjesht makinën më të mirë dhe skuadrën më të mirë. Sezonin e ardhshëm do të jem me një makinë McLaren dhe pa dyshim që do të të pengoj më shumë," - ka përfunduar piloti kolumbian.

i/e regjistruar Maska e McLaren
    Anëtarësuar
    21-04-2004
    Vendndodhja
    BeLgjIkE
    Postime
    241
    Ekipi Jaguar teriqet na F1 mbas sezonit 2004 , ata duan ta shesin ekipin e ture ne F1 dhe nuk do marin pjese ne sezonin e ardhshem sepse nuk kane aritur ne nje nivel ter duhur gjeri tani dhe se mbas keti sezoni ata do humbasin dhe pilotin Mark Weber i cili do shkoje ne BMW dhe se jaguari nuk ka rene dakort me marken Ford qe e furnizon me motor ekipin per çeshtjen e regullave per sezonet e ardhshme ekipi Jaguar qe eshte ne F1 prej 2000 hiken na F1 dhe na arsyje financjare.

Anëtarësuar
    21-04-2004
    Vendndodhja
    BeLgjIkE
    Postime
    241
    Gara e anglise nuk ekziston ne kalendarin e 2005 dhe na mundimet e Berni Ekolston prape ajo nuk pati mundesi te virej ne kalendarin e vitit te ardhshem - Jarno Truli do mare pjese ne garen e Japonise dhe asaj te Brazilit por me makinen Toyota e cila i ka bere nje kondrate Trulit dy vjeçare dhe keshtu qe Truli vitin e ardhshem do beje partnerarjat me Ralf Shumakerin te Tojota

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    "Villeneuve begins life with Sauber

Former champion Jacques Villeneuve has spent his first official day of work with the Sauber team for whom he will race next season."

Zhak Villnev,kampion i dikurshem i Formula 1,kalon ne rradhet e Sauber.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Huan Pablo Montoja shenon rezultat me te mire ne testimet e sotme me skuadren e tij te re,McLaren Mercedes.

"Day Two at Barcelona – Montoya fastest on debut

Juan Pablo Montoya set the fastest time on day two of testing at Barcelona on Wednesday, his debut drive in a McLaren. The Colombian set a time of 1:14.203, to lead the time sheet by more than four-tenths of a second. "

Rezultatet jo-oficiale nga Barcelona:

1. Juan Pablo Montoya, McLaren (Michelin), 1:14.203
    2. Ralf Schumacher, Toyota (Michelin), 1:14.612
    3. Felipe Massa, Sauber (Michelin), 1:14.939
    4. Christian Klien, Red Bull (Michelin), 1:15.137
    5. Mark Webber, Williams (Michelin), 1:15.387
    6. Marc Gene, Ferrari (Bridgestone), 1:15.607
    7. Luca Badoer, Ferrari (Bridgestone), 1:15.660
    8. Jarno Trulli, Toyota (Michelin), 1:15.741
    9. Vitantonio Liuzzi, Red Bull (Michelin), 1:15.924
    10. Giancarlo Fisichella, Renault (Michelin), 1:16.059
    11. Alexander Wurz, McLaren (Michelin), 1:16.362
    12. Franck Montagny, Renault (Michelin), 1:16.790
    13. Jenson Button, BAR (Michelin), 1:16.846
    14. Antonio Pizzonia, Williams (Michelin), 1:16.805
    15. Enrique Bernoldi, BAR (Michelin), 1:19.971
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

...gjení... Maska e mad
    Anëtarësuar
    18-03-2004
    Vendndodhja
    Prage [EU]
    Postime
    1,321

Arrow ~!E ardhmja e Formula 1, do te caktohet ne 2005-en!~

BERLIN - Kreu i markes prodhuese te automobilave sportive Ferrari thote se e ardhmja e Formula 1 do te vendoset vitin e ardhshem, prodhuesit mund te largohen nese jane te pakenaqur me ndonje marreveshje.

Presidenti i Ferrari-t Luca di Montezemolo tha per gazeten Gjermane Welt am Sonntag nuk duhet te kete "lufte ose gara rivale" pas 2007-es kontratat aktuale qe qeverisin Formula 1 do te mbarojne, por prodhuesit kerkojne nje pjese te madhe te fitimeve te ardhshme.

E ardhmja e Formula 1 ka ngelur pezull pas nje gjyqi ne fillim te ketij muaji ne favor te 3 bankavem qe kontestonin "kapjen" e Bernie Ecclestone pas sportit me ane te nje sere pasurive te familjare.

Bayerische Landesbank, JP Morgan dhe Lehman Brothers kontrollojne 75% te shoqerise SLEC e cila zoteron te drejtat komerciale te Formula 1. Pjesa tjeter eshte ne duart e Bambino Holdings, i besuar i familjes Ecclestone.

"Duke filuar nga 2008 do jete vetem njeKampionat Boteror i Formula 1 dhe vendimi per te do te merret ne 2005. nuk me intereson nes ky kampionat do te quhet Golden Series, Championships League, apo ku di une," tha Montezzemolo.

"Di qe Ecclestone ka disa te drejta ne lidhje me emrin e Formula 1, por ky nuk eshte perben nje problem per mua."(LdM)

"Por kushdo do udheheqe mbi Formula 1 e re, duhet te dije se duhet te kete ndryshime te medha ne ndarjen e fitimeve", shtoi ai.

Montezemolo tha se nuk e kishte te qarte ne kete moment, nese jane banakt apo Ecclestone qe kane sportin nen kontroll. Ka synimin te flase me Ecclestone para fundit te vitit.

Prodhuesit kane propozuar caktimin e nje shoqerie menazhimi midis aksionereve dhe ekipeve, por kjo duhet te shoqerohet me ndryshime te tjera.(LdM)

Synimi i tij ishte qe 80% te fitimeve nga ky sport te ndahej midis ekipeve, ne ndryshim me 45%-shin e tanishem.

"Ne presim propozime....nga personi qe do jete kete ne dore biznesin e Formula 1," (LdM)

"Duhet te kene parasysh se vlera e Formula 1 "te vjeter" pas 2007 do bjere ne zero po mos kete konsensus. Do ngeleshin si regjizoret hollivudiane, pa aktore." (LdM)

"Nqs nuk do gjejme nje zgjidhje, atehere duke filluar nga 2008 do zhvillohet nje kompeticion i ri i organizuar prej nesh," tha ai ne fund.

{^_^}
    ::|maDes!gn © 2009|::

Anëtarësuar
    21-04-2004
    Vendndodhja
    BeLgjIkE
    Postime
    241
    Saubert sa me larg Ferrarit----------Skuadra Saubert e cila firmosi nje kondrat me filjalin frances Michelin qe do ta ekipoje per vitin 2005 dhe me tutje do te ndryshoje motor ne 2006 , sipas tyre ata nuk kane tani te njejtat interese me Ferrarin dhe kane nje diference qe poi largon sa me shum te dy ekipet na njeri tjetri dhe per regullat e 2006 per nje motor 8 cilindra dhe 2,5 kile ne xhiro ekipi Saubert do te ndroje motorin sepse ne ato regullat e 2006 lejesa e xhirove private do jete ne nje diminycjon dhe skuadra Feerari nuk eshte me kete regull e cila i ben ekipeve te vogla gjithashty dhe Saubertit te perfitoje me shume leke na keto financimet e xhirove private. Motori i ardhshen i saubert nuk eshte ber i ditur.--------------------------------------------------------------------------------------------------------Ekipi BMW duhet te vendose per nje pilot qe i duhet per vitin 2005 para shkurtit dhe sipas BMW ne kete liste gjendet Nik Heidelf dhe Antono , Pizonia njeri prej tyre do zere vendin ne krah te Australianit Mark Weber i cili dihej qe ne 2004 qe kishte firmosur nje kondrate per ne BMW. Dhe ekipi i ri RED Bull duhet te gjeje nje pilot per vitin e ardhshem se njerin vend e ka zene ish piloti i McLarenit Davit Culter.------------------------------------------------------------------------------------------------------Ekipi BMW do gjihashtu te jape nje motor per nje ekip ne 2006 se sipas tyre kjo do ti ndihmoje per regullime dhe per me shume eksperience ne motor dhe sidomos qe tani qe McLareni Mercedez do bashke punoje me nje ekip te ri qe eshte i zponsorizuar na disa miljardere arabe te cilet ngriten gjithashtu garen e Barhem ne Arabi te cilet do ndihmohen per regullim teknik makine na McLareni dhe per nje motor Mercedez per ne 2006 , kjo e nxit ekipin BMW te sponsorizoje per nje ekip tjeter ne F1 qe te kene dy ekipe ne F1 per ne 2006 --------------------------------------------------------------------------------------------------------Ekipi ferrarit do ta nxjere makinene re ne Imola ose me vone dhe sipas atyre ata do fillojne me makinen F2004B nje evolucjon i F2004 i cili ka nje motor me te resistueshem se pse ne 2005 do perdoret nje motor per dy gara dhe keshtu ata do nxjerin makinen e re me vonese e cila do jete F2005. Gjithashtu drejtori i ekipit Ferrari Jon Tod nuk eshte ne regull me mendimin se ne 2005 makina McLaren do kete dhe nje makine te trete gjat garave te se premtes e cila eshte per me shume informacjone dhe munt te beje nje maksimun xhirosh ne piste dhe te mare sa me shum informacjone per dy makinat e tjera per garen. McLareni dhe 5 ekipe te tjere do perdorin kete gje per ne 2005 dhe ekipet Frrari , Bar , Renault BMW nuk do perdori kete.Jon Tod tha se kjo nuk eshte nje gje e mire dhe qe duhet te suprimohet sepse McLareni nuk duhet te kete kete avantazh sepse munt te ngrihet me shume se ne dhe se McLareni eshte je ekip qe ka shume puntor e dhe ka nje avantazh te math ndermjet ekipeve te vogla te cilet do perdorin kete avantazh gjat 2005.

Anëtarësuar
    21-04-2004
    Vendndodhja
    BeLgjIkE
    Postime
    241
    Sonte ne qytetin e Spanjes , Barcelone ka dale modeli i ri i makines Toyota e cila do garoje vitin 2005 me pilotet Ralf shumaker dhe Jarno truli , kjo makine eshte konstruktuar na shasia na ish tekniku i Renaultit Majk Gaskonj i cili pret shume na kjo makine e cila eshte me nje evolucjon i ri TF104 e quajtur TF105 me nje motor te ri dhe me te rezistueshem me fiabilitet te madhe per dy gara sipas ligjit te ri te F1 , kjo makine ka nje kuti marshash te re me te lete dhe me fiable dhe ka nje ndryshim ne bishti i cili eshte konstruktuar na Mike gaskonj qe thote se makina ka akoma kuaj fuqi se ajo e vitit te kaluar dhe se eshte pak me e larete na toka dhe me e lehte dhe ka nje aero dinamike te mire per tju perbaluar gravitetit ne gare.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Anëtarësuar
    21-04-2004
    Vendndodhja
    BeLgjIkE
    Postime
    241
    Ja ne nje pezicjon tjeter
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si mendoni; lajmet perdorin prapaganda apo jo?
    Nga s0ni në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-11-2011, 15:45
  2. Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-04-2009, 12:49
  3. Per te apasionuarit e Formula 1
    Nga Bledari në forumin Lojra në kompjuter
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 10-12-2008, 15:48
  4. Një pilot shqiptar në Formula 1
    Nga Hyllien në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 21-03-2006, 21:22
  5. Bie perdja në Formula 1 - (2005)
    Nga Davius në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 15-11-2005, 13:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •