Une e di se cfare kerkon Kosova, ti e di se cfare kerkon Kosova, gjithe bota e di se cfare kerkon Kosova. Ceshtja shtrohet:Se çka kërkon Kosova të gjithë e dimë,por dokumenti i aprovuar është qëndrim zyrtar i shteteve të BE që i drejtohet institucioneve të Kosovës dhe Serbisë,që të u përmbahen tri pikave që i kemi përmend më lartë.
a. A e mbeshtet hapur BE aspiratat e popullit te Kosoves qe njihen boterisht?
b. Cfare hapash po ndermer BE per ti dhene nje zgjidhje perfundimtare te qendrueshme konfliktit?
Lexoje dokumentin e BE dhe mundohu te gjesh pergjigjet e dy pyetjeve me lart. Nuk ke per te gjetur as njeren dhe as tjetren, por ke per te lexuar nje deklarate te pergjithshme shabllone qe eshte bere klishe tashme per veshet tane.
Nuk eshte me koha e deklaratave, eshte koha e ndermarrjes se hapave konkrete.
Ti mund te gabosh edhe 100 here, por duke i perseritur vetes te njejtat gjera te gabuara, nuk ke per ti bere automatikisht te verteta, edhe sikur te duash. Ato e kane emrin iluzione.Mirë,le të jetë gabimi im!At'herë të gaboj edhe një herë!
BE,si do që ka të rregulluar sistemin e sajë,qëndrimi i sajë dhe i SHBA,do të jetë vendimtar për statusin politik të Kosovës!
1. BE nuk eshte pale ne diskutimet finale te statusit te Kosoves.
2. OKB nuk eshte pale ne diskutimet finale te statusit te Kosoves.
Grupi i Kontaktit per Kosoven eshte ai qe vendos per statusin final te Kosoves. Nga 5 vende pjesmarrese ne kete grup, se bashku me Rusine qe eshte vendi i gjashte me nje status nderi vezhguesi, vetem 3 vende jane anetare te BE, Gjermani, France, Itali dhe qendrimet e ketyre 3 vendeve nuk jane aspak ne nje linje. Mjafton te lexosh deklarimet e krereve te ministrive te jashtme apo shtypin e ketyre vendeve per te kuptuar se ne cilat qarqe evropiane ideja e pavaresise se Evropes pritet mire dhe ku nuk hidhet fare per diskutim.
Eshte vetem qendrimi i SHBA vendimtar qe do te vendosi statusin e Kosoves. Ashtu si SHBA shuajti dy zjarre ballkanike ne zemer te Evropes teksa evropianet mbanin sehir, perseri evropianet presin qe SHBA ti japi drejtim nje zgjidhje perfundimtare te konflikteve ballkanike si ne Kosove edhe ne Bosnje.
Kosova dhe Bosnja deshmuan per SHBA dhe historine impotencen evropiane ne arenen nderkombetare edhe kur flaket e konfliktit arrijne shkallet e oborrit evropian.
Albo
Krijoni Kontakt