Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 71
    ALb@SouL NetWo®K Maska e [A-SHKODRANI]
    Anėtarėsuar
    12-08-2003
    Vendndodhja
    EUROPE
    Postime
    245

Shprehje e gabuar (MALOK).

Pershendetje!
    Po e hap kete teme per vet faktin se me vjen keq kur degjoj shpesh here qe ne shkodraneve na qujne maloke ne nje kohe qe Shkodra ka ken kryeqyteti i Shqiperise shume vite me pare dhe eshte djepi i kultures dhe i tradites.Populli shkodran eshte humoristik ,popull kavalier dhe mikprites.Po ca keni ju te Shqiperis se Mesme dhe te Jugut qe na thoni"MALOK"nga ju ka ardh ky mendim dhe kjo shprehje e gabuar por besoj se edhe maloket jane vellezerit dhe motrat tane shqipetar apo jo?
    Une kam lexuar nje liber ne te cilin ishte shkruar qe :"Shume vite me para kur Shkodra ishte kryeqytetii Evropes ,Parisi ishte katuni me i humbun i asaj kohe".
    Shpresoj qe mos te me keqkuptoni.
    Ju falenderoj shume dhe gjithe te mirat!!!

--------------------
    Jetoj ne emigrim,braktis qytetin tim,shume mall une per ty kam,dhe zemra ime qan.Valle a do kthehem prap tek ty?Po ato njerez qe me presin ,a do i shoh ma me sy?
    O Zot na ndihmo,
    dhe SHKODREN time shpejt ta shoh!

Me respekt ALEKSI
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

<-----
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    985
    Citim Postuar mė parė nga [A-SHKODRANI]
    Pershendetje!
    Po e hap kete teme per vet faktin se me vjen keq kur degjoj shpesh here qe ne shkodraneve na qujne maloke ne nje kohe qe Shkodra ka ken kryeqyteti i Shqiperise shume vite me pare dhe eshte djepi i kultures dhe i tradites.Populli shkodran eshte humoristik ,popull kavalier dhe mikprites.Po ca keni ju te Shqiperis se Mesme dhe te Jugut qe na thoni"MALOK"nga ju ka ardh ky mendim dhe kjo shprehje e gabuar por besoj se edhe maloket jane vellezerit dhe motrat tane shqipetar apo jo?
    Une kam lexuar nje liber ne te cilin ishte shkruar qe :"Shume vite me para kur Shkodra ishte kryeqytetii Evropes ,Parisi ishte katuni me i humbun i asaj kohe".
    Shpresoj qe mos te me keqkuptoni.
    Ju falenderoj shume dhe gjithe te mirat!!!

--------------------
    Jetoj ne emigrim,braktis qytetin tim,shume mall une per ty kam,dhe zemra ime qan.Valle a do kthehem prap tek ty?Po ato njerez qe me presin ,a do i shoh ma me sy?
    O Zot na ndihmo,
    dhe SHKODREN time shpejt ta shoh!

Me respekt ALEKSI
    Grupo , pse te intereson shume se cfare mendojne te tjeret ?
    Nivelin e nji njeriu nuk e percakton vendodhja e tij por personaliteti i tij !
    Kjo per te cilen flet ti eshte racizem i pergjithesuar qe e perdorin ato qe nuk dijne te gjejne argumenta tjeter per tu ndjere superior ndaj teje !
    Koha e pergjithesimit ka mbaru me mbarimin e prones se perbashket prandaj mos e vraj shume trurin te sjellesh argumenta qe terthorazi do te vertetojne inferioritetin tand ndaj fjales se nji injoranti !
    Shnet e pare !
    ...

Perjashtuar Maska e Hit`Em-Up
    Anėtarėsuar
    29-12-2004
    Postime
    33
    Aganints all odds fjale me vjend plako shum koment te mire i ke bere. Shnet e pare.

Dhe un jam i nejtit mendim me againts all odds .
    Dikush qe thote ashtu ska ca argumeenti tjeter te perdori qe te duket superior.
    Po kush e perdor ate shprehje shpesh here perfundon me thyrje nofuallash deri ne fraktura serioze.

Perjashtuar Maska e Bėrrnutsi
    Anėtarėsuar
    09-09-2004
    Postime
    183
    Citim Postuar mė parė nga Brari
    shprehjet..malok..cecen..shpellar.. etj jane krijime te edvin Nanos..
    Ja ke fut kot
    Termi i fjales malok ka ekzistuar shume kohe me pare
    Per mendimin tim shkodranet nese jane veriore dhe nese verioret ne i epitetojme te tille atehere eshte mese e kuptueshme perse kjo ndodh

Perjashtuar Maska e Bėrrnutsi
    Anėtarėsuar
    09-09-2004
    Postime
    183
    Citim Postuar mė parė nga FLORIRI
    E ca ka.rin don me thane ti me kete,qe e paskan merituar verioret nji term te tille?
    Dua te them qe e kuptoj pse ky hapesi i temes ankohet pasi nese vertet i ka degjuar ato ka qene per shkak se shkodranet mendohen si veriore dhe kuptohet qe verioret epitetohen si maloke ne shume raste

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Eshte nje term qe etiketonte banoret e zones verio-lindore te vendit, pra Tropoje, Kukes, Peshkopia dhe zonat perreth.
    Eshte nje zone qe ka karakteristika te vecanta dhe kane gjera te perbashketa me shume me shqiptaret e Kosoves dhe te Maqedonise se sa me ata te Shqiperise.

Me qe ka muhabeti, a keni pare shprehjet e fytyres se nje "verio-lindori" kur nxehet ?

Dora Vjeter Maska e Ngadhnjyesi
    Anėtarėsuar
    06-04-2004
    Vendndodhja
    Jashtetit
    Postime
    48
    "Malok" nuk do te thote Verior po njeri i trashe. Ne Tirane perdoret fjala "katnar" dhe ne Jug perdoret "fshatar" qe kane pak a shume te njejtin kuptim. Fjala "malok" eshte bere popullore tani nga dyndja e popullsise se Veriut ne Tirane, qe ne pergjithesi ka qene ne gjendje me te keqe ekonomike se pjesa tjeter e popullsise.

E kuptoj pse Shkodranet ndihen keshtu por kurdo qe ka dyndje masive popullsie lindin paragjykime dhe me te njomin digjet edhe i thati. Me ka ndodhur qe ketu ne NYC, Kosovaret te me therrasin Grek kur u them qe jam me origjine nga Gjirokastra, po une thjesht buzeqesh dhe perpiqem te hamendesoj sa klase shkolle ka i shkreti.

Njerezit me pak tru ne koke e qe i njohin Shkodranet nuk do ti quanin kurre ata "maloke" po injoranteve u falet se aq dine.

Une vete jam me origjine fshatare nga Kurveleshi dhe nusen e kam Shkodrane qytetare dhe me sa di une Shkodranet qytetare si gjithe qytetaret e vjeter (Korcare, Gjirkoastrite, Tiranas) jane pakez fodulle kur vjen puna tek origjina e tyre dhe gjithmone e kane pare veten me larte se Shqiptaret e tjere. Sic duket tani historia po ben te veten. Gjithashtu dua te pyes Shkodranet se cfare emertimi u kane vene malesoreve qe kane zbritur nga Dukagjini tani ne Shkoder?
    Ketu s'do t'jem, do jem larguar
    Nga kafeneja e preferuar.

Citim Postuar mė parė nga Ngadhnjyesi
    "Malok" nuk do te thote Verior po njeri i trashe. Ne Tirane perdoret fjala "katnar" dhe ne Jug perdoret "fshatar" qe kane pak a shume te njejtin kuptim. Fjala "malok" eshte bere popullore tani nga dyndja e popullsise se Veriut ne Tirane, qe ne pergjithesi ka qene ne gjendje me te keqe ekonomike se pjesa tjeter e popullsise.

E kuptoj pse Shkodranet ndihen keshtu por kurdo qe ka dyndje masive popullsie lindin paragjykime dhe me te njomin digjet edhe i thati. Me ka ndodhur qe ketu ne NYC, Kosovaret te me therrasin Grek kur u them qe jam me origjine nga Gjirokastra, po une thjesht buzeqesh dhe perpiqem te hamendesoj sa klase shkolle ka i shkreti.

Njerezit me pak tru ne koke e qe i njohin Shkodranet nuk do ti quanin kurre ata "maloke" po injoranteve u falet se aq dine.

Une vete jam me origjine fshatare nga Kurveleshi dhe nusen e kam Shkodrane qytetare dhe me sa di une Shkodranet qytetare si gjithe qytetaret e vjeter (Korcare, Gjirkoastrite, Tiranas) jane pakez fodulle kur vjen puna tek origjina e tyre dhe gjithmone e kane pare veten me larte se Shqiptaret e tjere. Sic duket tani historia po ben te veten. Gjithashtu dua te pyes Shkodranet se cfare emertimi u kane vene malesoreve qe kane zbritur nga Dukagjini tani ne Shkoder?

ne malokt ne shkoder i kuptojm kur flasin.; Malokeve nuk i kalon nje fjali pa bere be. si pershembull: shazoten kjo asht toka jeme.per shnenua, e te tjera
    Ne nuk kemi ndonje emertim te vecante por i therrasim emra si per shembull
    dugagjinas,shaljan vendet nga vin
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga doni2005 : 02-03-2005 mė 18:35
    L DOG FROM C TOWN

MiLaNisT Maska e sLimShady
    Anėtarėsuar
    22-04-2004
    Vendndodhja
    Shif ka mrapa m'ke
    Postime
    1,116
    alekso mos u merzit se ca thone te tjeret shiko punen tate ti se mir ke then shkodra ka qene djepi kultures

Si eshte ajo shrehja nese nuk gaboj Me ken shkodran te tana i ban
    M&M

Cobra1 Maska e Cobra1
    Anėtarėsuar
    18-01-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    288
    Nje indivit ose disa persona ,me mentalitetet e tyre te gabuara ,ose me te shkoqur( Injorant) te pa Dije, te pa Shkolluar, Pa Horizont ,pa Kultur, e tje... e tje... Nuk munde Vlersojn kurr as ndoje dicka me te vogel dhe hajde te arrine te gjykojn ata per dicka qe juve po flisni ketu .

Shkodra eshte nje qytet shim i bukur un kam pasur fatin ta jetoja per pak koh ,kam jetuar me Shkodran me kan lenur mbresa te mira kan kultur .

Kurr nuk me ka shkuar mendja te qe te shprehesha ne nje menyr te till sijuve po percaktoni (
    (Malok) Malsor ose Malsija e Shqipris jemi shprehur shum gabim ku permendni Jugun e Shqipris, sepse pa dashje tregoni sesa eshte mentaliteti juaj Zotrinj. Me falni qju fola pak ashper ketu . nuk ebesoj se dikush munte menjanonte emrin eqytetit Shkoderes me fjalen Malok . Kulturen e tregon secili vetvet jo. Mos doni te thoni se Qytetet etjera te Shqiperis si pershembull, Kuksi Tropoja( Barjam.Curri),Dibra ,apo Librazdi keto jan malok sipas juve ?
    dhe pa kultur si Juve Shkodranet .apo deshet tna tregoni se jeni nga shkodra dhe eshte dicka evecant nga Rrethet etjera DHe Tirana eshte kryeqitet NQOFTE SE NUK EDINI DHE VLORA PER @28* @29 NTORIN ESHTE KRYEQYTET SO si po ju duket keshtu doni ta tregoni kulturen Zotrin me cfar ka qenur (babai )
    Jo vellacko pergjithsin duhet ta lin menjan , fjalet jan indivite keshtu qe ekot fare eshte kjo tem per mua, nqofte se ju mendoni dicka me teper me falni .
    domethen Jugu eshte grek ?sipas ndonje Idjoti.
    Julutem ktheni pergjigjeien nqofte se mundeni.

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shprehje dhe idioma nga gjuha e bukur shqipe!
    Nga MtrX nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 23-01-2022, 16:21
  2. Tironsit qė skalitėn shprehje nė gjuhėn e sotme shqipe
    Nga drini_nė_TR nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 22-12-2015, 04:01
  3. Gishti drejtohet ne vend te gabuar!
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-03-2009, 06:32
  4. Cila shprehje ėshtė e saktė?
    Nga DEN_Bossi nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 09:58
  5. Si e kuptoni kėtė shprehje?
    Nga Astriti nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 20-12-2003, 13:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •