Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 61 prej 61
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Zvicra angazhohet për ndarje formale të Kosovës nga Serbia Aktuale

Ministrja e Jashtme, Mishlen Kalmi Rej, u ka thënë dje zyrtarëve serb në Beograd se Zvicra angazhohet për një Kosovë të pavarur. Ajo këtë qëndrim nuk e paraqiti në konferencë për gazetarë por më pas ka sqaruar se atë ia ka përcjellur kryetarit të Serbisë, Boris Tadiq gjatë bisedimeve në Beograd.

Kjo është hera e parë që një zyrtar i lartë i një shteti të deklarojë botërisht në Beogard se vendi i saj angazhohet që Kosova edhe formalisht të mos jetë më pjesë e Serbisë. Shefja e diplomacisë zvicerane ia ka sqaruar qëndrimin e vet kryetarit Tadiq se vendi i saj nuk mund më të pret kohë të gjatë si disa anëtare tjera të bashkësisë ndërkombëtare. Propozimi i Zvicres, ka thënë ajo, është që Kosovës t’i jepet pavarësia dhe këtë qëndrim e ka saktësuar më pas për televizionin B92 të Beogradit. Ajo thotë se pavarësia formale nga Serbia nuk nënkupton shkëputjen e plotë të lidhjeve me Serbinë dhe Malin e Zi e as që kjo nënkupton pavarësinë e plotë dhe të pakusht. Ekzistojnë forma të ndryshme të pavarësisë formale që mund të zbatohen, thotë ajo dhe shton se ndoshta është i mundshëm të realizohet ndonjë formë e bashkëpunimit midis Kosovës e Serbisë dhe Malit të Zi mbi parimin e konfederatës. Zonja Kalmi Rej ka theksuar se presidenti Tadiq pas këtij qëndrimi është munduar ta bind se Kosova e pavarur do të shkaktonte ndarje të reja në Ballkan, duke shtuar se kjo do ta nxiste edhe kriminalitetin e organizuar në mbarë Evropën e do të krijonte probleme të sigurisë në rajon.

RTK 18/06/2005 11:52:35

Bravo Zvicra
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 18-06-2005 më 08:57

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 07-10-2018, 06:00
  2. Pse Deklarata e Shpalljes së Pavarësisë...
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-03-2009, 21:01
  3. Flamuri i Dardanisë mungon në festimet e 28 nëntorit në Kosovë
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 19:34
  4. Të drejtat e njeriut në Lindje dhe në Perëndim
    Nga Shpresmiri në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06
  5. Serbët dhe çështja e Dardanisë
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 18:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •