Close
Faqja 5 prej 41 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 401
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Na afron gjaku!!

Vellai do nisej per ekskursion me shkollen ja 18 ore larg shtepise. Duke pritur perpara autobuzit per nxenesit e tjere dhe mesuesit, shohim shoferin. E veshtrova per disa sekonda dhe ndjeva nje ngrohtesi ne zemer. Fytyra e tij me beri te ndiesha afer ketij personi qe se kisha pare kurre ne jeten time. Kthej koken e shoh mamin, dhe ne te shoh te njejten emocion. Jam e sigurte qe po mendonte "Amerikan nuk eshte, spanjolle s'eshte, ??". Dukesh ke 40 e ca vjece, i dobet, dhe fytyra e tij e vuajtur. Iu afruam per ti folur meqense ishte shoferi dhe kishte rruge te gjate per te bere.
    -Hello
    --Hello, pershendesim njeri-tjetrin.
    -Are you the bus driver?- pyet mami
    --Yes
    -It's a very long trip, have you done it before?
    --I am not from here, so I am going to follow the bus in front of me.
    -Oh where you from?
    --I lived in New Jersey, but actually I am from Albania.
    -OHHH ALBANIA, DHE ne SHQIPTARE jemi.
    -- (me te madhe) SI JENI- na thote dhe na jep doren menjehere.
    Vellait i shkelqen fytyra, -Me quajne ____ do jem ne autobuz me ty.
    Mendova "Eee o ____ sado i vogel qe erdhe ne Amerike, je akoma Shqiptare ne zemer."
    Biseduam per disa minuta sic e kemi zakon, "nga je (Shkodra), sa vite ke ketu (erdha ne '78), ku jeton, etj etj".
    Vellai kishte ne ēelsat e shtepise flamur Shqiptar e nxjerr dhe ja jep. Gjithe qejf ai e pranon. Ketu ndahemi nga njeri-tjetri. Vellai i gezuar hyn brenda ne autobuz, ulur afer shoferit.
    Mamit i buzeqesh fytyra nga cepi ne cep dhe thote -Na sheh Zoti lart, hera e pare qe ___ po iken nga shtepia dhe shoferi na del Shqiptar.
    Ishim gjithe hall per rrugen e gjate kur arritem ne shkolle...dhe u kthyem te gezuar ne shtepi. Te gezuar sepse ndiheshim te sigurte (safe) qe shoferi ishte Shqiptar, jo se dinim qe ishte shofer i mire, por vetem qe ishte Shqiptar dhe nga ky fakt besuam qe vellai ishte ne duar te sigurta.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    s0ni, me kenaqe shpirtin me ate post.

rruge te mbare vellait.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga s0ni
    Vellai do nisej per ekskursion me shkollen ja 18 ore larg shtepise. Duke pritur perpara autobuzit per nxenesit e tjere dhe mesuesit, shohim shoferin. E veshtrova per disa sekonda dhe ndjeva nje ngrohtesi ne zemer. Fytyra e tij me beri te ndiesha afer ketij personi qe se kisha pare kurre ne jeten time. Kthej koken e shoh mamin, dhe ne te shoh te njejten emocion. Jam e sigurte qe po mendonte "Amerikan nuk eshte, spanjolle s'eshte, ??". Dukesh ke 40 e ca vjece, i dobet, dhe fytyra e tij e vuajtur. Iu afruam per ti folur meqense ishte shoferi dhe kishte rruge te gjate per te bere.
    -Hello
    --Hello, pershendesim njeri-tjetrin.
    -Are you the bus driver?- pyet mami
    --Yes
    -It's a very long trip, have you done it before?
    --I am not from here, so I am going to follow the bus in front of me.
    -Oh where you from?
    --I lived in New Jersey, but actually I am from Albania.
    -OHHH ALBANIA, DHE ne SHQIPTARE jemi.
    -- (me te madhe) SI JENI- na thote dhe na jep doren menjehere.
    Vellait i shkelqen fytyra, -Me quajne ____ do jem ne autobuz me ty.
    Mendova "Eee o ____ sado i vogel qe erdhe ne Amerike, je akoma Shqiptare ne zemer."
    Biseduam per disa minuta sic e kemi zakon, "nga je (Shkodra), sa vite ke ketu (erdha ne '78), ku jeton, etj etj".
    Vellai kishte ne ēelsat e shtepise flamur Shqiptar e nxjerr dhe ja jep. Gjithe qejf ai e pranon. Ketu ndahemi nga njeri-tjetri. Vellai i gezuar hyn brenda ne autobuz, ulur afer shoferit.
    Mamit i buzeqesh fytyra nga cepi ne cep dhe thote -Na sheh Zoti lart, hera e pare qe ___ po iken nga shtepia dhe shoferi na del Shqiptar.
    Ishim gjithe hall per rrugen e gjate kur arritem ne shkolle...dhe u kthyem te gezuar ne shtepi. Te gezuar sepse ndiheshim te sigurte (safe) qe shoferi ishte Shqiptar, jo se dinim qe ishte shofer i mire, por vetem qe ishte Shqiptar dhe nga ky fakt besuam qe vellai ishte ne duar te sigurta.
    Me duket pak si ato tregimet e Pellumb Kulles me emigrante

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Veshtrusja
    s0ni, me kenaqe shpirtin me ate post.

rruge te mbare vellait.
    Faleminderit Veshtruse

D&G keshtu emigrant jemi dhe ne lol, kur kemi pare dyqan kafeje Shqiptare ne nje qytet 1 ore larg nga ku jetojme, si te c'mendur kthyme rrugen per te pire kafe lol.
    Kush eshte Pellumb Kulla? Ka shkruajtur ndonje veper?

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga s0ni

D&G keshtu emigrant jemi dhe ne lol, kur kemi pare dyqan kafeje Shqiptare ne nje qytet 1 ore larg nga ku jetojme, si te c'mendur kthyme rrugen per te pire kafe lol.
    Kush eshte Pellumb Kulla? Ka shkruajtur ndonje veper?

Ketu ku jetoj une ka shqiptare me shumice, keshtu qe nuk kemi kaq entuziazem kur shohim njeri tjetrin..

Pellumb Kulla ka bere ca tregime shume te bukura qe i kam lexuar te Shekulli para nja 2 vjetesh. Kishte bere edhe nje liber me tregime tani, me sa lexova nje artikull ne gazete po une akoma s'e kam lexuar. "Lejleket nuk vijne me" me duket se titullohej.

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553

Poeti i respektoj keshillat!

Citim Postuar mė parė nga Poeti
    Hajla e nderuar,
    Tė gjithė ne qė kemi kaluar njė kohė tė jetės, duhet ta kemi tė kjartė nga pėrvoja jonė se e ardhmja ndėrtohet duke e pasur themel tė kaluarėn, duke i kujtuar tė kėqiat pėr tė mos i pėrsėritur, duke thithur energji nga vitet e shkuara.
    E ardhmja nuk ndėrtohet nga hiqi, por ka themel ditėt e kaluara. Ndoshta shpesh jo me dėshirė e kujtojmė atė kohė tė shkuar, por aq sa e duam tė ardhmen, aq duhet ta ēmojmė tė kaluarėn.
    Ja njė shembėll nga historia e derdhur nė nja fjalė popullore: “Atyre qė e harrojnė tė kaluarėn (historinė e tyre), ajo (historia) do tė iu pėrsėritet!!”

Falemnderit qe merr koh t'me kshilloni,Poeti*. Njeriu sa t'jetoj duhet te mesoj,mua nuk me pengon kjo!-megjithate vertet asht se nuk harrohet historija dhe e se kalueres qfare do qoft ajo po ni ato me te dramatike ishte fjala qe dishiroj mos ti kujtoj dhe shpesh nder te tjera ,o njeri o ne pleqeri duhet t'perjetojm nga e ardhmja keshtu e deshiroj qoft shendetin qoft pasrdhesit ,qfar do qe eshte emir se ardhur e deshiroj po jeta nuk eshte njelloj ,gjithmon diqka ndryshon nga e kaluara ose nga e ardhmja kshtu I mendoj! dhe nje here Faleminderit i nderuar Poeti gjitha te mirat... Tung.hajla!
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

bitter girl Maska e marsela
    Anėtarėsuar
    11-06-2002
    Postime
    1,163
    Nje hap para nje mbrapa..dhe gjithmone, megjithse shume korrekte, "vone" per diku..Kam mesuar ti shkartis mire, si letrat; buzqeshjet,trishtimin,humbjet, fitoret, te djeshmen, te sotmen dhe te nesermen(?!)..e per kete cdo dite qe kalon, cdo faqe ditari me duket e njejta..
    S'po marr dot fryme, ajri i vaket "mbytes" i ksaj pasdite marsi apo une harroj.. ?

Degjova dicka qe s'e prisja.. po s'thashe dot as gjysem fjale!
    Humba dicka.. por prap s'bera dot asgje!
    Sa inat me vjen me veten..

Dua pak qetesi..
    Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..

marathonomaku Maska e Hekurani1
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Vendndodhja
    Afer Diellit
    Postime
    287
    po vonohet pranvera sivjet. Kam nje parandjenje te keqe...
    Deri te Molla e Kuqe!

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    ..........qka e njell zogla e bjen vera!
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Sapo pashe filmin "Meet the Parents", e kam si ilac per te c'lodhur mendjen. Tani po me presin librat si gjithmone.
    Marsela Muahhh motra kam kohe qe s'te kam folur. Mami po me pergatitet, ka filluar te blej cercafe, e batanije sikur do iki nga shtepia kete vit lol. Mbase me mire keshtu, do jete gati kur te vije koha.
    Hugs & Kisses and more sunshine your way. Per cudi jam gjithmone ne paqe dhe e gezuar une; po te tregoj pak c'fare kam degjuar sot nga nje shoqe Shqiptare, jam shkrire se qeshuri. Po i bertisja motres se vogel per dicka, dhe Keta (shoqa) na degjoi e thote "E paska mire vellai im i madh kur me thote -Me mire m*t sesa i vogli" loool se kisha degjuar ndonjehere kete shprehje. Tani e di qe dhe populli bashkohet me mua, qe te vegjelit jane te llastuar. Kur eshte bere si fjale e urte si ta lej manget pa e perdorur lool. ))

P.S me ke bere merak per nje golf te zi dhe trike te kuqe. Sa te vij dimri tjeter do ti blej.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 29-03-2005 mė 22:31

Faqja 5 prej 41 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nga Rudolf Xhuliani dhe Dora Bakojanis tek Edi Rama.
    Nga Humdinger nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-02-2007, 07:48
  2. Votėbesohet nė parlament qeveria Berisha
    Nga zeus nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 112
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 10:32
  3. Ditari i ndienjave..
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 01-10-2003, 12:58
  4. Ditari i Ndienjave
    Pėrgjigje: 184
    Postimi i Fundit: 01-07-2003, 12:32
  5. Ditari i ndienjave
    Pėrgjigje: 237
    Postimi i Fundit: 26-04-2003, 14:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •