Close
Faqja 39 prej 41 FillimFillim ... 293738394041 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 401
    i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Hajla dhe Foleja_,

Une mund te shkoj ne Prishtine kur te dua dhe sa here te dua, por çfare kam nga ajo se, cfare kam nga enderrat qe realizohen vetem me viziten, kur teresine e bejne njerezit dhe jo objektet....
    Keta (njerezit) jane larg nga Prishtina, larg nga vendi i tyre dhe per qudi edhe ata qe jan ne Prishtine sikur jane te humbur dike ne kotesine e kesaj jete...
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    Ah..Foleja "moter e dashur" q'te beja si e "till" qe jam!
    -----------------------------------------------------------------------
    (Enderroja vetem enderroj)!etere ajo qe ndjej......
    per"KOSOVEN" PRISHTINEN PEJEN E RUGOVEN !
    Te pakten dua te me marre (gjumi)
    Duke i enderruar, bukurit e asaj toke nan. "KOSOV DARDANE"!*

Fole e Bukur more moter..
    nje porosi t'ma lesh ne voter!
    para meje ne vajte ti,
    do ma kryeni kete porosi!
    me endje per mua)
    mengjesin "Pejes" do ja puth!
    po ta le dhe nje porosi,
    ne gryk te rugoves me shku ti.....
    a do shkoni?
    mos pritoni,
    mbledh gjymtyret
    dhe vraponi....
    mbi ur te gurit, te tre kroi...*
    do e pini ujin e ftohet,
    fresko ballin dhe pusho
    dhe pas pak,
    hapi veshet
    kengen ndegjo,
    ndigjo zogjet kah ciceronin!
    bashk me ta kengen filloni.....
    kendoni dhe vajtoni!"
    per gurbetqaret, qe larg=== po shkonin====)!
    ndigjo bjeshket qfar po thonin
    ndigjo (namen) ato kah leshonin!
    per djem dhe vasha qe largohen,
    krojet e bjeshkeve po shterrohen
    qyqet ne rrem kenges ja thon,
    fusha e male
    fishkellonin,fishkellonin....
    ato bejn zhurem shum........)
    bar e lule jan bere shkrum,
    kullat, rrzua kan mbet pa (kulm)!
    gur e shkemb o,
    don me plas
    don me plas o shkemb e gur
    grat e veja mbet, pa burra
    kan mbet vashat pa martuar)
    nana te zeza jan qorruar!
    shum e djemt ne gurbet kan shkuar.......
    krejt nga malli e merzija
    ne moshe te re i rrok pleqerija)
    turm e gurbetit kurr pa u ndal,
    ndjej "Kosoven" kah leshon gjam
    me epshe, nga goja duke ju than
    kthehuni vasha o djem te ri
    tri dit ymer,
    Ti bajmi ne Liri!*
    Rinin Gurbeti ua ktheu ne Pleqeri)!

Me epshe dhe mall ju pershendes gurbetqar!

hajla,
    ------------
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

i/e regjistruar Maska e hajla
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553

per Poetin!

Citim Postuar mė parė nga Poeti
    Hajla dhe Foleja_,

Une mund te shkoj ne Prishtine kur te dua dhe sa here te dua, por ēfare kam nga ajo se, cfare kam nga enderrat qe realizohen vetem me viziten, kur teresine e bejne njerezit dhe jo objektet....
    Keta (njerezit) jane larg nga Prishtina, larg nga vendi i tyre dhe per qudi edhe ata qe jan ne Prishtine sikur jane te humbur dike ne kotesine e kesaj jete...
    Poeti pase e mbarova te pash ne online... qe me nje fjal na ke lidh mue dhe folen..keshtu qe u lidha me folen pa ju par ju ne online, me fal miku!
    po do pergjigjem dhe per ty"me gurbetqar ama mos luaj,s'te mjafton? qe po na djeg dheu i huaj)!si te humbur dhe kete vete po e dime, ama mos na ngushlloni,te pakten na mbani me fjal,qe tkem ndjenjen dhe miresin.. per ju atje,ne Kosov!
    ehh kjo jet..... (dikush qan dikush vajton)!!

mir u ndegjofshim!
    hajla,
    ---------------------
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Kater ore, eh kush i duron keto kater ore...po mendoja, ndersa presori po jepte lecture..."mblidhuni ne grupe, me tre kater veta ne nje grup...ju qe jeni afer, ju ne fund"...me vuri ne grup me nje burre dhe nje goce qe dukesh 22-23...si po jepnin mendimet me thote ky burri 'xhuliet ti cke per te then"...ngre koken dhe e shikoj e cuditur, "me fal po me flisje mua?"..."po"..."se kam emrin xhuliet"..."e di po dukesh si xhulieta tek filmi xhuliet dhe romeo"...oh ok weirdo po mendoja..."hmm se kam pare" i them dhe ul koken duke vizatuar fletoren...

"zgjidhni nje person ne grupin tuaj qe te shpreh mendimet" thot presori...befas nje degjoj nje ze 'xhuliet...xhuliet,"...kthej koken..."eh thuaji"...e shikoj e habitur "noo thash mos do thot kjo"...ajo vajza me shikon duke qeshur "un kam folur gjithe diten"..."o xhuliet"..."caaa?"..."nga je?" .."albania".."eshte ne map?"...ajo vajza fillon te qeshi me te madhe...i jap nje buzeqeshje ironike.."po eshte ne map...ne evrop"...presori duke pare gjithe klasen na thote perseri "any volunteers?"...i njejti burre bertet "albania albania do te flasi"..."what no!"...me shikon qe u skuqa nga fytyra..."ohh u skuq...i like that"...eh pike e zez, could this class get any worse...
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    23-05-2005
    Postime
    301
    Rexhina te besoj...ka edhe me keq...

Gjithmone e kam ditur, nuk mund te studjoj dot ne shtepi, kjo dhome e vogel...zhurma e televizorit, frutat ne guzhine, krevati ketu afer...dhe kuptohet forumi...me largojne kaq larg ketij libri tashme kaq te urryer...perjashta po bie shume shi...zhurma e tij me pengoji te shkoja ne librari...provimet perfundimtare po vijne...dhe si gjithmone gezimi se semestri po mbaron...me largojne akoma me shume prej studimeve...mezi po pres ta mbaroj kete semester...klasa e kimise analitike...dhe laboratoret e stergjatura...kane arritur kulmin e durimit. 6 ore laborator, i lan, i pastron, i fshin...se mos ka ndonje pike uji...i perdor, ben masa dhe ja nje pike me shume dhe gjithcka deshton...fillon perseri nga e para...dikush teshtin...fluturon fleta dhe ja thyhet flasku...dhe perseri fillon matjet...ashtu tashme e nevrikosur, te vjen ti thyesh te gjitha...duart plot njolla, njehere pata pika te zeza dhe vrisja mendjen pse i kam...kuptohet perdorimi i AgNO3, tani kam njolla te verdha, faji i acidit nitrik...
    nuk besoj do ti perdor ndonjehere ne jeten reale, humbje kohe...te formosh aspirinen...dhe te jesh ekzakte ne masa, eshte e kote...teknologjia ka perparuar kaq shume...kaq te kota...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    Uje
    Postime
    41
    Citim Postuar mė parė nga Helena78
    Mbolla nje gote me buzeqeshje sapo u ngrita ne mengjes.
    I lidha dhe degezova buzet e dites time te mbjelljes.....
    Mendoj te vazhdoj dhe neser, me duhet vazo por me shume me nevoitet dite te pershtashme per mbjelljen......e buzeqeshur.
    Edhe disa rreze te mjegullta te agimit I mbolla ......sapo u celen sythet.
    Per lajmesite e zogjve do zgjedh funddimrin e diteve te mepasme, po vijne drejt meje teksa luajne vallen e endrrave.......Sot..... jane nisur,
    E bukur shume e bukur por ne kundershtim me ate qe ne njerezit shikojme ne mengjes ........
    shikojme aksine ,reaksione,vendime dhe nenvendime,jete dhe vdekje ,lindje dhe semundje,zgjidhje dhe zgjedhje,shikojme te gjitha e marrim vendime dhe nuk jetojme momentin por jetojme veshtiresine.Shikojme arsyen dhe jo ndjenjen ,kerkojme vazo te reja deri sa te ngjisim vazon e thyer qe kurre nuk donim ta besonim ngjitjen e saj,shikojme cfare ka ndodhur dhe jo cfare do ndodhi,kerkojme fjale dhe jo vepra ,kerkojme diellin nen rene e erret,kerkojme te fluturojme pa marre krahet me vete.Zgjohemi dhe shpresa fundoset ,zgjohemi dhe shpresa harrohet ,zgjohemi duam te fleme perseri sepse enderrat jane me te bukura se sentimentet qe jetojme ,dhe i mbajme te forzuara brenda shpirtit sepse fjalet jane te barabarta me zero.
    .................................................. ...........
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ang&Dem : 16-11-2005 mė 05:48
    Secili nuk kerkon gje nga njeri tjetri dhe me bindjet e njeri tjetrit nuk kemi mundesi te kerkojme gje!

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Sot me shume se kurre dua te kthehem .Atje ku vetem dy ore ne dite ka drita.Te ndjej aromen e qirit qe kundermon kudo.Sot lexoj gazetat vetem vrasje kapje arrestime perdhunime varferi vetvrasje .Por prape dua te kthehem.Nuk e di por me terheq si magnet ai vend.Ka kohe qe nuk i kam pare pyjet me pisha,ahet e larte,burimet e mrekullueshme me uje kristal.Me mungojne ftonjte e embel,caracat dhe thanat e thata.Me merr malli te ndjej nen kembe balten e bute.Ketu ku jam ne rruge nuk gjen nje gur te cash koken.Balte as qe behet fjale.Ka lezet te pish nje cigare duke kaluar ne ato rruge me gropa drejt kafenese preferuar.Te shkosh ne bilardo te ngacmosh femrat e te kthesh nje gote me shoket.Keshtu eshte kur hap sirtaret e koheve te kaluara...lool

E qe thua ti gjithe kjo nostalgji e mall erdhi si pasoje se para se te nisja me shkruar ketu bleva nje cop byrek shqiptar, tek restoranti qe kane ca kosovar.
    Ha byrek e pi Pepsi dalengadale kujtimet nisen te zgjohen.Me kujtohej byrektoria kur isha tek shkolla ne Shkoder,pastaj ajo qe kishim ne Tirane.Pastaj ajo ne Palorto.Nje cope byrek ma ngriti shpirtin ne peshe.Me solli ne mendje qindra e mijera kujtime.Flokeverdha e syjeshile,Sy ullikat e buz trendafile,vetulla gajtan e sy geshtenjat.Them te kthehem per ca dite para se te marr nje rruge te gjate.Te cmallem te filmoj ca gjera ti kem nja dy tre kaseta si kujtim qe te me nxjerrin mallin kur te haj byrek noi radhe tjeter.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

"..Nothing Else.." Maska e Helena78
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    Pertej Hijes...
    Postime
    289
    Deti merr fryme i terbuar...tani qe e shoh.
    Dallga ka ndalur mes pemeve dhe ushtri te tera valesh pergjumen pas shkumes se bardhe.
    Me kot Era kerkon ti zgjoj se eshte dallgezim qe nuk cahet.
    Vetem dita shetit mbi te e kridhet hareshem me fustanin e saj te holle e te copezuar nga ikja e paradites.....
    Nderkohe kuptoj se eshte vetem efekti i desktopit te kompjuterit tim qe i gezohet 1 oresh-it te drites elektrike e cila me pare gatitet te ik se te mbrrije......
    Forma qe i vishet Levizjes nuk eshte burgu por lekura e mendimit....

Hotel buze Lanes
    Anėtarėsuar
    14-08-2005
    Postime
    35

Vetes Time

Mos valle po kerkon si shume ti? Harrove qe ka rregulla? Rregullat nuk duhen shkelur kurre! Kush i shkel rregullat, del perjashta dhe kujt nuk i pelqejne rregullat le te iki.
    Me thua qe nuk te mjafton vendi? Me thua qe ndjehesh ngushte aty ku te kane caktuar? Me thua qe je shume me teper se ai cope vend qe te japin? Me thua qe te dhembin gjymtyret po ti mbash mbledhur? Me thua qe te dhembin kycet po ti mbash shtrenguar? Po ik po nuk te mjaftoi vendi. Kush po te mban me zor dhe kush ta paska nevojen ty?
    Ti jep gjithcka dhe kerkon shume? Po kush te ka kerkuar gje???
    Kerkon te bredhesh ne hapesira dhe te shkelesh pa pasur frike? Hap syte dhe shkel me kujdes, se nese shkel ne territore te ndaluara pronaret te "shklyejn ne dysh"! Mos guxo jo te prekesh por as syte te mos i hedhesh andej ku nuk te takon. Jane te ndara gjerat dhe ti merr po deshe ate qe te japin dhe po nuk deshe ik!
    Po iken? E kujt iu prish puna?????
    We loved, sir-Used to meet;
    How sad and bad and mad it was
    but than,-How it was sweet!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    Uje
    Postime
    41
    33 Ideal Number
    E shoh qe nuk ke nevoje te bindesh per gje.
    Po c'te intereson te me bindesh mua ,per vendimet e marra?
    Nuk imagjinoj arsyen.Mos duhet te kuptoj justifikim i aksionit tend?
    Si me pate thene nje here une(pra ti) e marr jeten ashtu si me vjen dhe une marr aksionet e tjereve ashtu si vine.
    Nuk kam asnje pentiment per aksione qe une nuk bej ,gjithashtu edhe ti nuk duhet te kesh asnje pentiment se ndryshe do jetosh keq.
    .................................................. .................................................. ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ang&Dem : 16-11-2005 mė 12:32
    Secili nuk kerkon gje nga njeri tjetri dhe me bindjet e njeri tjetrit nuk kemi mundesi te kerkojme gje!

Tema tė Ngjashme

1. Nga Rudolf Xhuliani dhe Dora Bakojanis tek Edi Rama.
    Nga Humdinger nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-02-2007, 07:48
  2. Votėbesohet nė parlament qeveria Berisha
    Nga zeus nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 112
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 10:32
  3. Ditari i ndienjave..
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 01-10-2003, 12:58
  4. Ditari i Ndienjave
    Pėrgjigje: 184
    Postimi i Fundit: 01-07-2003, 12:32
  5. Ditari i ndienjave
    Pėrgjigje: 237
    Postimi i Fundit: 26-04-2003, 14:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •