Une ................pres.....pres............pres..... ............derisa emri yt te me tingelloi i larget, ose me i afert sesa me pare...
Une ................pres.....pres............pres..... ............derisa emri yt te me tingelloi i larget, ose me i afert sesa me pare...
SHejtani fle, ē'ke qe e zgjon??
Qetesia eshte veshur me te bardha te tejdukshme....pluskon ne kraharor te saj kollarja e pavene.....
Ia ndjeje frymen tek perpelitet syve te dites dhe thur gershet qerpiket e Mbremjes.
Ajri po thyen hapin e Qetesia gjynjezohet mbi duart e kokes time......
Forma qe i vishet Levizjes nuk eshte burgu por lekura e mendimit....
Kam qene e keqe me ty? Po ti trazoje demonet e mi! Kishe qef te shkoje pikerisht ne strofken e tyre dhe ti ngacmoje. Pastaj sigurisht qe do degjoje ulerimat, dhe do ndjeje thonjte dhe dhembet ne trup. Akoma i ke shenjat, e di!
We loved, sir-Used to meet;
How sad and bad and mad it was
but than,-How it was sweet!
Sot mbasi ju hodha nje sy gazetava shqipetare u ndjeva keq.U ndjeva keq nga ekstremizmi,razicmi,injoranca...U zhgenjeva nga koncepti i demokracise qe tashme po perdoret si nje instrument ligjitim per te arritur qellimet personale iligjitime.Nuk besoj ne demokraci,egziston vetem"demokracia" e me te fortit e ne nje lufte te tille duhet bere c'eshte e mundur per te qene i tille.
Jam zemeruar me popullin tim,me paaftesine e tyre per te nxjerrur veten nga balta duke mbajtur dinjitetin e tyre lart.Jam zemeruar me faktin qe kerkojne perhere zgjidhjet me te rehatshme ne syte driteshkurter:ate te emigrimit dispropocional.Njeriu kur ben nje hap te tille ose duhet mbajtur anen e nje emigrimi ku individi mundohet qe ne rrethin shoqeror te ri te jete me mire se vete vendasit,ose te mos emigroje fare.
Shpesh shqipetaret qe vene kembe ne dhe te huaj harrojne qe pervec dinjitetit individual mbajne mbi supe dhe nje pjese te dinjitetit kombetar,e kjo ne cdo moment qe pranojne te bejne punet me te rendomta,ne momentin qe kryejne grabitje,ne momente qe asistojne skena racizmi pa reaguar,ne momente qe keqtrajtohen nga autoritetet vendase dhe nuk protestojne por kthehen ne Shqiperi si qente e rrahur per te llomotitur poshte e lart.
Per te llomotitur ne jemi te paret: llomotisim se qyteti yne eshte me i miri,llomotisim qe FEJA yne eshte me e mira,ESHTE FEJA E VERTETE.Lermeni te ju them dy gjera:
-Jemi te gatuar te gjithe nga i njejti brum mendje-varfanjak
-Feja e shqiptarit eshte Shqiptaria.
Nje njeri qe kam shume perzemer me tha:
"Feja eshte INJORANCE e gatuar nga injorantet.Feja e vertete s'eshte ajo katolike,myslimane e as ajo ortodokse(ne s'jemi greker).Feja e vertete eshte ajo qe na ben te zhvillohemi,jo te ngecim ne te nje te kaluar te rreme.
Feja eshte nje INSTRUMENT i vyer qe perdoret nga ato qe duan pushtet."
Me beri te mendoj me tutje mbi thellesine e permbajtjes te ketyre fjaleve.
Na rrofte politika shqipetare qe mendon vetem si e si te ngrohe xhepin e far e fisit,na rrofshin politikanet tane te vjeter e te ri te cilet japin Shqiperine me qera per dy kacidhe,rrofshim ne,populli i denje i Shqiperise i cili pranon me koke ulur.
E vertete,ndihem trishtuar, zhgenjyer, zemeruar por ky eshte cmimi i merituar qe cdo shqiptar do vazhdoje te paguaje deri ne momentin qe nje pjese e mire e shqipetareve te kuptoje qe paraja nuk eshte cdogje.Ndryshimi duhet te filloje nga ne,e deri ne ate moment,duroni racizem,keqtrajtime fizike dhe morale o bijte e shqipes se perderisa s'jemi ne gjendje te mbrojme veten por vetem te lehim,ky do jete fati yne.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 03-11-2005 mė 06:25
Kam vetem nje limit: qiellin!
Perzirje mendimesh me veprime,perzirje ndjenjash me nevojat ,perzirje faktesh me kujtimet .Asnjehere nuk jetohet qete dhe asnjehere nuk gezohesh deri ne mbushje te plote por gjithmone gjysmake.Mos valle nuk kemi fuqine dhe zotesine te realizojme nje mbushje totale?Mos valle duhen shume gjera per realizimin e enderres tone dhe jo vetem gjera por edhe me shume se nje njeri qe qendron afer?
Jemi ne kete bote me ide te paqarta ,qe duam ti qartesojme me ndihmen e matematikes .
Secili nuk kerkon gje nga njeri tjetri dhe me bindjet e njeri tjetrit nuk kemi mundesi te kerkojme gje!
Ne njerezit jemi mesuar qe cdo veprimi ti gjejme nje arsye, pra pse u be ku veprim?
Si thuhet "aksion -reaksion"
Kesaj here me detyron situata te veproj keshtu,dhe mendoj qe eshte gjeja me e mire ky "aksion" pa menduar "reaksionet"mbrapa.
Me bindje them qe eshte aksioni me i mire qe mund te kem bere ne keto situata.Aksioni me i mire dhe zemergjere pa futur aspak veten dhe pa asnje interes personal .Thjesht per TY.
Do vi nje dite qe do me falenderosh per kete "aksion" dhe nuk PRETENDOJ kurre qe te ma shfaqesh mirenjohjen per “aksionin” tim .
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ang&Dem : 03-11-2005 mė 14:10
Secili nuk kerkon gje nga njeri tjetri dhe me bindjet e njeri tjetrit nuk kemi mundesi te kerkojme gje!
Nentor 3 , 2005
E pamundur gjerat te shkojne ashtu sic i planifikon . Sa here them hera e fundit , nuk bej plane .. do ti le gjerat te rrjedhin nen rutinen e jetes ..Ehh nuk ve mend qe nuk ve .
Pse me detyron te te genjej prape he , ti e di , te gjithe e dine qe kam degree ne ate fushe ... " Mashtrime dhe genjeshtra " pa mu dredh qerpiku .
Sado perpiqesh te me zhbirosh me ato syte e ty mbrapa atyre xhamave si kavanoze receli ( i thomi ne nga shqiperia ) ti prape sme kupton . Jo tani , jo nesert por as mot .
Smund te mi prishesh planet qe kam bere 1 muaj perpara , jo ti po askush tjeter ne kete bote . Hell with ya .. i wont be there .. perpjete te hidhesh tani .
Kohe e bukur jashte sot , e di cfare ................. i am going per sot (Done ).... do dal te shijoj kohen e bukur vjeshtore ... mbase jam nje cik high ... po who cares , se cfare mendon ti , pune e madhe ta hudha prape . lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Me duket sikur eshte pasidte vone edhe pse dy ore kane kaluar nga mesdita.
Nje e enjte e kaluar mes njerzish te kendshem, kenaqsia e te punuarit dhe e te fituarit, emaili nga motra, pasditja e darka qe me presin diku prane detit, po me bejne te harrohem, ta shoh me te gjere ate traun e ekuilibrit ku ecen lumturia ime..Here here me duket vetja akoma e vogel
, akoma ajo vajza qe kur lumturohej u hidhej ne krahe mamit e babit e qeshte pa pushim, e kur merzitej terhiqej ne nje qoshe per te biseduar "hallet" me kukllat
..Tani ne vend te krahve te ngrohte te prinderve kam besimin, optimizmin, gjithmone mendimet.. e ne vend te kukullave "te degjuara" kam fletet e bardha te ditareve, shpirtra te duruar, gjithmone ndjenjat...
Sot po mendoj..Benigni ka te drejte "la vita e bella"
..
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Kohe me pare, Dije dhe Sot, jam Ajo qe s'kam qene. Por....Sot, Neser e Gjithmone, do jem Ajo qe nuk jam......
Forma qe i vishet Levizjes nuk eshte burgu por lekura e mendimit....
Disa here vihem ne pozicionin tend aktual,dhe mundohem qe te justifikoj veprimin tend por nuk kam ate aftesine dhe imagjinaten e duhur qe te arrij kete qellim.
Nuk kuptoj, kur dua te bej dicka qe ne te vertete dua te bej nje gje tjeter .
Krijoni Kontakt