pershendetje Elton..Darwin,
Faleminderit per pergjigjen. E kuptoj qarte cuditjen tende per moshen e Tokes ne perputhje me moshen e yjeve. Ti permend se nuk ka asnje atronom qe ta besoj kete gje. Une nuk jam i sigurt per kete qe thua ti, megjithate, me duhet te theksoj se astronomet qe mendojne ndryshe mbeshteten ne BESIMIN qe ata kane se nuk ka Zot, dhe origjina e universit eshte nga rastesia, BIG BANGu apo dicka e ngjashme, etj, etj.
Rrjedhimisht nuk kane si te besojne qe Toka mund te jete me e vjeter.
Astronomet u besojne fakteve dhe analizave shkencore, sepse eshte fusha e tyre.. pra, ne kete kendveshtrim - RRJEDHIMISHT, nuk besojne se Toka eshte me e vjeter, sesa trupat e tjere qiellore..
1. Sipas Zotit biblik, Adami dhe Eva u krijuan ne moshe madhore (perderisa mbasi kafshuan moshen dhe PERFITUAN DITURINE, kuptuan qe ishin te zhveshur dhe perdoren gjethet si rrobebanjot e para te njohura). Me saktesi se sa vjec, nuk e thote dhe vete Bibla.Megjithate, meqe permende se yjet jane miliarda vjet drite larg (dhe kjo "provon" moshen e tyre) une kam disa pyetje per ty.
NESE (le ta marrim per te qene per nje sekond) ka nje Zot, dhe Ai eshte krijuesi i universit, dhe Zanafilla eshte e vertete, atehere te lutem mendo pak per pergjigjen e ketyre pyetjeve:
1. 1 Dite pas krijimit, sa vjec DUKEJ Adami? Sa vjec ishte ne te vertete?
2. 1 dite pas krijimit, sa dukej mosha e natyres? Sa e vjeter ishte ne te vertete natyra?
2. Faktikisht (sipas Bibles!) ishte vetem nje dite.. Nuk mund te them se sa e vjeter ishte ne te vertete.
Mund te vazhdoj me pyetje te tjera, por me keto besoj se e kupton se ku dua te dal.
Aparenca shpesh te genjej, aq me teper kur nuk di me siguri origjinen.
Dmth, nese Zoti krijoi gjithcka, ku e dime ne se si i krijoi yjet? Dmth qe te duken menjehere ne Toke ne vend qe te presin miliarda vjet sa te udhetoje drita deri ne Toke.
Per me teper, nese yjet u krijuan ashtu sic pretendojne shumica e astronomeve, atehere ne po shikojme origjinen e universit apo te krijimit te ketyre yjeve kur i shikojme ato, dhe jo gjendjen aktuale te tyre.
Dmth, nese Zoti krijoi gjithcka, ku e dime ne se si i krijoi yjet? Dmth qe te duken menjehere ne Toke ne vend qe te presin miliarda vjet sa te udhetoje drita deri ne Toke.
shpejtesia e drites i fashit keto dyshime, sepse matur me cfaredo lloj aparati eshte konstante!
Ne shikojme se ne cfare gjendje kane qene ato yje ose trupa qiellore, miliarda vite me pare (pra, shume me teper kohe sesa mosha reale e Tokes).
E kam fjalen qe shkenca jo vetem qe s'ka provuar dot qe Zanafilla s'eshte shkencore, por ne te kundert ne cdo gje qe studion shikon precizion, dizenjim, superinteligjence, gje qe nuk i atribuohet dot rastesise pa patur nje besim SHUME ME TE MADH se ata qe besojne ne nje krijues.
Precizion, dizenjim, superinteligjence.. Por krijuesi biblik eshte dicka perfekte apo jo? Atehere, me thuaj se si dicka perfekte, krijon?! Dicka perfekte nuk ben asgje, por vetem EKZISTON, sepse nese krijon do te thote qe ndjen deshira dhe nevoja, gje per te cilen dicka perfekte nuk ka mundesine ti kete.. sepse eshte PERFEKT! Gjithsesi, faktet e astronomeve pergenjeshtrojne javen e Zanafilles.
...................Cdo lloj teorie krijimi qe le jashte krijuesin, ndesh probleme te medha me shkencen dhe kerkon shume te teper besim sesa krijimi nga nje krijues. Ne fund te fundit, cdo shembull KONKRET qe shohim/veshgojme ka nje krijues, rastesia nuk ka sjelle ndonjehere mrekulli, jo me nje perfeksion te tille per te cilin po flasim.
Por edhe nese rastesia mund te sillte nje perfeksion te tille (teori qe bazohet komplet ne besim te verber) prape si shpjegohet prezenca e elementeve baze te krijimit (ADN, ARN, amino-acidet, etj). Nga erdhen ato? A nuk kerkon besim te thuash se ato ekzistonin?????????
perfeksioni eshte natyra ne kete rast.. por perderisa ne pjestaret qe perbejne boten jo-inteligjente ekziston ligji i xhungles, atehere e perseris qe nuk eshte perfekt. Amino-acidet jane arritur te krijohen ne laborator, nga Miller.
Pastaj, pse duhet te jete i nevojshem nje krijues i tipit Jehovah? Ka me teper mundesi qe te jete nje dicka qe ka hequr dore nga kjo bote..
Jashte kujt krijimi? Teoria e krijimit biblik (monoteizmi klasik), me baze shkencore nuk ka mundesi..Ky eshte mendimi im, dhe megjithese nuk shoh ndonje baze shkencore ne asnje teori tjeter jashte krijimit, perseri respektoj mendimin tend.
gjithsesi faleminderit per pergjigjen
Krijoni Kontakt