Pėrshėndetje lor,
Si qėndron puna kėtu me pėrkthimin nė shqip?Kam tė instaluar Fedora3 dhe Mandrake10.1,kėtu nuk jam i kėnaqur me pėrkthimet.Nuk janė tė plota.Siq e kemi zakon gjithmonė i lėmė punėt nė gjysmė!Te Fedora ėshtė diēka mė mirė se kėtu ke mundėsinė nė fillim tė marrėsh cilėn gjuhė do,kurse te shpėrndarjet tjera kjo nuk ėshtė e mundur.E instalon pėr shqip e del mė shumė anglisht se shqip!E di se edhe kėta pėrkthyesit tanė janė tė pakėt ,mirėpo mendoj do ishte mė mirė qė diēka tė bėhej komplet se sa gjithmonė nga pak e nė fund asgjė.Ka shumė psh qė si gjuhė tė huaj nuk pėrdorin anglishten!
Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e ēėshtjes shqiptare
E kemi pėrsėritur shpeshherė: Pėrkthimi nė shqip ka tė bėjė vetėm me GNOME, dhe ėshtė nė 100%!
Nuk ekziston akoma njė shpėrndarje Linux shqiptare (qė rrjedhimisht do tė thotė qė ēdo mesazh i sistemit apo programeve tė jetė nė shqip).
Prandaj zgjidhja ėshtė e thjeshtė: instalo njė shpėrndarje Linux qė "fut hundėt" pak ose aspak tek ambienti i punės. Tė dy shpėrndarjet qė je duke pėrdorur ndryshojnė nė menyrė tė ndjeshme desktop-in e pėrdorur (qoftė GNOME apo KDE).
Nėse dėshiron tė pėrdorėsh thjesht GNOME, krejtėsisht nė shqip, atėhere kalo nė Debian apo Gentoo, apo mė thjesht akoma, instalo Ubuntu (http://www.ubuntulinux.org/).
-
Jo unė pėr vehte mė sė shumti pėrdor Yoper tash sė fundi,por kam tė instaluara edhe kėto qė pėrmenda mė herėt.Do tė provoj edhe debian e ndoshta edhe ubuntu!
Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e ēėshtjes shqiptare
Krijoni Kontakt