Close
Faqja 27 prej 29 FillimFillim ... 172526272829 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 287
    mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Edhe njehere per kete punen e organizimit te shqiptareve ne Chicago: nuk dallojme nga shqiptaret anekend botes dhe vendlindjes,i kemi ato divergjenca si krahinore,fetare , intelektuale dhe moshoro-gjinore...por si do qe te jete ne te gjithe se bashku si shqiptare kemi me shume gjera qe na bashkojne se sa qe na ndajne...une jo vetem qe shpresoj por edhe besoj ne bashkimin dhe jo vetem ketu por edhe atje nga vijme te gjithe ne...
    Gezuar bAsKiA...dhe me ty do shihemi se une do te vij edhe tek mbremja ne Alta Vila...lirisht paraqitu se edhe ashtu do njihemi....
    Heartland Alliance ,qe me doli mendesh...po ka ndihmuar shume sidomos refugjatet nga Kosova( kam bashkpunuar me Armend Sahatciun)

me nderime,
    bili99
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Ne mbremjen e Festes se Flamurit qe do te mbahet tek Diplomat West, pos Afrim Muciqit dhe Remit do te kendoje edhe kengetarja e njohur Gjyste Vulaj me grupin e vet percjelles....sigurisht se do te jete nje mbremje e paharruar...Por une besoj se do te kemi edhe ndonje mysaf ir/re nderi qe te shtoje spektrin e muzikes shqiptare,do ta themi kur te dihet perfundimisht...

Me lejoni ta them keshtu : Festa me e madhe per shqiptaret e gjithe botes, muzika e mire, pija dhe ushqimi dhe shoqeria e mire...ta zgjasin jeten ....me besoni eshte e vertete...besoj se do te kalojme nje mbremje te mrekullueshme.

me nderime,
    bili99
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    SHQIPE TE CHICAGO-S TE FESTOJME SE BASHKU!

Me 27 Nentor, E Enjte (Thanksgiving Day)...

tek lokali Diplomat West,681 W.North Ave. Elmhurst,il

Program I Shkurter Artistik qe ka per tematike bashkimin nen nje flamur...kenge Dhe Valle Pa Pushuar....

Do Te Na Argetojne:

AFRIM MUCIQI...... REMI................GJYSTE VULAJ
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 14-11-2008 më 13:50
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,

Citim Postuar më parë nga bAsKiA Lexo Postimin
    Me ne fund kane mbetur bashk shkupjanet, kosova lindore, kosova, shqiperia veriore, dhe mali i zi. Keto jane qe kane mbetur se bashku dhe eshte shendruar ish komuniteti kosovar ne emrin tani qe quhet "Komuniteti Shqiptaro-Amerikane ne Illinois" qe eshte vet funksionar dhe pa afiliime me asnje fe apo shoqat tjeter.

Ka pas disa tentime per bashkim, dhe luante dicka per nje kohe, por deshtoj sepse kush do jete ne kryesi dhe numri i delegateve prej cdo krahine, aty dilte debate etj...

Pra me thane shkurt, nuk mund te pajtohemi... Kur te largohen nga mbajtja e pozitave te vjetrit apo veteranet, dhe i lejojn te rinjt te vendose dhe te krijojn dicka, asgje nuk do te kete... per kete eksiston e thenja "rinia eshte ardhmeria e vendit"
    Me keto qe kam lexuar prej teje ketu, me duket se je ti ai qe po thua qe jeni bashkuar ju te Kosoves me vete sepse nuk bien dakort te tjeret. E vizitova website-in qe keni krijuar dhe per nje shqiptare nga Shqiperia sic jam une, duket si nje website dhe komunitet jo shume mikeprites nqs nuk je Kosovar. Po ankohesh qe ligjin e bejne te vjetrit por ne te njejten kohe po thua qe shoqata e quajtur "Komuniteti Shqiptaro-Amerikan ne Illinois" eshte per ato grupet e permendura prej teje. Nqs je i ri, atehere pse nuk e krijove kete shoqeri me te rinj shqiptare nga te gjitha trevat dhe do ishin pikerisht keta te rinj qe do vendosnin per leadership. Ju ankoheni per te vjetrit por shkoni dhe beni te njejten gje si ata. Pak kontradiktore, apo jo?

--------------------------------------------------------------------------

bili99,

Jam e sigurte qe do kenaqeni ate nate. Fatkeqesisht nuk do mund te vij dot megjithate shpresoj ne ndonje feste tjeter te takohemi. Nqs ke ndonje te re nga cfare do ndodhi me projektet tuaja per shoqaten, te lutem na thuaj.

Faleminderit

Prishtina Maska e bAsKiA
    Anëtarësuar
    17-08-2004
    Vendndodhja
    Chicago
    Postime
    75
    Citim Postuar më parë nga DeAdA Lexo Postimin
    Me keto qe kam lexuar prej teje ketu, me duket se je ti ai qe po thua qe jeni bashkuar ju te Kosoves me vete sepse nuk bien dakort te tjeret. E vizitova website-in qe keni krijuar dhe per nje shqiptare nga Shqiperia sic jam une, duket si nje website dhe komunitet jo shume mikeprites nqs nuk je Kosovar. Po ankohesh qe ligjin e bejne te vjetrit por ne te njejten kohe po thua qe shoqata e quajtur "Komuniteti Shqiptaro-Amerikan ne Illinois" eshte per ato grupet e permendura prej teje. Nqs je i ri, atehere pse nuk e krijove kete shoqeri me te rinj shqiptare nga te gjitha trevat dhe do ishin pikerisht keta te rinj qe do vendosnin per leadership. Ju ankoheni per te vjetrit por shkoni dhe beni te njejten gje si ata. Pak kontradiktore, apo jo?
    Shiko, une per vete kame tentuar te bej dicka qe te largohen ca persona per te hapur rruge dhe te leshojn pe pake.
    Grupe krijohen kur ka pajtim dhe interesa te perbashketa. Ato grupet qe i permenda qe e krijuan Komunitetin Shqiptaro-Amerikan eshte bere per shkak te perqarjeve me grupet tjera... Kur grupi tjeter rrefuzon te leshon pe dhe te ben kompromis, te ulet pak "kalimera" dhe le te tjeret te funksionojn, dhe te shprehin mendimet... Nuk mundet nje grup te jete dominues e tjetri aty vet si number...
    psh. shikoje cka ka qen e propozuar per numer te keshillit prej cdo krahine...
    Ne grupi shqiptaro-amerikane i IL kemi thane 1 person per rajon dmth 6 persona total.
    Grupi Tjeter propozoj kete... Shqiperia 2, Maqedonia 2, Kosova 2, Mali i zi 1, Kosova Lindore 1, dhe Cameria 1... Tani shiko ketu pak matematike.. Shqiperia dhe Maqedonija jane te perbashket, cameria eshte numer shume shume i vogel ne chicago. Cka dmth kjo e tera... Kur deshirojm te marrim ndonje vendim, grupi shqiperia-maqedoni dominon te vota... Pra ska balanc.

Une per vete, kam jap doreheqje prej komunitetit, se #1 punoj, #2 jame student, #3 nuk kame nerva te ndegjoj pallavrat e shume personave sepse ne dhome do ti kesh 9 shqiptar dhe 10 opinione... A per kritika jame i pari...

Dhe me ne fund.. Kur them qe Shkupjanet, Kosovaret, Kosova Lindore, dhe Mali i zi jane se bashku, une po them qe keto jane grupet primare dhe me te medhat ne komunitetin tone... Normalisht qe ke te shqiperise, maqedone si psh ka shume Tetovare, Shkodran, Kukes, etj... Por po flas per grupet qe dominojn ne vend... Ne i mirepresim te gjithe dhe marrim shume sygjerime prej te gjitheve... Normal cdo grup e ka nje grup njerzesh psh 5-10 persona qe eshte kurrizi i komunitetit... por keto gjera nuk jane te rendesishme...
    I COME FROM THE BLUE CITY WITH THE LOST RIVER

PRISHTINA

Citim Postuar më parë nga bili99 Lexo Postimin
    SHQIPE TE CHICAGO-S TE FESTOJME SE BASHKU!

Me 27 Nentor, E Enjte (Thanksgiving Day)...

tek lokali Diplomat West,681 W.North Ave. Elmhurst,il

Program I Shkurter Artistik qe ka per tematike bashkimin nen nje flamur...kenge Dhe Valle Pa Pushuar....

Do Te Na Argetojne:

AFRIM MUCIQI...... REMI................GJYSTE VULAJ
    bili99,

Njoh disa te rinj qe jane te interesuar te vijne te kjo festa por nuk e dine ku te blejne tickets. A mund te paraqiten aty dhe t'i blejne tickets te lokali ate nate, apo mund t'i blejne diku tjeter para asaj nate?

Faleminderit

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Citim Postuar më parë nga DeAdA Lexo Postimin
    bili99,

Njoh disa te rinj qe jane te interesuar te vijne te kjo festa por nuk e dine ku te blejne tickets. A mund te paraqiten aty dhe t'i blejne tickets te lokali ate nate, apo mund t'i blejne diku tjeter para asaj nate?

Faleminderit

Biletat do te mund ti bleni tek hyrja...lokali nxen mbi 1000 veta,keshtuqe besoj se do te kete bileta...duke llogaritur se do te behen dy mbremje per nje qellim dhe ne dy dite njerapastjetres besoj se do te kete vende POR gjitheashtu besoj se tek te dy lokalet do te jete plot ,eshte festa me e madhe dhe gjithmone neper lokale per kete feste festojne perafersisht mbi 2000 shqiptare....
    ..Gezuar..28 Nentorin
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,

Prishtina Maska e bAsKiA
    Anëtarësuar
    17-08-2004
    Vendndodhja
    Chicago
    Postime
    75

*GOOD NEWS*

Irini Qirjako Do te vjen ne Chicago dhe do ti bashkangjitet Shyhrete Behlulit dhe Mahmut Feratit me 28 nentor 2008...

Visa e saj eshte konfirmuar Sot.
    I COME FROM THE BLUE CITY WITH THE LOST RIVER

PRISHTINA

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804

Biletat shiten shpejt !

Citim Postuar më parë nga bili99 Lexo Postimin
    Biletat do te mund ti bleni tek hyrja...lokali nxen mbi 1000 veta,keshtuqe besoj se do te kete bileta...duke llogaritur se do te behen dy mbremje per nje qellim dhe ne dy dite njerapastjetres besoj se do te kete vende POR gjitheashtu besoj se tek te dy lokalet do te jete plot ,eshte festa me e madhe dhe gjithmone neper lokale per kete feste festojne perafersisht mbi 2000 shqiptare....
    ..Gezuar..28 Nentorin

Per biletat:

Tek Noli's Pizza ,4839 N.Kedzie Ave., Chicago,IL tel. 773 - 619- 1000

dhe naten e festes perpara dyerve te lokalit Diplomat West, do te jete mire qe te interesuarit te jene aty rreth ores 5:30 PM, pasi mbremja festive nis me 6:00 PM

GEZUAR DITEN E NJEZETETETES, FESTEN TONE ME TE DASHUR, FESTEN E FLAMURIT.

me nderime,
    bili99
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Shqiperi Administrative : Gezuar 96 Vjetorin e Pavarsise

Shqiptare te Illinoisit Gezuar Vitin Jubilar te manifestimit te Festes se Flamurit- 55 Vjetorin.

Shqiptare te gjithe botes Gezuar Festen e Flamurit !

me nderime,
    bili99
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. All-llahu ka thënë
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-01-2007, 07:25
  4. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  5. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •