Irfano, nje verejtje jashte teme vella,,, mundohuni te shkruani pakez me mire. Pa ofeze, sinqerisht. Eshte mund te lexosh ato qe shkruani ju. E di qe jeni ne Turqi dhe ndoshta tastierat e kompjuterave aty nuk i kane "i"-te me pika, por ka dhe gjera te tjera qe mezi kuptohen.
Sa per temen, me duket se e kam shprehur edhe me siper; une jam kunder nje lufte me Iranin, pavaresisht se ai e meriton. Ne te vertete, kush e meriton gijotinen jane udheheqesit e post-revolucionit islamik ne Iran. Ata e cuan ate vend qe e lakmonin te gjithe ne buze te humneres. Ata bene te mundur qe cdo doktor qe kishte shance per t'ia mbathur kembeve, ia mbathi ne Amerike, cdo kengetar, cdo artist, cdo inxhinjer. Ne nje kohe kur(ne kohen e shahut te madh) belgjit, gjermanet, italianet, anglezet dhe francezet shkonin ne Iran si emigrante! Jo vend i begate, por, Zot, them me vete, ishalla i kthehen ato kohe! Amerika i ka 40 miljard dollare borxh Iranit; kete e dinit ju? E dinit ju se borxhi i eshte ofruar disa here ne kembim te te drejtave te njeriut; dhe kryenecesia Iraniane nuk ka pranuar? Ishte me mire te vdisnin nga uria dhe te vrisnin njeri tjetrin per nje ideal qe e kishin kuptuar keq, sesa t'i tregonin botes se kush jane perset ne te vertete! Per mua? Zoti i bekofte me gjithe shpirt. Por, kur udheheqja kerkon lufte, eshte populli ai qe i heq hesapet mbi kurriz. Mua per kete me vjen keq! Sepse, fundi i fundit ore vella, nuk i kushtonte gje Iranit te pranonte ndihmen humanitare Amerikane kur ra termeti ne Bam; tjetri te shtrin doren, nje hap paqeje, dashurie dhe dhimbsurie... e cfare bejne ata? I peshtyjne siper! Po i peshtynte Khatami me Khomeinin, por shpirti ua dinte atyre qe kishin mbetur pa shtepi, dhe e vetmja ndertese ne te gjithe Bamin qe kishte mbetur me kembe ishte xhamia!!!!! Dhe ju ma quani shtet isalmik!... Gjithsesi, sa per informacion; iranianet kane nje shprehje: "as bih arab-e!", kuptimi qe ka kjo shprehje eshte qe kur ia thone dikujt(qe "ai eshte arab me te gjitha!"), nuk ka ofeze me te ulet! Prandaj, populli dhe politika nuk jane kurre e njejta gje. Politika eshte financuesja e Xhihadit dhe Hezbollahut islamik, dy organizata terroriste ne kuptimin e mirefillte te fjales... Populli eshte tribun i paqes. Cili prej ketyre i takon Islamit? Mos me thoni qe eshte shteti, se do te ishte kulmi! Dhe ai presidenti qe ben ato lloj deklaratash, mos kujtoni se do te preke ndonjhere arme me dore nese behet lufte; eshte gjithmone populli qe heq mbi kurriz gjynahet e tyre. Dhe te mos flasim pastaj per rezultate lufte, se eshte qesharake fare.... Nuk do te ishte hera e pare qe ushtrite me flamurin e zi me dy shpata humbasin, ne rast te kundert, e gjithe bota kishte per te folur arabisht, perfshire dhe Iranin, qe i luftoi me te gjitha.
Megjithate, kur nuk kam gje ne dore vete, me mire rri e bej sehir...
Vetem nje verejtje per ju Irfan ne lidhje me temen; sa bukur do te ishte sikur te ishit tifoz i popullit iranian; por qe te perkrahesh nje popull vetem per shkak te perkatesise fetare, nuk me duket me vend. Thjesht.
Krijoni Kontakt