Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Nga ky muhabeti i kermillit une nxorra kete konkluzion, qe ne Kukes dhe ne zonat perreth ka akoma njerez , qe shpresojne, qe punojne nese kane mundesine, njerez qe akoma jane "gjalle".Une per vete nuk kam asnje paragjykim se nga del leku,nga kerrmilli apo nga nje fabrike makinash etj .Ku i dihet ne te ardhmen ndonje ferme per perpunimin e kermillave (n.q.s eshte e mundur kjo gje).
    Ndersa nanoja eshte ne fushate elektorale, dhe si ato kafshet e egra kur kane sezonin e shumimit del e pellet kudo.Ku i dihet po del ndonje me ja rras.lol

Qerim,

Iku kermilli (Ne atje i kemi dy fjale te tjera per kermillin.Nje pjese thote kaçamill e nje pjese tjeter kumij) tash dhe bashke me te po iken dhe pranvera e po vjen vera.
    I mblodhen kuksjanet kermijte dhe u bene te "pasur" mirepo problemi eshte se dhe kermilli i bute qenka duke u zhdukur.Po u zhduk dhe ai athere kushedi se cfare do te mbledhim.
    Mirepo po te tregoj disa gjera te tjera qe ndoshta kane interes (jo vetem per ty).
    Ne Kukes eshte nje tradite mjaft e mire e endjes dhe grate kuksjane jane mjeshtre te verteta te endjes se qilimave dhe sixhadeve.
    Ne kohen e monizmit vinin shpesh grupe te huajsh qe vizitonin Kukesin dhe a e di se mbresa me e madhe lihej nga endja.
    Mirepo per fat te keq te privatizimeve politike (ner vitet 1992-1993) u shit kjo ndermarrje dhe ai qe e bleu i hoqi te gjitha endeset nga puna dhe i mbylli ne shtepi.
    Kane punuar rreth 900 gra (me tri nderresa) e qe i bie te perfaqesojne 900 familje.
    Me e keqja e te keqiave eshte se u zhduk nje tradite shume me vlere dhe prej te ciles perftohej shume sepse prodhimet e saj gjenin treg anekend Evropes.
    Kjo me nje privatizim te drejte dhe me nje menaxhim te kohes do te mbijetonte dhe do te ishte nje burim fitimi per te gjithe.E megjithate sot e kesaj dite nuk e qan kryet njeri per kete katastrofe ekonomike.
    Tjeter di te tregoj per Hotelin turistik te Kukesit i cili ishte nder me te bukurit ne Shqiperi (per kohen) mirepo per aresye nga me te ndryshmet ai jo vetem u mbyll por dhe u vodh cep ne cep pa i hyre askujt ferre ne kembe.E pra aty punonte gjithe ai personel i kualifikuar dhe me nje emer shume te mire ne te gjithe Shqiperine.E pra kjo ishte nje tradite qe duhej te cohej me tej.
    Kukesi ka nje liqen shume te bukur qe e rrethon nga te tri anet dhe ne anen qe nuk eshte uji ngrihet madheshtor nje mal i larte 2486 m-Gjalica.Liqeni do te duhej te ishte nje burim tjeter fitimi per kuksjanet dhe per te tjeret.Mirepo ne vend se te orientohej nga lundrimi,peshkimi,sportet ujore etj (ne monizem te pakten ekzistonin) ju la vend dinamitit dhe tritolit per te vrare peshkun.
    Ne Kukes ka vende shume te bukura per gjueti (sport) dhe kjo do te ishte nje burim i mire fitimi.
    E pra keto jane disa nga ato drejtime prej te cilave mund dhe duhej te orientohej zhvillimi i nje pjese te zones se madhe veriore.
    Keto qe permenda me lart te nderthurura dhe me nje infrastrukture me te kohes do t'a benin Kukesin nje vend terheqes per te gjithe.
    Nuk e di se a te ka rene ne dore nje guide turistike per Evropen e nder te tjera aty flitet dhe per Shqiperine (do perpiqem t'a gjej referencen e sakte te kesaj guide).E di si thuhet aty?

Kukesi eshte qyteti qe ka vendosjen me te bukur turistike ne te gjithe Shqiperine.

Kur shkruaj per Kukesin kam ne mend te gjithe zonen sepse nuk mund te besh dallim.
    Kur ekziston vullneti dhe deshira e mire gjithcka e pamundur behet e mundur.
    Mirepo ende shqiptaret merren me shume me gazeta dhe me politike ne vend se te merreshin me gjera te tjera me te dobishme,ne te mire te vetes dhe te vendit.

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Faleminderit per tregimet per Kukesin , qe me te vertete me interesojne , sepse dua te njoh cdo skaj te Shqiperise.
    Une per vete jam nga Elbasani, dhe pervec tij njoh pak a shume edhe Korcen dhe kaq.
    Une jam i sigurte se Kukesi dhe gjithe Veriu i Shqiperise do te njohe nje zhvillim ne te ardhmen e afert.
    Une mendoj se zhvillimi nuk duhet te pritet nga Tirana.Kjo jo sepse nuk ekziston ne Tirane nje vullnet i mire per kete.Por eshte ceshtja e gjeopolitikes dhe gjeoekonomise.Pra Tirana gjithmone do te perkrahe dhe stimuloje zhvillimin e zonave rreth saj.Eshte e njejta ceshtje edhe ne Jug, ku Greqia jep fonde vetem per ndertimin e rrugeve qe cojne drejt Greqise.
    Pra Tirana do t`i influencoje me shume keto zona, pasi te influencoje me pare Krujen, Lacin,Rreshen ,Burrel etj. Edhe keto zona nen zhvillimin mezatar per shkalle republike.Nje shembull per kete eshte se ne Tirane shihet me me interes ndertimi i Rruges se Arbrit sesa ajo drejt Prishtines.Vete FMN para disa kohesh e qortoi qeverine shqiptare se duhet te investoje ne vende me fitim, dhe jo per patriotizem.
    Pra une mendoj se nga Tirana nuk duhet te pritet shume cfaredo qeverie te vije ne pushtet.
    Por Tirana mund te ndihmoje shume persa i perket anes ligjore .Pra te uli taksat per investime, dhe pse jo t`i shpalli keto "zona te lira".
    Nje tjeter gje qe i mungon Veriut per mendimin tim eshte mungesa e nje metropoli krahinor.Shkodra eshte teper larg per te patur kete rol.Mendoj se mungesa e nje metropoli ne nje hapesire aq te madhe , eshte nje pengese edhe per vete Shqiperine, pasi fuqia mendore dhe ekonomike e nje zone aq te madhe nuk konkretizohet ne fakte.

Pikerisht Qerim qe ne shkrimin tim te pare kam thene se kjo zone eshte si nje "sanduic" ndermjet Shqiperise se sotme dhe Kosoves.Eshte nje ure lidhese por ne te njejten kohe dhe ure "ndarese".Per fat te keq me shume mbizoteron kjo e dyta pra ajo e "ndarjes".
    Per kete kisha deshiruar qe te kishte nje plan te mbeshtetur nga dy qeverite perkatese.
    Me zgjidhjen e statusit politik te Kosoves-pra pavaresine e plote te saj mendoj dhe besoj se kjo zone do te behet faktor lidhes i trungut te shkeputur i cili sic po provohet nuk po funksionon mire pa i patur gjymtyret ne rregull.
    Ndersa problemi ne jug ndryshon sepse Greqia po perdor BE per te nxitur investime ne infrastrukture te cilat favorizojne vete Greqine sepse keshtu ajo arrin te beje zgjerimin e tregut dhe shnderrimin e vendit tone ne nje shtojce te ekonomise greke,pra nje vend i varur teresisht nga investimet dhe kapitali grek.
    Ndersa "veriu" nuk kufizohet me BE por me shqiptaret keshtu qe duhet nje plan brenda shqiptar per te nxitur integrimin e ekonomik te pjeseve te shkeputura te trungut e ne kete kuader dhe te nxitjes se zhvillimit te veriut ne vacanti.
    Do te duhej per mendimin tim ngritja e nje Agjencie Rajonale te Zhvillimit e cila do te zbatonte politikat qeveritare shqiptare dhe ato evropiane.
    Ne kete kuader qeverite perkatese do te duhej te percaktonin nje pakete te vecante ligjore per funksionimin e saj dhe me nje fond te konsiderueshem zhvillimor i cili do te jipej ne formen e Government Grants.

Vazhdim

Kjo Agjenci ne bashkepunim me pushtetet lokale dhe me pjesemarrjen e qytetareve pergatit dhe harton Planin e Zhvillimit te Zones per nje periudhe te gjate kohore.
    Me pas kjo Agjenci pergatit informacionin e nevojshem te cilin ua ofron atyre qe kane interes per kete zone (biznese vendase dhe e huaja,banka,OJQ,donatore etj) me te gjitha format dhe menyrat (TV,radio,internet,shtyp,broshura,konferenca etj)
    Pervec kesaj kjo Agjenci duhet te kete deget e saj ne te gjitha qytetet kryesore permes te cilave do te kryhet nje pjese e punes (mbledhje informacioni,takime me qytetaret,takime me bizneset lokale,pritje dhe percjellje e te huajve te interesuar etj)
    Eshte nje sistem i tere zinxhir qe perfshin shume pale dhe shume interesa pa te cilin nuk behet dot asgje.
    Mirepo per kete qellim do te deshiroja te kisha nje ide me te qarte nga ndonje forumist qe studjon pikerisht per keto qe permenda me lart.

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    E Diele, 08 Maj 2005

10 KOMPANI ITALINE INTERES PER INVESTIME NE VERI

Sipermarres te dhjete kompanive italiane u mblodhen ne qytetin e Rreshenit, te Qendra Profesionale "Shen Jozefi Punetor" me qellim shprehjen e interesit per investime te pritshme ne rajonet Veriore te Shqiperise. Takimi u inicua nga Instituti Italian per Tregetine e jashtme "ICE) dhe ka si qellim lidhjen e biznesit Italian me ate shqiptar sidomos te zones se Veriut. Per te shkembyer informacionin e nevojshem dhe per t"u njohur me resurset qe afron zona e Mirdites por edhe Veriu ne pergjithesi, ne Rreshen kane mberritur perfaqesues te sipermarrjeve italiane nga 10 firma te njohura te cilat kane edhe aktivitete te tjera ne vendin tone. Emidio D"Erico, ne cilesine e mikpritesit tha se ishte i lumtur qe kjo iniciative fillon pikerisht ne kete shkolle qe pergatit punetore per tregun e punes. Sipas tij, do te ishte e kenaqshme qe nxenesit qe dalin nga kjo shkolle te gjejne mundesi punesimi ne vendin e tyre dhe kjo do te behet e mundur fale nismave te tilla te cilat do te fuqizohen dhe konkretizohen ne te ardhmen. Konsulli Italian me qender ne Shkoder tha se "konsullata dhe Ambasada Italiane do te jene gjithnje e me shume nje mjet i cili do te jete ne dispozicion jo vetem per te ndihmuar shqiptaret per te ikur, por edhe per te qendruar".

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Njeriu_i_mire
    Z.Qazim

Nderkohe qe ju me bete verejtje se dola jashte temes disa here, me duket se po perseritet i njejti gabim nga Ju dhe Z. Shigjeta.
    Une besoj se Veriu i Shqiperise nuk do te zhvillohet asnjehere nese vazhdohet me keto ndjenja ndaj kryetarit te kesaj qeverie Z.Nano ,i cili perfaqson voten e 70% te popullsise se vendit.
    Nuk arrij ta kuptoj se si mund te akuzohet komunismi se paska lene veriun e pazhvilluar qellimisht.Pse pjesa tjeter e Shqiperise cfare ka me shume ?
    Njehere ne bisede me nje shokun tim nga Veriu me thoshte "ja sa te varfer dhe te pazhvilluar jemi, dhe vjen Nano dhe na ben keshtu !!!!"Une mbeta goje-hapur. Nuk gjej asnje shpjegim per nje arsyetim te tille.
    Une mendoj se ide te tilla lindin vetem nga mbeturina bajraktare ,te se kaluares, kur mungonte shteti.
    Pra i meshoj idese se Veriu i Shqiperise duhet t`i ngjitet Kosoves, sepse atje do gjejne prehje keto shpirtezime te vjetra.
    NJERIU I ...???
    Une mendoj se perderisa e keni nanosin ne krye te qeveris shqiperia do katandiset si eshte me se keqi.Po ti vllaqko te pyes une ty me qka krenohesh ti si qytetar i shqiperis sot.Shteti shqiptar eshte me i korruptuari ku trafiqet e ndryshme ne bashkpunim me qeveritaret e kan ber shqiprin shtetin me te perfolur per te keq.Sa i perket veriut kjo shifet qart se nanosi ka ven sankcione ekonomike ndaj veriut,une isha ne vitin e kaluar ne shqiperi pash nje tmerr te vertet ne veri ishte e veshtir te kalosh me makin nga lypsit ,prandaj vellaqko shqiperia ka nevoj per njerz qe e dojn ate e jo per kriminela siq eshte nanosi.Ne mund te merremi me politik sa te duash por egzistojn faktet qe bashksia nderkombetare per dit po i tregon se qfar gjendje te mjerushme eshte shteti shqiptar

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Hyseni: Kadare kundër bashkimit të Shqipërisë etnike
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  4. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  5. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •