Close
Faqja 3 prej 33 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 330
    Shife icik ket..timin Maska e miko
    Anëtarësuar
    05-04-2003
    Vendndodhja
    Në botën e çudirave
    Postime
    755
    JO
    JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOO

Eshte thjesht kalim kohe,dhe nje menyre per tja kaluar mire,dhe bile dhe shoqeri eshte veshtire ta konsiderosh nje njohje nga chati ose nga forumi.

Ps.kujdes disa nga ju qe shkruani ketu se per llogje jeni te paret po i keni rras ndonji propozim ne chat,ose keni marre ca nr tel lol

Loni kujdes ka ka tension te larte kjo tema
    .........................

i/e regjistruar Maska e inspektori
    Anëtarësuar
    28-12-2003
    Vendndodhja
    korce
    Postime
    79
    nje njohje( e thjeshte) smund te zgjase me vite..............
    me ben te mendoj mendimi,ne me mendon ti sa te mendoj dhe une...

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Problemi eshte se ne e konsiderojme dashurine ose miqesine ne chat dashuri.
    E para duhet me perkufizuar cfare eshte dashuria .?Si lind ajo shkaqet dhe rruget.Pastaj dalim se a mund te bie apo jo.

Pra dashuria eshte ndjenja e cila te ben ty te duash dike shume dhe te kesh mall per te qe ta takosh ose ta kesh afer.

Dashuria lind nga shikimi dhe nga komunikimi.
    Pra pa keto te dyja veshtire eshte te lini dashuria.
    Shikimi mund te jete me foto ose me webcam ose realisht.
    Komunikimi mund te jete me fjale ne chat me telefon ose bisede reale.

Pra ne momentin qe plotesohen keto dy kushte komunikim dhe shikim eshte normale te bieri njeriu ne dashuri .Gabimi qendron ne disa persona qe bien ne dashuri vetem me njeren nga keto .Pra vetem kur e shikon bie ne dashuri ose "colpe di fulmine" po e quaj pa arritur tek shkaku tjeter i komunikimit.Ose ka njerez kane rene ne dashuri vetem me ane te komunikimit pa e pare ate tjetrin asnjehere.Dhe kjo eshte e manget e cila me vone sjell zhgenjime ose mospelqime.

Dashuria e chatit eshte shume klasike po ti kthehemi pak kohes imagjinoni pak princat qe i conin letra damave me fjale dhe poezi te bukura te shkruara me pende ose pellumba qe qendrojne ne dritaret e vajzave mbreterore.

Pra kjo lloj dashurie eshte shume klasike dhe mungon pothuasje romantizmi ne te i cili eshte nje prej benzinave qe e ben dashuri te marri zjarr me shume.Pra mund te themi se chati eshte rruge qe te con ne dashuri por qe te arrij njeriu dashurine reale me ane te chatit eshte budalluk.Sepse dashuria arrin kumin e saj kur ka objektivizem dhe realitet te drejteperdrejte duke kaluar dhe ne fazat e intimitetit.

Dashuria ne chat eshte deshperuese dhe zhgenjyese ndoshta tjeter iluzion ke krijuar ne koke dhe tjeter te del ne realitet sepse mungojne shume faktore qe ti te perceptosh me ke ke te besh .Sdo ju keshilloja qe dashurine e chatit ta zgjatnit shume pa e konkretizuar realisht ne jete pa u takuar pa biseduar realisht .Kjo eshte dashuria natyrore te tjerat jane rruge te dashurise artificiale te cilat medeomos nuk e kane vleren e dashurise natyrore.

Prandaj kujdes me vetet e juaja dhe me sentimentet qe falni me ane te chatit ose internetit sepse shume prej jush demtohen me keto sentimente shpirterisht dhe fizikisht nuk ia vlen te dashurosh dicka qe nuk e sheh ose qe kurre ai /ajo ska per te falur dashuri.

Egziston dhe nje problem tjeter qe shume prej njerzve falin shume dashuri ndaj nje partneri falin aq shume saqe ka raste qe mbas nje kohe te gjate e bejne partnerin per vete mirepo aq shume dashuri kane falur dhe aq shume kane vuajtur saqe kur partneri fillon e bie ne dashuri me to pastaj atehere keto e nderpresin faljen e dashurise sepse u be nje kohe e gjate qe falen dashuri.Prandaj per mendimin tim dashuria duhet te jete reciproke .Kur te jap me jep dhe sidomos femrat jane ato qe falin me shume ose duhet te falin me shume dashuri sesa meshkujt se pastaj ndodh ndryshimi natyror femresi i duket vetja burre dhe burrit i behet vetja grua mirepo njeriu ne nje cast hyn prape ne natyren e tij dhe pastaj fillojne konfliktet midis ciftit sepse me te tille metode jane mesuar dhe ndryshimi i saj i menjehershem sjell konfilkte.
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga ALBA
    A mund te quhet dashuri nje njohje e thjeshte ne chat, pa u pare kurre me njeri tjetrin dhe pa ja ndigjuar kurre zerin?

Duke u bazuar ne disa raste ku shume djem e vajza ndjehen te lenduar prej njeri tjetrit per shkaqe naive , ku njeri apo tjetri kane pretenduar se dikush i dashuron ose duhet ti dashuroj prej fjalve te tyre te bukura dhe vetem kaq...une po hap kete teme dhe ju ftoj per diskutim...

Alba
    ABSOLUTISHT JO , mund te themi simpati po kurre dashuri . nuk je e qarte ne pyetjet me poshte , njerez te lenduar , naive , pretendime , duhet , fjale te bukura e tjera m mund te behesgh pak me qarte ,

Sherbimi Sekret Shqiptar Maska e SH_S_SH
    Anëtarësuar
    16-06-2004
    Vendndodhja
    PALORTO
    Postime
    21
    Citim Postuar më parë nga ALBA
    A mund te quhet dashuri nje njohje e thjeshte ne chat, pa u pare kurre me njeri tjetrin dhe pa ja ndigjuar kurre zerin?

Duke u bazuar ne disa raste ku shume djem e vajza ndjehen te lenduar prej njeri tjetrit per shkaqe naive , ku njeri apo tjetri kane pretenduar se dikush i dashuron ose duhet ti dashuroj prej fjalve te tyre te bukura dhe vetem kaq...une po hap kete teme dhe ju ftoj per diskutim...

Alba

.....................................

Une si kuptoj disa njerez , se si mund te besojne qe nje njohje ne chat , vetem me te komunikuar te thuhet se eshte dashuri . Kjo eshte e pabesushme . Mund te thuash nje simpati po kurrsesi dashuri . Une per veten time kam pas shume raste qe kam komuniku nje kohe te gjate me vajza ne chate te ndryshme dhe ne ato te huaj , dhe ju kam bere koplimenta femrave , por qe te kem ndjere dicka per ndonje femer , kurre asnjehere nuk kam ndjere ndjenjen e dashurise ne virtualitet , sa do e bukur dhe inteligjente te jete . Chati dhe forumi jane per te vrare kohen por kurre per te gjetur shoqen ose shokun e jetes . Mundesi ka qe te krijohet nje shoqeri e mirfillte , por dhe ke ajo nuk ka besim , sepse kur i thua shoqeri mund ti besosh dhe sekretet e tua , keshtu qe kurre nuk mund ta njohesh nje njeri ashtu sic do ta njihje ne jeten reale . Ka raste qe ndodhin , por qe jane shume te vecanta . Varet dhe nga karakteri i njerzve .

Turi

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Une jam sostenitor i flakte i dashurise
    Dashuria ka lindur midis rrenojave te luftes,midis armiqve sepse eshte sentiment ashtu si edhe urrejtja,ka lindur ne shpellat primitive dhe ne fabulat mesjetare.
    Tani eshte interneti dhe chati(lol kam raport konfliktual me kete) dhe njerezia i pershtatet kohes dhe teknologjise.
    Nuk jam aq radikal sa te mbroj dashurine nga djallezia e internetit,por edhe kaq liberal sa ti jap konsens te plote.
    Interneti ka lidhur njerezit midis tyre,popujt dhe persona qe nuk imagjinonin kurre te njiheshin.
    Por nje njohje,nje ore e kaluar duke folur,simpatia e nje shakaje nuk mund te zevendesojne ne menyre absolute dashurine ose miqesine.
    Ketu nuk eshte vendi per te kerkuar dashurine,por ne te njejten kohe nuk kriminalizohet kush e ben nje gje te tille.
    Fjalet qe degjojme na bejne te ndihemi mire,sikur te ishin te thena nga ne.
    Dhe kjo magji ne komunikim shpesh here shnderrohet ne diçka.
    Mund te perfundoje me nje raport miqesie o dashurie,ose thjesht vetem njohje.
    Por nuk me ka ndodhur te provoj me shume se simpatia,keshtu qe eshte e veshtire te shprehesh.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Po mund te quhet edhe ate shume e realt, kush nuk beson le te kontaktoje me mua, e bisedojme bashke...shpirterisht jam i bindur se ka dashuri edhe ne internet dhe do te perkrah kete mendim deri ne vdekje....

dashuria qe perjetohet ne distance kur vie koha te perjetohet ne afersi eshte e pastert si kristali dhe nese ajo dashuri do te rezistoje largesise kur ato dy personat do te takohen nuk ka kush qe mund t'i ndaje...
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Citim Postuar më parë nga Davius
    Po mund te quhet edhe ate shume e realt, kush nuk beson le te kontaktoje me mua, e bisedojme bashke...shpirterisht jam i bindur se ka dashuri edhe ne internet dhe do te perkrah kete mendim deri ne vdekje....

dashuria qe perjetohet ne distance kur vie koha te perjetohet ne afersi eshte e pastert si kristali dhe nese ajo dashuri do te rezistoje largesise kur ato dy personat do te takohen nuk ka kush qe mund t'i ndaje...

Me sa shoh qeke ne dashuri e siper . Te shohim perfundimin . Ec e na thuaj ketu ne qofte se eshte vertet dashuri e paster dhe sa rezultat do kete ne perfundim , ashtu sic thua . Shpresoj por se besoj .

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    E nderuara ALBA, ajo dashuri eshte perjetu ne internet dhe tani ato dy personat jane ne lidhje te forte, nuk them qe une kam pasur nje rast te tille por jam i sigurt sepse jame deshmitare okular i nje rasti te tille, ku thjesht personat jane taku ne chat, kane bisedu jane njohtu dhe kane fillu te ndjenje dicka ndaj njeri tjetrit dhe ka ardhe koha jane taku dhe tani jane te fejuar....pse a nuk beson se mund te ndodhe nje gje e tille a...?

Cka ka aty imagjinare apo te pa vertete prej momentit kur takohen ato dy personat...mendoje se dashuria e perjetuar ne distance kur transferohet ne dashuri LIVE ka shume efekt dhe ajo eshte dashuri e kristalte...pasi ajo dashuri ka mbijetuar largesine si mund te jete e pasukseshme kur personat perkates te jene njeri prane tjetrit...kjo eshte me se e logjikshme...zonjusha ALBA...

Duhet te jeni te bindur se dashuri ne internet mund te gjeshe, por si ne dashurite e verteta edh aty duhet te jeshe i sinqerte...
    My silence doesn't mean I am gone!

Faqja 3 prej 33 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përkufizimi i dashurisë!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Ardian-Christian Kyçyku
    Nga Eagle në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-09-2012, 10:35
  3. Mund të quhet njohja në chat/forum, dashuri?!
    Nga Ingenuous në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 48
    Postimi i Fundit: 14-10-2008, 09:46
  4. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  5. Ja dhe nje tjeter, per Dashurine
    Nga green në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 15:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •