Close
Faqja 2 prej 33 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 330
    PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    LLamo lali degjo lali nuk jemi me ne kohen e Duces. Tani ka ardh koha qe femra po s`deshi mashkulli se prish terezine dhe mashkulli shqiptare, sidomos ne mosh te re lidhesh me dike dhe e di qe kjo lidhje do kete fund sepse, asnje lidhje ne mosh te re nuk zgjat shume. Gjithmon varet se sa seriozisht e merr nje mashkull ose nje femer. Une si mashkull Shqiptar do isha shume i qete, dhe do i thoja lamtumire pa ndonje shqelm ose ndonje grusht. Sinqerisht do mendoja qe s`ja vle barra qeran.
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Citim Postuar më parë nga ALBA
    A mund te quhet dashuri nje njohje e thjeshte ne chat, pa u pare kurre me njeri tjetrin dhe pa ja ndigjuar kurre zerin?

Duke u bazuar ne disa raste ku shume djem e vajza ndjehen te lenduar prej njeri tjetrit per shkaqe naive , ku njeri apo tjetri kane pretenduar se dikush i dashuron ose duhet ti dashuroj prej fjalve te tyre te bukura dhe vetem kaq...une po hap kete teme dhe ju ftoj per diskutim...

Alba

Ca jane lenduar aq shume , sa desh kane vrare veten! (me ca kam degju)

Ne lidhje me temen tende , po te bej nje pyetje te thjeshte :

- A mund te quhet "miqesi" nje njohje midis dy personave ne chat apo forum , te cilet gjejne shume gjera te perbashketa dhe perputhen me njeri-tjetrin ?

Kete pyetje ta drejtova, duke u bazuar ne shume raste , ne te cilat antaret jane njohur , kane lidhur miqesi dhe vazhdojne te shkojne mire me persona te cilet i njohen thjesht ne chat apo forum dhe sot kane nderin ta quajne tjetrin "mik"

DeuS

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Edhe mundet. Njoh njerez qe jane njohur nepermjet internetit, dashuruar dhe martuar. Ne fillim, kur e mora vesh mu duk absurde, dhe isha teresisht kunder kesaj "lloj njohjeje" (ne fakt, ende jam!) mirepo e pashe edhe vete qe funksionoi.

Megjithate, rasti rastit nuk i ngjan dhe do te thoja se miqesite apo dashurite virtuale me teper lendojne sesa sherojne. Kjo varet nga personat (i.e. sa te sinqerte jane me njeri-tjetrin, sa te vendosur jane, sa jane mundesite per tu takuar pasi shpeshhere largesia eshte problem i madh). Nuk eshte e thene qe, ai qe te peshperit fjale te embla vertet te dashuron. Madje do te thoja qe, edhe nese te dashuron virtualisht ka te ngjare te mos te te dashuroje realisht (thjesht mund te pesoje nje zhgenjim pasi ne njefare menyre ai/ajo krijon nje imazh ne mendjen e vet dhe pret tjetrin te reagoje ne perputhje me imazhin e krijuar)

Per mendimin tim, nje lidhje virtuale (serioze flas) kerkon nje sakrifice te madhe shpirterore dhe me gjere, vecanerisht kjo per ata qe jane shume larg njeri tjetrit. Ka njerez me vullnet qe e bejne, por shumica jo! Gjithsesi, me duhet ta pranoj qe virtualiteti eshte nje "mjet" qe gjithnje e me shume po i sjell prane njerzit.

ps. kurre nuk duhet sakrifikuar per meshire...as virtualisht, as realisht!!! Eshte mekat ndaj vetes, dhe mekat shume i madh biles. Me fal qe u zgjata ca si shume edhe relax ok?
    Summertime, and the livin' is easy...

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Ok!

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Une njoh dy (tash familje jane) qe jane njohtur nepermjet internetit.
    Nuk them ne globale se eshte e mundshme dashuria,se nuk e di se me cfare njeriu te bie puna te flasish,po nese te dy anet e monitoreve jane te sinqerte etj etj,ndoshta edhe eshte e mundshme dashuria.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

GuEsS...? Maska e Leandra
    Anëtarësuar
    24-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    185
    Citim Postuar më parë nga ALBA
    A mund te quhet dashuri nje njohje e thjeshte ne chat, pa u pare kurre me njeri tjetrin dhe pa ja ndigjuar kurre zerin?

Alba
    We ca na ka gjete me ju njerez. "njohje e thejshte" sapo e the, eshte vetem aq. Tani une mendoj qe njohja ne computer eshte vetem per moshat 15-20, kalamoj s'dine gjo ma shume, te paktne ashtu kam vepruar dhe une, nejse cudina dhe ndodhin.
    Anyway nje shoqe imja(mbi 20) ka nja 2-3 muaj qe flet me nje cun qe jane njohur ne chat, tani jan takuar dhe per cudine time po shkojne drejt fejeses. Biles bej shaka me to sesi ndodhi puna qe shkuan kaq larg... Te them te drejten mua me dhemb koka te hyj ne chat, flet me 30 vete, me te njejten pyetje, me te njejten pergjigje...ppppffff.
    Une me ty pata fillu
    vec ta bej tjetrin xheloz,
    e tash me ty jam dashuru,
    ...kjo pune me ben nervoz....

E Lirë! Maska e KaLTerSi
    Anëtarësuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Pyetja parashtrohet ne mund te quash nje njohje virtuale dashuri dhe jo ne mund te shendrrohet kjo njohje ne dashuri se fazat e metamorfozes qe mund te kaloje nje njohje jane te shumta.
    Per tju pergjigjur pyetjes nuk mendoj qe mund te quhet dashuri, dashuria eshte dicka me e madhe dhe shume me ndryshe se thjesht e folura elektronike, mund te jete simpati, pelqim e kaq por jo dashuri e per me teper kur kjo njohje eshte fanatikisht kompjuterike(dmth as takim e as tel sic u tha me lart).
    Nje fjale e bukur, nje komplimet apo nje smiley face eshte shume larg dashurise reale, madje me duket c'vleresim i kesaj ndjenje te hamendesohet qe je ne dashuri kur ne te vertete nuk e ke takuar asnjehere njeriun apo qoft dhe ta shohesh nje here ne sy.
    Sigurisht qe keto njohjet virtuale shpesh jan shendrruar ne dicka me te vertete te bukur, si dashuri per shembull, e megjithate kjo ndodh kur mendimeve u jipet nje fytyre, kur fjalet e bukura arrin te behen 'lendore' si te thuash dhe kur cdo imazh apo fantazi e krijuar tashme eshte veshur me petkun e realitetit, atehere pse jo, dhe mund te themi qe eshte dashuri.
    Toleranca, eleksiri i lirisë.

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Shpikja eshte rrjedhoje e problemit. Gjuha u shpik per te dale nga izolimi yne dhe per te patur lidhje me personin ne krah. Dhe fillimi kuptohet qe duhet te kete qene dicka e lehte, sepse behej fjale per mbijetese, p.sh UJE ne shpikem ate fjale nga nevoja e komunikimit,ose KUJDES TIGRI. Keto fjale dolen per dickja qe mund te pershkruhej lehte. Po kur komplikohet ceshtja, eshte kur ne po perpiqemi te perdorim te njejtat simbole komunikimi per gjerat abstrakte dhe te paprekshme qe na ndodhin. Cfare eshte Urrjetja? Ose cfare eshte inati?Dashuria? Kur them "Te dua" fjala del nga goja, perplasen ne veshin e tjetrit, kalon fillimisht ne pjesen e trurit qe meret me degjimin dhe pastaj ne pjesen qe e lidh kete fjale me eksperiencen (apo mungesen e ekseperiences) qe kane ata me kete fjale. Pastaj pergjigjen "Po e kuptoj" Po si ta di une qe vertet e kuptojne. Fjalet jane inerte. Jane te vdekura.
    Sic e dime , gjuha eshte nje permbledhje shkronjash. Fjalet me vete nuk kane asnje kuptim. Eshte konteksti ne te cilin ato perdoren, dhe eksperienca jone personale me objektet e fjales, qe u jep kuptim. Ne menyre qe ne te kuptojme nje fjale, ne na duhet qe ne radhe te pare te bejme nje lidhje vizuale ose emocionale me te qe po thuhet. Kjo lidhje behet nepermjet filtrimit te eksperiencave te meparshme qe kemi patur kur eshte permendur ajo fjale. Nga kjo lind realiteti subjektiv. Eksperiencat e secilit prej nesh jane individuale, te ndryshme nga njeri-tjetri. Pra, eshte pothuajse e pamundur te shpegosh ne menyre te plote kuptimin e nje emocioni. Kur themi se jam i stresuar. Secili prej nesh reagon ndryshe, dhe e ndien ndryshe Stresin. Pra kur shpegojme kete ndjenje, pavarsisht se do japim idene e asj qe ndiejme, bashkebiseduesi nuk do jete ne gjendje te kuptoje 100% se cfare po ndien ti.
    Gjithe ekseperiencat tona jane te paprekshme. Shumica e atyre qe ndiejme nuk mund te shpjegohen. Megjithate, kur flasim me njeri -tjetrin per nje ndjenje, dhe ndihemi sikur e kemi prekim njeri tjetrin, e se ne jemi kuptuar, atehere mendoj se kemi nje komunikim pothuajse shpirteror, nje komunikim qe nuk eshte thjesht momentar.

Ndjenjat, ose ne kete rast dashuria, nuk lind nga fjala. Megjithate ndihmon te dyja palet, pavarsisht se nuk jane prane, per te krijuar ate komunikim shpirteror. Ndjenja lidhet kundrejt nje fytyre, personi fizik, por edhe kundrejt nje Nickname, apo imazhi. Ne menyre qe dy persona te dashurohen nepermjet internetit, eksperiencat e tyre me fjalet qe po perdroen per te peshkruar kete ndjesi duhet te jene pak a shume te ngjashme, ne menyre qe te dyja palet te arijne komunikim me te qarte shpriteror.
    Ndryshuar për herë të fundit nga R2T : 21-06-2004 më 01:19
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

"innocent child" Maska e strawberrygirl_
    Anëtarësuar
    09-10-2003
    Vendndodhja
    in my dreams
    Postime
    128
    Ne radhe te pare, Alba pershendetje per temen qe ke hapur. Shume interesante !
    Mendoj se te gjith ketu kane shprehur mendimet e tyre sic e arsyetojne ata kete situate, dhe mendoj se te gjith kane te drejte pak a shume.
    Une mendoj se nuk mund te quhet dashuri vetem ne qofte se eshte nje njohje ne chat ose ne forum, mendoj se mund te krijohet nje miqesi ose thjesht shoqeri. Me vone ne qofte se rasti vjen per te njohur kete njeri ne realitet atehere ndoshta edhe mund te egzistoje. Sic tha dikush dhe me perpara ka shume raste qe ka arritur deri ne martese, por, ne anen tjeter ka dhe shume te tjera qe kane perfunduar keq. Keshtu qe per te mbajtur pergjigjen pak te shkurter dhe brenda temes, eshte 50/50, dhe varet nga njeriu qe njeh, vlerat dhe plot gjera te tjera. Une mendoj se shume njerez jane Fake ketu dhe ndryshe jane ne forum/chat ndryshe eshte jeta ne realitet.

ciao
    berrygirl
    Love is like fog -- there is no mountain on which it does not rest
    ....makes the impossible possible
    ....rules without rules.

i/e regjistruar Maska e Hirushjaa
    Anëtarësuar
    10-05-2004
    Vendndodhja
    ..ne krahet e princit
    Postime
    36
    pse mos te ndodhi,njeh mendimet,pastaj vjen koha qe takohen,bien ne dashuri
    ndodh,uk duhet te duket e cuditshme

Faqja 2 prej 33 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përkufizimi i dashurisë!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 234
    Postimi i Fundit: 21-05-2024, 15:09
  2. Ardian-Christian Kyçyku
    Nga Eagle në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-09-2012, 10:35
  3. Mund të quhet njohja në chat/forum, dashuri?!
    Nga Ingenuous në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 48
    Postimi i Fundit: 14-10-2008, 09:46
  4. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  5. Ja dhe nje tjeter, per Dashurine
    Nga green në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 15:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •