Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    i/e regjistruar Maska e plumbi
    Anëtarësuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    Iliridë
    Postime
    74

31 vjet burg për Daut Haradinaj me shokë

Pa më thoni vëllezër, a durohet, a durohet burgosja e luftëtarëve të lirisë????? A kështu duhet të shpërblehen ata që dje e mbrojtën nderin e kombit tonë, e mbrojtën flamurin tonë, mbrojtën çdo pëllëmbë të trollit tonë??? Nëse kjo është jetë, atëher unë nuk kam çka të them gjë tjetër, vetëm se turpërohem se edhe unë jam njeri… Turpërohem se edhe unë po shikoj skenarin e përgaditur mjaft mirë në dëm të këtyre djelmoshave që nuk kursyen as jetën e tyre për Kosovën e pavarur… Kur kriminelët serb që vritnin dhe masakronin pa mëshirë gra e fëmijë, pleq e të sëmurë, luftëtarët e lirisë burgosen dhe fyen në mënyrë më ç’njerëzore….
    Ejani e ta ngrejmë zërin kundër këtyre burgosjeve, ejani të bashkohemi të gjithë së bashku dhe t’i themi NDAL shkeljes flagrante të ish luftëtarëve të UÇK-së…Ngrejeni zërin në çfardo mënyre, vetëm mos heshtni, sepse heshtja nënkupon aprovim dhe pajtim me atë gjë të shëmtuar…

Liri për ish luftëtarët e lirisë
    Liri popullit tonë
    Rroftë Flamuri Kombëtar
    Liria nuk dhurohet, ajo me gjak fitohet.

i/e regjistruar Maska e Beqari002
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Postime
    500
    Pasqyra e shtypit të Kosovës
    Agim Zogaj

Lajmi për vendimin e Gjykatës së Qarkut të Prishtinës që të shpallën të fajshëm pesë ish ushtarët e UÇK-së nga "Grupi i Dukagjinit" dhe të dënohen me gjithsej 31 vjet burgim ka zënë vend në faqet ballore të shtypit të sotëm të Kosovës. Lidhur me këtë "Koha Ditore " në kryeartikullin e numrit shkruan:

" Tridhjetë e një vjet burgim për Idriz Balajn, Daut Haradinaj, Bekim Zekaj, Ahmet Elshani dhe Ramush Ahmetaj është vendimi që Trupi gjykues ka shqiptuar në emër të popullit të martën për pesë ish ushtarët e UÇK-së duke i dhënë fund procesit gjyqësor gati dy muajësh kundër "Grupit të Dukagjinit". " Koha Ditore" në komentin me titull " Epilogu i një gjykimi, një kaptinë e errët" nënvizon se :

" Si do që të interpretohet verdikti, shqiptarët dalin me një faqe të zezë nga historia e luftës. Aktakuza e cila i ka ngakruar të pestët ka qenë aq e rëndë sa që asnjë gjykatës shqiptarë nuk do të kishte mund të jepte verdikt në këtë gjykim". Artikullshkruesi apostrofon se: " Shumë njerëz mund të jenë të tërbuar prej këtij vendimi, por, interpretimet që do të ja bëjnë njerëzit këtij verdikti duke filluar që sot poashtu vështir se do të vlejnë. Ndërsa verdikti që u mor të martën nuk ishte i fundit". Ishte, sipas "Kohës Ditore" :

"Fillimi i hapjës së një kaptine të errët të historisë sonë. Ky verdikt nxorri në pah luftën midis forcave politike, e cila ka pak shpresa se do të zgjidhet përmes gjyqit". "Zëri" konsideron se:

" Mund të diskutohet për shumë çështje këtu, por na merr mendja që më e rëndësishmja ndërlidhet me pasojat politike që i sjell ky gjykim Kosovës. Konsekuenca e parë, e cila është spikatur në media por që realisht ka thellësi më të madhe politike, spas "Zëri" është dukuria e transhizimit politik, e rihapjes së çështjeve politike të cilat kanë qenë të pranishme gjatë luftës në Kosovë. Shumëçka në këtë gjykim ka çuar kah konkludimi që ai shihet si një qërim hesapesh të vjetra politike, si një vend ku, në një mënyrë apo një tjetër, shprehet konfrontimi midis subjekteve më të rëndësishme politike në Kosovë". Për gazetën "Bota Sot", citojmë fragmente nga vështrimi me titull " Kur flet ligji - pushojnë fjalët", :

" Dënimi i pesë të akuzuarëve, të njohur si "Grupi i Dukagjinit", shënon hapin e parë të funkskionimit të ligjit e të drejtësisë në Kosovë". Gjithnjë sipas gazetës në fjalë: " Pavarësisht se shkalla e dënimit të pesë të akuazuarëve të njohur si "Grupi i Dukagjinit" mund të jetë temë e diskutimeve publike në stilin " se janë dënuar pak" apo " se janë dënuar si të pafajshëm", duket se më në fund drejtësia dhe ligji në Kosovë po shënojnë hapat e parë të funksionimit". "Epoka e Re" , në titullin e madh hapës shkruan :" Francezi shqipton dënimin dhe arratiset nga Kosova. Falën e fundit do ta ketë Gjykata Supreme e Kosovës". Gazeta citon Ramush Haradinajn të ketë komentuar se :

" Kjo që ndodhi në Gjyqin e Prishtinës është një atentat mbi drejtësinë. Ne do të qëndrojmë këtu ndërkombëtarët do të shkojnë një ditë".

Ndërsa në komentin e pa nënshkruar redaksional të gazetës "24 Orë" theksohet se:

" Qeveritarët shqiptarë,në qoftë se vërtet kanë menduar të ndërtojnë lirinë dhe shtetin e Kosovës, që nga dje do të duhej të ngrinin të gjitha raportet me administratën e OKB-së dhe të kërkojnë urgjentisht ndihmën e SHBA-ve për ta vendosur këtu një administratë të vërtetë që mbështete në vlerat sipërore".

Në përmbyllje, sërish i rikthehemi "Kohës Ditore" e cila në rubrikën politikë boton letrën e Kërshëndellave për Michael Steiner shkruar nga Veton Surroi. Artikullshkruesi është i mendimit se :

" Kryeadministratori i Kosovës e përfundon vitin si kosovari më i fuqishëm: sukses dhe dështim njëkëhësisht".

---------------------------------
    ----------------------------------
    Oj sharki e lehte si era , a ka ardhur ne Kosove pranevra?
    Jam martuar002

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-11-2005
    Vendndodhja
    Ne Kosove
    Postime
    33
    Gjeja me e pa hijeshme qe ka munde te ndodhe ne kosoven e pas luftes,eshte kjo.
    Po te gjithe e dime se ata nuk u burgosen per se ishin kriminela,se nuk jan,po pse jan qlirimtare,po muhabeti eshte se kush i do te burgosur keta njerez.

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Hagë: Ramush Haradinaj shpallet i pafajshëm
    Nga RTP në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 29-11-2012, 17:32
  3. Haradinaj, Qeveria ime zgjidh problemet
    Nga ARIANI_TB në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 29-12-2008, 11:18
  4. Nënshkruaj peticionin për gjykim në liri të R. Haradinaj
    Nga RTP në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 15-06-2005, 03:26
  5. Aktakuza e tribunalit të Hagës për Haradinaj
    Nga I-amëshuar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 14:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •