Close
Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 143
    Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Kam shum deshire te shikoj dhe nje here nje komedi dhe nje teater shqiptar qe u bene vjet qe si kam pare.
    Komedia eshte Martesa e Avokatit dhe teatri eshte Epopeja ne Gjyq.

Nese dikush qe jeton ne evrope i ka, do t'i lutesha, madje do ta paguaja qe te mi dergonte.

Ju faleminderit.

satyr Maska e Gunnar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Citim Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
    Tani kur thoni te vjeter, sa te vjeter?
    Ca kohe me pare pashe "The Passion of Joan of Arc" (1928) - Carl Theodor Dreyer. Nje torture e vertete mesjetare! aq sa mu duk sikur shpikja e zerit (well, the evolution of sound) nuk ish progress por regress.
    Se mos realizimi i 70 vjeteve me pas mos eshte me pak torturues. Vetem nje here e kam pare si film po milla me eshte dukur shume irrituese
    To look life in the face....

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    "Vertigo" me regji te Alfred Hitchcock
    Aktore kryesore: James Stewart, Kim Novak

Per t'u pare te pakten nje here.

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

Vertigo eshte filmi me emocional, e ndoshta me personal, i Hitchcock-ut, megjithese ai vete mbeti paksa i zhgenjyer. S'ka shume kohe qe pashe nje tjeter film te tij - The Birds - qe me pelqeu. Une s'para i kam qejf "horror movies" por ky mu duk i thelle e filozofik.
    Summertime, and the livin' is easy...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Hitchcock s'ka bere ndonjehere horror movies.Po nejse,here tjeter merri lajmet me te plota,te pakten per nje regjizor te nje kalibri te tille.

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    peoples (se po te duket vetja si prefesor kalibri), nese The Birds nuk eshte horror movie, c'fare eshte atehere?

an amateur,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    395

Alfred Hitchcock

Disa nuk e njohin,disa kane pare filma te tij,por nuk i kujtojne titujt,disa jane maniake dhe tevshpjegojne me imtesi ēdo skene dhe ēdo personazh deri ne hollesite me te vogla,disa kane pasionin(p.sh autori) te shohin shume filma dhe gabimisht apo qellimisht shohin dhe rishohin edhe vepren krijuese te kineastit Hichcock,disa kuptojne pothuajse fare pak nga ajo qe na ka dhene krijimtaria Hitchcockiane,disa nuk mjaftohen vetem me filmat,por shkepusin ndonje kritike djathtas-majtas per te pasur sa me shume burime informacioni.Pra ka shume kategori njerezish,jo te gjithe jemi te barabarte,siē edhe filmat nuk jane te gjithe te barabarte,e kunderta e asaj qe mendojne disa.
    Me ato pak gjera qe kam pare e lexuar,Hitchcock ka qene nje kineast qe ka trajtuar tema nga me te ndryshmet.Dhe qe te gjithe filmat e Hitchcock jane endrra,kete mendoj se ato qe e pelqejne arrijne ta kuptojne.Intriga,fantazmat,loja qe ai bente me spektatoret,e shume e shume fjali do te duheshin per te,por meqenese nuk jam prefesor(te me lejosh citimin)i lidh fjalite pak ndryshe.
    Filmi Rebecca1940,qe besoj shume e kane pare dhe e pelqejne,eshte nje nga me te preferuarit.Vetem pas shume koheve(viteve)kam zbuluar se Laurence(personazhi i pare femeror) nuk quhej Rebecca.Pra nje emer pa trup dhe nje trup pa emer,ēfare loje e mrekullueshme.Pra te klasifikosh vepren e Hitchcock,rrembimthi,ne horror movies,me duket pak e padrejte.
    Hitchock,Fritz Lang,Billy Wilder,Orson Welles,Robert Siodmak,Howard Hawks,John Huston,John Boorman,Edward Dmytryck,per te permendur vetem disa,jane figura te medha ne stilin FILM NOIR ne kinema.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga peoples : 25-01-2007 mė 15:38

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    moj kasolle, ku na mblodhe! A e di si eshte puna? Kam edhe une versionin tim te disave: disa mendojne pastaj flasin, disa flasin e pastaj mendojne (te pakten, keta kane mundesi ta ndreqin nese e kane djallosur), ndersa disa te tjere nuk mendojne fare!!! dhe keta te fundit mi ngrene nervat (nje dobesi e imja kjo, qe me gjithe perpjekjet e shumta, nuk kam mundur ta eliminoj).
    Kaq per sa i perket disave!

Tjeter. Genre conventions nuk i kam shpikur une; ato jane atje per kedo qe shikon caze me larg se ekrani. Ne qofte se ti kerkon qe une te te shpjegoj se c'e ben nje film "horror" une jam me se e gatshme. Nese jo, une s'kam alternative tjeter vecse te supozoj qe ti e di mire kete, ose qe s'di gje fare. Ne postin me lart une supozova qe ti e dije, prandaj dhe te pyeta. Ti nuk mu pergjigje. Ne vend te kesaj, ti me dhe nje leksion mbi temat qe ka trajtuar Hitchcock, mbi "slitin Noir," dhe emra, emra qe si hyne ne pune The Birds. Peoples, une them se kam evidence te mjaftueshme per ta klasifikuar The Birds si horror movie. A ke ti evidence te mjaftueshme qe nuk eshte? Nese po, hidhu!

Dhe filmat e Hitchcock nuk jane endrra; ata jane filma rreth filmave. Influencat/lidhjet e tij me kinemane gjermane une i di mire, po aq mire sa edhe faktin qe filmatografia e Hitchcock parashikoi, dhe prezantoi (introduced) elementet thelbesore te zhanerit horror (atij modern flas, se horror-in nuk e shpiku Hitchcocku). Perseri, keto nuk i shpika une nga mendja--ato i thote kritika--une thjesht sa i kam lexuar, dhe aprovuar pasi kam pare filmat.

Tjeter. Une nuk e kam klasifikuar tere vepren e Hitchcockut si horror, por kam klasifikuar si te tille The Birds (ndoshta filmi i fundit cilesor/i suksesshem i Hitchcockut; ne mos gaboj eshte bere pas "Psycho," dhe po te jesh i kujdesshem, do te shohesh se ka elemente te horror-it edhe ketu). Te keshilloj qe ta lexosh edhe nje here postin; jam e sigurt qe ke per tu "menduar" (e kam fjalen, kuptuar drejt ate).

Keshtu peoples. The Birds is a horror movie. Period.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Cupke_pe_Korce : 25-01-2007 mė 22:15

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pajtohem me cilesimin e Cupkes, ajo qe e ben Hitchkokun te dallohet nga te tjeret eshte zbulimi i tij kinematografik i quajtur "Bomba e Kurdisur". I tille eshte edhe Psycho ndonese lirisht mund te radhitet ne zhanrin e filmit klasik horror.

Pershendetje
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Pa pasur qellim te bej eksperten per filma, se shkurt thene nuk jam, diferenca mes "The Birds" dhe "Vertigo" ne tmerrin qe te percjellin eshte e padiskutueshme. Te parin e kam pare duke mbyllur syte disa here, te dytin jo keshtu. Ndoshta Cupka eshte nisur pikerisht nga kjo diference.

Google te con mes te tjerash ne Wikipedia lidhur me temen "The Birds" dhe aty thuhet ne hyrje

"The Birds (1963) is a horror film by Alfred Hitchcock, loosely based on the short story The Birds (ISBN 0-582-41798-8) by Daphne du Maurier. Hitchcock had earlier turned du Maurier's novel Rebecca into an acclaimed film. This horror film's innovative special effects, soundtrack, and style influenced later "revenge of nature" and zombie genre films."

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Birds_(film)

Po ashtu ne Wikipedia tek perkufizimi i "horror films" mund te mberrish

tek

http://en.wikipedia.org/wiki/Horror_film

shiko 1960s posacerisht ku tek horroret psikologjike perfshin "Psycho" dhe "The Birds".

Per ta mbyllur, a eshte i besueshem Wikipedia si burim?

Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •