Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 109 prej 109
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    PO AL-BA--LON(K)(G)(DH)A OSE C(ç)OLE AL--BANI? APO HARROVA CA SI TY EMRIN ALBANIA E SHPJEGOJN ME GREQIESHTEN ALBA-NEA MENGJESI I RI.
    ca e ke kte çole ti re duduk, e nxorre romen ne te njejten origjine me zan caushin nga lagjia çole e vlores

Colli( vjen nga latinishtja collis) Albani eshte emertimi i sotem italian i nje grupi relievesh ne juglindje te Romes.
    emertimi i lashte ka qene Albanus Mons...nga ku mons ka te njejten etimologji me mal.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2010
    Postime
    121
    Citim Postuar më parë nga brandon* Lexo Postimin
    ca e ke kte çole ti re duduk, e nxorre romen ne te njejten origjine me zan caushin nga lagjia çole e vlores

Colli( vjen nga latinishtja collis) Albani eshte emertimi i sotem italian i nje grupi relievesh ne juglindje te Romes.
    emertimi i lashte ka qene Albanus Mons...nga ku mons ka te njejten etimologji me mal.

MAMI TE KA BER BILUSH MOR **** PO BABI S'TE KA MESUAR ASGJE NE JET MOR PRAS LUZI.
    DO TE DERGOJA DISA MATERIALE TE GJETURA DIKU POST EKSODI TROJAN KU NE NJE NGA GURET E KUFIRIT MBISHKRIMI THOT: MUNA TA ZUS...TAS..T'UL...DARDANIUM...TINS.KY SHKRIM NUK KA ASNJE KUPTIM,NGA QE NUK ESHT PERKTHYER.
    PO TE MOS ISHE KAQ BOLETHARE GREK DO TE SYGJEROJA DICKA SHUM TE MODHE TA LEXOJE OR BILUSH I DAJES.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2010
    Postime
    121
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    kqyre dike ne italisht tina.

nuk na the dicka te re shoku pellazg.
    ES LEBEN NUR SKIPETAREN

ES(ESHT)LEBEN(LE, LINDUR, BEN,BER)NUR(NI,NJIU NJERI, VETEM) MEQE DI GJERMANISHT.SHOKU DRAGO.
    UN NUK THEM ASGJE TE RE...VETEM TE VJETRA,VETEM SE KA NJE DIFERENCE:SHQIPTARET KAN HARRUAR SE KUSH ISHIN,SE KUSH JAN KJO MERRET VESH.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga PELL-AZGAN Lexo Postimin
    ES LEBEN NUR SKIPETAREN

ES(ESHT)LEBEN(LE, LINDUR, BEN,BER)NUR(NI,NJIU NJERI, VETEM) MEQE DI GJERMANISHT.SHOKU DRAGO.
    UN NUK THEM ASGJE TE RE...VETEM TE VJETRA,VETEM SE KA NJE DIFERENCE:SHQIPTARET KAN HARRUAR SE KUSH ISHIN,SE KUSH JAN KJO MERRET VESH.
    firma ime mund te jete pak raciste.

ne shqip perkthehet "rrnofshin vetem shqiptaret"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    MAMI TE KA BER BILUSH MOR **** PO BABI S'TE KA MESUAR ASGJE NE JET MOR PRAS LUZI.
    DO TE DERGOJA DISA MATERIALE TE GJETURA DIKU POST EKSODI TROJAN KU NE NJE NGA GURET E KUFIRIT MBISHKRIMI THOT: MUNA TA ZUS...TAS..T'UL...DARDANIUM...TINS.KY SHKRIM NUK KA ASNJE KUPTIM,NGA QE NUK ESHT PERKTHYER.
    PO TE MOS ISHE KAQ BOLETHARE GREK DO TE SYGJEROJA DICKA SHUM TE MODHE TA LEXOJE OR BILUSH I DAJES.
    ti merr guximin te quash veten ajka e kombit, nje cop kllufi injorant????
    njerez si ky suljot pellasgan budallai i bejne demin me te madh patriotizmit shqiptar, mjafton te lexosh cfar budallalleqesh keput.

NE QOFTESE TI ARRIN TE KUPTOSH SE CDO TE THOTE AL-BAN........DHE.....PERSE?
    po po, e ke shpjeguar me pare.

Albaneset jan "alien" qe as ata vete se dine se si u cfaqen ne kete bote.
    Prejardhjen tone do te na i thone disa studiues boteror po ja spo gjejn akoma metoden por sa ta gjejn do presim dhe pak se do te jet akoma objekt debati dhe do tja hedhim by..s.

Ne ato pak gjera te drejta qe shkruajm na lejohet te ironizojm dhe te tallim menderen me ata qe na japin te drejten qe te kemi apo jo histori.
    AL-IEN-term qe ne quajm cdo krijes jasht'toksore qe per ne do te thote teknollogjikisht shum te zhvilluar.A nuk dukeshin AL-IEN,AL-BANet,apo Pelasget per autoret antik?
    Ne qoftese u tha se Pelasget ishin ata qe krijuan toponimet,pra vune emra,kufinj,perdoren nje gjuhe,dhe ishin topograf.
    Ne qoftese bene ato ndertime madheshtore duke perdorur tek-no-logjin e mon-o-lit(h)vet,atehere ata njihnin cdo gje nga shkencat e kalkolimit apo sistemin e riferimentit (ate te Kartezios,qe pasi arriti te kuptoj shum gjera i gjori u helmua nga kisha, por megjithate pas vdekjes e quajten te madh.)

Historia jone mbaroi kur gjith bota filloj te shkruante historine e saj dhe per ta vene ne vend cdo gje duhet te jesh Shqiptar. Dategli al cesare quel che è di cesare.
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...2&postcount=10
    degjo, sinqerisht mua me vjen keq per ty, do te te keshilloja te lesh takim urgjentisht me nje psikiater, ti i paske thene trurit ik pirdhu, definitely.

pra shqiptaret qenkan aliene

Ne qofte se do te shohim nje nga minierat me te medha ne bote ne qiell te hapur mund te shkojm ne Argjentine ne qytetin KALAMA afer shkretetires me te poshter qe quhet ATAKAMA Kjo miniere quhet KUQUI oseKUQUIKAMATA.Ne qofte se dhe ti nuk e beson perrallen e vitit 1492 do te flasim akoma.
    AT-rrenja proto riferimenti shqip atdhe baba-gjeneruesi yt por dhe kalit me respekt ATI.
    LANT-te lesh dicka ose dike.
    I-DE(idhe)te gjitha ato qe dije e kishe (dhe e hengren sa krahu)
    Pra (A)T-(L)ANT opsss...me shkiten gishtat gabim,kam shum vite qe kerkoj ne fund te pellgut te hales,me fal.
    Perse ne Japonisht qeni quhet Q-U-AN dhe prezantohet me nje shtepi dhe posht qeni i ngritur mbi dy kembe????
    Perse gruaja me barre ne anglisht thuhet PREG-NANT mos ndoshta ne nant muaj ajo pregatit dicka????
    Alterioskleroza historike sherohet vetem me studim dhe me pasion.
    AL-BAN dhe do te beje gjithmone.
    nuk ka psikiater ne bote qe te merr ne dorezim ty. sorry, mos sbato keshillen time.

Albaneset jan alien qe as ata vete se dine se si u cfaqen ne kete bote.
    Ky eshte ultranacionalizmi shqiptar alla pellasgan-suliot.
    eshte fare e kuptueshme pse ne me rob si ky e kemi shume te veshtire te perparojme, rob si ky ne bile i bejme dhe kryeministra, kjo eshte tragjikomike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 24-10-2011 më 02:33

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    firma ime mund te jete pak raciste.

ne shqip perkthehet "rrnofshin vetem shqiptaret"
    rri mer ti se nuk di gjermanisht
    perkthimi i pellazgut eshte i sakte.

ES LEBEN NUR SKIPETAREN

a mer gjermon ca ke lon prapa

Miku im i dashur,kur te them perdor llogjiken, dhe un deshiroj qe cdo kush qe ka kohe sado pak per kete gje,te vere sa do edhe me te voglin gur ne kete lym mijravjecar.
    NE QOFTESE TI DO TE SHOHESH ME VEMENDJE.....FJALA "ECCETO"NE SHQIP DO TE THOTE "E CET-O (E QET) JASHT,d.m.th.le jasht.
    NE ANGLISHT OSE ME MIRE NE SHQIP OSE ILIRISHT FJALA "ES-CEPT" D.M.TH.ESHT LENE NE CEPT,VEC, E PERJASHTUAR .NUK DEL ASGJE NE DRIT ASHTU SIC DUHET PO QE SE DO TE MENDOSH E FLASESH SI SHQIPTAR,DUKE E DITUR MIR SE JE MBI TE GJITHA AL-BAN DHE PELASG.

SE CKA NDODHUR KETO 2300 VJET,E DINE DHE MINJTE E KANALEVE.MUNDOHUNI TE SHKONI AKOMA ME MBRAPA 10,000 APO 15000 VJET APO...AH HARROVA NUK NA LENE PIKETAT APO ****-BONI 14.
    SHY-CY-RE QE PER GJUHEN E GJERE????NUK VLEN KARBONI 14.
    A-RRI-GATO...NE JAPONISHT PO RRI GATI SI LUFTETAR DHE PERULEM DUKE TE THENE....
    no comment.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 24-10-2011 më 03:25

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2010
    Postime
    121
    Citim Postuar më parë nga wimpy Lexo Postimin
    rri mer ti se nuk di gjermanisht
    perkthimi i pellazgut eshte i sakte.

a mer gjermon ca ke lon prapa

no comment.
    ATO QE TE KAM SHKRU MOR BILUSH, NUK TI SHKRUJ PRAP.GRAECIA NGELET GRAECI.IDIOTI KA PAK SHANCE NE JETE TE KETE NDERGJEGJE SEPSE LIND DHE VDES IDIOT.TE KESH FRIK NGA VETJA JOTE....HARRAM QE NA SHKRUAN DHE SHQIP.KUR DISA SI PUNA JOTE MOR IDIOT,KUR I SHOH TE SHKRUAJN PER HISTORINE DHE GJUHEN SHQIPE,ESHTE NJESOJ SIKUR NJE MUSULMAN TE TE FLASI PER SHIJET E SALLAMEVE ME MISH DERRI.MEGJITHATE,TI MORE TIRANASI KANDAR NJEZETVJECAR,DERI DJE NUK DIJE KU KISH LINDUR GJYSHI JOT,SOT PO NA ç.tr. ORE SPIUN GREKU.PER TY ESHT ME MIR TE SHKRUASH PER SINAN HOXHEN APO PER KULUFER LLAMARINASH SE ATA NJEH ME MIRE MER HYBRID- PRODHIM SHKOLLASH E UNIVERSITETESH ME LEK.
    ME VJEN KEQ QE KJO TEME QE U HAP PER DICKA TJETER,PER HIR TE NDO NJE KANDARI SI TY,U SHDERRUA NE PACAVURE.TANI PO E MARR VESH PERSE SHUME ANTARE JAN LARGUAR NGA KY FORUM,DHE TE NJEJTEN GJE PO BEJ DHE UN.TE PA NGOPURIT MUND EDHE T'JA SHUASH URINE,POR IDIOTN NUK E BEN DOT NJERI.AI LIN DHE VDES IDIOT

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ik o budalla se nuk merrem me ty.

do me bej nder ndonje mod po fshiu postet e mia ketu.

bobo u pendova, merrem me koktula si puna e ketij siper?!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2010
    Postime
    121
    Citim Postuar më parë nga wimpy Lexo Postimin
    ik o budalla se nuk merrem me ty.

do me bej nder ndonje mod po fshiu postet e mia ketu.

bobo u pendova, merrem me koktula si puna e ketij siper?!
    KETO PISLLIQE LEXON TI MOR TOXIKO-WIKI-DIPENDENT
    MOR GENS APO XHINS GREKU? LEXO MOR TRAPUSH GJONA ME SERIOZE.

Secondo la tradizione aveva origini da Troia, vantando la sua discendenza da Iulo (o Ascanio), figlio di Enea e fondatore della città di Alba Longa sui Colli Albani (l'attuale Castel Gandolfo). In considerazione della sua remota antichità dovrebbe essere ricompresa tra le gentes originarie di Roma ricordate dallo storico Tito Livio. Romolo stesso infatti ne faceva parte. In proposito lo stesso Tito Livio ricorda un Proculo Giulio, nobile di Alba Longa, nonché suo grande amico e lontano parente, che riferì all'assemblea dei romani di avere avuto una visione di Romolo (dopo la sua misteriosa scomparsa), in cui il re gli aveva predetto il grande destino di Roma, e spiegato la sua dipartita con la volontà degli dèi, desiderando di venire onorato come dio con il nome di Quirino.

Famiglia patrizia, la sua condizione nel corso dei secoli successivi dovette seguire alterne vicende, tenuto conto che il suo membro più famoso, Gaio Giulio Cesare, ebbe origini nobili ma modeste, e la sua famiglia aveva la propria residenza nella Suburra, quartiere popolare dell'antica Roma. Lo stesso Cesare all'inizio della sua attività politica appartenne alla fazione dei populares; cosa che non impedì al futuro dittatore di ricordare orgogliosamente le proprie nobili origini in molte occasioni pubbliche, quasi a voler legittimare anche moralmente il potere assoluto che avrebbe poi conquistato. Comunque la gens Giulia fu certamente una delle famiglie più illustri dalla repubblica; i suoi membri infatti ricoprirono la più alta magistratura, il consolato, per ben 29 volte, fino all'avvento di Cesare.

Un Sesto Giulio Cesare, pretore nel 208 a.C., è il primo personaggio noto della gens Giulia che porta il cognome di Cesare. Suoi omonimi furono Sesto Giulio Cesare, console del 157 a.C. e un pretore del 123 a.C.

Parenti del padre di Cesare erano i fratelli Lucio Giulio Cesare (nato nel 135 a.C. circa), console nel 90 a.C. e autore della lex Iulia de civitate, e Gaio Giulio Cesare Strabone Vopisco (nato nel 130 a.C. circa), entrambi uccisi nell'87 a.C., in occasione dei torbidi avvenuti a Roma a cui seguì la prima cacciata di Gaio Mario. Figli del console del 90 a.C. furono Lucio Giulio Cesare (110/108 - 43 a.C.), console nel 64 a.C. e Giulia, moglie di Marco Antonio Cretico e madre del triumviro Marco Antonio. Il padre di Cesare ebbe probabilmente come fratello il Sesto Giulio Cesare che fu console nel 91 a.C. e come sorella Giulia, moglie di Gaio Mario.

Dopo la morte di Cesare ed il definitivo passaggio dalla repubblica al principato, la gens Giulia continuò a dominare la scena politica di Roma con gli imperatori Ottaviano Augusto, che adottò poi Tiberio Claudio Nerone (appartenente alla gens Claudia, famiglia di antichissima origine sabina) e quindi con Caligola. Dopo la soppressione di Caligola i pretoriani sostennero l'ascesa al potere dello zio Tiberio Claudio Nerone.

La dinastia giulio-claudia, destinata a concludersi con Nerone (definito con riferimento alle origini troiane della gens Giulia come "l'ultimo degli Eneadi"), presenta intrecci familiari di notevole complessità (vedi l'albero genealogico giulio-claudio).
    Onori

La gens Giulia diede anche il proprio nome alla via Giulia Augusta, costruita da Augusto nel 13 a.C.; la strada partiva da Piacenza e passando per Tortona e Vado Ligure percorreva la riviera ligure di ponente verso la Gallia, giungendo ad Arelate (l'odierna Arles), dove si congiungeva con la via Domizia.

Il portico dei Saepta Iulia, a Roma, prendeva il nome dalla gens.

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Tema të Ngjashme

1. Ukshin Hoti: Filozofia e ceshtjes shqiptare
    Nga StterollA në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 102
    Postimi i Fundit: 30-11-2016, 13:00
  2. Ke figure historike preferoni?
    Nga Eda H në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 28-11-2011, 15:24
  3. Paradox
    Nga deep_blue në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 06-10-2005, 15:15
  4. Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 12-10-2004, 17:17
  5. Histori me emra dhe emra pa histori
    Nga Enri në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-07-2003, 16:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •