Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 33 prej 33
    In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga Tirona-Re
    o fjolle,

nuk di shume gjera nga besimet, dhe shume gjera po i mesoj ketu. me aq sa ma pret mua mendoj se njeriu besimtar eshte pergjegjes para dhe vetem perpara zotit, ndersa profetet jane si me thene nje pishtar qe i ka derguar zoti njerezve per te gjetur rrugen per tek Ai, por jo zoti vete. Ndaj mendoj se shpallja e nje profeti si me i miri (sic ben ti per Muhametin kur akuzon Jezusin si te pashpirt duke i atribuar fjalet - nuk kam ndermend ti hesh peralt derrave' eshte dyfytyresi. Dhe tek ato qe ka shkruar Klaevisi lexojme "O besimdrejtë, largohuni ngatërresave dhe përgojimit!'. Pra ti ndonese e pranon Jezusin si profet te zotit, pergojon, sepse te gjithe profetet jane njesoj, nga i njejti zot, me te njejtin mesazh per paqen e dashurine. Te vesh njerin mbi tjetrin eshte jo vetem padrejtesi, por shkelje e rregullave te profetit tend qe thote [mos pergojo, dhe 'arabi nuk eshte me i mire se joarabi(pra jomuslimani), shih klevisin lart.
    O Tirona-Re,
    Të lutem më trego ku kam shkruar se ndonjëri nga profetët është i mirë e tjetri jo? Të lutem lexo mirë dhe mos më mvesh këso gjëra.
    Është blasfemi të thuhen gjëra të tilla për një profet të Zotit, cilido qoftë.

Besimi im në Zot është aq i madh sa edhe respekti për ç'do gjë që ai shpalli dhe çdo profet që ai dërgoi. Unë thash se Jezusi ishtë mirësia e Zotit... lexo dhe njëherë të lutem, lexo me vëmendje...

Nëse unë flas për keqinterpretimet ndaj të dërguarve të Zotit, shtrembërimet e të vërtetës së tyre, aspak nuk flas keq për të dërguarit të cilët aq shumë i nderoj, madje edhe ata vetë nuk do të pajtoheshin me këto gënjeshtra që njerëzit ua mveshën.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fjollat : 29-03-2005 më 12:11

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Pra sic e kam shprehur edhe ne copy paste e shkrimit tim qe vijon me poshte toleranca fetare eshte dicka qe nuk egziston.Secila pale kerkon kulmin dhe pretendimet e saj i njeh te arsyeshme dhe ia imponon opozites.Une bera debat ne kete teme me dy persona te feve te ndryshme,njeri i krishtere e tjetri musliman,dhe te dy ne te njejten menyre u perpoqen qe te me bindin qe opozita eshte kafshe sepse feja jone eshte e drejte dhe pretendimet qe ka jane te verteta.Per me teper lexoni copy paste
    coppy paste
    Perpara se te bej nje kornize te pergjithshme per personin e vertete fetare do deshiroja qe shkrimi im te mos merret as si provokim dhe as si ofendim nga antaret e forumit.Jane disa te verteta qe pellasin me shume se lopa e uritur.Per mendimin tim shkretinoret kane nje eksperience te fuqishme ne lidhje me manipulimin e turmave,dhe kete gje fatkeqesisht e hajne sa krahu edhe pjesa tjeter e botes.Njerezit jane te percare me shume se kurre,dhe kjo si pasoje e paujsave te shkretetires.

Islami

58:22.
    Nuk gjen popull që e beson All-llahun dhe ditën e gjykimit, e ta dojë atë që e kundërshton All-llahun dhe të dërguarin e Tij, edhe sikur të jenë ata (kundërshtarët) prindërit e tyre, ose fëmijët e tyre, ose vëllezërit e tyre, ose farefisi i tyre. Ata janë që në zemrat e tyre (Ai) ka skalitur besimin dhe e ka forcuar me shpirt nga ana e Tij dhe ata do t'i shpjerë në Xhennete, nëpër të cilët rrjedhin lumenj. Aty janë, përgjithmonë. All-llahu ua ka pëlqyer punën e tyre dhe ata janë të kënaqur me shpërblimin e Tij. Të tillët janë palë (grup, parti) e All-llahut ta dini pra, se ithtarët e All-llahut janë ata të shpëtuarit "

5:54.
    O ju që besuat! Kush largohet prej nga feja e vet (i bën dëm vetes) s'ka dyshim se All-llahu do të sjellë një popull që Ai e do atë (popull) dhe ata e duan Atë (Zotin), (një popull) që është modest e i butë ndaj besimtarëve, por i ashpër dhe i fortë ndaj mohuesve ......"

......Ata jane si kafshet,bile edhe me te humbur,te tille jane ata te marret 7/179
    A mendon ti se shumica e tyre degjojne ose kuptojne?Ato nuk trajtohen ndryshe por vetem si kafshe....25/44

Krishterimi
    Psh, ne nje nga ungjijte tregohet se kur i kerkohet bekimi nga nje grua Samaritane (jo-cifute pra) ai eshte pergjigj: "Nuk eshte mire t'ia heqesh kafshaten e gojes femijes e t'ia hedhesh QENVE". Ne nje rast tjeter nje ushtarak Romak i kerkoi ti fliste per misionin e tij. Jezui u pergjigj "Nuk kam nder mend t'u hedh perlat derrave".(postuar nga qafir arnaut tek http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=38060)

Judaizmi

Ja dhe pjeset nga Talmudi i tmerrshem....

“Marrja e shpirtrave – vrasja e atyre që nuk janë jehudinj, është e lejuar për hebrenjtë. Është e ndaluar për ta që të shpëtojnë ndonjërin nga popujt e tjerë, ose ta nxjerrin nga skëterra. Por, nëse sheh dikë që nuk është çifut se ka rënë në ndonjë zënkë, duhet t’i biesh me gurë, sepse ai është i pavlerë”.

“Mbarë bota duhet të punojë për hebrenjtë dhe ata duhet të marrin fitimin, pa punuar fare”

“Populli i zgjedhur tek Zoti, është vetëm populli jehud, kurse popujt e tjerë janë gjallesa të pavlera”.

“Tek Zoti, më me vlerë janë hebrenjtë sesa engjëjt, sepse jehudinjtë janë pjesë e Zotit, e dallimi në mes njerëzve dhe shtazëve është i njëjtë me dallimin në mes hebrenjve dhe johebrenjve”.
    “Sundimi në tokë u takon vetëm hebrenjve, e nëse nuk e kanë sundimin, duhet të jenë gjithherë në luftë derisa të fitojnë”.

Keto jane personat e vertete fetare.Pra ne fe nuk ka tolerim opozite.Opozita ndeshkohet me prerje koke,xhizje,quhet derr,majmun,gomar etj...
    Ndryshuar për herë të fundit nga FLORIRI : 19-04-2005 më 08:16
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Armandoboni.com Maska e White_Shadow:)
    Anëtarësuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Duke ikur ne hene per te dale nje xhiro nga MArsi me EMInene
    Postime
    248
    Citim Postuar më parë nga manoklla
    Kuroni ashtu si dhe bibla o liber i mire per ate qe do me bo mire ne jete, jo per ate qe e perdor fjalen e zotit per interes dhe lufton e vret te tjeret ne emer te zotit. se asnje zot nuk thot vrite tjetrin. jeten ta jep zoti dhe vetem ai mund ta marre, asnje frymor tjeter.
    te lumte ......hallall per postimin

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  3. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  4. Për të qenë të lumtur
    Nga hope31 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 25-05-2006, 17:36
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •