I dashur Floriri,Postuar më parë nga FLORIRI
Së pari dua të të falenderoj për sinqeritetin me të cilin shprehesh në shkrimin tënd. Së dyti dua të të them se kërkimi yt bëhet me shumë paragjykime të cilat të pengojnë të shohësh të vërtetën. Por ajo që dua unë të të them është se nëse do mundohesha të të bindja për vërtetësinë e Krishtërimit, nuk do bëja asgjë veçse të shtohesha në listën tënde si një fetar më shumë që mundohet të kthejë të tjerët në atë që ai beson. Jo, unë nuk do mundohem të të bind për drejtësinë e besimit tim pasi të pranosh Krishtin nuk është as e të munduarit dhe as e të dëshiruarit.
Për një gjë vetëm do doja të të siguroja! Nëse ty do të të hapeshin sytë frymërorë të shihje të vërtetën, do bije në dhe duke qarë me dënesë i prekur thellë nga dashuria e Tij e madhe. Pra, mos u mundo me mëndjen tënde të kapësh Zotin (me këtë nuk dua të them se nuk duhet të mundohesh të kuptosh disa vargje), e vetmja gjë që mund të bësh është që t'i drejtohesh Atij Zoti që ti thua se egziston dhe t'i kërkosh me fjalë të thjeshta të të hapë sytë dhe të mund të shohësh të vërtetën. Nëse me të vërtetë do derdhet Hiri i Tij mbi ty, ta them me një siguri 100%, do biesh mbi dhe dhe do qash shumë i prekur nga prezenca dhe dashuria e Tij. Nuk më ngelet gjë tjetër veçse të uroj që të njohësh të Vërtetën i cili është një Person dhe Ai është Krishti dhe Ai pranon edhe qënjtë edhe derrat edhe zezakët edhe të bardhët dhe të varfërit dhe të pasurit, dhe të diturit dhe injorantët dhe burrat dhe gratë dhe kriminelët dhe prostitutat dhe muslimanet dhe çifutet, Ai i pranon të gjithë në gjirin e Tij.
Krijoni Kontakt