Greqia ka vetem agrume me peshq? Pyet pak ne Shqiperi dhe ne Bullgari sa perqind e industrise politikes dhe ekonomise e ka Greku ne dore.
Greqia ka vetem agrume me peshq? Pyet pak ne Shqiperi dhe ne Bullgari sa perqind e industrise politikes dhe ekonomise e ka Greku ne dore.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Mire e keni ju o Kryeplak, por, me duket e qarte sheshazi se Evropa nuk eshte dakord me ju.
Nese identiteti kombetar do te ishte i destinuar te vdiste nen kete regjim pseudodemokratiko-evropian, atehere, pa me shpjegoni pakez ketu, pse shqiptareve nuk u lejohet te jene nje identitet me vehte, i njesuar, i bashkuar??? Pse shqiptareve nuk u lejohet te formojne nje shtet te vetem, nen nje qeveri teresisht shqiptare, por, perkundrazi Evropes i eshte dashur te na copetoje dhe te na lere pre te 6 qeverive te ndryshme?
Sa per dijeni, Shqiperia ka aq me teper potencial intelektual sa Evropa juaj nuk eshte ne gjendje ta perballoje te tille, dhe te bashkuar. Ne te vertete, ne shqiptaret kemi mend edhe per te shitur e per te dhene hua, e nuk ka moral dhe force ne kete evrope qe njohim ne, qe te na perule me te drejte.
Une nuk e kuptoj pse perpiqeni qe te ngrini nje Evrope me kaq pak vlera, nje Evrope qe brenda 20 vjeteve futi boten mbare ne 2 konflikte kaq te pergjakshme, dhe qe te gjitha gjasat jane qe te perseriten... Nuk e kuptoj pse juve ju mbushet mendja top nga 2-3 pellitje qe vijne nga Brukseli, dhe gjithnje keni tendencen qe t'i vini fajin bashkatdhetareve tuaj.
Nese keni ndonje gje ne ndergjegje qe ju rendon, mbajeni per vete, ose filloni e flisni me konkretisht; por, pse te lehurat e Evropes ju bejne te dridheni, mos na futni te gjitheve ne nje thes. Per mua dhe ndergjegjen time, Evropa flet(leh) kot, dhe gjithnje me dashakeqesi, une jam i ndergjegjshem qe gati te gjitha kritikat Evropiane jane dashakeqe, dhe nuk nisen nga ndonje qellim i mire; jam i ndergjegjshem qe shumica e problemeve qe perjeton sot kombi yne e kane zanafillen ne vete politiken parazitare Evropiane, madje, edhe vete nderhyrjet e Evropes, qofte edhe ato qe duken si keshilla te mira, une i konsideroj si thjeshte nderhyrje ne punet e brendshme te nje kombi sovran, qe Zoti dhe natyra e ka bere te mos ndaje asnje vlere me imoralitetin masiv evropian, dhe as me hipokrizine djallezore dhe satanike te kesaj Evrope.
Darwini e ka thene diku qe majmunit duhet t'i jene dashur gati 2 miljon vjet qe te behej "njeri"; Une po ju them, qe Evropianeve do t'u duhen 20 miljon vjet qe te behen njerez, dhe po aq vjet qe te jene ne gjendje ta provojne kete.
Ka dhe raste kur evolucioni natyror, i shtyre nga nje perzgjedhje e fuqishme dhe e forcuar natyrore merr nje pershpejtim me progresion gjeometrik, por keto jane raste te rralla; psh; rasti i Amerikes, ku evropianet u bene njerez dhe arriten ta deshmojne ne me pak se 200 vjet.
Sa per te tjerat, me vjen keq zoti Kryeplak, por mua me duken me shume barcaleta tuajat sesa histori me fill llogjik.
Gjithe te mirat...
Greku u be majmun; Majmuni u be njeri; njeriu filloi te luftoje kunder shqiptarit qe ishte zot i territorit...
Ciao bijte e shqipes...
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Keshtu me te lumte. Edhe mua me pelqen planet me shume se galaksi. Car pseudopercaktimi eshte kjo galaksia ere!Postuar mė parė nga Kryeplaku
Rri larg asaj qe se merr vesh.
Car kuptim ka emri Shqiptar per ty kryeplak ?
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Populli i shenjtė Grek???? Ky populli i shenjtė Grek qe e quan ti ka vrar shqiptrat e ka djeg flamurin per njė loj futbolli, kshtu qe ket popullin e shenjtė tėnd e qoft zoti nė goj tė dreqit siq e ka qu ne goj te sllavėve ortodoks. Ka vetem njė popull tė shenjtė nė kėtė tok e ky asht populli i qhipnis kshtu mendoj unė se jam shqiptar ndesa aj se asht grek, gjerman apo amerikan ka te drejt te mendoj si te doj. Ndersa aj shqiptar i cili quan nje popull tjeter te shenjt pėr mua ka humb rrugen e njerzimit... pra kape kryet ne dor e mendo pak, mere veten me te mir dhe ndrro mendim se kur nuk e rrespekton veten dhe popullin tėnd nuk mundesh me rrespektu as kėnd dhe nuk do tė rrespekton askush.Postuar mė parė nga Cyclotomic
Na more Goni dyte:
Vetem popujt e shenjte respektojne veten dhe djegin e vrasin popujt e pa shenjte. Po ti paskerke kuptuar nada pej grafikes se kryeplakut. Thellohu, thellohu se nuku ka mjalte ne zgaveren e pare qe te rane syte.
Hej me erdh sot nje ide ose hipoteze hahahambi kuptimin e fjales Iliret-Illyrian , me qene se kam lexu jo pak shkrime mbi kohen antike (kryesisht permes internetit
) edhe nuk kam hase kete mendim qe e kam une, vetem se nuk eshte mendim i keq.
Kam has edhe me nje shkrim te vjeter te nje autori shqiptar ku ilireve i thonte Hylliret, e tash moti kohe eshte vertetuar qe Iliret jane paraadhesit te Pellazgeve.
Une mendoj qe fjale Iliret ka kuptim e yjeve , Ylliret (ku edhe pastaj kjo fjale gradualisht ka pesu ndryshime YLLI-ILLI, Y me I merreni shembull dialektet mes shqiptareve te Kosoves dhe ata te Shqiperise) , kjo eshte fjale e paster shqiptare dhe ka kuptim shume te plote kur dihet shume mire qe pellazget kane besu ne Diell, Hene dhe Yje , pasi siper kokes kane pare vetem keto objekte edhe sigurisht kane qene te panjohur per ta edhe mendoj si shkak te yjeve jane quajtur Iliret.
Gjithashtu mbreti i pare ilir ka qene Bardhyll (ose Bardhyllus) ose mbretin tjeter ilir Hyllus ose Hylli, dmth edhe emrat ilir jane simbolizu me YJET e keto emra jane marr edhe nbaze fjales Illyret sikurse Albania qe kemi emrin Alban ose Arberia- Arber).
YLLIRIA-ARBERIA-SHQIPERIA
hmm YLLIRIA (mund te quhet edhe Ylli i ri, Shqiperia Shqipe e re megjithese kjo e fundit nuk qendron)
Fjala Ylli ne gjuhet huaja aq sa i di une jane ploteisht te ndryshme (p.sh angleze STAR, sllave ZVEZDA, turke JELLDEZ shkruhet YILLDIZ)
Gjithashtu gjithe e dijme qe nje hipoteze rreth fjales Iliret qendron paster shqip ILIRET (I LIRE ose TE LIRE) por ma shume ka kuptim une mendoj fjale Ilir me yje sesa i lire, pasi qe sic e ceka edhe me heret pellazget pasardhesit e Ilirive kane besuar ne Diell, Yje dhe Hene.
AA cfare mendoni ju so keq a![]()
Gl... Gjithshka eshte e mundur. Te gjitha keto jane marre parasysh, qofte prej njerit historian, qofte prej tjetrit... Madje, nje profesor francez; Robert D'Angely(qe zoteronte rreth 13 gjuhe, perfshire shqipen; dhe nacionalist shqiptar nga ata te tipit me integralist! - i martuar me nje shqiptare nga Permeti) shprehte mendimin qe Ilir vjen nga fjala shqipe "I LYRE"; i lyret, (zhuls, me nje fjale)me falni... Kjo fjale me erdhi ne mendje e para... Gjithsesi, mendoj se duhet te jete me shume dicka nga ato qe keni permendur ju me lart, sesa kjo e Robertit...
Por ky eshte qejfi im me teper sesa realiteti... Nuk i dihet kurre!
Une nuk flas ilirisht, por di qe disa prej tingujve qe shqipja perdor sot, ne ilirisht kane qene me te thjeshtuar. psh bashketingelloret e zeshme kishin tendence qe te shkembeheshin me ato te pazeshme. Psh: B shkembehet me P; Dh me Th, ndoshta edhe D me T; pse jo, edhe Y me I. Psh, "bardh" ka qene "parth"; "zbardh" ka qene "sparth", etj. Pse jo, prej kesaj dilet fare mire ne perfundime bindese per prejardhjen e emrave te disa fiseve helene bashkekohese te ilireve; Partet, Spartanet, etj. Problemi qendron se trojet e banuara prej popujve qe flisnin shqip(Ilirisht) kane qene aq te shperndara dhe te shtrira ne siperfaqe saqe eshte e pamundur te thuhet se per cilin dialekt dhe per cilin fis referohet kur behen te tilla vleresime linguistike. Sepse eshte e pamundur te thuhet qe ne gjithe ate territor ilir, apo me mire, pellazg, te mos kete patur dialekte. Duhet te kete patur dialekte, madje duhet te kene qene te shumta, vetem me nje klecke ne mes; te gjithe e kuptonin fare mire njeri tjetrin. Kjo tregohet fare mire nga historianet e asaj qe njihet Greqia e Lashte..., Herodoti, Hesiodi, Tuqiditi, etj... kur thone qe iliret flasin nje gjuhe qe greket nuk e kuptojne fare, madje, njeri prej tyre thekson se "kesaj gjuhe barbare greket nuk i kuptojne asnje fjale"...
Kisha nje verejtje per ate qe keni shkruar me siper.
Hyllus eshte faktikisht para Bardhylit, Bardhyli njihet si mbreti i pare ilir, por, me klauzolen se Iliria ka qene e bashkuar nen Bardhylin... Mire? Po s'ka problem...
Ah, se desh harrova...
Ka disa historiane sllave qe mbeshtesin nje teori me vete per prejardhjen e fjales "iliri", "illyria"... qe thone se dmth "toka e lires"(harpes)... Sidoqofte, shqiptaret mbajne "copyright"-in e kodit gjenetik ilir dhe tashme eshte e njohur ne te gjitha akademite boterore se shqiptaret jane te vetmit pasardhes te ilireve dhe shqipja eshte e vetmja gjuhe e mbijetuar e trungut iliro-trak. Sic e kemi thene dhe ne disa postime te tjera, dhe po e permend ketu per ju; akademia Norvegjeze dhe Suedeze konsiderojne shqipen si gjuha me e lashte e familjes indoeuropiane. I jepet mosha 9 000 vjet te bollshme. Armenishtja vjen e dyta ne liste.
Gjithe te mirat.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Nuk e ke edhe aq keq.Postuar mė parė nga GL_Branch
Fjala Arber dhe Ilire pak ashume jane e njejta gje sipas ketij shpjegimi qe mbeshtetet goxha nga shume albanologe:
Dikur perendite nuk quheshin "perendi" por yi; ylli apo sic vjen ne ditet tona hyi, hyu.
Pra Yilliret apo Iliret nuk ishin gje tjeter vecse nje popull qe besonin ne disa zota te perbashket.
Dihet qe perendia kryesore ishte Dielli apo Di - ylli pra Di Yi ose "Dhjete yjet" sepse kishte fuqine e dhjete perendive kjo perendi thirrej me emerin AR pra Arber - Arbane - Albane ishin besimtaret e Arit. Pra jo besimtare cfare do.
Per sa iperket ceshtjes se 256 nese 129 kane qene ilire mendoj se jam pasardhes i ilireve. Ajo qe me vjen te terbohem eshte se ne nje forum Shqipetar dyshohet nese jemi ilire kurse ne forumet Kroate, prejardhja e tyre ilire(dalmate) nuk diskutohet. Pra ata qe mund te kene pasur tek ajo 256-ja nje 30 ilire, jane ilire, kurse ne jooooooooooooooooo kurre se si!!!!!!!!!!!!!![]()
-------------------------------------
Be to be! If you can't just be!
Postuar mė parė nga AldoWeb
Kroatet ilire? U be ne mode me duket sllavet po mohojne identitetin, kroatet po identifikohen si ilire, sllavet e Shkupit si maqedonas vetem serbet kane mbetur qe te identifikohen si dardane...Sipas sllaveve ne shqiptaro-arbano-iliret i bie te kemi rene nga qielli....
Ne fakt nga njera ane nuk e kane dhe aq gabim pasi kjo puna e Ilirise eshte pak e komplikuar pasi ne pasardhesit e tyre u japim kete te drejte...
Greket gjate historise se tyre ashtu si dhe shqiptaret nderruan shume emertime, si romane, romi, bizantine etj.. por kur themeluan Greqine moderne e quajten me emertimin e lashte...Gjithashtu edhe emertimet e vendeve apo qyteteve i ndryshuan duke i riemerteruar si ne lashtesi....
Neve si "ilire" cfare beme? Vendin dhe veten tone e emertuam me nje emertim te ri Shqiperi dhe shqiptar, emertime keto qe nuk kane asnje lidhje me lashtesine por thjesht shfaqen per here te pare aty nga shek. i 18-te....As per emrin Iliri apo ilir nuk u kujdesem as per emertimet e lashta te qyteteve te lashta ilire nuk u kujdesem..Kjo gje sjell sot kundershtime dhe diskutime nder fqinjet dhe te huajt se sa pasaardhes te ilireve jemi....Pra eshte ne doren tone qe te "veme ne vend" nderin e humbur te Ilirise...
Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!
Krijoni Kontakt