ndoshta? akoma nuk je i bindur?Postuar mė parė nga AldoWeb
Mos prit qe une te kem te njejtat pikepamje, bindje apo ide me ato te tuat, se pastaj do quhesha AldoWeb e jo Tani_26...Po me dukesh.
Ndoshta jo gjithmone.
Shpesh me dukesh me shqipetar se une, ku e di une o tano po nganje here ja fut aq kot sa....
Se pari ne jete cdo gje e kerkoj apo hulumtoj vete dhe nukNdoshta nje pjese e informacionit te eshte servirur te ka krijuar ca bindje te cuditshme.
pres qe te me serviret nga askush....Me servirin ato qe une kerkoj.....
Bindjet e mia i krijoj pasi studioj dicka hollesisht dhe duke e kerkuar nga burime te ndryshme...Kjo te ndihmon shpeshehere qe te dalesh ne nje konkluzion sa me real....
Persa i perket temes ne fjale pra ilireve, kjo eshte nje ceshtje delikate pasi dhe burimet apo informacioneve rreth ilireve jane te pamjaftueshme....Kur them te pamjaftueshme kjo permbledh ne vetvete dhe indetifikimin e ilirishtes me shqipen e sotme...Sigurisht qe shqipja e sotme nuk eshte ilirishtja ( pasi shipja ka evoluar gjate shekujve dhe vazhdon te evuloje), por personalisht mendoj qe kjo gjuhe eshte vazhdim i ilirishtes....
"Thembra e Akilit" mbetet ilirishtja e jo shqipja pasi deri me sot nuk kemi te zbuluar ndonje shkrim (edhe pse ne greqisht ose latinisht) dhe kjo gje i komplikon gjera dhe le vend per pretendime dhe interpretime te ndryshme nga te gjithe ata qe interesohen per ilirishten....
Nese ty te frikesojne nacionalistet grek mua keta me duken si nje "kundershtar" mjaft i lehte....Kam debatuar me ta neper forume greke dhe me dy tre fjali kane kapitulluar....Pse? Sepse nacionalistet besojne vetem vetveten dhe realitetin qe ata kane ne mendjen e tyre edhe pse shpeshehere keta ecin me iluzione apo me nje realitet te deformuar....Nacionalistet besojne ate qe iu pelqen atyre dhe jo realitetin....Nacionalisti ndihet e kercenuar nga cdo gje e huaj....Kjo eshte shprehje tipike e nacionalisteve greke qe pretendojne se ........... bota eshte greke.
Personalisht mendoj se cdo shqiptar duhet te ndihet atdhetar e jo nacionalist....Vete fjala nacionalist eshte nje term i huaj per shqipen...
Krijoni Kontakt