I dashur vella livein,Tė bėsh njė pyetje tė tillė pėr mua ėshtė njėsoj sikur tė thuash se Zoti ynė ėshtė njė Zot veprat e tė cilit varen nga fakti se si do sillen njerėzit. Kėshtu i bie qė Zoti tė ketė therrur para krijimit tė botės Jezu Krishtin dhe deri sa erdhi plotėsimi i kohės Ai tė ketė qenė duke u lutur vazhdimisht qė Judenjtė tė mos ta pranonin Krishtin, pasi njė gjė e tillė do shkaktonte anullimin e kryqėzimit tė Krishtit. Kulmi i kulmeve! Ne na ėshtė thėnė se Ai ėshtė kryqėzuar qė para themelimit tė botės, pra ėshtė nė kohėn e shkuar, ka ndodhur pra kjo gjė, dhe pastaj pyesim se ēfarė do ndodhte nėse Ēifutėt do pranonin Krishtin. J0! Unė nuk pranoj t'i pėrgjigjem kėsaj pyetje ashtu si ti mendon. E vetmja pėrgjigje e saktė ėshtė se Ēifutėt nuk do pranonin Krishtin dhe kėtė gjė jo vetėm e dinte, por do guxoj (them do guxoj, pasi me kėto mentalitete qė kemi guxim quhet kjo qė do them unė) tė them se kėshtu e ka planifikuar qė tė ndodhė vetė Zoti ynė sovran. Ēdo gjė ėshtė e planifikuar sipas planit tė tij pė pėrjetshėm dhe asgjė nuk del jashtė kontrollit tė Tij. Ēdo gjė ėshtė bėrė dhe do bėhet sipas planit tė Tij, pa ndryshuar asnjė presje dhe asnjė pikė.
Zoti eshte i kufizuar sipas karakterit te tij dhe nuk mund te beje asgje jashte atij karakteri.
psh, Zoti eshte i shenjte, dhe eshte i kufizuar nga shenjteria e tij. Ai eshte i plotfuqishem, por kjo nuk do te thote se ai mekaton. Ai nuk mekaton dot, pra eshte i kufizuar nga karakteri i tij.
Ti mendon se une po them se veprimet tona e kufizojne Zotin. Une s'po them kete gje. Une po them se ai vete na ka dhene mundesi te ndryshme dhe ka disa plane ne mendje, dhe nga zgjedhjet qe ne bejme varet se cili plan ekzekutohet.
MOs valle te gjithe te krishteret ecin drejte me Zotin? Po pse jo? A nuk eshte plani i tij qe te gjithe te ecin drejte?
Atehere pse se bejne te gjithe kete gje? Te shpetuarit flas?
Zoti qe ti pershkruan nuk eshte asgje me teper sesa nje operator kompjuteri qe shtyp nje buton dhe ne bejme ekzaktesisht ate qe thote ai. JO vella, Zoti yne s'eshte i tille!
Ai thote shume qarte qe kam vene perpara jush rrugen! Zgjidhni te miren dhe do jetoni, por po zgjodhet te gabuaren do paguani.
Nuk e kuptoj pse nje pyetje e thjeshte duhet te mos kuptohet.
KRishti i tha shume qarte cifuteve qe te pendoheshin se mbreteria ishte afer.
Ti po thua se ata nuk kishin mundesi te pendoheshin, pasi Zoti e kishte caktuar se cfare do bente.
Po pse cfare po bente Zoti me ta, teater kukullash? Ai e kishte caktuar (sipas teje) qe ata ta refuzonin, por sa per gallate i tha atyre qe te pendoheshin?
Nuk jam aspak dakord me kete interpretim, pasi nuk ky Zoti qe une njoh.
Sidoqofte, ne tani ndodhemi pas faktit te kryer, keshtu qe s'e besoj se ka vlere te debatojme per kete, por Zot sovran nuk do te thote krijesa robote.
NE kemi vullnet te lire vella, perndryshe nuk do kishim pasoja per zgjedhjet qe bejme, ne te kundert, Zoti do ishte vete autori i mekatit.
Krijoni Kontakt