Close
Faqja 9 prej 34 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 332
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Manulaki
    Arsyeja pse Ligji iu dha izraeliteve, ishte qe ata ta ndanin ate me gjithe boten qe gjithe bota te njihte Zotin, Perendine e vertete. Mirepo, ata deshtuan ne kete mision qe u dha Zoti, dhe jo vetem qe nuk e ndane ligjin me boten, por dhe vete nuk iu binden dhe e shkelen ligjin.
    Krishti erdhi per ta permbushur kete Ligj dhe per t'u bere Ligj dhe Hir per gjithe boten (ate qe deshtuan te benin Izraelitet-te beheshin shembull shpetimi per boten), jo thjesht per nje komb.
    Moter Manulaki ne kete pike nuk jam dakort. NE asnje vend nuk thuhet se, judenjte duhej te ndanin ligjin me kombet e botes, apo tja u mesonin kete johebrenjve.
    Perendia ja dhe ligjin vetem kombit te tij dhe askujt tjeter. Ligji i Perendise ishte posacerisht vetem per kombin e Izraelit. Pra Perendia nuk ksihte qellim te shperndante ligjin botes, permes kombit te Izraelit. Persa i perket ligjit te Perendise, ka rendesi shume te madhe per gjerat qe themi dhe pohojme.
    Ligji i Perendise kishte disa qellim konkretisht per kombin e Izraelit, dhe qellimi baze ishte, qe Izraeli permes mesimit te ligjit te njihte Krishtin.
    Eshte e pamjaftueshme te mendosh se, Izraeli ishte ne gjendje te mbante ligjin te pashkelur. Nese do te ishte qofte edhe vetem nje mundesi e tille prej njeriut, Jezusi nuk kishte se perse te vinte dhe te gozhdohej ne kryq. Nese deshironi te flasim per ligjin , une jam plotesisht i gatshem tju ndihmoj.
    Vellai juaj deshmuesi.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Patjeter qe Zbulesa thote qe ai ishte therrur qe para krijimit te botes, por a do shkruhej Zbulesa po ta kishin pranuar ata ate si Mesine e tyre?

Le ta kthej pyetjen nga ana tjeter:

A do te ishte therrur Krishti para krijimit nese judenjte do ta kishin pranuar Ate?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Le ta kthej une pyetjen nga ana tjeter: "Nga do e dije ti qe Krishti ishte therur qe nga themelimi i botes, po ta kishin pranuar judenjte ate"?

Ti e di kete nga Zbulesa, po a do ishte shkruar Zbulesa? Cfare kontradikte do kishte po te mos ishte shkruar fare dhjata e re?

Mos me keqkupto, une them lavdi Zotit qe u be ashtu dhe me dha edhe mua nje mundesi, por nuk besoj se Krishti mund te ofronte dicka pa patur ne medje t'ja jepte atyre nese ata e pranonin.

Ai duhet tė rritet dhe unė tė zvogėlohem. (Gjoni 3:30)

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Elton, sa po tė kem pak kohė, do jap edhe unė pėrgjigjen time.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Vella Elton!

Perendia ka vetem nje rruge shpetimi per te gjithe dhe kjo rruge eshte nje Person i gjalle. Tek Isaia Zoti thote qe rruget e Tij jane te panjohshme per njerezit dhe mendimet e Tij jane me te larta se ato tonat.

Ti shtron nje pyetje hipotetike dhe mos prit qe te marresh nje pergjigje te prere. Vetem Perendia e di pergjigjen e sakte dhe Ai ka vendosur kete rrjedhe te ngjarjeve qe ne kemi sot. N.q.s. nisim dhe themi sikur te kishte ndodhur keshtu ose sikur te mos kisha bere kete dhe ate, por te kisha zgjedhur nje gje tjeter krijohet shume shpejt nje lemsh i pazgjidhshem. Ne pergjigjen time te pare une thashe besoj se do te ndodhte keshtu, por kjo s'do te thote se do te ndodhte me deomos, ky ishte thjesht mendimi im dhe jo i Perendise.

Ne Bibel ne gjejme shume mesime frymerore dhe mendoj se ne duhet te perqendrohemi tek keto mesime qe na tregojne per dashurine e Perendise ndaj nesh dhe hirin e Tij te pamase. Ne jemi thirrur te deshmojme Krishtin, te ndajme Ate dhe kete mund ta bejme vetem ne se jemi te ushqyer me Fjalen e Tij dhe lejojme veten te drejtohemi nga Fryma.

Gjithsesi pershendetje edhe njehere dhe hiri i Zotit qofte me ju!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Vella Astrit,

Une jam dakord me mendimin tend, dhe nuk po prisja nje pergjigje te prere. Une thjesht doja te diskutonim mbi kete pyejte, pasi besoj se ishte e lidhur edhe me pyetjen e meparshme qe bera ne lidhje me Nikodemin.

Patjeter qe vetem Zoti e di pergjigjen e gjithckaje dhe nuk po kerkoj nje pergjigje per cdo gje.

Ndoshta kjo s'ka rendesi te diskutohet tani qe gjerat kane ndodhur ashtu sic ndodhen, por arsyeja pse une doja te diskutonim per kete eshte per te kuptuar me qarte Dhjaten e Vjeter dhe jeten e dishepujve.

Shume kristiane mendojne se te gjithe dishepujt e Jezusit e dinin mire se Krishti do kryqezohej, apo duhet ta dinin nga dhjata e vjeter, madje sic degjuam, edhe Nikodemi duhet te dinte per rilindjen.

Ajo qe une mendoj eshte se ata nuk i dinin keto gjera, as mund t'i dinin, pasi ato gjera mund te shikohen pas ndodhjes se tyre dhe jo perpara se te ndodhnin.

Prandaj, une mendoj se kjo shfaq madheshtine e Zotit dhe te fjales se tij, pra fjala e Tij nuk shkon bosh, dhe gjithmone plotesohet, dhe kur ne kujtojme se e kuptojme ate plotesisht, Zoti ka nje bote te tere qe eshte e pashfaqur, dhe mund te marre kuptim tjeter ne baze te zgjedhjeve qe ne bejme.

Dhe kyci i kesaj mendoj se varej nga zgjedhja qe Izraeli do bente me Mesine.

Psh, tek Veprat, 3 thuhet

Pendohuni, pra, dhe kthehuni, qė tė shlyhen mėkatet tuaja, dhe qė tė vijnė kohėt e flladit nga prania e Zotit,

Une besoj se nese ata do ishin penduar, dhe do e kishin pranuar Mesine, atehere ky varg do ishte plotesuar (qe thote ...nga prania e Zotit).

Sidoqofte, une s'jam dogmatik ne lidhje me kete, ky eshte thjesht mendimi im, dhe sic thashe tani qe ka ndodhur ndoshta s'ka aq shume rendesi, por thashe te pyes njehere te shikoja cfare mendonin vellezerit dhe motrat e tjere.

Ai duhet tė rritet dhe unė tė zvogėlohem. (Gjoni 3:30)

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    "Nga do e dije ti qe Krishti ishte therur qe nga themelimi i botes, po ta kishin pranuar judenjte ate"?

Krishti, ne nje menyre apo ne nje tjeter, do t'jua kishte shfaqur veten te gjitheve. Se cfare rruge do ndiqte, kete une nuk mund ta them, sepse ashtu sic thote Astriti, kjo do te ishte thjesht nje hipoteze.
    Une di vetem qe Ai perdor te gjerat qe bota i quan te pavlefshme, te kota dhe pa asnje kuptim, per te bere prej tyre gjera madheshtore, qe te gjithe do i kishin zili.
    Keshtu Ai zgjodhi Kryqin (Kujto: I mallkuar eshte ai qe varet mbi dru!) per te sjelle shpetimin dhe bekimin tek te gjithe...
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Elton80
    Tani nje pyetje tjeter

Kur Jezusi erdhi per here te pare, ai tha "Pendohuni sepse mbreteria e Perendise eshte afer", dhe gjithashtu "Pendohuni sepse mbreteria e Qiejve eshte afer".

Cfare do te kishte ndodhur, nese cifutet do ishin penduar dhe do e kishin pranuar Jezusin si Mesine e tyre?
    I dashur vėlla,

Tė bėsh njė pyetje tė tillė pėr mua ėshtė njėsoj sikur tė thuash se Zoti ynė ėshtė njė Zot veprat e tė cilit varen nga fakti se si do sillen njerėzit. Kėshtu i bie qė Zoti tė ketė therrur para krijimit tė botės Jezu Krishtin dhe deri sa erdhi plotėsimi i kohės Ai tė ketė qenė duke u lutur vazhdimisht qė Judenjtė tė mos ta pranonin Krishtin, pasi njė gjė e tillė do shkaktonte anullimin e kryqėzimit tė Krishtit. Kulmi i kulmeve! Ne na ėshtė thėnė se Ai ėshtė kryqėzuar qė para themelimit tė botės, pra ėshtė nė kohėn e shkuar, ka ndodhur pra kjo gjė, dhe pastaj pyesim se ēfarė do ndodhte nėse Ēifutėt do pranonin Krishtin. J0! Unė nuk pranoj t'i pėrgjigjem kėsaj pyetje ashtu si ti mendon. E vetmja pėrgjigje e saktė ėshtė se Ēifutėt nuk do pranonin Krishtin dhe kėtė gjė jo vetėm e dinte, por do guxoj (them do guxoj, pasi me kėto mentalitete qė kemi guxim quhet kjo qė do them unė) tė them se kėshtu e ka planifikuar qė tė ndodhė vetė Zoti ynė sovran. Ēdo gjė ėshtė e planifikuar sipas planit tė tij pė pėrjetshėm dhe asgjė nuk del jashtė kontrollit tė Tij. Ēdo gjė ėshtė bėrė dhe do bėhet sipas planit tė Tij, pa ndryshuar asnjė presje dhe asnjė pikė.

Duhet ta mėsojmė mirė kėtė mėsim, nuk jemi ne qė caktojmė sjelljen e Perėndisė. Perėndia ynė nuk ėshtė njė gjynafqar qė rri dhe lutet se ishalla nuk ndodh kjo apo ndodh ajo gjė pasi ndryshe do t'i prishen planet.

Njohja apo paradija qe dicka do te ndodhe nuk e ben Zotin mashtrues.

Nese ai i ofroi atyre mbreterine dhe tha pendohuni sepse mbreteria ka ardhur, nuk besoj se do i mashtronte nese ata do ishin penduar. Nuk besoj se Zoti i trajton njerezit si kukulla qe e di mire se cfare do zgjedhin prandaj fjalet qe thote i thote kot, pasi e di se cfare vendimi do marin ata.
    Kush tha se Zoti do ishte mashtrues nėse e dinte se Ēifutėt nuk do besonin? Ai nuk erdhi tė predikonte ungjillin as pėr Ēifutėt as pėr joēifutėt, por pėr tė zgjedhurit e Tij tė cilėt janė Ēifutė dhe jo ēifutė bashkė. Ai erdhi tė predikonte ungjillin pėr tė Tijėt, dhe tė Tijėt ishin edhe cifutė, prandaj tė gjitha ato predikime qė Jezusi bėri kur erdhi nė tokė, i bėri pėr ata qė e dėgjonin dhe qė Ai e dinte mė parė se cilėt ishin ata. Lexoi pak kėto vargje tė Romakėve me kujdes:

14 Ēfarė tė themi, pra? Mos ka padrejtėsi te Perėndia? Aspak!

15 Ai i thotė nė fakt Moisiut: ``Do tė kem mėshirė pėr atė qė tė kem mėshirė, dhe do tė kem dhembshuri pėr atė qė do tė kem dhembshuri``.

16 Kėshtu, pra, kjo nuk varet as prej atij qė do, as prej atij qė vrapon, por nga Perėndia qė shfaq mėshirė.

17 Sepse Shkrimi i thotė Faraonit: ``Pikėrisht pėr kėtė gjė tė ngrita, qė tė tregoj te ti fuqinė time dhe qė tė shpallet emri im mbi mbarė dheun``.

18 Kėshtu ai ka mėshirė pėr atė qė do dhe e ngurtėson atė qė do.

19 Ti do tė mė thuash, pra: ``Pse vazhdon tė ankohet? Kush mund, nė fakt, t`i rezistojė vullnetit tė tij?``.

20 Po kush je ti, o njeri, qė i kundėrpėrgjigjesh Perėndisė? A mund t`i thotė ena mjeshtrit: ``Pėrse mė bėrė kėshtu?``.

21 A nuk ka vallė fuqi poēari mbi argjitėn pėr tė bėrė nga po ai brumė njė enė pėr nderim, edhe njė tjetėr pėr ēnderim?

22 Dhe ēfarė tė thuash nėse Perėndia, duke dashur tė tregojė zemėrimin e tij dhe tė bėjė tė njohur pushtetin e tij duroi me shumė zemėrgjėrėsi enėt e zemėrimit qė qenė bėrė pėr prishje?

23 Dhe qė tė bėjė tė njohur pasuritė e lavdisė sė tij ndaj enėve tė mėshirės, tė cilat i pėrgatiti pėr lavdi,

24 mbi ne, qė edhe na thirri, jo vetėm nga Judenjtė, por edhe nga johebrenjtė?

25 Ashtu si thotė ai te Osea: ``Unė do ta quaj popullin tim atė qė s`ka qenė populli im dhe tė dashur atė tė mosdashurin.

26 Dhe do tė ndodhė qė atje ku u ėshtė thėnė atyre: "Ju nuk jeni populli im", atje do tė quheni bij tė Perėndisė sė gjallė``.

27 Por Isaia thėrret pėr Izraelin: ``Edhe sikur tė ishte numri i bijve tė Izraelit si rėra e detit, vetėm mbetja e tij do tė shpėtohet``.

28 Nė fakt ai do ta realizojė vendimin e tij me drejtėsi, sepse Zoti do ta realizojė dhe do ta pėrshpejtojė vendimin e tij mbi tokė.

Kėshtu pra Perėndia kishte mbetjen e tij nė Izrael dhe pėr kėtė mbetje erdhi dhe u kryqėzua. Hidhi njė sy edhe kėsaj:

1 Unė, pra, them: A thua Perėndia e hodhi poshtė popullin e vet? Aspak, sepse edhe unė jam Izraelit, nga pasardhje e Abrahamit, nga fisi i Beniaminit.

2 Perėndia nuk e hodhi poshtė popullin e vet, tė cilin e njohu qė pėrpara. A nuk e dini ju ē`thotė Shkrimi pėr Elian? Si i drejtohet ai Perėndisė kundėr Izraelit, duke thėnė:

3 ``O Zot, profetėt e tu i vranė dhe altarėt e tu i prishėn, dhe unė mbeta i vetėm, dhe ata kėrkojnė jetėn time``.

4 Por, ēfarė i tha zėri hyjnor? ``Kam lėnė pėr veten time shtatė mijė burra, qė nuk kanė rėnė nė gjunjė pėrpara Baalit``.

5 Kėshtu, pra, edhe nė kohėn e tanishme ka mbetur njė mbetje pas zgjedhjes sė hirit.

6 Dhe, po tė jetė prej hirit, nuk ėshtė mė prej veprash, pėrndryshe hiri nuk do tė ishte mė hir, pėrndryshe vepra nuk do tė ishte mė vepėr.

Pikėrisht pėr kėtė mbetje erdhi Perėndia dhe asnjė njeri nga kjo mbeje nuk humbi, por tė gjithė shkuan te Krishti, pėrveē Judės i cili ishte krijuar nga vetė Perėndia si njė enė plehrash. (Para se tė hidhesh pėrpjetė tė mė flasėsh pėr drejtėsinė e Perėndisė, kujtohu pėr vargjet e mėsipėrme nė lidhje me poēarin.)

Patjeter qe Zbulesa thote qe ai ishte therrur qe para krijimit te botes, por a do shkruhej Zbulesa po ta kishin pranuar ata ate si Mesine e tyre?

Le ta kthej une pyetjen nga ana tjeter: "Nga do e dije ti qe Krishti ishte therur qe nga themelimi i botes, po ta kishin pranuar judenjte ate"?

Ti e di kete nga Zbulesa, po a do ishte shkruar Zbulesa? Cfare kontradikte do kishte po te mos ishte shkruar fare dhjata e re?
    Pėrsėri po sikur, po sikur. Perėndia nuk ėshtė i lidhur as nga njerėzit, as nga rrethanat, as nga Zbulesa as nga e tėrė bibla. Perėndia ynė ėshtė njė Perėndi i gjallė qė jeton nė ne. Dhe Ai zbulohet nė ne ashtu si i pėlqen Atij. Dhe nėse nuk do ishte nė bibėl dhe nėse Ai do ta gjykonte tė drejtė tė na zbulonte diēka do ta bėnte ashtu siē e bėri edhe me Gjonin, Palin, Pjetrin etj. Zoti ynė nuk kufizohet dot nga asgjė e krijuar. Zoti ynė na ka bėrė nderin qė ne tė kemi mundėsinė tė bashkėpunojmė me Tė. Ky ėshtė njė nder qė na ka bėrė, jo njė domosdoshmėri, pra qė ndryshe Ai nuk do bėnte veprėn e Tij. Veprėn e Ti Ai do ta bėnte edhe duke ngritur gurat, por Ai na ka bėrė nderin tė na pėrdorė neve. E keqja ėshtė se shpesh ne ngatėrrohemi nė kėmbėt e Tij, duke menduar se jemi ne qė mund ta shpallim Atė dhe pa ne Ai nuk do mundte tė bėnte asgjė.

Le tė mos harrojmė, Zoti ynė banon nė ne, dhe nėse Ai nuk do na zbulonte gjėnė mė tė vogėl nė jetėn tonė, Bibla do ishte e vdekur pėr neve. Ėshtė Ai qė shpesh herė i bėn vargjet e saja tė gjalla dhe qė na flasin neve. Nėse Ai nuk na i zbulon do ishim edhe ne si farisenjtė dhe mėsuesit e ligjit qė e dinin biblėn pėrmėdėsh por megjithatė ishin tė verbėr.

Le t'i lutemi pra Zotit me nėshtrim sa herė qė lexojmė biblėn, Ai tė na hapė sytė nė mėnyrė qė ajo tė kthehet nė Pemėn e Jetės dhe jo nė pemėn e njohjes.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Citim Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Le t'i lutemi pra Zotit me nėshtrim sa herė qė lexojmė biblėn, Ai tė na hapė sytė nė mėnyrė qė ajo tė kthehet nė Pemėn e Jetės dhe jo nė pemėn e njohjes.
    Fjalet me me vend ne te gjithe temen!
    Faleminderit.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Jam dakord me liveintwoplaces.
    Perendia nuk eshte i varur nga njerezit. Plani i Tij eshte sovran, dhe pyetjet sikur, sesi..etj jane te panevojshme dhe ngaterrestare.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Faqja 9 prej 34 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Pensionet, si ndahen profesionet nė tė thjeshta dhe tė vėshtira
    Nga Zemrushja nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 14-07-2007, 21:28
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •