Close
Faqja 32 prej 34 FillimFillim ... 223031323334 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 332
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Peniel Lexo Postimin
    Matrix. Kėto janė Made in kisha katolike dhe ortodokse dhe aspak biblike.
    "dhe aspak biblike"??!!!
    hmmmmm, harron ti Peniel se "Made in kisha katolike dhe ortodokse" ėshtė edhe vet Ungjilli i Krishtit qe ti e lexon. "Made in kisha katolike dhe ortodokse" ėshtė edhe doktrina Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjt qe ti i perpiqesh ta shtjellojsh. "Made in kisha katolike dhe ortodokse" ėshtė edhe ky mėsim i etėrve te Kishes mbi Marinė qe ti e mohon; "Eva i pat besuar djallit, Maria i besoi Grabrielit. Faji qe njera kreu me ane te mosbesimit, tjetra me ane te besimit e cbeu". (Mbi Misherimin e Krishtit, 17) .

Citim Postuar mė parė nga Peniel Lexo Postimin
    nėse dėshironi tė flisni mė tepėr pėr kėtė ēėshtje mund tė kaloni atje.
    Kerkoj falje, te siguroj se nuk do te bezdisi tjeter, mendova se jam ne komunitet te krishter!! per ēdo respekt.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 10-04-2010 mė 15:26
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    "dhe aspak biblike"??!!!
    hmmmmm, harron ti Peniel se "Made in kisha katolike dhe ortodokse" ėshtė edhe vet Ungjilli i Krishtit qe ti e lexon. "Made in kisha katolike dhe ortodokse" ėshtė edhe doktrina Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjt qe ti i perpiqesh ta shtjellojsh. "Made in kisha katolike dhe ortodokse" ėshtė edhe ky mėsim i etėrve te Kishes mbi Marinė qe ti e mohon; "Eva i pat besuar djallit, Maria i besoi Grabrielit. Faji qe njera kreu me ane te mosbesimit, tjetra me ane te besimit e cbeu". (Mbi Misherimin e Krishtit, 17) .

Kerkoj falje, te siguroj se nuk do te bezdisi tjeter, mendova se jam ne komunitet te krishter!! per ēdo respekt.
    Toni. Me gjithė respektin qė kam pėr ty, nuk mund tė pranoj se Ungjilli i Krishtit ėshtė Made in kisha katolike dhe ortodokse. Kėto janė fjalė shumė tė mėdha dhe tė rrezikshme dhe pretendime pa vend. Nuk ėshtė kisha katolike dhe ortodokse qė ka nxjerrė Ungjillin e Krishtit apo doktrinėn e Atit, Birit dhe Frymės. Gabim i rėndė. Kėto gjėra kanė ekzistuar pėrpara ēdo lloj dogme tė sotme qė pretendon tė jetė e krishterė dhe nėse njė moment Perėndia vendosi ti shtjellojė, ti thjeshtėsojė, qė ne ti kuptojmė, le tė mos gabojmė me pretendime tė tilla. Sa pėr mėsimin mbi Evėn dhe Marien, ky nuk ėshtė njė mėsim i kishave tuaja, por i Biblės.

Ti je nė komunitet tė krishterė por tema nė fjalė nuk ėshtė hapur tė trajtojė kėtė gjė, por nga pėrmbajtja do tė kuptosh edhe qėllimin e saj.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    "I] .

O Toni !

Mgjthse ,Une nuk e quaj vehten Protestant, apo pjestar i ndonje kishe te organizuar.
    Thjesht po ndjek Krishtin, dhe pikerisht arsyeja pse shkruajme dhe ndajme ndonje gje mes njeri tjetrit,(diku bashkohemi e diku kemi mendime te ndryshme),eshte se jemi te Krishter.

Por nuk me duket e drejte,nese ndokush e quan gardhin e vet, pjesen ku ben kisha e tij......

Mos duhet te marrim edhe leje, per mendimet qe shprehim?

Une kam shkruajtur edhe tek katoliket apo ortodokset dhe nuk me ka treguar ndokush deren...aq me teper edhe muslimanet kam shkruar sic kam menduar.

une vazhdoj ti lexoj me interes shkrimet e tua.

Pershendetje ne Krisht!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 11-04-2010 mė 11:17

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Deshmues

Nderimi per Marien dhe Shenjtoret eshte nderim per Krishtin.
    Imitimi i tyre eshte imitim i Krishtit. Lutja ndaj tyre eshte lutje ndaj Krishtit.
    Krishti e karahasoi Veten me Hardhine dhe apostujt (dhe gjithe te krishteret) me deget.
    Pra Krishti i lavderuar perbehet nga shume gjymtyre dhe keto gjymtyre jemi ne, Maria, shenjtoret e tjere.
    Tani te themi se kemi shembull Krishtin, por jo pjeset e Trupit te Tij, i bie qe te ndash te krishterin nga Krishti, te ndash te shpetuarin nga Shpetimtari. Ai erdhi qe te na bashkonte ne me Veten, dhe jo te na ndante.
    Sic thuhet dhe tek Hebrenjte: Ai qe shenjteron dhe ata qe shenjterohen jane nje, ndaj Ai nuk turperohet qe t'i quaje vellezer!

Maria quhet IKONA E KISHES, sepse KISHA eshte e thirrur ta ndjeke Krishtin sikurse e ndoqi Maria. A ka shembull me te mire per te ndjekur Krishtin se sa ajo qe e mbajti ne bark, qe e rriti, qe duroi percmimin e judenjve, qe e pa Ate te kryqezuar, zemra e te ciles u ca nga shpata e hidherimit, sic profetizoi dhe plaku Simeon?
    Dhe mbi te gjitha keto, ajo kurre nuk kerkoi vendin e pare ne Kishe. Zeri i saj nuk u degjua neper mbledhjet e hershme. Ajo rrinte e heshtur dhe kjo eshte dhe arsyeja se pse emri i saj nuk permendet shume ne Veprat e Apostujve dhe Letrat.
    Megjithate me heshtjen e saj, ajo lavderoi Birin e saj, qe Ai dhe vetem Ai te ishte cdo gje ne te gjitha. A mundemi dhe ne ta ndjekim shembullin e saj?

Megjithate Perendia e lavderoi ate, pas vdekjes ne mish, duke e ringjallur dhe ngritur ne qiell me trup dhe shpirt, duke ja shfaqur Apostullit Gjon ne vegim tek Zbulesa 12, si kuroren e Izraelit dhe Kishes!
    Do te deshiroja qe biseda te ishte me e konkretizuar dhe jo me hamendesime. Ne te gjithe shkrimin tim, ne asjne rast nuk kame thene se te krishteret nuk mund te jene shembulli per te krishteret e tjere ne kishe. Pali i ftoi kristianet, qe ta ndiqnin ate, sepse ai ndiqte Krishtin. Kjo tregon qarte qe ai ishte nje shembull konkret per te gjithe te krishteret e kishes se hershme, por gjithmone kur ai ndiqte Krishtin. Pra ju ftoj te jemi te kujdesshem ne ato qe themi.
    Ketu po diskutohet per figuren qendrore te kishes, ku ju e vendosni Marien si Shembull dhe Ikonen e kishes, dhe nuk thoni se ajo eshte nje nder shembujt dhe ikonat e kishes, pra pare ne kete kontekes te shkrimit te seminarist dhe mbeshtetjen qe ju i jepni atij, une solla ate cfar bibla e shejnte na deshmon. Kjo nuk do te thote qe ju te dilni ne konkluzione te nxituara, dhe te na quani armiq te Maries, dhe Toni77 shkon dhe me tej kur thote se, kjo armiqesi e jona ndaj Maries na vejn si rezultat i gjarprit te Eves. Eshte e rende te akuzosh dike ne kete menyre dhe aq me teper me pergjegjesi ndaj atij qe ka thirur dhe i sherben Krishtit.

JU perpiqeni te beni me teper demagogji se sa realtiet. Ju sillni dis akrahasime qe vertet me befasojne. Psh ju thoni se, Maria eshte ikona e kishes, per faktin se kisha eshte thirrur te ndjeke Krishtitn, sikurse Mari e ndoqi. Une po ju them se kur aspotujt e ndoqen Krishtin, ata ende nuk e njihni se kush ishte Maria. Pra ky eshte kendveshtrimi i drejtperdrejte i ngjarjes. Por une asjneher nuk e perjashtoj shembullin dhe vetmohimin e Maries ne jeten e saj me Krishtin. Pra ju perpiqeni te gjeni argumente, ne menyre qe te justifikoni doktrinen e religjionit tuaj. Ne lidhje me ekte teme eshte diskutuar mjaft dhe mendoj se cdo shkrim eshte i tepert, por une mendoj se nuk eshte e mire qe te kalohet ne akuza dhe konkluzione te gabuara.
    Zoti ju do.
    deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 11-04-2010 mė 13:28

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Deshmuesi, ėshtė vonė dhe nuk mund tė shkruaj ne keto orė tė vona, sigurisht se do ta keni pergjigjen time per te gjitha ato qe mi ke drejtuar mua.

Mendoj se ishte mė e drejtė qe ti tė lexojsh niher te gjitha shkrimet e mia ne kete temė para qe tė pergjigjesh, por ti, si duket, nuk bėre ashtu. Lexoj te lutem te gjitha ato shkrime qe i kam postuar lidhur me kete temė qe po dabatojmė sepse tė ndihmojnė dhe tė kursejnė nė gabime.

Pa tjeter se dua ta terheki verejtjen se ajo qe ti thua nuk eshte diēka tjeter pos mende e madhe duke menduar se vetem ti posedon Krishtin dhe tė tjerėt sillemi rreth e rrotull duke degjuar mėsimet tua!! Largoje nga mendja kėtė bindje te lutem se nuk jemi ne ata qe e zbulojmė Krishtin por eshte Krishti qe na zbulohet neve, eshte Krishti qe naka zgjedhur neve, mbi te gjitha ėshtė Krishti i te gjithė atyre qe i besojnė. Ėshtė DHURATĖ e vet Atit tonė qiellor, jo per arsye te meritave tona por Dashuria e Tij e amshuar, prandaj, askush nė botė nuk mund t'ma mohoj ZOTIN Krisht pavarsisht qe ashtu deklarohen njerėzit nga mishi. Unė jam i degjuar nga Krishti qe tė fali dhe poashtu, unė kuptoj dobėsitė njerzore, kėshtu qe me mua nuk do tė kesh edhe ndoni probelm por...!

Ėshtė vertetė e quditshme se si keni kete sjellje dhe kete qendrim ndaj meje (besimit tim) sikurse unė apo Kisha qe unė i perkas - katolike mos te besoj apo mos te shpallė Krishtin Zot dhe besimin nė Krishtin. Nėse nuk eshte ajo tendecioze dhe e ndikuar nga i keqi dhe me qellim te keq ndaj Kishes unė veretė jam gabim dhe Zot t'mė gjykoj. Pse silleni sikurse Kisha tė shpallė Marinė ZOT e jo Jezusin, sikurse tė ishim ata qe shpallin Marinė tė Kryqezuar e jo Jezusin, sikurse tė ishin na ata qe shpallim Marinė shpetimtar - Shelbues tė botes e jo Jezusin, sikurse te ishin na ata qe shpallin ungjillin e Marisė e jo atė tė Jezusit, sikurse te ishim na ata qe shpallim marinė Hyji dhe mohojmė hyjninė e Krishtit e tjera etj ku nuk janė diēka tjeter pos shpifje ore burr i dheut sepse kurr Kisha nuk ka pushuar as nuk pushon nė shpalljen e Ungjillit dhe Mbretėrinė e Hyjit, shpalljen kryqezimit dhe ngjalljen e Krishtit etje etj ku Alfa dhe Omega i Kishes katolike eshte JEZUSI!! Atėher ku eshte qellimi i atij shkrimi qe mė ke drejtuar???!! Mik, te gjitha ato sjellje tuaja (ne kete temė) me bėjnė me vjellė.

Hajde zotėri dhe vetem ni shkrim timin apo te ndoni katoliku ne kete forum nese e takon ku thotė ndryshe dhe shpallė dikėnd tjeter pos Krishtit Zot dhe Shpetimtar, atėher ke te drejtė, nėse nuk ka shkrime qe japin hapėsirė atyre akuzave tua dhe besime te asajė natyre, bindu se je gabim dhe shumė gabim ndaj meje dhe, me atė vetem se po ia bėnė vetit me sy.

Nuk jeni nė rregull ne kete pikė dhe shkrimi i yt qe mė ke drejtuar nuk thotė diēka tjeter pos jo-sinēeritet dhe shpifje ndaj besimit tim. Gjykim i gabuar dhe jo i ZOTIT.

Pavarsisht se dikush perpiqet ta privatizon - pronėson Krishtin, KRISHTI ėshtė JETA ime dhe unė jam Kishė katolike.

Neser do ta keni pergjigjen ne secilein rresht dhe sigurisht se, nėse vetem i fie ndikim e ka Zoti nė ty, do ta kuptojsh se te gjitha qe mi ke thėnė i ke padrejtesisht dhe te gabuara sepse Shpresa dhe e vetmja Shpresė nė mua ėshtė Krishti. Kisha s’ka dritė as shpresė tjetėr pėrveē asaj - Krishtin.

Zoti e ndriēoftė secilin njeri, edhe mua edhe ty, qe ta njohim sa ma mirė tė verteten e Tij.
    toni77 kam nje peytej te sinqerte per ju:
    Ne kishen tuaj, a i drejtohen lutje Maries, qe ajo te nderhyje tek Jezusi per ju, dhe a gjendet nje mesim i tille ne fjalen profetike te bibles ?

Faleminderit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Do te deshiroja qe biseda te ishte me e konkretizuar dhe jo me hamendesime. Ne te gjithe shkrimin tim, ne asjne rast nuk kame thene se te krishteret nuk mund te jene shembulli per te krishteret e tjere ne kishe. Pali i ftoi kristianet, qe ta ndiqnin ate, sepse ai ndiqte Krishtin. Kjo tregon qarte qe ai ishte nje shembull konkret per te gjithe te krishteret e kishes se hershme, por gjithmone kur ai ndiqte Krishtin. Pra ju ftoj te jemi te kujdesshem ne ato qe themi.
    Ketu po diskutohet per figuren qendrore te kishes, ku ju e vendosni Marien si Shembull dhe Ikonen e kishes, dhe nuk thoni se ajo eshte nje nder shembujt dhe ikonat e kishes, pra pare ne kete kontekes te shkrimit te seminarist dhe mbeshtetjen qe ju i jepni atij, une solla ate cfar bibla e shejnte na deshmon. Kjo nuk do te thote qe ju te dilni ne konkluzione te nxituara, dhe te na quani armiq te Maries, dhe Toni77 shkon dhe me tej kur thote se, kjo armiqesi e jona ndaj Maries na vejn si rezultat i gjarprit te Eves. Eshte e rende te akuzosh dike ne kete menyre dhe aq me teper me pergjegjesi ndaj atij qe ka thirur dhe i sherben Krishtit.

JU perpiqeni te beni me teper demagogji se sa realtiet. Ju sillni dis akrahasime qe vertet me befasojne. Psh ju thoni se, Maria eshte ikona e kishes, per faktin se kisha eshte thirrur te ndjeke Krishtitn, sikurse Mari e ndoqi. Une po ju them se kur aspotujt e ndoqen Krishtin, ata ende nuk e njihni se kush ishte Maria. Pra ky eshte kendveshtrimi i drejtperdrejte i ngjarjes. Por une asjneher nuk e perjashtoj shembullin dhe vetmohimin e Maries ne jeten e saj me Krishtin. Pra ju perpiqeni te gjeni argumente, ne menyre qe te justifikoni doktrinen e religjionit tuaj. Ne lidhje me ekte teme eshte diskutuar mjaft dhe mendoj se cdo shkrim eshte i tepert, por une mendoj se nuk eshte e mire qe te kalohet ne akuza dhe konkluzione te gabuara.
    Zoti ju do.
    deshmuesi
    Dėshumes,

Nė shkrimet e tua ke qenė shumė i qartė dhe unė kam marrė Krisht prej teje. Ti je qendėrzuar nė Krisht, pa ulur edhe figurėn e Maries. Mė vjen keq qė janė keqinterpretuar dhe janė marrė si armiqėsi ndaj Maries. Nėse tė mos i lutesh Maries konsiderohet armiqėsi ndaj saj, atėhere jam krenar tė konsiderohem "armik" i saj.

Tė pėrshėndes pėr qėndrueshmėrinė tėnde nė besim dhe tė inkurajoj tė vazhdosh kėshtu, duke i dashur ata vėllezėr qė duke menduar se i shėrbejnė Krishtit, tė akuzojnė. Por, Toni77 ėshtė njė vėlla i mirė dhe ka Krisht. Unė shpesh kam marrė Krisht prej tij dhe kjo gjė ndodh kur ai qendėrzohet nė Krishtin.

Mė vjen keq edhe pėr Matrix, i cili ka shijuar dhe pėrjetuar se ēdo tė thotė qendėrzimi nė Krisht, por megjithatė i kthehet mėsimeve dhe doktrinave tė ndryshme njerėzore qė nuk bėjnė gjė tjetėr veēse tė largojnė nga qendėrzimi nė Krishtin dhe tė japin krenarinė frymore, njė krenari qė ėshtė e dėnueshme nga Krishti.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    toni77 kam nje peytej te sinqerte per ju:
    Ne kishen tuaj, a i drejtohen lutje Maries, qe ajo te nderhyje tek Jezusi per ju, dhe a gjendet nje mesim i tille ne fjalen profetike te bibles ?

Faleminderit.
    Vėlla i dashur deshmuesi, pasi qe moderatori na ka bėrė te pa mundur tė shkruajmė ketu lidhur me kete temė, sigurisht se unė nuk do tė shkruaj tjeter ne kete komunitet, prandaj pergjigjen e keni ne kete adresė.

respekte dhe gjithė tė mirat
    toni77

kliko ketu:
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=122
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Dėshumes,

Nė shkrimet e tua ke qenė shumė i qartė dhe unė kam marrė Krisht prej teje. Ti je qendėrzuar nė Krisht, pa ulur edhe figurėn e Maries. Mė vjen keq qė janė keqinterpretuar dhe janė marrė si armiqėsi ndaj Maries. Nėse tė mos i lutesh Maries konsiderohet armiqėsi ndaj saj, atėhere jam krenar tė konsiderohem "armik" i saj.

Tė pėrshėndes pėr qėndrueshmėrinė tėnde nė besim dhe tė inkurajoj tė vazhdosh kėshtu, duke i dashur ata vėllezėr qė duke menduar se i shėrbejnė Krishtit, tė akuzojnė. Por, Toni77 ėshtė njė vėlla i mirė dhe ka Krisht. Unė shpesh kam marrė Krisht prej tij dhe kjo gjė ndodh kur ai qendėrzohet nė Krishtin.

Mė vjen keq edhe pėr Matrix, i cili ka shijuar dhe pėrjetuar se ēdo tė thotė qendėrzimi nė Krisht, por megjithatė i kthehet mėsimeve dhe doktrinave tė ndryshme njerėzore qė nuk bėjnė gjė tjetėr veēse tė largojnė nga qendėrzimi nė Krishtin dhe tė japin krenarinė frymore, njė krenari qė ėshtė e dėnueshme nga Krishti.
    Marcus1 te uroj gjith te mirat dhe te falenderoj per inkuraimin tend.
    Problemi im nuk eshte se cfar dhe si mendon dikush , pasi shpesh here doktrina te ndryshme kane sjelle dhe ndasi te medhaja. Problemiim im behet atehere kur hesht para se vertetes. Ju jeni thirur te deshmoni te verteten, tha Jezusi. Pra nese flasim dhe deshmojme drejt simbas deshmise se Krishtit, mendoj se jemi duke e permbushur porosine e JEzusit.
    E di qe Toni77 eshte nje vella i mire dhe Matrix, dhe une nuk kam personalisht ma asnjerin porblem. Po keshtu nuk kam peroblem me doktrinat e tyre. Ajo qe mua me shqeteson eshte fakti se, keqeprdoret mendimi dhe fjala , dhe keshtu ti vleresohesh si nje "armik" apo kundershtar. Pikerisht kjo nuk duhet te ndodhe. Une nuk mund te gjykoj as Toni77 e as Matrix, per religjionin apo doktrinat e tyre. Kjo eshte e drejta e tyre dhe e cdo kujt tjeter. Por kjo nuk do te thote se, te gjithe duhet te jen dakort, pasi vertetmi i gjithshkaje eshte vetem fjala e Perendise e cila gjendet ne biblen e shenjte.
    Ja si me tha njehere nje religjionoz, te cilit i kerova te me konfirmonte mesimin e tij te religjionit:
    Per ne, tha ai, si mesimi i tradites, po keshtu dhe mesimi i bibles, jane njesoj, pasi te dyja kisha i ka bere. Nje arsyetim dhe mendim i tille natyrisht qe eshte i rrezikshem, si per ate qe e thote, po keshtu edhe per ate qe e pranon. Othodhoksit ne vecanti jane shume te themelosur ne kete lloj mendimi, aq sa e kane bere dhe mburjen apo manine e tyre te madhe. Ata predikojne se bibla eshte produkti i kishes. Por cfar ndodh me pas, sapo ti e fton qe te hulumtoje ne bibel, duke i thene se nuk eshte keshtu, ai menjehere te konsideron armik te orthodhoksise apo aktolicizmit. Eshte e veshtire te diskutosh me njerez te tille, te cilet biblen e kane vetem per ne bibloteke,( nese vertet e kane nje te tille).
    Megjithate une nuk merzitem aq, sepse nuk jemi vene te ndryshojme njerezit, jemi vene per te shpallur te Verteten dhe vetem te Verteten Zotin Krisht, thote PAli, dhe ate te kryqezuar dhe te rignjallur te treten dite.
    Zoti ju bekofte me paqen dhe hirin e Tij. Amin.
    deshmuesi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 12-04-2010 mė 22:23

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Po sjell disa vargje nga bibla, te cilat mendoj se jane shume te rendesishme, ne lidhje me temen qe po diskutojme.

Se pari nga Zanaf:3;15.

" dhe une do te shtie armiqesi midis teje dhe GRUAS, midis fares sate dhe fares se saj; fara e saj do ta shtype koken tende dhe ti do te plagosesh THEMBREN e fares se saj."

Gjon:2:4-5.

" Edhe si u mbarua vera, e jema e Jezusit i thote: vere ska. Jezusi i thote: Cke me mua o GRUA?

Mat:12:47-50

" Atehere nje njeri i tha atij, ja nena jote dhe vellezerit e tu por rrine jashte e kerkojne te flasin me ty. Po Jezusi u pergjigj e tha: cila eshte NENA ime dhe Vellezerit e mij?
    Edhe shtriu doren e tij mbi nxenesit e tij e tha: Ja nena dhe vellezerit e mij. Sepse kush do te beje vullnetin e Atit tim qe eshte ne qiej , ai eshte VELLA, MOTER e NENE."

Gjon: 19: 26-27.

" Jezusi pra kur pa nenen dhe ate nxenesin qe e deshte shume duke i ndenjur prane, i thote s'mes: GRUA ja yt bir. Pastaj i thote nxenesit: Ja nena jote.Dhe nxenesi qe ne ate moment e mori ate ne shtepi."

Do te kisha deshire qe cdo kush te shprehe mendimin e tij rreth ketyre vargjeve qe kam sejlle, ku pyetja qendrore eshte:

Perse Jezusi nene e tij e therrit vetem GRUA dhe asnjehere nene?

Do tju lutesha shume dhe do te keroja me sinqeritet, qe vargjet qe une kam sjelle, te mos paragjykohen dhe te mos keqperdoren, pasi qellimi gjithmone eshte Krishti dhe vetem Krishti.
    Zoti ju bekofte.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    pastaj Jezusi pershkroi qytete e fshatra duke shpallur Ungjillin e Mreterise se Perendise.I shoqeruar nga te dymbedhjetet,dhe disa gra qe i kishte sheruar Ai nga shpirtrat e ndyte e semundjet;Maria e quajtur Magdalene,prej te ciles pat debuar shtat djaj,Joana e shoqja e Kuzes,kujdestar i Herodit,Suzana dhe shume te tjera qe me pasurite e veta i ndihmonin Jezusit e nxenesve... Luka8;1,4
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 17-04-2010 mė 07:04

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Pensionet, si ndahen profesionet nė tė thjeshta dhe tė vėshtira
    Nga Zemrushja nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 14-07-2007, 21:28
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •