Close
Faqja 24 prej 34 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 332
    Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Lavdi Zotit qe kemi Fjalen e Tij dhe Fjala e Tij u jep pergjigje pyetjeve qe kemi!
    Une besoj se mund te jet i shpetuar edhe ai qe nuk e ka lexuar biblen, por qe zemra dhe mendja e tij kan qene te bindur per ekzistencen e Tij.
    Megjithate eshte pyetje disi e veshtire per tu bindur, por besoj se vargu nga Romakeve do na ndihmoj qe te gjejme pergjigjen.

"Nė fakt cilėsitė e tij tė padukshme, fuqia e tij e pėrjetshme dhe hyjnia e tij, duke qenė tė dukshme nėpėrmjet veprave tė tij qė nga krijimi i botės, shihen qartė, me qėllim qė ata tė jenė tė pafalshėm." Romakeve 1:20

Gregu
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    Lavdi Zotit qe kemi Fjalen e Tij dhe Fjala e Tij u jep pergjigje pyetjeve qe kemi!
    [/B]

Gregu
    A ban me m'than kush asht Fjala simbas Testamentit te Ri?

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869

Sqarim (jashte teme)

Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    A ban me m'than kush asht Fjala simbas Testamentit te Ri?
    marcus1,
    Tema ka nje titull dhe duhet te ecim sipas tij.
    Pyetja jote eshte pyetje ne rregull por jo ne vendin dhe kohen e duhur.
    Po flasim per shpetimin duke mos pasur mundesi leximin e nje bible.

Kur une perdora fjalen apo shprehjen: "Fjalen" apo "Fjala" me shkronje te madhe:
    po mendoja per Biblen, si Fjala e Zotit.

Nese don te dish kuptimin tjeter te shprehejs "Fjala" atehere konsultohu me kapitullin e pare te Ungjillit sipas Gjonit (qe une mendoj se ti tashme e di kete).

Gregu
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Shtegtari Lexo Postimin
    marcus1,

sipas Dhjatės sė Re, Buka e tė krishterėve ėshtė Jezus Krishti.

Atėherė Jezusi u tha atyre: ''Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them se jo Moisiu jua ka dhėnė bukėt nga qielli, por Ati im ju jep bukėn e vėrtetė nga qielli. Sepse buka e Perėndisė ėshtė ai qė zbret nga qielli dhe i jep jetė botės''. Atėhere ata i thanė: ''Zot, na jep gjithmonė atė bukė''. Dhe Jezusi u tha atyre: ''Unė jam buka e jetės; kush vjen tek unė nuk do tė ketė mė kurrė uri dhe kush beson nė mua, nuk do tė ketė mė kurrė etje.
    (Gjoni 6:32-35)
    Po tė shtoja diēka veq sa do gaboja, ajo qe mebtet tė them ėshtė Zoti tė bekoftė.

Megjith atė, dua tė jam pjesė e kėsaj teme sepse ėshtė e mirė.

Unė besoj se pa Krisht as nuk ka Bibel as jetė. Ati ne nuk na dha vetem Bibel por Krisht, Ati nuk na dha rrugė por Krisht. Ati nuk na dha jetė por Krishti, Ati nuk na dha falje por Krisht, kjo pra, tė gjitha kėto janė Vet KRISHTI. Pa Krisht nuk ka as Bibel, as rrugė, as jetė as falje as asgjė. Krishti ėshtė gjithēka e Perendisė.
    Edhe nėse jemi me Bibel nė dorė ditė dhe natė, lexon dhe lexon, predikon dhe flet por qe nuk besove "UNĖ JAM", kotėsi dhe mbetet vetem njė teori e vdekt dhe pa Shpirt. Si puna e papagallit qe din tė bėj blla blla.

Vetem nė Krishtin ėshtė shpetimi dhe jeta.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Po tė shtoja diēka veq sa do gaboja, ajo qe mebtet tė them ėshtė Zoti tė bekoftė.

Megjith atė, dua tė jam pjesė e kėsaj teme sepse ėshtė e mirė.

Unė besoj se pa Krisht as nuk ka Bibel as jetė. Ati ne nuk na dha vetem Bibel por Krisht, Ati nuk na dha rrugė por Krisht. Ati nuk na dha jetė por Krishti, Ati nuk na dha falje por Krisht, kjo pra, tė gjitha kėto janė Vet KRISHTI. Pa Krisht nuk ka as Bibel, as rrugė, as jetė as falje as asgjė. Krishti ėshtė gjithēka e Perendisė.
    Edhe nėse jemi me Bibel nė dorė ditė dhe natė, lexon dhe lexon, predikon dhe flet por qe nuk besove "UNĖ JAM", kotėsi dhe mbetet vetem njė teori e vdekt dhe pa Shpirt. Si puna e papagallit qe din tė bėj blla blla.

Vetem nė Krishtin ėshtė shpetimi dhe jeta.
    Mor mik e vlla. Ndersa po lexojsha kto rreshta, mu cuen qimet e trupit perpjete. Asht nji rrenqethje qi e ka burimin nga fryma, aty ku banon Zoti i jem dhe i yti.

Te falemderes per ikyt mallengjim qi m'fale.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Amen Vella Toni,

Pa Krishtin, dhe sikur te gjithe Biblen ta dijme permendesh, jemi sikurse papagalli!- kjo eshte zbulese nga Ati yt!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    marcus1,
    Tema ka nje titull dhe duhet te ecim sipas tij.
    Pyetja jote eshte pyetje ne rregull por jo ne vendin dhe kohen e duhur.
    Po flasim per shpetimin duke mos pasur mundesi leximin e nje bible.

Kur une perdora fjalen apo shprehjen: "Fjalen" apo "Fjala" me shkronje te madhe:

po mendoja per Biblen, si Fjala e Zotit.

Nese don te dish kuptimin tjeter te shprehejs "Fjala" atehere konsultohu me kapitullin e pare te Ungjillit sipas Gjonit (qe une mendoj se ti tashme e di kete).

Gregu
    Or mik, fjala qet fjalen. E se po dalim paksa nga tema, nuk asht ndonji problem i madh. Une kyt forum e shoh si nji kuvend ku mblidhen burrat e diskutojn. E ka iher, ose do thojsha, shpesh here, ne kuvende e diskutime, njani i bie patkoit e tjetri gozhdes. Ata qi din me i than dy fjal me men, dallohen si ma t'urtit. Kshu qi un nuk mendoj se kam ik shum prej teme, por gjithsecili prej nesh gjykohet nga ato qi shkruejm e dikush del ma i menqun e i urt, e dikush ma pak.

Tash, edhe i pytje tjeter kisha dash me t'ba. Po t'dush i pergjegjesh, e po t'dush jo. Ti thue: Nese don te dish kuptimin tjeter te shprehejs "Fjala", e un po t'ves: Po kuptimi i par ku gjindet ne Testamentin e Ri? Se me sa di un, e me sa kam kuptu un, si ma i vogli e ma i padenj qe jam n'bretnin e Hyjit, asht se vetem nji kuptim kam pa njat "Fjale" me "F" te madhe.

Ma ban hallall nkjoftse t'merzita.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Amen Vella Toni,

Pa Krishtin, dhe sikur te gjithe Biblen ta dijme permendesh, jemi sikurse papagalli!- kjo eshte zbulese nga Ati yt!
    Vėlla Matrix, unė nė kėtė komunitet jam mė i lirė dhe mund tė shprehi pervojen dhe besimin tim lirisht meqe te katoliket jam moderator dhe detyrohna shumher tė jam i kufizuar nė disa qendrime.

Dua tė them njė rast se mė ka ndodhur para disa ditėve ne njė takim, ne njė tė kremte nė njė Kishė.

Takimi ishte ne fushė pasi qe nuk kishte vend brenda. Vendi ku thuhej mesha ishte i rrethuar me sherita dhe qe rruges kishte levizje tė madhe. Pasi u tha mesha dhe ishte duke u nda sakramenti i kungimit, unė meqe kishte levizje shumė tė madhe, dola nga vendi ku ishte takimi, kikund 6 metra largė rrethojes, ajo ishte rrugė, i takova do miq dhe u pershendeta, pasi u pershendetem e ndezem nga ni cigare. Njėri nder priftat qe ishte duke ndar sakramentin e kungimit, u nda nga populli, doli jasht telave - nė rrugė dhe nau drejtua "shtyyyyyymni ato cigareeee", menjihet mė goditi ai rast, jo pse tha shtymni cigaret, por u godita sepse nuk me foli Krishti por mendja e madhe e njeriut. Iu pergjigja, ore vėlla, ne jemi jasht, nė rrugė dhe kėtu qenka ambient fushe nga do se ta shiqojmė. Vertetė vėlla ishte levizje e popullit aty ku ishim na dhe bile edhe shiteshin senviēa. Pasi u nis, ishte me sakramentin e Kungimit nė dorė, i cili beson se ėshtė korpi i Krishtit, u kthye edhe njher dhe i prishur nė fytyrė dhe na ėshtė drejtuar: "shtyyyymni ato cigareee", unė edhe pse vertetė rash ne nji pozitė shumė tė keqe, prap unė iu pergjigja, po iki nga ti, pra kujdes, njė verejtje per ty, sė pari nuk po flet me tė burgosur, por me gjymtyret e Krishtit dhe tė lutna; je i thirrur tė shperndajsh Krisht e jo sende dhe gjėra tė botes. Nuk e pati at problem se qka i thash por mė shiqonte me nji shiqim tė brisht. Por shkurt, u detyrova tė iki nga ky njeri duke thėnė ruajem o Zot nga ky.

Pas atij rasti shumher kam menduar nė vetveten lidhur me kėtė rast dhe kam ardhur nė perfundim se: Ėshtė e kotė ēdo veprimtari, ēdo mėsim, ēdo kushtim, ēdo percaktim poqese nuk pate Krisht ėshtė krejt e pa vlerė. Ula koken o vėlla, ika edhe pse nuk mė erdhi mirė se pse ky njeri i cili nė sy tė popullit ėshtė "i mirė" por qe nuk i ėshtė zbuluar botes se vetem Hyji ėshtė i mir dhe nėse tė mungon Ai, nuk mund tė jesh i mirė. Ika vėlla nga ky njeri pasi qe "Ai qe ėshtė nė ju, ėshtė mė i fortė se bota", u liga jo pse me mungojke trimeria e arsyeve njerzore, por "Ai qe ėshtė nė ju" ėshtė mė i fort dhe si perfundim unė ngadhjeva sepse u tregova i lig dhe ngadhnjeu Krishti e jo unė, e nepermes tė kėsaj nuk fitoj ai i cili krijoj situata te botes.

Ky rast dhe shumė e shumė raste tė tjera, janė edhe fuqia e bindjeve tė mia, se pa Krisht, kot lexon dhe predikon dhe ngritė zėrin, ajo mund tė jetė "mbush mendjen vetit" o vėlla Matrix.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 08-09-2009 mė 10:55
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Or mik, fjala qet fjalen. E se po dalim paksa nga tema, nuk asht ndonji problem i madh. Une kyt forum e shoh si nji kuvend ku mblidhen burrat e diskutojn. E ka iher, ose do thojsha, shpesh here, ne kuvende e diskutime, njani i bie patkoit e tjetri gozhdes. Ata qi din me i than dy fjal me men, dallohen si ma t'urtit. Kshu qi un nuk mendoj se kam ik shum prej teme, por gjithsecili prej nesh gjykohet nga ato qi shkruejm e dikush del ma i menqun e i urt, e dikush ma pak.

Tash, edhe i pytje tjeter kisha dash me t'ba. Po t'dush i pergjegjesh, e po t'dush jo. Ti thue: Nese don te dish kuptimin tjeter te shprehejs "Fjala", e un po t'ves: Po kuptimi i par ku gjindet ne Testamentin e Ri? Se me sa di un, e me sa kam kuptu un, si ma i vogli e ma i padenj qe jam n'bretnin e Hyjit, asht se vetem nji kuptim kam pa njat "Fjale" me "F" te madhe.

Ma ban hallall nkjoftse t'merzita.

marcus1,

Me gjithe respektin qe kam, me duhet te te them se ke perdorur disa shembuj jo te denjet, por s'ka problem.

Ajo qe shohe une tek ti, eshte perqendrimi yt tek kuptimi bukfal i nje shprehje.

Ne postimin tim te pare une shprehjen Fjala e perdora per biblen.

Ti tani vjen dhe sjell ca pyetje te pa nevojshme.
    I nderuar, bibla flet per Fjalen e Zotit qe iu drejtua profeteve dhe ne pergjithesi njerezve.
    Psalmi 119:41-50
    41 Le tė mė arrijė shpirtmadhėsia jote, o Zot, dhe shpėtimi yt sipas fjalės sate.
    42 Kėshtu do tė mund t`i pėrgjigjem atij qė mė fyen, sepse kam besim te fjala jote.
    43 Mos hiq plotėsisht nga goja ime fjalėn e sė vėrtetės, sepse unė kam shpresė te dekretet e tua.
    44 Kėshtu do tė respektoj ligjin tėnd vazhdimisht, pėrjetė.
    45 Do tė ec nė liri, sepse kėrkoj urdhėrimet e tua.
    46 Do tė flas pėr porositė e tua para mbretėrve dhe nuk do tė turpėrohem.
    47 Do tė kėnaqem me urdhėrimet e tua, sepse i dua.
    48 Do tė ngre duart e mia drejt urdhėrimeve tė tua, sepse i dua, dhe do tė mendohem thellė mbi statutet e tua.
    49 Mbaje mend fjalėn qė i ke dhėnė shėrbėtorit tėnd, me tė cilėn me kė bėrė tė kem shpresa.
    50 Ky ėshtė pėrdėllimi im nė pikėllim, qė fjala jote mė ka dhėnė jetė.

Jeremia 1:2-5
    2 Fjala e Zotit iu drejtua nė kohėn e Josias, birit tė Amonit, mbret i Judės, nė vitin e trembėdhjetė tė mbetėrimit tė tij;
    3 iu drejtua gjithashtu nė kohėn e Jehojakimit, birit tė Josias, mbret i Judės, deri nė fund tė vitit tė njėmbėdhjetė tė Sedekias, birit tė Josias, mbret i Judės, domethėnė deri nė robėrimin e Jeruzalemit, qė ndodhi nė muajin e pestė.
    4 Fjala e Zotit m`u drejtua, duke mė thėnė:
    5 "Para se unė tė tė formoja nė barkun e nėnės sate, tė kam njohur; para se ti tė dilje nga barku i saj, tė kam shenjtėruar dhe tė kam caktuar profet tė kombeve".

Hagai 2:1 Nė muajin e shtatė, nė ditėn e njėzetenjėtė tė muajit, fjala e Zotit u drejtua me anė tė profetit Hagai, duke thėnė:...

Zbulesa 21:5 Dhe ai qė rrinte mbi fron tha: ``Ja, unė i bėj tė gjitha gjėrat tė reja``. Dhe mė tha: ``Shkruaj, sepse kėto fjalė janė tė vėrteta dhe besnike``.

Ka edhe XXX vende ku perdoret shprehja "Fjala" per ate qe Zoti foli, pra "Fjala" e Tij.

E shkrova me F te madhe se kam respekt per Fjalen e tij-Biblen, e ti nxjerr bishta sa te duash.
    Nje i krishter i referohet Bibles si Fjala e Zotit dhe nuk merret me filozofira te kota.
    Nje i krishter e din se Bibla flet po ashtu per Jezusin qe eshte Fjala.
    Gjoni 1:1
    1 Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi.

Tani te uroj cdo te mire.

Gregu

P.S. Shpresoj ta kesh kuptu ate qe thash.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Megjithate, asnje nga keto vargje qe ke sjelle Gregu, nuk mund te thuash qe Fjala=Bibla.
    Une i zevendesova fjalet "Fjale" me "Bibel" dhe shih si del kuptimi:

Psalmi 119:41-50
    41 Le tė mė arrijė shpirtmadhėsia jote, o Zot, dhe shpėtimi yt sipas Biblės sate.
    42 Kėshtu do tė mund t`i pėrgjigjem atij qė mė fyen, sepse kam besim te Bibla jote.
    43 Mos hiq plotėsisht nga goja ime Biblėn e sė vėrtetės, sepse unė kam shpresė te dekretet e tua.
    44 Kėshtu do tė respektoj ligjin tėnd vazhdimisht, pėrjetė.
    45 Do tė ec nė liri, sepse kėrkoj urdhėrimet e tua.
    46 Do tė flas pėr porositė e tua para mbretėrve dhe nuk do tė turpėrohem.
    47 Do tė kėnaqem me urdhėrimet e tua, sepse i dua.
    48 Do tė ngre duart e mia drejt urdhėrimeve tė tua, sepse i dua, dhe do tė mendohem thellė mbi statutet e tua.
    49 Mbaje mend Biblėn qė i ke dhėnė shėrbėtorit tėnd, me tė cilėn me kė bėrė tė kem shpresa.
    50 Ky ėshtė pėrdėllimi im nė pikėllim, qė Bibla jote mė ka dhėnė jetė.

Jeremia 1:2-5
    2 Bibla e Zotit iu drejtua nė kohėn e Josias, birit tė Amonit, mbret i Judės, nė vitin e trembėdhjetė tė mbetėrimit tė tij;
    3 iu drejtua gjithashtu nė kohėn e Jehojakimit, birit tė Josias, mbret i Judės, deri nė fund tė vitit tė njėmbėdhjetė tė Sedekias, birit tė Josias, mbret i Judės, domethėnė deri nė robėrimin e Jeruzalemit, qė ndodhi nė muajin e pestė.
    4 Bibla e Zotit m`u drejtua, duke mė thėnė:
    5 "Para se unė tė tė formoja nė barkun e nėnės sate, tė kam njohur; para se ti tė dilje nga barku i saj, tė kam shenjtėruar dhe tė kam caktuar profet tė kombeve".

Hagai 2:1 Nė muajin e shtatė, nė ditėn e njėzetenjėtė tė muajit, Bibla e Zotit u drejtua me anė tė profetit Hagai, duke thėnė:...

Zbulesa 21:5 Dhe ai qė rrinte mbi fron tha: ``Ja, unė i bėj tė gjitha gjėrat tė reja``. Dhe mė tha: ``Shkruaj, sepse kėto Bibla janė tė vėrteta dhe besnike``.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 24 prej 34 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Pensionet, si ndahen profesionet nė tė thjeshta dhe tė vėshtira
    Nga Zemrushja nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 14-07-2007, 21:28
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •