Close
Faqja 10 prej 34 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 332
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Tė bėsh njė pyetje tė tillė pėr mua ėshtė njėsoj sikur tė thuash se Zoti ynė ėshtė njė Zot veprat e tė cilit varen nga fakti se si do sillen njerėzit. Kėshtu i bie qė Zoti tė ketė therrur para krijimit tė botės Jezu Krishtin dhe deri sa erdhi plotėsimi i kohės Ai tė ketė qenė duke u lutur vazhdimisht qė Judenjtė tė mos ta pranonin Krishtin, pasi njė gjė e tillė do shkaktonte anullimin e kryqėzimit tė Krishtit. Kulmi i kulmeve! Ne na ėshtė thėnė se Ai ėshtė kryqėzuar qė para themelimit tė botės, pra ėshtė nė kohėn e shkuar, ka ndodhur pra kjo gjė, dhe pastaj pyesim se ēfarė do ndodhte nėse Ēifutėt do pranonin Krishtin. J0! Unė nuk pranoj t'i pėrgjigjem kėsaj pyetje ashtu si ti mendon. E vetmja pėrgjigje e saktė ėshtė se Ēifutėt nuk do pranonin Krishtin dhe kėtė gjė jo vetėm e dinte, por do guxoj (them do guxoj, pasi me kėto mentalitete qė kemi guxim quhet kjo qė do them unė) tė them se kėshtu e ka planifikuar qė tė ndodhė vetė Zoti ynė sovran. Ēdo gjė ėshtė e planifikuar sipas planit tė tij pė pėrjetshėm dhe asgjė nuk del jashtė kontrollit tė Tij. Ēdo gjė ėshtė bėrė dhe do bėhet sipas planit tė Tij, pa ndryshuar asnjė presje dhe asnjė pikė.
    I dashur vella livein,

Zoti eshte i kufizuar sipas karakterit te tij dhe nuk mund te beje asgje jashte atij karakteri.

psh, Zoti eshte i shenjte, dhe eshte i kufizuar nga shenjteria e tij. Ai eshte i plotfuqishem, por kjo nuk do te thote se ai mekaton. Ai nuk mekaton dot, pra eshte i kufizuar nga karakteri i tij.

Ti mendon se une po them se veprimet tona e kufizojne Zotin. Une s'po them kete gje. Une po them se ai vete na ka dhene mundesi te ndryshme dhe ka disa plane ne mendje, dhe nga zgjedhjet qe ne bejme varet se cili plan ekzekutohet.

MOs valle te gjithe te krishteret ecin drejte me Zotin? Po pse jo? A nuk eshte plani i tij qe te gjithe te ecin drejte?

Atehere pse se bejne te gjithe kete gje? Te shpetuarit flas?

Zoti qe ti pershkruan nuk eshte asgje me teper sesa nje operator kompjuteri qe shtyp nje buton dhe ne bejme ekzaktesisht ate qe thote ai. JO vella, Zoti yne s'eshte i tille!

Ai thote shume qarte qe kam vene perpara jush rrugen! Zgjidhni te miren dhe do jetoni, por po zgjodhet te gabuaren do paguani.

Nuk e kuptoj pse nje pyetje e thjeshte duhet te mos kuptohet.

KRishti i tha shume qarte cifuteve qe te pendoheshin se mbreteria ishte afer.

Ti po thua se ata nuk kishin mundesi te pendoheshin, pasi Zoti e kishte caktuar se cfare do bente.

Po pse cfare po bente Zoti me ta, teater kukullash? Ai e kishte caktuar (sipas teje) qe ata ta refuzonin, por sa per gallate i tha atyre qe te pendoheshin?

Nuk jam aspak dakord me kete interpretim, pasi nuk ky Zoti qe une njoh.

Sidoqofte, ne tani ndodhemi pas faktit te kryer, keshtu qe s'e besoj se ka vlere te debatojme per kete, por Zot sovran nuk do te thote krijesa robote.

NE kemi vullnet te lire vella, perndryshe nuk do kishim pasoja per zgjedhjet qe bejme, ne te kundert, Zoti do ishte vete autori i mekatit.

Ai duhet tė rritet dhe unė tė zvogėlohem. (Gjoni 3:30)

Fakti qe ne kemi vullnet te lire nuk kufizon planin e Zotit. Fakti qe ne mund te vendosim per veten tone, nuk do te thote qe ne mund te vendosim per fatin e Universit dhe shpetimin nga mekati. Shpetimi vjen nga Perendia dhe pyetja qe ke bere eshte ne lidhje me kete gje. Shpetimi nuk vjen nga qendrimi qe ne kemi ndaj Perendise, por eshte veper e Perendise. Cfaredo qe te benin hebrenjte, do u duhej shpetim, prandaj nuk ka sesi te pyesesh: "Po sikur ta kishin pranuar Krishtin hebrenjte?" Ja ta kishin pranuar, nuk ka shpetim pa sakrifice.

Si mund te thuash qe meqe kemi vullnet te lire, gjerat varen nga ne? E verteta eshte qe Zoti nuk ben teater me kukulla me ne, por nga ana tjeter na njeh aq mire sa te njohe dhe vendimet tona. Ai eshte i gjithedijshem dhe kjo nuk eshte pengese qe Ai te beje planet per jeten tone. Ai nuk nderhyn, nga ana tjeter e di c'do te ndodhe.
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Une mendoj se duhet te dallojme qarte Paranjohjen nga Paracaktimi.

Zoti yne Paracakton, por e ben kete ne baze te Paranjohjes, jo arbitrarisht.
    Pra Zoti e paranjohu mohimin e judenjve, ndaj paracaktoi shpetimin duke u bazuar ne kete mohim qe ju be.
    Keshtu sic paranjohu tradhetine e Judes dhe paracaktoi qe Juda te ishte ai qe do e dorezonte tek judenjte.
    Ashtu sic paranjohu mohimin qe i beri Faraoni, dhe keshtu paracaktoi rrugen qe do te ndiqte per te cliruar Izraelin prej tij dhe per t'i dhene lavdi Vetes.

Ne kemi vullnet te lire. Perndryshe nuk do te guxonim ta quanim veten te krijuar sipas shembelltyres se Tij (I Cili ka vullnet te lire).
    Ai i njeh zemrat tona qe perpara se ne te lindnim, dhe ne baze te asaj cfare fshihet aty, Ai paracakton rrugen tone.Ne rast se ne do ishim pa vullnet te lire, kjo do te ishte nje ofendim per Krijuesin tone, i cili ne kete rast do te ishte vetem nje krijues lodrash dhe jo njerezish.

Po keshtu nga ana tjeter nuk jam dakord me mendimin se Zoti ka disa plane ne mendje dhe pastaj varet nga ne se cilin nga keto plane do te realizoje. Jo.
    Dhe kjo do te ishte nje fyerje per Krijuesin tone, sepse e ben Ate te varur nga krijesa, dhe keshtu e deklaron Paranjohjen e Tij te papersosur.
    Ai ka vetem nje plan, te ndertuar mbi Paranjohjen e Tij absolute.

Dhe ne baze te ketij plani, Ai sakrifikoi Birin e Tij para krijimit te botes.
    Ne rast se do kishte mundesira te tjera per te shpetuar njerezit, Ai do te bente c'ishte e mundur qe keto mundesira te realizoheshin dhe Biri i Tij te mos sakrifikohej. Por, ne paranjohjen e Tij te perjeteshme, Ai e dinte qe vetem kjo sakrifice do te mund te sillte shpetimin dhe jeten.

Tani vijme tek pyetja:
    Perse atehere Ai thirri judenjte ne pendim, kur e dinte se ata do ta mohonin?

Une mendoj se kjo pyetje ka kete pergjigje:
    - Sepse Ai e dinte se midis judenjve kishte dhe nga ata qe do pendoheshin dhe do e pranonin, ashtu sic ndodhi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 07-06-2005 mė 12:12
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Do doja te beja nje sqarim tjeter.

Me idene e Paranjohjes nuk dua te them se Zoti e di qe filani eshte me i mire se te tjeret ndaj e paracakton qe te jete i shpetuar.
    Jo.
    Paranjohja ka te beje me Pendimin, sepse Pendimi eshte celesi qe hap dyert e Parajses,ashtu sikurse Egoizmi dhe Mburrja hapin dyert e Ferrit.
    Por, Zoti i ka perfshire dhe egoistet dhe mburravecet (shembulli i Faraonit, apo farisenjve, apo Judes) ne planin e Tij, ne menyre qe te penduarit te marrin shpetimin.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pikėrisht pėr kėtė mbetje erdhi Perėndia dhe asnjė njeri nga kjo mbeje nuk humbi, por tė gjithė shkuan te Krishti, pėrveē Judės i cili ishte krijuar nga vetė Perėndia si njė enė plehrash.
    Do doja te ndalesha pak me shume ne kete varg te LiveIntwoPlaces.

Une kuptoj me ane te ketij vargu se vellai ka dashur te thote se ishte Perendia Ai qe e ngurtesoi zemren e Judes, ne menyre qe Juda ta tradhetonte Ate.

Kjo besoj se eshte e vertete.
    Ne fakt, ne Bibel thuhet se Satani hyri brenda Judes.
    Por gjithashtu shohim se Satani mund te veproje vetem me lejen e Krishtit. Pra ishte Krishti, Ai qe e kishte lejuar Satanin te hynte ne te. Kujtohuni gjithashtu se Krishti i tha Pjetrit se Satani kerkon t'ju shoshise, ashtu sic shoshitet gruri.
    Krishti e lejoi Satanin, por nga ana tjeter dhe u kujdes per dishepujt, duke i forcuar ata.
    (Kujtoni ketu Palin se si thoshte se zjarri do te provoje nese vepra e dikujt eshte kashte dhe digjet apo eshte ar(Krisht) dhe shkelqen, ndaj dhe ai lejonte qe Kishat qe ngrinte te kalonin nen sproven e zjarrit).

Por duhet te shohim dhe vazhdimin e historise.
    Perendia me ane te kesaj i tregoi Judes se sa i poshter ishte ai dhe sa nevoje kishte ky Jude qe te pendohej dhe te pranonte shpetimin. (Ashtu sic beri dhe me Pjetrin, Thomain apo dhe dishepujt e tjere).
    Ajo qe Juda nuk beri, ishte se ai nuk kerkoi ndihme tek Jeta (Krishti) por shkoi dhe u strehua tek vdekja, ndaj dhe trashegoi humbjen (duke marre titullin "Biri i Humbjes" prej Krishtit).

Une mendoj se Krishti do e kishte pritur krahehapur nqs ai do te pendohej dhe do te pranonte ligesine e vet, ashtu sic beri me Pjetrin, Thomain apo dishepujt e tjere, ashtu sic ben me cdo njeri.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 07-06-2005 mė 12:39

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Vėllezėr dhe motra,

Tė gjitha pėrgjigjet qė keni dhėnė kanė edhe tė metat dhe saktėsitė e tyre. Tė gjitha kanė njė llogjikė. Por unė mendoj se kėtu qėndron dhe problemi kryesor. Tė gjitha gjėrave munoheni t'i jepni njė kuptim llogjik, mundoheni t'i interpretoni ne mėnyrė intelektuale. Por, e dini cili ėshtė rreziku nė kėtė pikė? Njė pyetje dua t'ju bėj: A turpėroheni ju nga Zoti juaj kur nuk dini t'i jepni shpjegim njė veprimi tė Tij? A skandalizoheni nga nje veprim i Tij, kur nuk keni mundėsine ta interpretoni dhe ta bėni tė llogjikshėm?

Udhėtoni pak nė kohė dhe vijeni veten tuaj nė pozicionin e dishepujve te Krishtit. Ai u tha atyre se ata duhet tė hanin trupin e Tij dhe tė pinin gjakun e Tij pėr tė pasur jetė. A ishin llogjike kėto fjalė? Ju, (mendojeni veten prapa nė kohė) qė e kishit parė Jezusin tė bėje mrekullira me bukėt dhe peshkun dhe tė ushqejė me mijėra njerėz, ju qė e kishit parė Atė t'u japė dritė tė verbėrve, tė shėrojė tė paralizuarit, tė heqė demonėt, a do skandalizoheshit kur Zoti tha kėto fjalė? A do ishit nga ata qė sapo dėgjuan kėto fjalė, tė largoheshin nga Ai qė kishte fjalė Jete, tė turpėruar dhe tė skandalizuar?

Lum si ata qė nuk skandalizohen me Zotin. Lum si ata qė nuk turpėrohen nga Ai.

Ajo qė mė shqetėson mua ėshtė se mundohemi nė ēdo gjė tė japim njė shpjegim, nė njė kohė qė Pali e tregon shumė qartė me shembullin e poēarit. Nuk kam kohe te merrem tani dhe te sjell njė nga njė vargjet nga bibla por merreni mundimin dhe lexojini Romakėt me kujdes. Nuk mund ta gjykojmė Zotin per nje veprim qė Ai bėn dhe ne e shohim tė pallogjikshėm. Ai e ka thėnė qartė: "Kėshtu ai ka mėshirė pėr atė qė do dhe e ngurtėson atė qė do." Kush je ti qė i kundėrpėrgjigjesh Perėndisė?" Dhe Pali sjell shėmbullin e poēarit. Do thuash ti; "unė nuk po i kundėrpėrgjigjem Perėndisė por liveintwoplaces-it" Ndryshimi ėshtė se unė po sjell pikėrisht shėmbullin shkrimor.

Pėrsa i pėrket asaj qė thua se Perėndia ka disa plane nė mėndje, je krejtėsisht faull vėlla. Si mund tė nxjerrėsh konkluzione tė tilla, pa pasur as edhe nje varg shkrimor qė ta mbrosh kėtė gjė? A e di ti se pėr Perėndinė nuk egziston koha dhe hapėsira? E di se ē'do tė thotė kjo? Kjo do tė thotė se nė kėto momente Zoti ndodhet nė fillimin e kohrave ashtu si edhe nė fundin e tyre. Ai nė kėto ēaste po krijon Adamin dhe nė kėto ēaste po feston me tė shpėtuarit nė Qiell. Pra, pikėrisht nė kėto ēaste Ai po qėndron me tė tijėt nė qiell, dhe si thua ti se paska disa plane, kur tė gjithė tė tijėt ndodhen tani me Tė?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Vella Livein,

Ketu po ngaterrohen disa koncepte, dhe shprehja jote se ne te gjithe jemi gabim dhe vetem ti ke te drejte, s'po ndihmon aspak, pasi e tere teologjia jote ne kete diskutim eshte varur ne te kuptuarit tend te Romakeve 9.

Sipas teje Zoti i genjen njerezit ne baze te paranjohjes qe ka.

S'po kundershton njeri ketu paranjohjen e Zotit, por ajo qe ti po thua eshte se meqe Zoti e di se cfare zgjedhje do bejme ne, atehere Ai na ben oferta te caktuara te cilat ne nuk mund t'i pranojme, dhe Ai as qe ka nder mend te na i japi ne, pasi e di mire cfare zgjedhje do bejme!!!

Dua te shikosh me vemendje bashke me Matrix, kete varg:

Mateu 18:7

Mjerė bota pėr skandalet! Sepse ėshtė nevojshėm tė vijnė skandalėt, por mjerė ai njeri pėr faj tė tė cilit do tė vijė skandali!

Ju thate qe Zoti e kishte parackuar Juden qe te behej tradhetari.

Sa keq! Ky nuk eshte Zoti i Bibles, por i mesime te rreme! Ai varg ta thote qarte ne kontekstin e Judes, qe skandalet do vijne (paranjohja) por mjere ai per faj te te cilit vijne (paracaktimi????)!!!!

C'domethene "mjere ai" kur Zoti vete e kishte (sipas jush) paracaktuar kete pune!

Do ta studioj me vemendje Rom 9, pasi nuk e kisha vene re ndonje here dhe pastaj do te kthej pergjigje.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashur vėlla Elton,

Nė radhė tė parė dua tė them se nuk jam shprehur se tė gjithė jeni gabim. Nė fakt, po ndodh e kundėrta, kam pėrshtypjen se je ti i vetėm nė kėtė bisedė, megjithatė kjo nuk ka aspak rėndėsi, pasi vėrtetėsia e gjėrave qė dikush thotė nuk varet gjithmonė nga se sa veta e mbrojnė apo jo.

Ajo qė unė dua tė theksoj ėshtė mėnyra se si ti pėrgjigjesh. Ti kap vetėm disa pjesė tė vogla tė shkrimit tim tė cilave mendon se mund t'u pėrgjigjesh, por i lė mėnjėanė tė tjerat. Kėsaj i thonė t'i biesh fyellit nė njė vrimė dhe biseda tė zgjasė shumė duke mos patur asnjė efekt pozitiv. Nėse vazhdohet kėshtu, ėshtė mė mirė tė mbyllet, pasi pėrvoja ka treguar se biseda tė tilla, vetėm ngatėrresa do sjellin dhe unė nuk kam aspak dėshirė pėr biseda qė nuk sjellin aspak dobi.

Njė gjė tjetėr qė mė bėn pėrshtypje ėshtė ajo qė ti thua nė lidhje me mėsimet e rreme. Jam i sigurtė se ti e bėn pa tė keq kėtė gjė, por dua tė them se kjo ėshtė nga mėnyrat mė tė pėrdorura nė radhėt e udhėheqėsve tė krishterė, nė mėnyrė qė tė frikėsojnė tė krishterėt e thjeshtė dhe t'u binden atyre. Kjo ėshtė njė mėnyre presioni psikologjik qė shumė shpesh u ushtrohet tė krishterėve, ėshtė si njė lloj frike. "Nėse ti nuk beson kėshtu, atėhere ti do humbasėsh." "Kėto qė thua ti, janė mėsime tė rreme dhe vetėm heretikėt i pėrdorin" Kėto shprehje dhe shumė tė tjera pėrdoren shpesh pėr tė trėmbur fėmijėt e Perėndisė. Edhe njė herė e theksoj, qėllimi yt nuk ka qėnė aspak ky, por pa e kuptuar po e pėrdor.

Ja mė thuaj, ēfarė ėshtė njė mėsim i rremė sipas Biblės? Po ta them unė. Tė thuash se Krishti nuk erdhi nė mish. Tė thuash se Krishti nuk u kryqėzua. Tė thuash se Krishti nuk u ringjall. Tė thuash se vepra e Krishtit ėshtė e pamjaftueshme pėr shpėtim. Kėto vėlla janė mėsime tė rreme, dhe jo ato qė thua ti. Mos ji kaq i shpejtė sa tė gjykosh se cilat janė mėsimet e rreme, se ku i dihet, mbase njė ditė do tė ndėrrosh mėndje pėr shumė gjėra qė ti sot mund tė bėsh be se i di shumė mirė dhe kur t'i kujtosh do qeshėsh me veten tėnde. (kjo gjė ka ndodhur edhe me mua, prandaj kurrė mos thuaj kurrė.)

Sa pėr shėmbullin qė ti sjell nga Mateu 18:7, mua personalisht nuk mė thotė asgjė. Sigurisht qė ėshtė i mjerė Juda, pėrse i lum ėshtė ai qė i digjet shpirti nė ferr?

Sė fundi dua tė tė bėj njė pyetje i dashur vėlla. Le tė supozojmė se je nė njė dhomė plot me tė sėmurė, me tė verbėr dhe tė paralizuar. Sikur ti tė kishe pushtetin t'i shėroje tė gjithė ata persona, ēfarė do bėje, do t'i shėroje tė gjithė apo jo? Po bėj edhe njė pyetje tė dytė. Nėse do ishte Krishti nė atė dhomė plot me tė sėmurė, do t'i shėronte tė gjithė ata apo jo? Do i shėronte tė gjithė, njė, dy apo gjysmat e tyre? Pres pėrgjigjen tėnde.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Velle Livein,

Nuk lash menjane pergjigjen tende, une te tashe se do ta studioj me nga afer Romaket 9, pasi tani nuk di te pergjigjem per ate pasazh.

Kur fola per mesimet e rreme, nuk eshte e thene qe mesimet e rreme te lidhen gjithmone me shpetimin. Ka shume lloje mesimesh, dhe per mendimin tim mesimi se Zoti te ofron dicka por meqe e di qe do ta refuzosh as qe ka ndermend te ta japi, nuk me duket mesim i sakte.

Nuk e kuptova pergjigjen tende per Mateun 18:7. A je i mendimit se Juda ishte paracaktuar te ishte tradhetari dhe nuk kishte zgjedhje tjeter? A mundet qe Juda te mos ishte tradhetari, por te ishte nje tjeter? Mesa shoh une, vargu ate po thote, qe skandalet do vijne, por ata qe i sjellin jane pergjegjes, pra nuk eshte Zoti pergjegjes sepse i paracaktoi ata qe te ishin te tille. Kete po thosha une nga ai varg.

Ne lidhje me pyetjen tende per te semuret ne dhome, une nuk mund te pergjigjem pasi nuk e di as cfare do beja une, as cfare do bente Krishti.

Une mund te flas per ato gjera qe Bibla i thote, jo per ato qe nuk i thote. Nuk e di pse ma bere ate pyetje. Nese mendon se pyetja ime futet ne te njejten kategori, une di te them se ajo eshte e shkruar ne Bibel, kurse kjo qe po me ben ti nuk shoh te kete ndonje lidhje me temen.

Ndoshta mund ta perifrazosh pyetjen ne terma te njohura nga Bibla, ne vend qe te jete plotesisht hipoteze.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashur vėlla,

Mėsimet e rreme janė vetėm ato mėsime qė tė devijojnė nga vepra e Krishtit. Sa pėr interpretimin qė ti jep se Zoti tė ofron diēka qė ti nuk ke ndėrmėnd ta pranosh, ėshtė i gabuar. Unė ta shpjegova dhe mė duket se edhe dikush tjetėr. Zoti u ofroi shpėtimin hebrenjve dhe ata qė ishin tė zgjedhur qė para themelimit tė botės, e pranuan kėtė shpėtim. Pra fjalėt dhe veprat e Krishtit nuk vajtėn bosh.

Sa pėr pyetjen vėlla, kot u frikėsove dhe zgjodhe tė jesh i kujdesshėm nė pėrgjigjen qė dhe. Mendoja se do ishe mė spontan nė pėrgjigjen tėnde. Nėse do mė kishe dhėnė ndonjė pėrgjigje, mbase do ta kuptoje se ku do dilja. Pyetja ishte e thjeshtė, Jezusi qė shėroi turmat, a do shėronte edhe ata njerėz tė sėmurė nė dhomė. Mos u ngatėrro nga fjala "dhomė", pėrmėnda dhomėn se kėshtu mė erdhi nė atė ēast, mund tė thoja "disa tė sėmurė nė rrugė, pyll, mal etj. Ajo qė doja tė dija ėshtė se nėse Krishti do shėronte tė sėmurėt apo jo dhe mendoj se do kishe mjaft fakte biblike pėr t'u pėrgjigjur. Dhe tė jem i sinqertė, njė pėrgjigje spontane e imja do ishte, po, Jezusi do t'i shėronte tė gjithė ata njerėz tė mjerė. Ose, nėse unė do kisha mundėsinė t'i shėroja do t'a bėja, pasi humanizmi im kėtė gjė mė mėson.

E solla kėtė shembull pėr t'a lidhur me atė qė unė kam thėnė mė parė. Lum si ai qė nuk turpėrohet dhe nuk skandalizohet nga Zoti. Shpesh herė veprat e tij mund tė na skandalizojnė apo tė na bėjnė tė turpėrohemi, por edhe njė herė, lum si ai qė nuk skandalizohet nga Ai. Tani po e kthej pyetjen mbrapsht. Nėse di do ishe njė i paralizuar sė bashku me disa tė sėmurė tė tjerė, dhe do shihje Krishtin duke shėruar atė qė ndodhet pranė teje dhe mė pas tė largohet pa treguar asnjė mėshirė pėr ty, ēfarė do bėje ti, si do ndjeheshe nė ato ēaste. Do ta mallkoje Atė, do ta shaje apo akuzoje se ėshtė i pamėshirshėm pėr arsye se shėroi atė qė ndodhej pranė teje dhe nuk mori mundimint tė tė shėrojė edhe ty? E pra njė Jezus tė tillė pėrshkruan edhe Dhjata e Re. Lexoje me vėmėndje kėtė pjesė:

Kapitulli 5
    1 Pas kėtyre ngjarjeve ishte njė festė e Judenjve dhe Jezusi u ngjit nė Jeruzalem.

2 Nė Jeruzalem, afėr portės sė dhenve, ėshtė njė pellg qė nė hebraisht quhet Betesda, dhe ka pesė portikė.

3 Nėn to dergjeshin njė numėr i madh tė lėnguarish: tė verbėr, tė ēalė dhe tė paralizuar, tė cilėt prisnin lėvizjen e ujit.

4 Sepse njė engjėll, kohė pas kohe, zbriste nė pellg dhe e lėvizte ujin; dhe i pari qė hynte, mbasi uji ishte lėvizur, shėrohej nga ēfarėdo sėmundje qė tė kishte.

5 Aty ishte njė njeri i lėnguar prej tridhjetė e tetė vjetėsh.

6 Jezusi, duke e parė shtrirė dhe duke ditur se prej shumė kohe ishte nė atė gjendje, i tha: ``A dėshiron tė shėrohesh?``.

7 I lėnguari u pėrgjigj: "Zot, unė s`kam njeri qė, kur lėviz uji, tė mė fusė nė pellg; dhe, ndėrsa unė po shkoj, njė tjetėr zbret para meje``.

8 Jezusi i tha: ``Ēohu, merr vigun tėnd dhe ec!``.

9 Njeriu u shėrua nė ēast, mori vigun e tij dhe eci. Atė ditė ishte e shtunė.

I dashur vėlla, nė atė vėnd ishin edhe shumė tė tjerė, tė verbėr tė ēalė dhe tė paralizuar, por vetėm ai qė hynte i pari nė ujrat mund tė shėrohej. Dhe Krishti shėroi vetėm njė person. Imagjinoje tani veten tėnde njė nga ata tė tjerėt qė nuk u shėruan. Cilat do ishin ndjenjat e tua ndaj Jezusit?

Lum si ata qė nuk skandalizohen nga Zoti ynė.

Faqja 10 prej 34 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prifeterinjte Pyesin Hoxhallaret Pergjigjen
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 07:33
  2. Pensionet, si ndahen profesionet nė tė thjeshta dhe tė vėshtira
    Nga Zemrushja nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 14-07-2007, 21:28
  3. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  4. Pyetje shkencore , por
    Nga Anton nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 03-07-2004, 02:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •