Close
Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 117
    Ka shume "protestante" "ortodokse" "katolike" qe jane per vite te tera ne nje kishe dhe kur u hapen syte, ia vene fajin Kishes dhe jo vetes dhe mekatit te tyre. Nese je shpetuar, eshte dhurate nga Perendia, nese ke qene i verber, nuk eshte dhurate e Kishes. Madje pastore kane deshmuar shpetimin e tyre duke dhene sherbesen. Mos ndoshta vite te tera studimi te Bibles ua kishin fajin qe nuk u shpetuan me perpara?
    Eshte ngjarje e vertete, dikush kishte studiuar per pastor, ishte bere pastor ne nje kishe, per vite te tera predikonte dhe mesonte derisa nje dite, nuk i durohej sa te largohej nga podiumi, sepse kuptoi qe ai vete nuk ishte shpetuar.

Kjo qe te ka ndodhur ty, u ndodh njerezve ne cdo kishe, cdo dite. Fajesimi i kishes eshte i pajustifikueshem.

Une nuk jam katolike, por nuk me pelqen qe per arsye se ti ke qene (ashtu si une, dhe shume te tjere) ne mekat dhe t'ia vesh fajin kishes. Gjithashtu te siguroj se kam po aq duf ndaj njerezve qe fajesojne kishen sa kane ata vete duf per ta fajesuar ate.

Biblen e njoh dhe ajo qe Fjala e Zotit thote, eshte "MOS GJYKO!". Pse merr shembull humbjen qe ti ke pasur brenda nje kishe, dhe nuk merr shembull shpetimin qe mijera gjejne brenda saj? Mos ndoshta une njoh pak besimtare nga kjo kishe qe te pranoj keto qe shkruan ti? Apo mos ndoshta njoh pak njerez neper kisha te tjera qe nuk ia vlen t'i marr shembull dhe te shkel vepren e Perendise per hir te tyre?
    Ti thua qe besimtaret qe jane brenda Kishes Katolike nuk jane te shpetuar, thjesht sepse ti nuk ishe i shpetuar. Fakti qe ti nuk ishe i shpetuar ishte per shkak te verberise sate, jo te fajit te kishes. Prandaj mjaft me keto dokrra, cila kishe eshte e vertete, me e mire, cila ka doktrine, cila s'ka doktrine.

Kisha eshte bashkesia e te shpetuarve. Dhe ja qe Zotit i ka pelqyer qe te mbjelle ne nje fushe ku nuk del vetem gruri por edhe egjra. Shiko mos gjykojme grurin per faj te egjres, se perndryshe s'jemi hic ne rregull. Kur te vije fundi Perendia i njeh te vetet, nuk do t'ia tregosh as ti as une cilet i kane qendruar besnike, cilet shkuan ne Kishe katolike dhe cilet nuk shkuan. Nese ke merak per ata qe jane ne kishen katolike se mos genjehen, Krishti ka nje premtim te mrekullueshem: "Delet e mia e njohin zerin tim!" Nuk i le Zoti te humbin delet e Tij, KUDO QOFSHIN.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Gjoni 7:24

Mos gjykoni sipas pamjes së jashtme, por gjykoni sipas drejtësisë!``

Zoti s'na ka bere kokebosh qe te mos gjykojme, por na ka dhene standartin e gjykimit dhe kjo eshte sipas fjales se tij.

E vertete eshte, ka mijera veta qe jane hapur syte ne kishe se nuk ishin te shpetuar. Po keshtu edhe ne kishen katolike. Ndryshimi eshte se nese iu hapen syte ne kishen katolike se nuk ishin te shpetuar, kjo nuk ishte per shkak te kishes, pasi kisha s'do i mesonte ndonjehere se cfare eshte shpetimi.

Ti me duket se nuk po lexon ate qe po shkruaj. Ti mund te shkosh ne kishen katolike per 50 vjet dhe asnje here te mos degjosh ungjillin. Patjeter qe eshte vete faji im qe u shpetova me pare, por kisha s'duhet te kontriboje ne verberine time, ashtu sic ben kisha katolike me doktrinat e saj.

Ajo qe une po them eshte se 1 miliard veta nese vazhdojne te ndjekin mesimet e asaj kishe nuk do shpetohen dhe do shkojne ne ferr, sepse do besojne tek kisha per shpetim dhe jo tek Krishti.

A ka njerez te shpetuar ne kishen katolike? Patjeter qe ka! Por kjo s'eshte per shkak te kishes, pasi ata po te kishin ndjekur mesimet e kishes nuk do ishin shpetuar.

Nuk di c'te te them me teper. Nqs nuk e sheh se qellimi im per hapjen e kesaj teme eshte thjesht per te hedhur drite mbi mesimet e nje sistemi fetar ku njerezit mendojne se jane te sigurt dhe duke ndjekur ato mesime perfundojne ne ferr, atehere s'kam c'te bej me shume.

Dashuri nuk eshte te mbash gojen mbyllur qe te mos lendosh ndjenjat e nje sistemi qe te con ne ferr me mesimet e tij. E verteta lendon, por perjetesia eshte shume e gjate qe ne ta mbajme gojen mbyllur dhe te mos i lajmerojme njerezit se shpetimi vjen vetem nga drejtesia e Krishtit, jo nga kisha, apo veprat tona.

Lavdi Zotit qe dikush me deshi mua aq shume saqe nuk u druajt nga keto lloj formalizmash dhe shqetesimi per ndjenjat e mia dhe me tha troc qe po te mos besoja vetem tek kryqi i Krishtit do shkoja ne ferr.

Po, Zoti i njeh delet e veta, por qe dikush te behet dele e tij, duhet qe dikush tjeter te shkoje e t'i shpalle ungjillin.

Rom 10;13,14

Në fakt: ``Kushdo që do ta thërrasë emrin e Zotit do të shpëtohet``.

14 Si do ta thërrasin, pra, atë, të cilit nuk i besuan? Dhe si do të besojnë tek ai për të cilin nuk kanë dëgjuar? Dhe si do të dëgjojnë, kur s`ka kush predikon?

Ai duhet të rritet dhe unë të zvogëlohem. (Gjoni 3:30)

Dmth, sipas teje, ata qe jane te shpetuar ne Kishen Katolike, nuk jane shpetuar nga ungjilli qe kane degjuar aty, por nga endrrat qe kane pare.

Paske nje problem me duket, te duhet te falesh. Dhe kete nuk ta zgjidh asnje lloj diskutimi per asnje lloj kishe.
    Shendet
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I dashur Elton,

Shpeshhere eshte e veshtire te dallojme se ku mbaron urrejtja dhe ku fillon dashuria ne te tilla raste.
    Ti thua se te dhimbsen ata 1 miliard njerez qe ndjekin doktrinat katolike dhe qe jane ne rruge drejt ferrit, dhe mire ben.

Por une do te te sugjeroja dicka. Ne rast se ti mendon se ke thirrje per t'u predikuar njerezeve qe ndodhen ne nje sistem si kisha katolike, atehere duhet te besh patjeter dicka:

Te ekspozohesh!

Perse nuk shkon ne cdo kishe katolike, te kapesh njerez dhe t'u flasesh se ata jane ne rruge te gabuar? Ndoshta shumica nuk do te te degjojne, por do jene disa qe dhe mund te te degjojne.

Perse nuk e ben kete, por flet vetem ne forume, ku je i mbrojtur prapa ekranit?

Kjo tregon se ti je frikacak (me fal qe po te gjykoj, por ky eshte mendimi im). Ne rast se do te shkosh neper kisha e te predikosh se ata qe jane aty jane gabim, mund te rrezikosh shume gjera qe mesa duket per ty jane te shtrenjta.

Mos u hiq kot se po te keputet shpirti per katoliket, por pranoje hapur se nuk duron dot nje vella ose moter qe nuk eshte si ty. Une besoj se shpirti fetar i yti nuk u shkaterrua kur u largove nga katolicizmi, por vetem ndryshoi kah.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga freethinker
    shume interesante!
    Faleminderit.
    c'mendoni per librin e Apocryphas,
    vetem Bibla Katolike me sa di une, perfshin Apocryphen, ndersa gjithe versionet Protestante nuk i perfshijne keto libra!!

PS Manulaki, e respektoj shume zellin qe ke per kishen e Zotit, dhe vertet te pergezoj per kete. Megjithese jam teolog, parimi im kryesor eshte te jem i sinqerte me Zotin, te tjeret, dhe veten!! Prandaj edhe me pelqen te diskutoj (ne menyre konstruktive). Me fal ne qofte se argumentet e mia tingellojne arrogante!

Ky është mesazhi i fundit që gjeta brënda temës. Nëse keni ndonjë përgjigje për të dhënë, shumë mirë, nëse jo tema do të mbyllet së shpejti.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Manulaki,

Pikerisht ate po thosha qe ata qe jane te shpetuar ne kishen katolike nuk jane shpetuar duke degjuar ungjillin aty, pasi aty nuk predikohet ungjilli. Nese mendon ndryshe, ose nuk e di cfare predikon kisha katolike, ose nuk e di cfare eshte ungjilli, se s'ka mundesi tjeter. Une s'e degjova ndonjehere ungjillin per 10 vjet me rradhe aty.

Ti mendon se problemi im eshte se duhet te fal? Ke te fal? Kush kerkoi falje qe ta fal? Une s'po kerkoj asgje personale nga kjo teme, une thjesht po krahasoj mesimet e katolikeve me ate qe thote Bibla? KU qendron problemi?

Matrix,

Nuk e kuptoj sulmin tend ndaj meje. Mos valle paske veti telepatike tani qe te dish zemren time dhe motivet e hapjes se temes? S'e kuptoj c'te shtyu te flasesh ne ate menyre. Ku e di ti cfare bej une, qe te me thuash se fshihem pas ekranit? Po te krahasosh pak se sa shkrime kam bere une dhe sa ke bere ti mund te shihet qarte se kush "fshihet pas ekranit".

Shpirti im "fetar" nderroi krah kur u largova nga katoliket? Vertete? Ne cilin krah shkoi? Cfare kam thene qe nuk eshte sipas Bibles? Citoje, pse s'e ben?

Nese doni te mbaheni pas doktrinash dhe besimesh qe Zoti e thote qarte qe i urren, bejeni, eshte liria juaj, por vras mendjen cfare do t'i thoni Zotit nje dite kur cmoni doktrinat dhe traditat e njerezve me teper sesa drejtesine e Krishtit.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Elton,

Te jesh fetar, nuk do te thote se ti nuk e di biblen permendesh. Fetaret jane ata qe e njohin Biblen me mire se te gjithe.

Kujto Saulin. Ai e njihte Biblen me mire se te gjithe bashkekombesit e tij, por ai ishte fetar, deri diten qe Krishti iu shfaq.

Pra te jesh fetar nuk do te thote qe te ecesh sipas tradites dhe jo sipas Bibles. Te jesh fetar do te thote:

1-) Te dish te dallosh doktrinen e drejte nga e gabuara dhe te gjykosh ashper ate qe nuk ndjek doktrinen e drejte(Shpeshhere me preteksin se po e ndihmon te shpetoje nga e gabuara)

2-) Te mundohesh te besh gjera per Zotin

Une i pashe te dyja keto cilesi ne shkrimet e tua, ndaj per mua ti je nje fetar. Mos u habit. Ja gje ka dhe fetare ungjillore.

Ti je ushqyer ne nje sistem fetar, (ndoshta dhe vazhdon te ushqehesh akoma), ashtu si ne te gjithe. Duhet te dish se dhe cdo kishe e udhequr nga njerez eshte nje sistem fetar, cfaredo emri qe te kete, megjithese ajo mund te pretendoje se udhehiqet prej Bibles. Kete mos e harro.

Do te duhet shume kohe dhe deshire e mire, qe fetarizmi yne te vdese dhe t'i lere vendin Lirise se Frymes.

Sidoqofte, te kerkoj sinqerisht falje nqs ke ngelur i ofenduar
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 13-05-2005 më 15:43
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Dmth, njerezit jane shpetuar nga Krishti. Kane dale nga erresira ne drite dhe qendrojne pastaj, prape ne erresire????
    Ti nuk e kupton qe kjo qe thua nuk qendron. Cila eshte drejtesia e Krishtit sipas teje? Te shajme dhe te themi c'te na vije per mbare per nje kishe thjesht sepse disa gjera qe praktikohen aty nuk i kuptojme?
    Une nuk cmoj doktrinat e njerezve dhe as sharjet e tyre. Pikerisht per kete po shkruaj ketu. Kam shkuar ne kishe katolike per disa vjet dhe mesimet qe kam marre aty i kam ne zemer per gjithe jeten sepse ishin nga Bibla. Jane mesime qe i kam degjuar ne kishe protestante dhe ne kishe ortodokse. Jane mesime per jeten dhe jo mesime per tralala zura nje gale. Eshte e vertete qe sot ka shume njerez qe shkojne ne kishe per hir te te qenit pjese e nje komuniteti. Por kjo ndodh ne cdo kishe, jo vetem ne ate Katolike.
    Po e shkruaj edhe njehere. MOS NGATERRONI GABIMET NJEREZORE BRENDA NJE KISHE ME JETEN E VETE KISHES NE KRISHTIN. Gabime doktrinore qe jane futur nga njerez dhe jo nga Fryma e Zotit mund te gjesh ne cdo kishe, madje dhe aty ku ti shkon jam 100% e bindur se ka shume probleme. E verteta eshte qe Zoti tha: "Lum kush do te qendroje besnik deri ne fund!" Shkurt, kudo do te kete te bese dhe te pabese, madje dhe brenda kishes. Por nuk mund te marresh shembull te pabeset dhe te gjykosh besnikerine e Kishes.

Citim Postuar më parë nga Elton80
    Manulaki,

Pikerisht ate po thosha qe ata qe jane te shpetuar ne kishen katolike nuk jane shpetuar duke degjuar ungjillin aty, pasi aty nuk predikohet ungjilli. Nese mendon ndryshe, ose nuk e di cfare predikon kisha katolike, ose nuk e di cfare eshte ungjilli, se s'ka mundesi tjeter. Une s'e degjova ndonjehere ungjillin per 10 vjet me rradhe aty.

Ti mendon se problemi im eshte se duhet te fal? Ke te fal? Kush kerkoi falje qe ta fal? Une s'po kerkoj asgje personale nga kjo teme, une thjesht po krahasoj mesimet e katolikeve me ate qe thote Bibla? KU qendron problemi?

....
    Nese nuk e ke degjuar Ungjillin 10-vjet me rradhe, kjo nuk eshte sepse nuk lexohej, apo sepse nuk flitej per Ungjillin aty, por se ti vete nuk ke qene i hapur ndaj Fjales. (Te dhashe shembullin e atij pastorit, ai vete fliste per Ungjillin dhe kishte studiuar Biblen dhe ishte i pashpetuar, pse se nuk e kishte degjuar Ungjillin, apo se nuk ia kishte vene veshin?)
    Une vete kam lexuar Ungjillin dhe Psalmet ne kishe katolike gjate meshes aty. Si te them, qe nuk eshte folur per Ungjillin, nderkohe qe une vete kam marre mesime nga Ungjilli? Apo te them qe motrat e nene Terezes qe me ushqyen me dashuri per Zotin dhe fjalen e Tij, jane te genjyera qe qendrojne ne ate Kishe? Apo te them qe prifti katolik qe drejtonte kishen ishte nga me te dedikuarit qe kam pare, qe kishte pasion per Zotin dhe qe e tregonte ate pasion jo vetem me fjalen por edhe me vepren e vet.
    Une nuk mund te genjej, thjesht sepse ti ke nje problem qe nuk degjon per 10-vjet dhe pastaj ta ka fajin Kisha.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-02-2005
    Postime
    139
    Manulaki,

Atehere besoj se keqkuptimi ka ardhur nga perkufizimi i fjales "ungjill".

a ka mundesi te me japesh perkufizimin e kesaj fjale?

Kur une thashe qe nuk degjon ungjillin ne kishen katolike, nuk e kisha fjalen se nuk flitet per Krishtin, kryqezimin, apo ringjalljen, por ajo qe kisha nder mend ishte qe nuk jepet plani i shpetimit sipas Bibles.

Nese biem dakord me perkufizimin e fjales ungjill, apo perkufizimit te shpetimit, atehere ndoshta mund te diskutojme nese permendet apo jo kjo ne kishen katolike.

Matrix,

Te dish apo mos dish Bibles s'ka asgje te beje me te qenit fetar. Ka fetare qe e dine Biblen shume mire, ka fetare qe s'e dine Biblen fare. Njohuria e Bibles nuk percakton te qenit apo jo fetar.

Te qenit fetar percaktohet nga fakti se kujt po i besojme per shpetim, apo edhe jeten ne Krishtin. Ku e sheh atehere fetarizmin tek une? Pse qenka qe ti nuk po ben vepra per Zotin, kurse une po perpiqem te bej?

Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Kritika e interpretimit Protestant të Biblës
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  3. Gjuha Shqipe në Kishë
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:48
  4. SHKRIMI I SHENJTË: Kapitulli V: Historia e Kishës
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 11-09-2006, 00:21
  5. Islamizimi te shqiptaret!
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 17:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •