Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 117
    djalli,më i dashuri i Zot
    Anëtarësuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    Në Zvicerr
    Postime
    115

Kishat,Xhamitë...

Citim Postuar më parë nga Labeati
    Pse kishat e sektet e panumerta protestante: anglikane, luterane, metodiste, adventiste te dites 7, evangjeliste etj etj qe kane mbi si kerpudha ne cdo qoshe rrugice, a nuk pretendojne secili te njejten gje?
    Po ashtu edhe kisha ortodokse thone "une jam feja e vertete"

Atehere perse e vecon kishen katolike o hapesi i kesaj teme te kote?
    Konkurenca për profit dhe pushtim të hapësirës tokësore bën edhe rritjen e numrit të feve edhe Kishave po edhe të Xhamive dhe Vendsekteve tjera.Të tëra duan të shpëtojnë njerëzit duke i mashtruar dhe vjelur nga çdo gjë që kanë përveq marrëzisë!

Aty ku nuk ka drejtësi,ka shumë mbrojtës(Avoketër)
    Aty ku nuk ka humanitet,ka shumë shoqata humanitare!

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Pershendetje!

Me beri shume pershtypje tensioni qe ekziston ne dialoget e mesiperm. Me te vertete nuk e kuptoj se kujt i nevojitet dicka e tille.

Elton80. Personalisht nuk e kuptoj se cte shtyu te hapesh nje teme te tille. Ndoshta kjo ka te beje me nje studim personal te temes qe ke hapur ashtu sic rezulton nga pergjigjet e mesiperme. Por besoj se cdo i krishtere i vertete qe kerkon tu shmanget doktrinave te rreme do ta beje kete pa qene nevoja te kete nje informacion lidhur me kete doktrine. Bibla eshte udherrefyesi me i mire ne keto raste. Njeriu eshte i lire te zgjedhe dhe nese dikush mendon se ajo qe beson perputhet me ate qe ai shikon ne kete doktrine, eshte i lire te veproje. Perendia nuk ka vendosur kufij per asnje. I ka dhene njeriut aftesine te dalloje. Ndoshta ti kerkon te zbulosh nje te vertete per te mbrojtur shume njerez te bejne zgjedhjen e gabuar. Nuk eshte dicka e keqe sepse Perendia kerkon te zbulojme te verteten por do te te sugjeroja dicka. Kemi nje arme te forte qe Perendia na ka dhene: LUTJEN

Perdore kete arme ne raste kur ti sheh dicka te tille dhe beson dicka te tille.

Ndersa per ty Labeati kam per te thene se ti si perfaqesues i Kishes Katolike(nese je besimtar katolik) ketu ne kete Forum ke lene pershtypje jo te mire. Persa i perket temes se hapur nuk ka perse ti te shqetesohesh sepse nuk eshte ne forumin katolik. Besoj se na eshte dhene e drejta te diskutojme ketu cfare teme te duam, sigurisht brenda rregullave qe cakton ky Forum. Dhe persa i perket Kishes Katolike, Papa mund te kete kerkuar falje por, Historia nuk mund te pushoje se ekzistuari. Ajo qe ka ndodhur ka ndodhur. Por qe te ecim perpara duhet te hedhim edhe syte mbrapa per te pare se ku ishim, cfare beme, ne menyre qe gabimet e se kaluares te mos perseriten me.

Beso ne Jezu Krishtin, lexo Fjalen e Perendise kerkoi Perendise te te zbuloje te vertetat e Tij nepermjet Frymes se Shenjte qe jeton ne zemren e cdo besimtari te vertete dhe jeto nje jete ashtu si Perendia kerkon dhe rezultatet do i shohesh vete.

Perendia ju ndricofte mendjen dhe zemrat tuaja.

Nen Hirin e Tij,
    ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    Eshte e vertete qe kisha ekzistonte perpara se te ekzistonte Dhiata e Re, (nderkohe qe ekzistonte e gjithe Dhiata e Vjeter)
    Por ajo qe me cudit eshte sesi ka mundesi qe Fryma e Shenjte , pra Zoti, i cili nuk ndryshon' e drejton kishen gjate nje tradite e cila bie ne kontradikte me ato cfare shkruhen ne Bibel?!
    Mos valle Zoti ndryshoi mendjen, apo njerezit ndryshuan doktrinat?!

Elton80. Me duket se ngaterron epoken e mesjetes, me katolicizmin e vertete. Po bazohesh ne gabime njerezore te bera brenda kishes, per te gjykuar nje kishe. E ke gabim kete teme dhe gabimi fillon me faktin qe ti gjykon Kishen e Zotit.
    Sot e kesaj dite te gjitha Kishat qe e bazojne traditen dhe doktrinen e tyre ne Biblen (perfshi ketu dhe Kishen Katolike), ashtu si ne cdo epoke kane deshtimet dhe fitoret e tyre. Kjo nuk i ben me pak te pavlefshme perpara Perendise per pergjegjesine qe ato kane dhe nuk te takon as ty e as ndonje tjetri te flase per gabimet e tyre. Nqs je i krishtere kaq i mire dhe kaq i veshur me njohuri per Fjalen e Perendise do te dish ate qe eshte shkruar: "Dashuria e vertete mbulon nje shumice mekatesh!" Prandaj nese do te flasesh per mekate, shqyrto te tuat me se pare, pastaj te nje Kishe.
    Po te them se nga Kisha Katolike kane dale shume shenjtore te mrekullueshem qe i kane dhene jeten Perendise, duke filluar nga nene Tereza, e duke vazhduar deri ne me "te vegjelit" qe japin jeten dhe sherbesen e tyre neper humbetirat e Afrikes, aty ku njerezit vdesin cdo dite nga SIDA, malarja, .... neper Indi ku ka uri dhe fukarallek si askund ne bote, e neper shume skerka te tjera te botes, ku dihet shume mire puna e ketyre njerezve te perkushtuar te Perendise. Gjithashtu dua te te flas per keta njerez qe dhane shume ne Shqiperi (te pakten ne Korce jam vete deshmitare) ndihma mjekesore, ndihma ushqimore... e shume shume te tjera qe nuk di nga t'ia filloj, dhe bashke me sherbesen ata dhane Fjalen e Perendise.
    Per kete Kishe Katolike fole, jo per ate qe ishte pjese e nje periudhe te zeze te botes dhe qe u ndikua nga injoranca e kohes per shkak te gabimeve njerezore brenda saj. Nuk te ka mbetur as ty, as ndonje tjeter gjykimi. A ke mundesi te ndertosh? A do te ndertosh? E pra nuk ndertohet me kazme, e as me padrejtesi.

Te pershendes
    Manulaki
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 11-05-2005 më 11:22
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    Mendoj se e ke keqkuptuar komentin tim!

une nuk dua te gjykoj asnjeri sepse gjykimi i perket vetem Zotit dhe me te i 'lajme hesapet'

Gjithashtu nuk e kisha llafin per veprat e kishes katolike gjate nje periudhe te caktuar (mesjetes) apo te individeve te vecante (papa te korruptuar gjate mesjetes), sepse cdo kishe e krishtere qe ekziston sot ben gabime dhe nuk ka histori te paster.
    Por une e kisha llafin tek doktrinat e kishes katolike te cilat u sfiduan nga Reformimi dhe nga ata qe paten fatin e "heretikeve".

Si ia ben me ato doktrina te kishes katolike qe nuk perputhen me ate cfare eshte shkruar ne Bibel dhe cfare eshte besuar nga Apostujt ?!

Freethinker.
    Une kam lexuar shkrimet e Elton80 dhe kam shkruar duke pasur ne mendje ate qe mora prej tyre.
    Persa u perket doktrinave ne Kishen Katolike, e thashe me siper. Nuk do te gjykoj doktrinat e nje Kishe. Nese dikush mendon qe i njeh keto doktrina ne aspektin jetesor, dhe jo teorik, le te shkruaje per te ndertuar dhe jo per te hedhur poshte punen e Kishes. Nese Zoti ka lejuar dicka gabim, e ka lejuar per ata qe jane aty te pendohen dhe te kthehen tek ai, jo per ne qe jemi sehirxhinj te themi: Ja gabim, nuk jeni nga Perendia!
    Pershendetje
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    mbase une dola ca nga tema
    megjithate bazuar ne ate qe kisha katolike thote qe eshte e vetmja kishe nepermjet te ciles vjen shpetimi, dhe duke ditur qe ka dhe kisha te tjera qe pretendojne te njejten gje, eshte me vend te pyesesh, perse kaq shume kisha dhe cila eshte kisha e vertete.
    Persa i perket ketij aspekti, nuk mund t'i gjykojme kishat per veprat e tyre, por per droktinat e tyre, mbasi doktrina eshte shkaku kryesor qe ka ekzistojne shume kisha sot.
    Nderkohe kur teologet mund te "agree to disagree", cfare ndodh me nje besimtar te thjeshte? Kujt t'i besoje, Kujt kishe t'i perkase!? Une mendoj se vullneti i Zotit eshte qe te kisha e Tij te jete e bashkuar si ne vepra ashtu edhe ne doktrinat kryesore!

Nuk mendoj se ka KISHE qe thote nga une vjen shpetimi. Ka njerez brenda saj qe e thone kete, por jo KISHA. Shpetimi vjen nga Zoti dhe Kisha eshte vete e shpetuara, nusja e Tij.

Doktrina e Kishes Katolike eshte e mbeshtetur ne Kredon qe ata thone cdo meshe dhe kush e di ate Kredo, do te dije se Kisha nuk thote qe shpetimi vjen prej saj. Mos ngaterroni faktin qe Kisha thote "Po te vish ketu do te gjesh shpetim", me "Po te vish ketu do te te jap shpetim". Foljet "gjej" dhe "jap" kane nje ndryshim thelbesor. Shpetimi i Krishtit gjendet ne Kishen e Tij, pasi ai Ungjillin, Fjalen e tij ia ka dhene Kishes per ta shperndare dhe per t'ua dhene ate atyre qe e kerkojne. E pra, individed apo vete Kisha flasin per kete shpetim qe vjen nga Zoti qe njerezit ta gjejne dhe ta jetojne. Nuk e jep Kisha shpetimin. Shpetimi i eshte dhene Kishes. Lajmi i eshte dhene Kishes. Lajmi i Mire u dha apostujve dhe ata ia dhane botes. Nuk di si ta shkruaj me qarte qe te mos kete keqkuptime.
    Mos e beni Kishen fajtore me gabimet e njerezve qe per hir te "diturise" qe kane shpjegojne "Fjalen e Perendise" sipas mendjes se tyre, prapa fytyres se Kishes. Nese jemi aq te krishtere sa te dime qe kush fut fryme percarje nuk vjen nga Perendia, duhet te dime te mos e ushqejme kete fryme dhe te mos dalim dhe mburremi ja ne e dime qe kisha katolike eshte gabim. Kush mund te gjykoje ate qe ka zgjedhur Zoti???? Nese flasim per te shqyrtuar "doktrinen e gabuar" te nje kishe nuk po bejme asgje, vecse gjykim.

Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 11-05-2005 më 15:40

freethinker
    Anëtarësuar
    10-05-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    56
    Atehere cila eshte kisha e Krishtit?!

Ne qofte se kisha katolike ka disa doktrina te cilat nuk perputhen me Shkrimet, a duhet ne t'i mbyllim syte dhe gojen dhe te mos ngreme pyetje me vend?!
    A eshte doktrina e kishes katolike plotesisht biblike? Ne qofte se po, une do doja te isha anetar i kishes katolike!!

Citim Postuar më parë nga freethinker
    Atehere cila eshte kisha e Krishtit?!

Ne qofte se kisha katolike ka disa doktrina te cilat nuk perputhen me Shkrimet, a duhet ne t'i mbyllim syte dhe gojen dhe te mos ngreme pyetje me vend?!
    A eshte doktrina e kishes katolike plotesisht biblike? Ne qofte se po, une do doja te isha anetar i kishes katolike!!
    Cfare thua se nuk te kuptoj? Nuk ka doktrine qe nuk perputhet me Shkrimet brenda Kishes Katolike. Po ta perseris, jane njerezit qe nxjerrin idera brenda kishes dhe ka pastaj nga ata qe i ndjekin dhe duket sikur vertet na paska nje doktrine te rreme brenda kishes. Mos ndoshta nuk e dini se dhe ne Kishen Protestante, Ortodokse ka nga keta qe flasin per Krishtin, por ne fakt predikojne veten e tyre dhe idete e tyre?

Cdo te thoshe per ato kisha protestante qe kane ne krye pastore qe jane homoseksuale ose lesbiane? Mos ndoshta ato jane pjese e Kishes se Zotit? Jane pikerisht keta tipa qe dalin nga brenda Kishes me qellim qe te ngaterrojne njerezit dhe t'i bejne te mendojne qe vertet ka dicka gabim ne Kishen Protestante, nderkohe qe vete Kisha Protestante eshte kunder ketyre lloj "kishave". Ketu ne Amerike, te qenit pastor i nje kishe eshte profesion. Njerezit studiojne ne shkolle dhe zene pune si pastore. Per mua ky eshte kulmi. Mos ndoshta drejtimi i nje kishe eshte njesoj me drejtimin e nje zyre? Ja pra nese do te gjesh yckla-pyckla neper kisha, i ke kudo.
    Mos ngaterroni shpalljet e njerezve dhe doktrinat njerezore me ate qe shpall KISHA me doktrinen qe i eshte dhene nga vete Perendia. Mund te jesh pjesetar i ciles do Kishe qe te behet mbare, persa kohe qe e kupton se degjon Fjalen qe i eshte dhene Kishes dhe jo nje Njeriu te caktuar.
    Nuk me pelqen ky lloj diskutimi qe sulmon Kishen thjesht per arsye se dikujt i duket qe po nderton te tjeret me sulmet e tij. Nese Elton80 e ka hapur kete teme per te sulmuar Kishen, atehere e ka gabim mendimin se ky sulm do te ndertoje besimtaret. Paqja vjen nga Krishti. Ai vete premtoi dhe tha: "Po ju le paqen time, jo ashtu sic e njeh bota..." E pra kjo paqe nuk sulmon vellain thjesht sepse ty te duket qe ai na paska nje hale ne sy, nderkohe qe vete ke nje tra.

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  2. Kritika e interpretimit Protestant të Biblës
    Nga Tannhauser në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  3. Gjuha Shqipe në Kishë
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:48
  4. SHKRIMI I SHENJTË: Kapitulli V: Historia e Kishës
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 11-09-2006, 00:21
  5. Islamizimi te shqiptaret!
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 17:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •